Προς το περιεχόμενο

Πως κανω sample απο ταινια? απο .avi αρχειο?

isspro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

χρησιμοποιω το VirtualDub 1.7 + 1.7.8 + 1.8.0 αλλα μου εμφανιζει αυτο

u731ckd9gnr7z0x9bjlv.jpg

οταν κανω file<open video file< και διαλεγω την ταινια που θελω.

που ειναι το προβλημα? υπαρχει εναλλακτικο προγραμμα? :cry:

Δημοσ.

Ό,τι λέει το μήνυμα. Πρέπει να περάσεις έναν VfW codec που να είναι ικανός να αποκωδικοποιεί video streams με "XVID" FourCC code, ώστε να τον χρησιμοποιήσει το VirtualDub για να σου παρέχει δυνατότητα preview. Και έτσι όπως είσαι, κάνοντας κλικ στο OK θα μπορείς να κόψεις τμήμα του AVI, αλλά δε θα έχεις προεπισκόπηση του τρέχοντος frame στο οποίο βρίσκεται το slider ρυθμιστικό του VirtualDub. Δηλαδή, θα πηγαίνεις στα τυφλά.

Μήπως έχεις τον ffdshow codec εγκατεστημένο; Υπάρχει δυνατότητα να ορίσεις αυτόν για το decoding. Αλλιώς, θα πρέπει να εγκαταστήσεις τον ίδιο τον XviD ή τον DivX...

Δημοσ.

τον κατεβασα και λειτουργει το προγραμμα. τωρα τι κανω ομως απο δω και περα? βλεπω αριστερα την ταινια και δεξια σε ενα 2ο παραθυρο μια εικονα. πως αποθηκευω το βιντεο?

Δημοσ.
οχι δεν τον εχω. να προτιμησω αυτον λες?

Αν σε ενδιαφέρει να έχεις έναν all-around decoder που μπορεί να αναλάβει την αποκωδικοποίηση πολλών διαφορετικών formats και την εφαρμογή post-processing με πολλά διαφορετικά φίλτρα κατά το playback, γιατί όχι; Αν πάλι, θέλεις να έχεις τη δυνατότητα να συμπιέζεις (κωδικοποιείς) σε MPEG-4 ASP με κάποιο πρόγραμμα που χρειάζεται VfW interface για να επικοινωνεί [1] με τον codec, θα χρειαστείς εγκατεστημένο έναν από τους δύο πιο διαδεδομένους σχετικούς codecs (XviD/DivX). Είναι θέμα και προσωπικής επιλογής...

[1] Υπάρχεί και η εναλλακτική της χρήσης CLI exe εκτελέσιμου, όπως π.χ. κάνει το MeGUI με το xvid_encraw.exe

Δημοσ.

εγω θελω απλα πραματα. να βλεπω ενα .avi αρχειο να "παιζει" και να αποθηκευω 1' σαν .avi παλι για sample. κατι πιο απλο υπαρχει? (βλεπε VirtualDub/και τι εγραψα πιο πριν)

Δημοσ.

Ωπ, τώρα είδα ότι έκανες edit το post και η απάντησή μου φαντάζει «ο,τι να 'ναι» πλέον.

Για το πώς γίνεται αυτό που θέλεις στο VirtualDub, δες εδώ, στην ενότητα Splitting AVIs into multiple parts...

Δημοσ.

ενταξει! τελικα βρηκα καποιο αλλο πιο απλο και η δουλεια εγινε μπαμ μπαμ. ειναι το Boilsoft Video Splitter ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...