Προς το περιεχόμενο

Μονο το ubuntu άντεξε σε διαγωνισμό hacking

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την εντύπωση ότι το ίδιο το Ubuntu είναι μετριοπαθές αν το κρίνει κανείς σε σχέση με τις προσδοκίες που πολλοί αφοσιωμένοι χρήστες του έχουν από αυτό. Επιπλέον δε φαίνεται να αρνείται ούτε να κρύβει την κληρονομιά και και τα χρέη του προς το Debian. Και, επιπλέον, τουλάχιστον απ' όσο ισχυρίζεται εδώ http://www.ubuntu.com/community/ubuntustory/debian :

When a bug is reported in the Debian bug tracking system and then later fixed in Ubuntu, the fixes are often automatically communicated back directly to the debian bug system. Patches are also published automatically on patches.ubuntu.com. The long term goal of that work is to ensure that patches made by the full-time Ubuntu team members are immediately also included in debian packages where the debian maintainer likes the work.

...δίνεται η εντύπωση πως αισθάνεται την ανάγκη να επιστρέψει μέρος της υποχρέωσης αυτής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Πιστεύω ότι ακόμα κι ο chek2fire (για να μην πω κι ο gdp77 )δε θα διαφωνούσε μαζί σου, ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό και όχι για μια συνολική αποτίμηση του επιπέδου ασφαλείας των ανωτέρω λειτουργικών.

Οπότε δε μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα για την ασφάλεια, είναι απλά ένα show. Πάντως δεν προωθείται ούτε ερμηνέυεται απλά ως τέτοιο από πολλούς δυστυχώς...

Cntrl+X: δυστυχώς υπάρχει μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το κατά πόσο το ubuntu έχει επιστρέψει πράγματα στο Debian. Κάποιες φωνές λένε ότι έχει ξεστρατίσει επικίνδυνα, και πάει να δημιουργήσει ένα rpm chaos στα .deb, ώντας ασύμβατο πλέον σε πολλές περιπτώσεις με το Debian. Επιπλέον έχω ακούσει παράπονα από debian developers ότι τα patches που δίνει πίσω το ubuntu είναι πολλές φορές πρακτικά άχρηστα, αφού δεν είναι «σπασμένα» με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να καταλάβεις τι κάνουν. Γενικά νομίζω ότι το Ubuntu πάει να γίνει «άσωτος» υιός, πράγμα που θα πληρώσει ακριβά, γιατί δεν μετράνε μόνο τα λεφτά. Το Ubuntu δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υποκαταστήσει τη δουλειά που κάνει το debian.

gdp77: έχουμε μια μεγαλη διαφωνία. Εσύ θες μια άλλη Microsoft στη θέση της Microsoft που θα λέγεται Canonical. Εγώ δε θέλω καμία Microsoft/Canonical/Novell πάνω απ' το κεφάλι μου, θέλω να έχουν όλοι τη δυνατότητα να τρέξουν ό,τι λειτουργικό τους γουστάρει και να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να επικοινωνούν/αναταλλάσουν δεδομένα με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό χωρίς προβλήματα. Αν είναι να με ξαναπεις φασίστα και ελιτιστή, θυμήσου τουλάχιστον αυτήν εδώ την πρότασή μου.

αυτή τη στιγμή βλέπω ότι μόνο η Canonical ΘΕΛΕΙ και ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ προς αυτή την κατεύθυνση.

