Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 ΜΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Φίλε μου Vatos_locos, μας έχεις πει πως μπορούμε να βρούμε το FB και την γείωση, για να συνδέσουμε τα τριμμερ, όμως υπάρχουν λογικά δυο τσιπάκια με FB, ένα της μνήμης και ένα του πυρήνα, πως όμως θα καταλάβουμε ποιο τσιπάκι είναι της μνήμης και ποιο του πυρήνα? Μας είπες επίσης με ποιον τρόπο θα βρούμε τα κατάλληλα τριμμερ για να κάνουμε το mod μας ...το νούμερο που μετρήσαμε πριν χ 20 θα μας πει τι τρίμμερ να πάρουμε για να κάνουμε... επειδή θα βρείτε ένα τεράστιο νούμερο πρέπει την τιμή που βρήκατε συνήθως είναι Ωhm να την μετατρέψουμε σε KΩhm αν βγάζαμε 1000 Ωhm τότε έχουμε 1kΩhm και πάει λέγοντας... Πάμε παρακάτω... ΟΙ βραχυκυκλωτές (από ότι κατάλαβα, αν κάνω λάθος διορθώστε με) είναι σαν διακόπτες οι οποίοι όταν θέλουμε, ενεργοποιούμε τα τρίμμερ (κλειστό κύκλωμα) για να κάνουμε το mod μας, και όταν θέλουμε να <<ακυρώσουμε>> το mod μας, απλά αλλάζουμε τους βραχυκυκλωτές (ανοικτό κύκλωμα). Ωραία μέχρι εδώ, όμως όταν θελήσουμε να μετρήσουμε τα ρεύματα (mem/core) από που θα "τραβήξουμε" τα καλώδια μας για να τα συνδέσουμε στο 4πινο και στη συνέχεια στο πολύμετρο? (εκτός από την γείωση, τα άλλα δυο (mem/core) που θα τα συνδέσουμε ? ή μάλλον πως θα βρούμε τα σημεία για να τα συνδέσουμε? ) το τετράπινο πάει συνήθως στα phases που έχει η κάρτα και τροφοδοτεί μνήμες και πυρήνα εκεί θέλει λίγο ψάξιμο Ποια είναι τα phases ? υπάρχει κάποιος τρόπος να τα βρεις (όπως π.χ. τα FB ) ? πυκνωτές και αντιστάσεις αν και δεν χρειάζεσαι σε νορμαλ καταστάσεις αν θες να εξαλείψεις τελείως το Droop τις κάρτας βάζεις πυκνωτές παράλληλα στους πυκνωτές των phases πάλι και τουλάχιστον τους ίδιους με αυτούς που έχει η κάρτα σε χωρητικότητα Μονό η ίδια χωρητικότητα χρειάζεται ? εδώ ένας λέει κάτι περίεργα... Υ.Γ. σας έπρηξα ε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 εχω μια 8800gts 512 θελεις να την modαρεις ετσι για εξασκηση βρε παιδι μου.... http://www.devhardware.com/forums/video-card-overclocking-26/8800gts-512-volt-mod-results-187807.html ΜΙΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ Φίλε μου Vatos_locos, μας έχεις πει πως μπορούμε να βρούμε το FB και την γείωση, για να συνδέσουμε τα τριμμερ, όμως υπάρχουν λογικά δυο τσιπάκια με FB, ένα της μνήμης και ένα του πυρήνα, πως όμως θα καταλάβουμε ποιο τσιπάκι είναι της μνήμης και ποιο του πυρήνα? Μας είπες επίσης με ποιον τρόπο θα βρούμε τα κατάλληλα τριμμερ για να κάνουμε το mod μας Πάμε παρακάτω... ΟΙ βραχυκυκλωτές (από ότι κατάλαβα, αν κάνω λάθος διορθώστε με) είναι σαν διακόπτες οι οποίοι όταν θέλουμε, ενεργοποιούμε τα τρίμμερ (κλειστό κύκλωμα) για να κάνουμε το mod μας, και όταν θέλουμε να <<ακυρώσουμε>> το mod μας, απλά αλλάζουμε τους βραχυκυκλωτές (ανοικτό κύκλωμα). Ωραία μέχρι εδώ, όμως όταν θελήσουμε να μετρήσουμε τα ρεύματα (mem/core) από που θα "τραβήξουμε" τα καλώδια μας για να τα συνδέσουμε στο 4πινο και στη συνέχεια στο πολύμετρο? (εκτός από την γείωση, τα άλλα δυο (mem/core) που θα τα συνδέσουμε ? ή μάλλον πως θα βρούμε τα σημεία για να τα συνδέσουμε? ) Ποια είναι τα phases ? υπάρχει κάποιος τρόπος να τα βρεις (όπως π.