Προς το περιεχόμενο

σε τί ταχύτητα θα συγχρονίσω?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το ρούτερ(siemenes cl110) μου δείχνει τα παρακάτω στοιχεία τώρα που είμαι στα 1024/256:

Current ADSL line status is displayed as the below.

Line Mode G.DMT Line State Show Time

Latency Type Fast Line Up Time 01:01:41:41

Line Coding Trellis On Line Up Count 1

Statistics Downstream Upstream

Line Rate 1024 Kbps 256 Kbps

Attainable Line Rate 12480 Kbps 1360 Kbps

Noise Margin 29.9 dB 31.0 dB

Line Attenuation 24.0 dB 12.5 dB

Output Power 11.6 dBm 7.6 dBm

1)το ότι μου δείχνει: Attainable Line Rate 12480 Kbps 1360 Kbps έχει σχέση που δεν είμαι adsl+2 ή είναι η μέγιστη ταχύτητα που θα κλειδώσω όταν μπώ στα 24mbit

2)σε τί ταχύτητα πιστεύετε ότι θα συγχρονίσω?

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Άλλα τα νούμερα adsl2+ και στο λέω εκ πείρας. Δεν μπορεί να γίνει υπολογισμός, αλλά αν θες δοκίμασε με τα διάφορα calculators που υπάρχουν στο adslgr.com.

Υ.Γ. Και στα 24Mbps να συγχρονίσεις, νομίζεις ότι αυτό θα είναι το πραγματικό σου download;

Δημοσ.

Το attainable rate είναι εκεί που είναι γιατί προφανώς ο τερματικός εξοπλισμός στον οποίο συνδεέται τώρα ο βρόχος σου είναι τύπου ADSL1. Αν αναβαθμιστείς στα 24Mbps, θα σε «ξεκουμπώσουν» από εκεί και θα σε «κουμπώσουν» επάνω σε ADSL2+ «κάρτα», οπότε το συγκεκριμένο στατιστικό θα αλλάξει. Μόνο όσοι έχουν Α.ΡΥ.Σ. συνδέσεις 4+ Mbps συνδέονται ήδη σε ADSL2+ τερματικό εξοπλισμό...

Δημοσ.
Το attainable rate είναι εκεί που είναι γιατί προφανώς ο τερματικός εξοπλισμός στον οποίο συνδεέται τώρα ο βρόχος σου είναι τύπου ADSL1. Αν αναβαθμιστείς στα 24Mbps, θα σε «ξεκουμπώσουν» από εκεί και θα σε «κουμπώσουν» επάνω σε ADSL2+ «κάρτα», οπότε το συγκεκριμένο στατιστικό θα αλλάξει. Μόνο όσοι έχουν Α.ΡΥ.Σ. συνδέσεις 4+ Mbps συνδέονται ήδη σε ADSL2+ τερματικό εξοπλισμό...

αλλάζουν και αυτά:

Noise Margin 30.2 dB 31.0 dB

Line Attenuation 24.0 dB 12.5 dB

Δημοσ.

λογικα κινεζε λογικα λεω παντα θα πρεπει νακλειδωσεις κοντα στα 15 mbit με βαση το attenuation που εχεις τωρα και το οποιο ισως αυξηθει λιγο μετα.

Δημοσ.

Το attenuation κανονικά δε θα πρέπει να αλλάξει, το συνολικό μήκος και η ποιότητα του βρόχου σου θα είναι τα ίδια. Εκτός αν είσαι γκαντέμης και σε «κουμπώσουν» εξαρχής σε ελαττωματική κάρτα, οπότε θα αυξηθεί κατακόρυφα!

Το noise margin (SNR) θα μειωθεί, ώστε να επιτραπεί στον εξοπλισμό σου να συγχρονίσει όσο υψηλότερα γίνεται. Για τη Forthnet π.χ., η default τιμή στην οποία πηγαίνει το SNR είναι 6dB.

Δημοσ.
λογικα κινεζε λογικα λεω παντα θα πρεπει νακλειδωσεις κοντα στα 15 mbit με βαση το attenuation που εχεις τωρα και το οποιο 8α αυξηθει μετα.

το attenuation δεν είναι η απόσταση μου απο το dslam?

αλλάζει αυτό?

....το απάντησε ο parsifal.

ευχαριστώ.

Δημοσ.
Το attenuation κανονικά δε θα πρέπει να αλλάξει, το συνολικό μήκος και η ποιότητα του βρόχου σου θα είναι τα ίδια. Εκτός αν είσαι γκαντέμης και σε «κουμπώσουν» εξαρχής σε ελαττωματική κάρτα, οπότε θα αυξηθεί κατακόρυφα!