Φίλε μου δεν αρνούμαι ότι το ενδιαφέρον και η αφοσίωσή σου για υπόθεση του ανοιχτού λογισμικού είναι συγκινητικά αλλά μήπως υπερβάλλεις λίγο;

Προτιμώ να ονειρεύομαι παρά να πιστέψω και να δεχτώ ότι μια ζωή θα κάνει η M$ ό,τι θέλει. Στην πληροφορική παντοκρατορίες εξαφανίστηκαν εν μια νυκτί. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Canonical βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

gdp77: έχουμε μια μεγαλη διαφωνία. Εσύ θες μια άλλη Microsoft στη θέση της Microsoft που θα λέγεται Canonical. Εγώ δε θέλω καμία Microsoft/Canonical/Novell πάνω απ' το κεφάλι μου, θέλω να έχουν όλοι τη δυνατότητα να τρέξουν ό,τι λειτουργικό τους γουστάρει και να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και να επικοινωνούν/αναταλλάσουν δεδομένα με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό χωρίς προβλήματα. Αν είναι να με ξαναπεις φασίστα και ελιτιστή, θυμήσου τουλάχιστον αυτήν εδώ την πρότασή μου.

Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ!!!! Εγώ ζητάω σοβαρό ανταγωνισμό στην M$ για να γίνει αυτό που λες. Τότε πραγματικά δε θα έχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου. Τώρα όλοι έχουμε αναγκαστικά την M$ πάνω από το κεφάλι μας. Η διαφορά μας είναι στο πώς πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Εσύ (απ' ό,τι έχω καταλάβει) θες hardcore - real men do it on keyboard- καταστάσεις ενώ εγώ πιστεύω το ακριβώς αντίθετο (εφόσον στον κόσμο του GNU/Linux) δε θα αποκλειστεί ποτέ και η δικιά σου προσέγγιση (ως προς το τι είναι καλύτερο/προτιμότερο) .

Υ.Γ. Με αδικείς σε ό,τι αφορά τους χαρακτηρισμούς. Τους είχα γράψει για απόψεις του τύπου: "Αν δε δουλεύεις κονσόλα, πήγαινε στα Win".

Όχι, δεν έχω τίποτα απέναντι στη «φιλικότητα» προς το χρήστη, αν και θεωρώ λάθος αυτόν τον όρο. Έχω όμως διαφωνία ως προς το καπέλωμα. Είναι προς όφελος του Ubuntu και του GNU/Linux γενικότερα, οι αγώνες να δίνονται σε κοινό μέτωπο, και όχι ο καθένας για την πάρτη του. Το ότι ο shuttleworth έχει τα λεφτά, δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Παρόλο που δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο Shuttleworth θέλει να προσεταιριστεί ολόκληρη την υπόθεση του GNU/Linux για πάρτυ του ή για πάρτυ της εταιρίας του, είναι βέβαιο πως απαιτείται κάποιου βαθμού εγρήγορση από τους χρήστες του Ubuntu. Προσωπικά αν και σας γράφω μέσα από ένα σύστημα Kubuntu και παρόλο που δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Debian, θα με στεναχωρούσε περισσότερο η απώλεια του Debian παρά του (Κ)Ubuntu γιατί το Debian συμπεριφέρεται συνειδητά ή όχι, σαν διανομή-θεματοφύλακας της ιδέας GNU/Linux χώρια τα όποια εύσημα στο θέμα της στιβαρότητας.

Εδώ πέρα έχουμε αρχίσει να χάνουμε τον μπούσουλα πάλι....

(Διορθώνοντας το πρώτο ποστ μου σε αυτό το Θρεντ),,,, Αυτός ο διαγωισμός είναι της πλάκας τρόπος για να κρίνει κανεις την ασφάλεια ενος ΟS. ΤΕΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ. είναι ενα show και τίποτα άλλο.

Some of the show's 400 attendees had found bugs in the Linux operating system, she said, but many of them didn't want to put the work into developing the exploit code that would be required to win the contest]

Το πιο σημαντικό ζήτημα που προκύπτει από αυτό το φρεντ είναι η επισημανση του apoikos (σε μισώ μην το ξεχνάμε αυτό;);););)) για την συμπεριφορά της Canonical απέναντι στο Debian. Σχετικά με αυτό, απάντηση από τους πιστούς ουσιαστικά καμία, άλλα λογια να αγαπιώμαστε. Είναι όμως σημαντικό ζήτημα και απασχολεί πολλούς εδώ και καιρό μάλιστα.

