Προς το περιεχόμενο

δίκτυο στο νεό σπίτι

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χτίζω σπίτι και έχω φτάσει στο σημείο με τα ηλεκτρολογικά! Ευαίσθητο κομμάτι για μένα που θέλω να στήσω γραμμές δικτύου από δωμάτιο σε δωμάτιο, γραμές τηλεφωνίας, δορυφορική ΤV κλπ. κατά τάλλα απλά πράγματα, ούτε smart home θέλω ούτε τίποτα τόσο προηγμένο.

Θα ήθελα αφενώς μεν να μου πεί κάποιος τί να προσέξω, αφετέρου να ρωτήσω εάν αξίζει πλέον να βάλει κανείς καλωδίωση για isdn γραμμή τηλεφ. Τώρα πιά με τα 2play κλπ έχει κανείς και τηλεφωνία και internet και όσον αφορά την 2γραμμή που παρέχει η ISDN ήδη κάποιες εταιρίες internet σου δίνουν κ 2η γραμμή (νομίζω η On και η ΗΟL) οπότε πάει για κατάργηση η ISDN τελικά μήπως?

Δημοσ.

Δεν έχει λογική η isdn πλέον. Adsl βάζουν όλοι. (Για ήχο/εικόνα, δεν ασχολούμαι, άρα δεν ξέρω να σου πω τι καλώδια να περάσεις). Για δίκτυο/internet /2play/3play, καλώδιο ethernet που να υποστηρίζει 1 Gbps να περάσεις και είσαι ok. Εννοείται ότι απλές RJ11 πρίζες τηλεφώνου βάζεις σε όλα τα δωμάτια.

Δημοσ.

το βασικο ειναι prizakia rj11 και rj45 παντου για να εχεις κα ιτηλ παντου και ιντερνετ παντου.ολα τα rj45 8α καταληγουν σε ενα switch καπου

Δημοσ.
Για δίκτυο/internet /2play/3play, καλώδιο ethernet που να υποστηρίζει 1 Gbps να περάσεις και είσαι ok

Που να καταλήγει σε πριζάκια RJ45 εννοείται :-)

Δημοσ.

Πείτε μου εάν είναι σωστός τρόπος αυτός που θα περιγράψω παρακάτω. Θέλω να υπάρχει δίκτυο σε 2 ορόφους (3 δωμάτια 6ος όροφος και 1 δωμάτιο στο δώμα). Σκεπτόμουν λοιπόν να βάλω στο σαλόνι του 6ου την κεντρική τηλεφ. γραμμή όπου θα έμπαινε το modem router με 4 θύρες ethernet και απο εκεί θα διακλαδίζονταν μέσω ενός Patch Panel τα 4 καλώδια δικτύου (τα 3 στα 3 δωμάτια και το ένα στο δώμα).

Για τα τηλέφωνα θα ξεκίναγαν πάλι κι αυτά από το σαλόνι και θα έφταναν στα 3+1 δωμάτια αντίστοιχα! Κάπου διάβασα ότι καλύτερα να έχω Cat5e καλωδίωση για την τηλέφ.γραμμή, είναι καλύτερα? Εξυπηρετεί σε κάτι αυτό?

Δημοσ.

RJ11 είναι τα στενά βυσματάκια που συνήθως χρησιμοποιούνται για τηλέφωνα. Υποστηρίζουν 4 συρματάκια.

RJ45 είναι τα πιο φαρδιά, υποστηρίζουν 8 συρματάκια και συνήθως χρησιμοποιούνται για Ethernet .

Τα RJ11 βυσματάκια κουμπώνουν και σε RJ45 μπριζάκια, οπότε δεν έχεις λόγο να προτιμήσεις RJ11.

Κάπου διάβασα ότι καλύτερα να έχω Cat5e καλωδίωση για την τηλέφ.γραμμή, είναι καλύτερα? Εξυπηρετεί σε κάτι αυτό?

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις cat5e/6 καλώδιο ακόμα και για την τηλεφωνική γραμμή όχι γιατί θα βελτιώσει την ποιότητα αλλά γιατί θα έχεις τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσεις και για κάτι άλλο εκτός από την τηλεφωνική γραμμή μελλοντικά.