Το noise margin (SNR) θα μειωθεί, ώστε να επιτραπεί στον εξοπλισμό σου να συγχρονίσει όσο υψηλότερα γίνεται. Για τη Forthnet π.χ., η default τιμή στην οποία πηγαίνει το SNR είναι 6dB.

το attenuation δεν είναι η απόσταση μου απο το dslam?

αλλάζει αυτό?

....το απάντησε ο parsifal.

ευχαριστώ.

Εμένα από Vivodi (adsl shared llu) σε netone (adsl2+ shared llu), το attenuation είχε διαφορά (προς το καλύτερο ευτυχώς).

θεωρητικα η αποσταση μενει η ιδια.πρακτικα α.απο ρουτερ σε ρουτερ θα δεις διαφορετικο attenuation απο dslam se dslam επισης θα δεις διαφορα.για αυτο ειπα οτι ισως αυξηθει λιγακι οπως σε καποιες περιπτωσεις επειδη θα κλειδωσεις σε adsl2+ ισως δει λιγακι το attenuation Πιο πανω αλλα μικρη διαφορα.τωρα αν πεσεις σε προβληματικη καρτα η σε ριξουν σε λαθος καρτα pstn πχ αντι για Isdn η δεν κουμπωσει καλα το καλωδιο ειτε προβλημα με το splitter εκει ισως δει διαφορα παραξενα.αλλα θεωρητικα 8α πρεπει να δεις το ιδιο attenuation.sorry που δεν εξηγησα τους λογους για το αυξημενο attenuation.

επισης h forthnet Οπως ειπε ο φιλος σε κλειδωνουν σε 6 margin.αν εχεις προβλημα με αποσυνδεσεις λογω μη σταθεροτητας γραμμης εκει σου αλλαζουν το margin και στο κανουν 8 η 15 για πιο στα8ερα ριχνωντας βεβεα την ταχυτητα.

Δημοσ.

Λογικά θα σε κλειδώσουν στα 16Μbps.Τα χαρακτηριστικά της γραμμής σου εμένα μου φαίνονται καλά και δεν νομίζω να αλλάξουν.

Τώρα για τον SNR που αναφέρθηκε, εγώ πιστεύω ότι όσο μεγαλύτερο είναι τόσο το καλύτερο.

• Super Moderators
Δημοσ.

στην Forthnet το default SNR είναι 6db...

μόνο όσοι έχουν πρόβλημα με την γραμμή τους έχουν περίσσοτερο γιατί τους το ανεβάζει η Forthnet (το οποίο έχει ως συνέπεια την μείωση ταχύτητα συγχρονισμού)

Δημοσ.

Τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα από ότι λες.

Μικρό SNR (τα 6 db είναι το ελάχιστο κατώφλι για μία ζεύξη) σημαίνει ότι έχεις προβλήματα συχρονισμού, γιατί ο θόρυβος είναι αρκετά μεγάλος σε σχέση με το σήμα σου. Όσο μεγαλώνει αυτό τόσο καλυτερεύει το σήμα σου και συγχρονίζεις καλύτερα.

Στην Forthnet μπορεί να το έχουν στα 6 db δεν ξέρω,αλλά το ανεβάζουν αν έχεις πρόβλημα στην γραμμή για να καλυτερεύσεις.

Δημοσ.

στα 6db το εχουν στην forthnet .δεν γινετε βεβεα να εχεις 24 mbit και μεγαλο snr.οσο ανεβαινει η ταχυτητα τοσο πεφτει το snr οποτε τα χεχνατε τα snr τυπου 31 db που ιχαμε με την 768.οποτε ολοι 6 θα βλεπουν πλεον αν ειναι σε forthnet γιατι να κλειδωσεις 24 mbit και να μην εχεις 6 snr γινεται μονο αν σου πεταξουν κανα καλωδιο ethernet απο το dslam:P

Δημοσ.

Αυτό που εννοώ είναι ότι αν σε κλειδώσουν στα 16Mbps και SNR 6db θα κατεβάζεις π.χ. με 1.4MB ενώ αν σε κλειδώσουν στα 14Mbps και σε ανεβάσουν στα 10db πιθανά με βελτιωθείς στα 1.7ΜΒ.

• Super Moderators
Δημοσ.
Στην Forthnet μπορεί να το έχουν στα 6 db δεν ξέρω,αλλά το ανεβάζουν αν έχεις πρόβλημα στην γραμμή για να καλυτερεύσεις.

αυτό ακριβώς έγραψα νομίζω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...