χ. τα FB ) ? Μονό η ίδια χωρητικότητα χρειάζεται ? εδώ ένας λέει κάτι περίεργα... Υ.Γ. σας έπρηξα ε ? σωστά τα λες όλα τώρα για να το καταλάβεις βγάλε 2 καλές photos την κάρτα σου μπρος πίσω να βγάλουμε το mod μαζί να δεις την διαδικασία αυτό το link που μου έδωσες ήταν mod για τις 6800 γιατί αν τις modαρες δεν έδειχναν τίποτα στην οθόνη οπότε θέλανε συγκεκριμένα εξαρτήματά για μια κανονική κάρτα βάζεις ή τους ίδιους ή μεγαλύτερους Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Αρχικά ευχαριστώ για την βοήθεια... Η κάρτα είναι η ATI 9250 AGPx8 μια παλιά κάρτα, ώστε αν παει κάτι στραβά, να μην κλαίμε με μαύρο δάκρυ... Οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι καθαρές, ειναi από κινητό w810i Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 τελευταία photo πες μου τι γράφει το U11 είναι πάνω αριστερά ένα ολοκληρωμένο με 8 ποδαράκια δίπλα από τον μεγάλο μαύρο πυκνωτή και δεύτερη photo πες μου τι γράφει το U6 και U36 είναι αριστερά κάτω από το U11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 τελευταία photo πες μου τι γράφει το U11 είναι πάνω αριστερά ένα ολοκληρωμένο με 8 ποδαράκια δίπλα από τον μεγάλο μαύρο πυκνωτή και δεύτερη photo πες μου τι γράφει το U6 και U36 είναι αριστερά κάτω από το U11 Δηλαδή τα 3 U θες ε ? δηλαδή τα τσιπάκια που αρχίζουν από U είναι αυτά για το mod ? U6 74act8b qBW533 U36 AD86 57K C82J Υ.Γ. α) για το U6 δεν είμαι σίγουρος για το 8αρι... β) μπορεί το 5αρι να είναι και S άλλα μάλλον 5αρι είναι... έχουν ξεθωριάσει και λίγο τα γράμματα...:lol: Υ.Γ.2 Για το U11 θέλω φακό και φως, είναι πολλή μικρά τα γράμματα, θα σου τα πω άλλη φόρα Υ.Γ.3 Αν αποθηκευσης την τελευταία εικόνα, και την κάνεις zoom (+) θα δεις καθαρά τα γράμματα των U6 και U36 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 για τα 2 U που μου έδωσες το ένα δεν κάνει σίγουρα το U36 και το άλλο δεν μπορώ να βρω specs περιμένω να μου πεις το U11 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Φακό θα πάω να πάρω αυριο, αλλά και πάλι θα έπρεπε να βρούμε τουλάχιστον 1 FB... όταν πάρω στα χέρια μου φακό, θα σου το πω και το U11 Δηλαδή τα 3 U θες ε ?δηλαδή τα τσιπάκια που αρχίζουν από U είναι αυτά για το mod ? Μπορις να μου πεις ? Ευχαριστω...:-) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 όχι U είναι στο χέρι του κατασκευαστή της πλακέτας που θα τυπώσει ονόματα για τα ολοκληρωμένα στην θέση του U μπορεί να έγραφε Ic μπορεί να έγραφε και Leon133 δεν έιναι κάτι συγκεκριμένο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 ελα, το U11 ειναι το sst25vf512 20-40-SA 