DIMITRISG Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 προσπαθω να αυτοματοποιησω μια λειτουργια Δηλαδη θελω να αντιγραφω ενα αρχειο σε 6 διαφορετικους φακέλους με δικαιωματα root έβαλα: cp /home/dimitri/file /var/lib/share/1/apps δουλευει έβαλα : cp /home/dimitri/file /var/lib/share/1/apps /var/lib/share/2/apps /var/lib/share/3/apps δεν βγαινει βαζω cp /home/dimitri/file /var/lib/share/1/apps cp /home/dimitri/file /var/lib/share/2/apps cp /home/dimitri/file /var/lib/share/3/apps τιποτα το εχω κάνει αλλά με πολυ κουλο και ανορθοδοξο τροπο, μη βαρατε εφτιαξα 6 διαφορετικα αρχεια που να εκτελει μια αντιγραφη το καθενα και μετα ενα αλλο αρχειο που εκτελει και τα 6 !!!! και το τρεχω απο συντόμευση στο kmenu και του λεω να τρεχει σαν χρηστης root οποτε μολις εκτελειται μου ζηταει και τον κωδικό root ! εχω φαντασια ομως ετσι; αλλα θα ηθελα να μαθω τον σωστο τροπο γιατι ετσι παω Αθηνα Θεσσαλονικη μεσω Γιοχανεσπουργκ! στο man cp δεν βρισκω κατι σχετικό λεει πχ copy multiple source to destination και οχι un source to multiple destinations AME cp - copy files and directories SYNOPSIS cp [OPTION]... [-T] SOURCE DEST cp [OPTION]... SOURCE... DIRECTORY cp [OPTION]... -t DIRECTORY SOURCE... DESCRIPTION Copy SOURCE to DEST, or multiple SOURCE(s) to DIRECTORY. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nske Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια for loop: >for x in 1 2 3; do cp /home/dimitri/file /var/lib/share/$x/apps; done Εννοείται ότι αν δεν το επιτρέπει η ομοιομορφία στις διαδρομές προορισμού θα βάλεις μέχρι και ολόκληρες τις διαδρομες στη μεταβλητή x. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια for loop: >for x in 1 2 3; do cp /home/dimitri/file /var/lib/share/$x/apps; done Εννοείται ότι αν δεν το επιτρέπει η ομοιομορφία στις διαδρομές προορισμού θα βάλεις μέχρι και ολόκληρες τις διαδρομες στη μεταβλητή x. Δάσκαλε , σ ευχαριστω , ειμαι καλός μαθητης ετσι ; λοιπον τι ήθελα να κάνω: εχω ενα εικονιδιο στο kmenu που μου αρεσει 'ενα καπα με το γραναζι κλπ' και εδω και ενα μηνα μετα απο συγκεκριμενα updates μου το αλλάζει και επειδη συμβαινει συχνα ηθελα να βαζω το δικό μου εικονιδιο με one click install nske αυτο ακριβως ηθελα να κανω και δεν ηξερα αλλα με το που μου εδωσες κατευθυνση οριστε : >#!/bin/bash for x in 16x16 22x22 32x32 48x48 64x64 128x128; do cp /home/dimitri/Images/kmenu.png /var/lib/mandriva/kde-profiles/free/share/icons/crystalsvg/$x/apps; done και ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ commande line !!! δουλευει ρολοι ! ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Επίσης αν θες να το αντιγράψεις σε όλους τους υποκαταλόγους, μπορείς να το γράψεις πιο απλά: > for dir in /var/lib/mandriva/kde-profiles/free/share/icons/crystalsvg/*; do cp /home/dimitri/Images/kmenu.png "${dir}/apps/"; done Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Επίσης αν θες να το αντιγράψεις σε όλους τους υποκαταλόγους, μπορείς να το γράψεις πιο απλά: > for dir in /var/lib/mandriva/kde-profiles/free/share/icons/crystalsvg/*; do cp /home/dimitri/Images/kmenu.png "${dir}/apps/"; done καταλαβα, και βαζεις ${dir} επειδη εβαλες στην αρχη [for dir] την μεταβλητη μπορουμε να την βαλουμε είτε πριν ειτε μετα την εντολη ( θελω να πω επειδη του προσδιοριζουμε στο τέλος την τιμη ${dir}. *χαμος, ενα πραγμα γίνεται με χιλιους δυο τρόπους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.