Δεν μπορώ παράλληλα να μην επισημάνω ότι για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε το λινουξ γενικά με όρους και σταθερές άλλων OS. Πότε θα καταλάβουμε ότι αυτό δεν μορεί να γίνει? Το λινουξ δε μπορεί να γίνει χαλίφης (Windows) στη θέση του χαλίφη (ΜικροΜαλακή). Αντιλαμβάνεσθε το ειρωνικό της παροιμίας?

Αν από την άλλη στοχος της Canonical είναι να γίνει microsoft ή να ηγεμονεύσει επί ενός OS.... εεε τότε.... μπρρρρρρρ.... ευχαριστώ δε θα πάρω

και κάτι έτσι για πλάκα....(μαλλον αποτυχημένη θα είναι και χωρίς καμία απολύτως πρόθεση να θείξω τα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ κανενός)

1. Πιστεύω εἰς ένα Shuttleworth, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν Canonical, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.

2. Καὶ εἰς ἕνα Ubuntu, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων (αχ βρε debian!!!! σε ξέχασαν βρε!!!)· φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο.

3. Τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ linux kernel του Παρθένου καὶ λειτουργικοποιηθέντα.

4. Καταδιωχθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Βασιλείου Πόρτα, υπό Αποίκου, Χασοδίκου και λοιπών άλλων μιαρών, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.

5. Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.

6. Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.

7. Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι διανομάς ζῶντας καὶ νεκράς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.

8. Καὶ εἰς τὸ Kubuntu τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς* ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Ubuntu συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.

9. Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Canonical.

10. Ὁμολογῶ installation εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.

11. Ομολογώ unistallation ετέρων διανομών.

12. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Ἀμήν και ποτέ

:lol: το πιστευω των ubuntuανων! αλλα μη ξεχναμε και οτι ο ζαπλουτος Shuttleworth εγινε και the first head of KDE ! Δηλαδη ο ανθρωπος το χει βαλει αμετι μου χαμετι να γινει gates! Τωρα αν διαφυλαξει την ιδεολογια του linux γιατι οχι ετσι;

apoikos εγω δεν σε "μισω" οπως ο αλλος Μητσος :mrgreen: αλλα μαλλον φαινεται εσυ να "μισεις" :mrgreen: τους της redhat σχολης, διανομες/users !!! Δεν νομιζω να εχω στο κεφαλι μου την mandriva η redhat ή την novell (αν και για την novell δεν θα πω κατι παραπανω να διαβασω κανα αρθρο ακομα και μετα) Τα πρωτα βιβλια που μου επεσαν στα χερια ηταν τα guide της redhat. Δεν ξερω αυτο που λες :

πάει να δημιουργήσει ένα rpm chaos στα .deb,
εχει να κανει με την αξιολογηση του rpm ? γιατι θεωρειται απο τα πλεονεκτηματα , απο τα βιβλια που διαβαζα εκαναν μνείες για το rpm.

Καλα δεν ειναι εκει το θέμα , δεν νομιζω οτι μονο το ubuntu θα κυριαρχησει σαν αντι-windows υπαρχουν και αλλες διανομες που σε αλλα υπερεχουν του ubuntu (και σε άλλα υστερουν).

Συμφωνω στην μαζικη αναπτυξη του gnu/linux και ολοι μας να κανουμε οτι ειναι δυνατο ωστε διατηρηθει και η ιδεολογια του.

