poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Δημοσ. 3 Απριλίου 2008 Αυτό που εννοώ είναι ότι αν σε κλειδώσουν στα 16Mbps και SNR 6db θα κατεβάζεις π.χ. με 1.4MB ενώ αν σε κλειδώσουν στα 14Mbps και σε ανεβάσουν στα 10db πιθανά με βελτιωθείς στα 1.7ΜΒ. οχι 8α κατεβαζεις πιο γρηγορα μονο αν το snr 6 επεφτε πολυ χαμηλα.αν το 6 ειναι 6 σταθερα και ισε 16 mbit εννοειτε οτι 8α κατεβασεις πιο γρηγορα απο οτι με 10 db kai 14 mbps
kinezos69 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 το ότι αυτή τη στιγμή έχω snr 30 (δλδ καλό) παίζει ρόλο στο να κλειδώσω ψηλά όταν μπώ στα 24?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 το line attenuation πρέπει να ξέρουμε όχι το snr απαραίτητα...
kinezos69 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 το line attenuation πρέπει να ξέρουμε όχι το snr απαραίτητα... Το line attenuation μου είναι 24 και δεν αλλάζει. Απλά ρωτάω το ότι έχω καλό snr τώρα αν θα παίξει θετικό ρόλο στον μετέπειτα συγχρονισμό μου στα 24.
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 ναι θα παιξει ρολο και με 24 snr πρεπει να κλειδωσεις κανα 16 αρι τουλαχιστον υπο νορμαλ συνθηκες.,
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Το line attenuation μου είναι 24 και δεν αλλάζει.Απλά ρωτάω το ότι έχω καλό snr τώρα αν θα παίξει θετικό ρόλο στον μετέπειτα συγχρονισμό μου στα 24. http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php ez-mode
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 Δημοσ. 5 Απριλίου 2008 οπως και μην το εχει σιγουρο οτι δεν 8α αλλαξει το attenuation γιατι εξαρτατε και απο τον εξοπλισμο.
jodi Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Μεταξυ 15Μbit και 17Mbit βλεπω να κλειδωνεις. Να κοιταξεις να εχεις καλο εξοπλισμο!
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 Δημοσ. 7 Απριλίου 2008 σιεμενς kai alcatel speedtouch πολυ καλα και στα8ερα.
Drakos25 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Το έψαξα λίγο γιατί είχα μια διαφορετική γνώμη για το SNR με τους ThReSh και poulinos. Χωρίς να θέλω να κουράσω με θεωρίες θα πω για τις συνδέσεις ADSL2+ ότι το SNR αναφέρεται ως SNR Margin και είναι η διαφορά του SNR που έχει η γραμμή με το SNR που θα έπρεπε να είχε για να ανέβει σε κάποια ταχύτητα. Δηλαδή αν έχεις SNR 30db στα 2Mbps και θέλεις SNR 45db για να πιάσεις 24Mbps το SNR Margin σου είναι 15db. Άρα σε συνδέσεις ADSL2+ είναι καλύτερο να έχεις μικρό SNR Margin. Συνήθως παρατηρούνται προβλήματα συγχρονισμού κάτω από τα 6db λόγω του attenuation. Άρα τελικά 6db είναι καλή τιμή. "Η παρεξήγηση λύθηκε":p
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 snr = signal to noise ratio .β.μεγαλυτερο margin σημαινει καλυτερη γραμμη.δεν θες να ειναι μικροτερο.αλλα αν εσενα σε κλειδωσει ο provider με margin 10 και ταχυτητα 15 μβιτ πχ τοτε αν σε κλειδωσει με margin 6 θα κλειδωσεις στα 18 mbit.αλλα οσο πεφτει το margin τοσο πιο ασταθης ειναι η γραμμη.οποτε αν εχεις προβλημα με την γραμμη εκει σου ανεβαζουν to margin ριχνωντας την ταχυτητα σου.αν εχεις snr 30 στα 2 mbps οταν 8α πας σε 24 mbit η ταχυτητα θα ανεβενει μεχρι το margin σου να πεσει στα 6 που το κλειδωνει ο isp.δεν 8α δεις snr 45 και ουτε γινεται να κλειδωσεις 24 mbit με snr πανω απο 10 εκτος αν εισαι διπλα στον οτε και σου δωσουν κανα ethernet.αρα το 6 ειναι καλη τιμη σε αναλογια με το μεγιστο που μπορεις να πιασεις εφοσον το margin σου παιζει + -1 .