0531290-AA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 sorry αλλά ούτε αυτό είναι βασικά αυτό είναι EPROM μνήμη δλδ είναι και παλιά η κάρτα ίσα που τις πρόλαβα μπορεί να μην έχει καθόλου digital pwm και λίγο που έψαξα δεν βρήκα μονταρισμένες 9250 Le είχα και εγώ μία αλλά δεν κατάφερα ποτέ κάτι σε αυτήν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 sorry αλλά ούτε αυτό είναι βασικά αυτό είναι EPROM μνήμη δλδ είναι και παλιά η κάρτα ίσα που τις πρόλαβα μπορεί να μην έχει καθόλου digital pwm και λίγο που έψαξα δεν βρήκα μονταρισμένες 9250 Le είχα και εγώ μία αλλά δεν κατάφερα ποτέ κάτι σε αυτήν Άκου έχω και μια 9600 αλλά δεν σκοπεύω να την πειράξω, τουλάχιστον όχι τώρα, γουστάρεις να τραβήξω 5-6 φωτογραφίες και να ψάξουμε για αυτήν ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 ξεκίνα και αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι για αυτό έγραψα και αυτό το thread για να μπορεί κάποιος να το κάνει και μόνος του πάρε αυτό το link θα σε βοηθήσει http://www.datasheets4u.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 ξεκίνα και αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαι για αυτό έγραψα και αυτό το thread για να μπορεί κάποιος να το κάνει και μόνος του πάρε αυτό το link θα σε βοηθήσει http://www.datasheets4u.com/ Εντάξει κατάλαβα για το πως μπορούμε να βρούμε τα FB αλλά τα 4πινο δεν έχω καταλάβει που θα μπει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 για το 4πινο απλά ψάχνεις πάνω στην κάρτα με ένα πολύμετρο στους πυκνωτές να δεις πού θα βρεις το Vcore δες σε αυτό το πόστ μου που έψαχνα και εγώ για μία κάρτα που δεν έβρισκα πουθενά τα mod και αναγκάστηκα να τα βγάλω μόνος μου στην τρίτη photo θα δεις οτι μετράω τα πόδια από πυκνωτές για να βρω το Vcore οπότε κάπως έτσι ψάχνεις μέχρι να το βρεις http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3145679&postcount=1128 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Leon133 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 Share Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2008 για το 4πινο απλά ψάχνεις πάνω στην κάρτα με ένα πολύμετρο στους πυκνωτές να δεις πού θα βρεις το Vcore δες σε αυτό το πόστ μου που έψαχνα και εγώ για μία κάρτα που δεν έβρισκα πουθενά τα mod και αναγκάστηκα να τα βγάλω μόνος μου στην τρίτη photo θα δεις οτι μετράω τα πόδια από πυκνωτές για να βρω το Vcore οπότε κάπως έτσι ψάχνεις μέχρι να το βρεις http://www.xtremesystems.org/forums/showpost.php?p=3145679&postcount=1128 Ο ρε φίλε, θέλει δουλεία το πράγμα, για κάποιον που παει να το κάνει για πρώτη φορά είναι ζόρι,είναι αρκετά δύσκολο!!! Να σε ρωτισα και κάτι άλλο (κανεις πες και τιποτα άλλο:-D ??), έχουμε λέμε το εξής τσιπάκια ISL6522CB / PA10CFG, εμείς θα το ψάξουμε πατώντας και τις δυο σειρες στο google (δηλ ISL6522CB PA10CFG) ή γράφοντας την 1 μονό σειρά ? (δηλ ISL6522CB) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα