Xorxhs! Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Εχω vista 32bit προεγκατεστημενα στο pc και μπαινω ως χρηστης 'ταδε'.Θα ηθελα να ρωτησω αν αυτος ο χρηστης θεωρειται και ως administrator....δεν εχω αλλο account σαυτο το pc.Το ρωτω γιατι οταν παω σε καποια αρχεια να τα τρεξω με compatibility mode και σαν administator,δε μου βγαζει την επιλογη για να διαλεξω run as administrator
random Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Αν ο χρηστης Ταδε ειναι ο 1ος που εφτιαξες οταν εγκατεστησες τα Βιστα, τοτε ανήκει στην ομαδα των administrators. χρήστης με όνομα "Administrator" υπάρχει στα βιστα εξ ορισμού. Δεν τον φτιάχνεις εσυ, δημιουργήται με την εγκατασταση, αλλα ειναι απενεργοποιημένος (μπορει να ενεργοποιηθει απο τα administrative tools/computer management/local users). Παρότι ο Ταδε και ο Administrator ανήκουν στην ιδια ομάδα, δεν εχουν τα ιδια δικαιώματα, ο Administrator εχει λίγα παραπάνω, ειναι ο θεός, κατι σαν τον root στο linux, δεν μπορεις να έχεις δύο root. --- Τωρα... το τι συμβαίνει οταν ο Ταδε παει να εκτελεσει, σαν Ταδε, ενα προγραμμα, και τι συμβαινει οταν παει να το εκτελεσει "as Administrator", εξαρταται αν εχεις ενεργό το UAC ή όχι, και απο το αν ο Ταδε ανήκει στην ομαδα των administrators. ----- επιλέγοντας "Run As Administrator" ενα Χ app που προσπαθει να κάνει κάποια for-admins-only ενέργεια (πχ να γραψει στη registry) .... 1. Αν ο Ταδε ειναι admin, θα εκτελεστει to X σαν να το εκτελεί ο Ταδε (επειδή δόθηκε άδεια συγκεκριμένα για αυτη την ενεργεια με το run as. Αν το εκτελουσε απλά με open/run δεν θα επιτρεπόταν). 2. Αν ο Ταδε ΔΕΝ ειναι admin, θα εκτελεστει to X σαν να το εκτελεί ο χρήστης Administrator, (αφου ο Ταδε δεν εχει δικαίωμα να γραφει στη registry). περισσότερα εδώ http://www.jimmah.com/vista/Security/ ------------- Η επιλογή run as.. μαλλον βγαινει ανάλογα με το τι ειδους αρχειο κανεις δεξι κλικ. δεν ξερω πολλά εδώ, απλα βλεπω εδώ που λεει οτι δεν βγαινει η επιλογή σε αρχεία .vbs και .js http://www.winhelponline.com/blog/adding-the-run-as-administrator-option-for-vbs-and-js-files/ ----------------------------------------------------------------------
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.