Drakos25 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 snr = signal to noise ratio .β.μεγαλυτερο margin σημαινει καλυτερη γραμμη.δεν θες να ειναι μικροτερο.αλλα αν εσενα σε κλειδωσει ο provider με margin 10 και ταχυτητα 15 μβιτ πχ τοτε αν σε κλειδωσει με margin 6 θα κλειδωσεις στα 18 mbit.αλλα οσο πεφτει το margin τοσο πιο ασταθης ειναι η γραμμη.οποτε αν εχεις προβλημα με την γραμμη εκει σου ανεβαζουν to margin ριχνωντας την ταχυτητα σου.αν εχεις snr 30 στα 2 mbps οταν 8α πας σε 24 mbit η ταχυτητα θα ανεβενει μεχρι το margin σου να πεσει στα 6 που το κλειδωνει ο isp.δεν 8α δεις snr 45 και ουτε γινεται να κλειδωσεις 24 mbit με snr πανω απο 10 εκτος αν εισαι διπλα στον οτε και σου δωσουν κανα ethernet.αρα το 6 ειναι καλη τιμη σε αναλογια με το μεγιστο που μπορεις να πιασεις εφοσον το margin σου παιζει + -1 . Με απλά λόγια, γιατί νομίζω δεν με κατάλαβες πάλι, όπως εξήγησα παραπάνω είναι άλλο το SNR και άλλο το SNR Margin. Margin είναι αυτή η διαφορά που εξήγησα και για κάποιο λόγο έχουν αυτή για μέτρο και όχι το κανονικό SNR. SNR είναι ο λόγος σήματος προς θόρυβο π.χ τα 10db είναι λογαριθμικά που σημαίνει ότι το σήμα είναι 10 φορές πιο ισχυρό από τον θόρυβο, τα 30 db είναι 1000 φορές πιο ισχυρό από τον θόρυβο κτλ. Οπότε η κάθε γραμμή έχει ένα SNR και atten. Η ίδια γραμμή για να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα (με το συγκεκριμένο SNR και atten) θα έπρεπε να είχε SNR μεγαλύτερο! Αν αφαιρέσεις αυτά τα δύο θα πάρεις το Margin. Όσο μικρότερο είναι το Margin σημαίνει ότι η γραμμή σου είναι αρκετά καλή ώστε να μπορέσει να πιάσει μεγάλη ταχύτητα χωρίς μεγάλη μεταβολή στο SNR. Τα 6db=3.8 φορές μεγαλύτερο σήμα από τον θόρυβο, και κάτω από αυτά αρχίζουν προβλήματα. Άρα ο παροχέας το ανεβάζει στο 7,8,9... ώστε να σταθεροποιηθείς με αποτέλεσμα να συγχρονίζεις σε χαμηλότερη ταχύτητα. Τέλος, αν είσαι δίπλα στον ΟΤΕ που λες με ethernet καλώδιο θα έχεις τεράστιο σήμα και μηδενικό θόρυβο, έτσι ο λόγος σήματος προς θόρυβο θα έχει παρονομαστή μηδενικό και θα απειρίζεται.Οπότε το SNR Margin θα είναι 0. Ας κατανοούμε αυτά που διαβάζουμε και να μην βλέπουμε μόνο διάφορες τιμές που έχει ο καθένας και να βγάζουμε συμπεράσματα ότι αυτό είναι καλύτερο γιατί αυτός πιάνει τόσο και ο άλλος τόσο με εκείνα και τα άλλα χαρακτηριστικά. Μην το πάρεις στραβά,δεν σου κάνω καμία επίθεση. Φιλικά πάντα.
MasterX Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Το attenuation κανονικά δε θα πρέπει να αλλάξει, το συνολικό μήκος και η ποιότητα του βρόχου σου θα είναι τα ίδια. Εκτός αν είσαι γκαντέμης και σε «κουμπώσουν» εξαρχής σε ελαττωματική κάρτα, οπότε θα αυξηθεί κατακόρυφα! Εμένα γιατί το attenuation downstream στην 768 ήταν 13 db και στα 24 Mbps πήγε στα 17 db????
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Με απλά λόγια, γιατί νομίζω δεν με κατάλαβες πάλι, όπως εξήγησα παραπάνω είναι άλλο το SNR και άλλο το SNR Margin. Margin είναι αυτή η διαφορά που εξήγησα και για κάποιο λόγο έχουν αυτή για μέτρο και όχι το κανονικό SNR. SNR είναι ο λόγος σήματος προς θόρυβο π.χ τα 10db είναι λογαριθμικά που σημαίνει ότι το σήμα είναι 10 φορές πιο ισχυρό από τον θόρυβο, τα 30 db είναι 1000 φορές πιο ισχυρό από τον θόρυβο κτλ. Οπότε η κάθε γραμμή έχει ένα SNR και atten. Η ίδια γραμμή για να πιάσει μεγαλύτερη ταχύτητα (με το συγκεκριμένο SNR και atten) θα έπρεπε να είχε SNR μεγαλύτερο! Αν αφαιρέσεις αυτά τα δύο θα πάρεις το Margin. Όσο μικρότερο είναι το Margin σημαίνει ότι η γραμμή σου είναι αρκετά καλή ώστε να μπορέσει να πιάσει μεγάλη ταχύτητα χωρίς μεγάλη μεταβολή στο SNR. Τα 6db=3.8 φορές μεγαλύτερο σήμα από τον θόρυβο, και κάτω από αυτά αρχίζουν προβλήματα. Άρα ο παροχέας το ανεβάζει στο 7,8,9... ώστε να σταθεροποιηθείς με αποτέλεσμα να συγχρονίζεις σε χαμηλότερη ταχύτητα. Τέλος, αν είσαι δίπλα στον ΟΤΕ που λες με ethernet καλώδιο θα έχεις τεράστιο σήμα και μηδενικό θόρυβο, έτσι ο λόγος σήματος προς θόρυβο θα έχει παρονομαστή μηδενικό και θα απειρίζεται.Οπότε το SNR Margin θα είναι 0. Ας κατανοούμε αυτά που διαβάζουμε και να μην βλέπουμε μόνο διάφορες τιμές που έχει ο καθένας και να βγάζουμε συμπεράσματα ότι αυτό είναι καλύτερο γιατί αυτός πιάνει τόσο και ο άλλος τόσο με εκείνα και τα άλλα χαρακτηριστικά. Μην το πάρεις στραβά,δεν σου κάνω καμία επίθεση. Φιλικά πάντα. δεν παρεξηγω αλλα μπερδευτηκα λιγακι. θελω χρονο για να το διαβασω αυτο και να το κατανοησω και τετοια ωρα ειναι δυσκολο. Εμένα γιατί το attenuation downstream στην 768 ήταν 13 db και στα 24 Mbps πήγε στα 17 db???? αλλαζουν καποια πραγματακια οποτε δεν ειναι παραξενο.οπως και απο ρουτερ σε ρουτερ 8α δεις διαφορα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.