geo_mak Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Γεια σας παιδια.Εχω εγκαταστησει στο λαπτοπ μου τα ubuntu 7.10 αφου εξαφανησα τα svista.Το λαπτοπ ειναι FUJITSU SIEMENS AMILO PI 2530 τα αναγνωρισε ολα εκτος καμερας.Η συνθεση του ειναι intel centrino duo 1.8,2gb μνημη,160gb δισκο ,ati HD 2300 καρτα γραφικων.Το προβλημα μου ειναι οτι στην εκκινηση αργει τουλαχιστον 3 λεπτα να μπει στην αρχικη οθονη εμφανιζει στη μιση οθονη ενα μαυρο παραθυρο μετα μπαινει κανονικα και ολα δουλευουν κανονικα.Εχω ενεργοποιησει τους 3d drivers της καρτας και δουλευει το compiz fussion.Στο desktop που ειναι 5 ετων η εκκινηση ειναι περιπου σε 1.30 λεπτο.Συγγνωμη αν σας κουρασα αλλα σαν νεος χρηστης δεν γνωριζω τι να κανω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Για μπες σε recovery mode είναι μια από τις επιλογές στον grub. Θα σου βγάλει σε μια γραμμή εντολών . Πριν όμως θα αρχίσει να εμφανίζει διάφορα μηνύματα. Δες αν κάπου κολάει. Αν όχι και σε βάλει σε γραμμή εντολών δώσε εκεί startx και δες ξανά αν σου κολλήσει πουθενά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geo_mak Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Ευχαριστω για την απαντηση chek2fire θα το δοκιμασω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 check2fire κάτι παίζει με την ανάλυση του usplash (ελπίζω να μη το γράφω λάθος). Το είχα αντιμετωπίσει παλαιότερα, με μια απλή αλλαγή στο αντίστοιχο config file. Απλά δε θυμάμαι πώς και δεν έχω χρόνο να το ψάξω για απάντηση. Αν μπορείς πες του τι να κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Κ μένα το έκανε. Να υποθέσω ότι δε σου βγάζει και την splash screen ε; (το logo του ubuntu με τη μπάρα που γεμίζει) Βασικά πρέπει από τα kernel οptions να βγάλεις τα single και splash νομίζω. Πήγαινε στο τερματικό και γράψε : sudo gedit /boot/grub/menu.lst κατέβα και θα βρεις κάτι τέτοιο : title Ubuntu 7.10, kernel 2.6.22-14-generic find --set-root --ignore-floppies /ubuntu/disks/boot/grub/menu.lst kernel /ubuntu/disks/boot/vmlinuz-2.6.22-14-generic root=UUID=046CEDEB6CEDD806 loop=/ubuntu/disks/root.disk ro quiet splash initrd /ubuntu/disks/boot/initrd.img-2.6.22-14-generic πήγαινε και σβήσε το quiet κ το splash. Λογικά θα μπαίνει τρένο τώρα πλέον, απλά δε θα σου εμφανίζει (αν σου εμφάνιζε πριν) τη splash screen. Καλύτερα κάνε και ένα αντίγραφο του αρχείου πριν το πειράξεις sudo cp /boot/grub/menu.lst /boot/grub/menu.lst.backup EDIT : Τώρα που είδα την απάντηση του φίλου παραπάνω και για να μην ανοίγω νέο τόπικ, δε μου την εμφανίζει τη splash screen (acer aspire 3023wlmi, 15,4 wide, ati x600), έπαιξα με τα kernel options (vga=XXX για την ανάλυση που θες κτλ) αλλά δεν κατάφερα κάτι. Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας βοηθήσει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Εγώ θυμάμαι ότι υπάρχει κάποιο αρχείο που καθορίζει την ανάλυση του splash screen και επειδή ήταν ρυθμισμένη λάθος προέκυπτε η όλη καθυστέρηση στην εκκίνηση. Μια απλή αλλαγή σε αυτό το αρχείο είχα κάνει και δούλεψε σωστά (βλέπω μπάρα δηλαδή). Το πρόβλημα νομίζω ότι συναντιόταν σε laptop με wide screen αναλύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geo_mak Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Ευχαριστω πολυ afterforever για την συμβουλη.Πραγματι τωρα στην εκκινηση παει σφαιρα.Το προβλημα παραμενει οταν κανω εκκινηση σε gnome σε kde 3.5 ολα οκ.Συγκεκριμενα μετα την αρχικη οθονη (χρηστης,κωδικος) και μεχρι να μπει στο περιβαλλον εμφανιζει την οθονη την μιση μαυρη και την αλλη μιση με το προεπιλεγμενο χρωμα ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ozone Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 install startup manager (synaptic) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.