Δημοσ.
Πείτε μου εάν είναι σωστός τρόπος αυτός που θα περιγράψω παρακάτω. Θέλω να υπάρχει δίκτυο σε 2 ορόφους (3 δωμάτια 6ος όροφος και 1 δωμάτιο στο δώμα). Σκεπτόμουν λοιπόν να βάλω στο σαλόνι του 6ου την κεντρική τηλεφ. γραμμή όπου θα έμπαινε το modem router με 4 θύρες ethernet και απο εκεί θα διακλαδίζονταν μέσω ενός Patch Panel τα 4 καλώδια δικτύου (τα 3 στα 3 δωμάτια και το ένα στο δώμα).

Για τα τηλέφωνα θα ξεκίναγαν πάλι κι αυτά από το σαλόνι και θα έφταναν στα 3+1 δωμάτια αντίστοιχα! Κάπου διάβασα ότι καλύτερα να έχω Cat5e καλωδίωση για την τηλέφ.γραμμή, είναι καλύτερα? Εξυπηρετεί σε κάτι αυτό?

το δικτυου για τα τηλεφωνα ειναι καλυτερο αν 8ες μελλοντικα να βαλεις τηλεφωνικο κεντρο η καλωδιωση για isdn η αμα θελησεις να εχεισ μεχρι 4 γραμμες τηλεφωνου σε κα8ε δωματιο.το πιο καλο για να εισαι και μελλοντικα 8α ηταν 1 καλωδιου δικτυου για κα8ε δωματιο για το τηλεφωνο και 1 καλωδιο δικτυου για το δικτυο σε καθε δωματιο.

Δημοσ.

και καλα το σκεφτεσαι.οταν ομως εχεις το σπιτι τον 500.000 ευρω minimum και ειναι 3 οροφο που να φωναζεις τωρα κωστα σηκωσε το τηλ.εχεις το τηλεφωνικο κανεις ενα transfer και ολα οκ.στα πολυ βορεια προαστια παιζουν πολοι απο αυτους.

Δημοσ.

Σωστό poulinos αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο, εγώ είμαι νότια προάστια στα ταμπούρια... στη κοκκινιά... στα καμίνια... στο μεταξουργείο λέμε τώρα! :lol:

Δημοσ.

zoranb εχει δικιο ο poulinos σε σχεση με το κεντρο.εγω που καποια στιγμη ειχα δουλεψει σαν βοηθος τεχνικου σε εγκαταστασεις εβαλα στο σπιτι μου (ουτος η αλλος ουτε τοποθετηση πληρωσα γιατι το εκανα μονο μου αλλα ουτε και ακριβα το πηρα)και πιστεψε με ειναι πολυ μεγαλη εξηπηρετηση.

ακομα και εαν δεν μου καθοταν να γινει καπως ετσι καποια στιγμη θα αναγκαζομουν να το βαλω το κεντρο γιατι δεν θα γινοταν αλλιως.ειμαστε 2 οροφοι και ενα δωμα και μενουμε ολοι η οικογενεια.ειναι οπως ακριβος το λεει ο poulinosπερναμε τηλ απο το κινητο και μολις χτυπουσε μια φορα το κλειναμε και οταν το σηκωνε καποιος αλλος μιλαγαμε πετυχαινοντας ετσι την ενδοεπικοινωνια.και βεβαια οταν επερνε καποιος και δεν το συκωνε αυτος που ηθελε αναγκαστικα επρεπε να ξαναπαρει....

μην το ψαχνεις και πολυ....

και βεβαια μιλαμε για ενα κοστος περιπου 1000 εαν ειναι κατι καλο (PANASONIC ειναι και για μικρες επιχηρησεις) και βεβαια τωρα πια τον προγραμματισμο μπορεις να τον κανεις και μονος σου μεσο software και να μην χρειαζεσε καποιον τεχνικο καθε τρεις και λιγο.

αυτη ειναι η γνωμη μου με την εμπειρια που εχω και σαν χρηστης αλλα και σαν καποιος που το εχει κανει σαν δουλεια

Δημοσ.

8α συμφωνησω με τον geioannou.μπορεις να βρεις και μη panasonic τηλεφωνικα με απλα μια εξωτερικη γραμμη και 3 εσωτερικες με 200 -300 ευρω.

Δημοσ.

θα περασεις cat6 για ολα τα σηματα (LAN, tels) και τα φις του τοιχου (τηλεφωνικα), να ειναι χωρις εσωτερικό φιλτρο.

Για video-audio θα χρειαστεις καλωδιο 2&μπλενταζ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...