harrysvr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Πήρα το παραπάνω stick και ήταν φορμαρισμένο σε fat32, να το ξαναφορμάρω σε ntfs(όπως κάνουμε τους μεγάλους σκληρούς) ή το αφήνω όπως είναι;
kattistt Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Το ιδιο μηνυμα στο βγαζει σε οποιονδηποτε υπολογιστη και αν τον βαλεις, σε οποιαδηποτε θυρα Usb? Δοκιμασε να του κανεις κανα φορματ μηπως στρωσει!
angmar Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δε κατάλαβα την απάντηση του προλαλήσαντα, αλλά στο ερώτημα σου θα έλεγα οτι αν σκοπεύεις κάποια στιγμή να βάλεις κανα DVD iso η τέλος πάντων κανένα αρχείο μεγαλύτερο των 4GB να το κάνεις NTFS καθώς το FAT32 έχει περιορισμό αρχείου στα 4GB.
harrysvr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δε μου βγάζει κανένα μήνυμα... Το γνωρίζω για τα μεγάλα αρχεία, αλλά ουσιαστικά το ένα είναι πιο σταθερό(fat32) και το άλλο(ntfs) είναι για μεγάλα αρχεία, αυτή είναι μόνο η διαφορά;
S2Katana Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Περιμένω και εγώ ένα στικάκι 8αρι, οπότε με ενδιαφέρει η απορία.
mikaha Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=90139 NTFS is not normally used on removable media because NTFS does not flush data to the disk immediately. In addition, removing NTFS-formatted media without using the Safe Removal application can result in data loss. For removable media that can be ejected unexpectedly, you should use FAT12, FAT16, or FAT32 instead. NTFS σε removable disks με προσοχή. Το FAT είναι αρκετά ηλίθιο ώστε να μπορείς να το κάνεις remove απλά τραβώντας το stick από τη θύρα. Το NTFS δεν συγχωρεί, εάν το τραβήξεις από το μηχάνημα χωρίς safe removal, το βάλεις αλλού και μετά πάλι πίσω, μάλλον θα έχεις καταστρέψει όλο το filesystem. Είμαι παθών, πριν 2-3 χρόνια.
liopyr Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Βασικά 2 εξωτερικούς δίσκους που έχω σε NTFS δεν τους κάνω ποτέ ασφαλή κατάργηση. Βέβαια η μλκ μία φορά θα γίνει, οπότε είναι καιρός να κόψω αυτή τη κακή συνήθεια...
StavrosD Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Στα properties του σκληρού δίσκου έχει την επιλογή Policies. Υπάρχουν οι επιλογές -Optimize for quick removal -Optimize for performance --Enable write caching on disk Με το πρώτο επιλεγμένο δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με το NTFS. Στους κανονικούς σκληρούς δίσκους η επιλογή αυτή μειώνει την ταχύτητα αναζήτησης και εγγραφής, αλλά στα usb stick που δεν έχουν κινούμενα μέρη και το access time είναι αμελητέο, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Technology fan Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Βασικά 2 εξωτερικούς δίσκους που έχω σε NTFS δεν τους κάνω ποτέ ασφαλή κατάργηση.Βέβαια η μλκ μία φορά θα γίνει, οπότε είναι καιρός να κόψω αυτή τη κακή συνήθεια... Δε νομιζω οτι το συτημα αρχειων εχει να κανει με την ασφαλη καταργηση. Η ασφαλη καταργηση γινεται για να ενημερωσεις την μητρικη σου οτι θελεις να βγαλεις εναν ελεγκτη ωστε να κανει τις απαραιτητες ενεργειες και να διασυνδεσει πρωτα εσωτερικα τη θυρα και μετα εξωτερικα και εντελει να μην εχεις κανενα προβλημα! Απο την αλλη αν το τραβας ετσι απλα μπορει να μην γινει τπτ, λογω τυχης! Οταν ομως χαλαει γιατι να αυτοαποκαλουμαστε καντεμηδες??
kattistt Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Το ιδιο μηνυμα στο βγαζει σε οποιονδηποτε υπολογιστη και αν τον βαλεις, σε οποιαδηποτε θυρα Usb? Δοκιμασε να του κανεις κανα φορματ μηπως στρωσει! συγνωμη για την ακυρη απαντηση, ειχα 2 παρομοια θεματα ανοιχτα και απαντησα λαθος. Δε κατάλαβα την απάντηση του προλαλήσαντα, αλλά στο ερώτημα σου θα έλεγα οτι αν σκοπεύεις κάποια στιγμή να βάλεις κανα DVD iso η τέλος πάντων κανένα αρχείο μεγαλύτερο των 4GB να το κάνεις NTFS καθώς το FAT32 έχει περιορισμό αρχείου στα 4GB. Εχεις δικιο σε αυτο, γενικα προτειμω να κραταω τις εργοστασιακες ρυθμισεις για να μην την φαω. οσα usb εχω κρατησει σε fat και Fat32 εχουν παιξει μια χαρα. Μια φορα εκανα ενα σε ntfs, Και καηκε (επειτα απο 3-4 χρησεις), παιζει να ηταν τυχαιο... δεν αντιλεγω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.