bgeorgalas Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 παιδιά καλησπέρα, σπίτι έχω 2 laptop που συνδεόνται μέσω LAN σε ένα Modem/router ADSL και μπάινουν ταυτόχρονα στο internet (αν παίζρι κάποιο ρόλο η κάθε κάρτα ethernet έχει δηλωμένο το ip address). μέχρι έδώ όλα καλά.... θέλω να συνδέσω τους υπολογιστές με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορώ να κάτσω με τον ένα στο σαλόνι πχ. (χωρίς καλώδιο lan) και να μπαίνει στο ιντερνετ χρησιμοποιώντας την κάρτα Wireless μέσω του άλλου υπολογιστή (δεν περισευούν λεφτά για Modem adsl wireless). Ξέρει κανείς αν και πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο? Λογικά θα πρέπει να κάνώ ένα bridging της κάρτας δικτύου ethernet και του wireless στον κάθε υπολογιστή ούτως ώστε αφήνοντας ανοιχτό τον 1 υπολογιστή και συνδεδεμένο με το καλώδιο LAN να μεταφέρω τον άλλο στο σαλόνι (χωρίς LAN) και να μπαίνω με το wireless tou 2ou στοι οικιακό δίκτυο στον άλλο και εν συνεχεία στο Internet....Λοιπόν δοκίμασα να κάνω τις γέφυρες και στους 2 υπολογιστές (LAN+wireless) και στις ρυθμίσεις TCP/IP έδωσα manual τις διευθύνσεις IP (τις ίδιες που χρησιμοποιούσα και στο LAN). Στην συνέχεια έκανα ένα οικιακό δίκτυο wireless ακολούθησα την διαδικάσια που μου βγάζει με το Flashaki κτλ. αλλά κανένα από τους 2 υπολογιστές δεν βλέπει το οικιακό μου δίκτυο ούτε μπορώ να συνδεθώ στο Internet αν δεν έχω συνδεδεμένο το καλώδιο LAN....δεν κάνω κάτι καλά? Το έχει καταφέρει κανένας άλλος? (Παλιότερα είχα καταφέρει να συνδέσω 2 υπολογιστές με το ίδιο σκεπτικό μέσω firewire κάνωντας bridging LAN+firewire...) Ευχαριστώ! το ξέχασα: Ο ένας έχει XP home greek SP2 και ο άλλος XP professional Italian SP2....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.