ΥΓ Για να τελειωσει η αυτοκρατορια της m$ θα πρέπει να μπουν linux στο δημοσιο και στην εκπαιδευση. Ετσι η νεα γενια θα εχει συνηθησει το linux και δεν θα της φαινεται ενα εξωτικό λειτουργικό (που δεν ειναι)

edit: αυτο το πρωτο για τον Shuttleworth που ειπα δεν μου πολυξαναβγαινει οταν το ξαναδιαβαζω, ενταξει ειναι προς ωφελος του gnu/linux οι επενδυσεις του αλλα αν μοναδικος του στοχος του ειναι να γινει gates ,,,, με χαλαει ,

Μα υπάρχει περίπτωση να κυριαρχήσει μια διανομή σε ένα ελεύθερο λογισμικό? Από που και ως που? Δλδ τι θα εμποδίσει κάποιον άλλον να φτιάξει μια αν όχι ίδια διανομή αλλά που να τρέχει τα ίδια προγράμματα?

Το θέμα είναι να έρθει κόσμος στο linux και τα ανοιχτά πρότυπα να καθιερωθούν. Ο shuutleworth εκτός από πλούσιος ήτανε και developer του debian

για να γυρίσουμε και στο αρχικό θέμα του θρέντ

δεστε αυτό http://www.itwire.com/content/view/17383/1151/

Of the three notebooks up for grabs in the PWN2OWN competition at CanSecWest, only two were hacked and won. But what does that say about the security of the operating systems they were running? Not a lot, I'd suggest
συνέχεια στο λινκ

τωρα....

[Chemical Εμείς οι Έλληνες χωρίς οπαδιλίκι δεν μπορούμε έτσι...

...δεν λέει διάολε...κάτι παθαίνουμε δίχως αυτό...

Συμφωνώ μαζί σου.... και αυτό είναι κατ'εξοχήν εμφανές στην κοινότητα χρηστών UBUNTU. Το τι bashing ριχνουνε στις άλλες διανομές είναι εμφανές σε όλο το δίκτυο, ακόμα και εδώ. (εξού και το ανωτέρω σύμβολο της ΠΙΣΤΕΩΣ :P:p)

gtroza η "ορθόδοξη εκκλησία" δεν μπορεί να "ευλογήσει" την "συμβίωση" με το ubuntu !

η πάντα αναγκαία σύνδεση μας με την επικαιρότητα ....:lol::lol::lol::lol:

firewalker Ubuntu γερά, πάρτ' τους τα μυαλά!

Μας τα πήρε.... τα αυτιά κυρίως!!!!

chek2fire Μα υπάρχει περίπτωση να κυριαρχήσει μια διανομή σε ένα ελεύθερο λογισμικό? Από που και ως που? Δλδ τι θα εμποδίσει κάποιον άλλον να φτιάξει μια αν όχι ίδια διανομή αλλά που να τρέχει τα ίδια προγράμματα?

Το θέμα είναι να έρθει κόσμος στο linux και τα ανοιχτά πρότυπα να καθιερωθούν. Ο shuutleworth εκτός από πλούσιος ήτανε και developer του debian

1. το ότι ήταν developer tου Debian κάνει ακόμα πιο καταπτιστη τη συμπεριφορά του προς αυτό και εκτός αυτού δε μου λeέι τίποτα για τις τωρινές επιλογές του .... Εδώ ο Τσουκάτος ήταν Μαοϊκός....LOL

2. Φοβαμαι την κυριαρχία (κυρίως την έμμεση) μιας εταιρίας επί διανομών και εξηγούμαι. Η κυριαρχία μιας εταιρίας και μιας διανομής έχει το εξής κακό....της δίνει την εξουσία να θέτει τα πρότυπα... και όχι δεν μιλάω για το ελεύθερο λογισμικό ως ελέυθερο, αλλά για το ίδιο το λογισμικό, προσωπικά δεν μου αρέσει το Ubuntu Way, και δε θέλω να το βλέπω να καθιερώνεται ως THE WAY. δε θέλω να επεκταθώ σε ζητήματα tacit collusion κτλ αλλά οι επιπτώσεις του οδοστρωτήρα είναι ήδη εμφανείς

Αυτά

Hasodikis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...