Προς το περιεχόμενο

The Art Of Voltage Modifications

Vatos_locos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1) τις μετράνε και σε watt αλλά αν του πεις ένα τρίμερ ακριβείας 25 στροφών 1/4 του watt κάνει

2) η photo με τα πόδια των τρίμερ δεν είναι δική μου θα κρατήσεις τα πόδια που είναι στο ύψος της βίδας και το μεσαίο έχει καλύτερη αντίσταση εκεί και όταν ξεβιδώνεις το τρίμερ θα ανεβάζει volt στην κάρτα

για τα jumper ζήτα ακιδογραμμές και θα βάζεις 2 ακίδες ανάμεσα στο ένα πόδι από το τρίμερ με το καλώδιο όπου θες εσύ

τον κονέκτορα τις μητρικής τον έβαλε για να αλλάζει τα τρίμερ το αφρολέξ είναι μανιοδουλειά για να είναι ίσια τα καλώδια τπτ άλλο :P

3) να το μετρήσεις και να το ρυθμίσεις στην μέγιστη αντίσταση ~98-102Ω μην το βιδώσεις και το βάλεις απλά το Vcore θα αλλάξει ελάχιστα 0.05V με 0.1V για αυτό βάζουμε τα jumper

4) έτσι γίνετε μόνο για να μπορείς να μετράς το ρεύμα εκείνη την στιγμή απλά θέλει πολύ αργά για να μην κλείσει η κάρτα από spike

5) ταινία διπλής όψης κόλλα λόγγο ότι θες και καθόλου αμα σε βολεύει δεν υπάρχει θέμα

ΥΓ καλύτερα πάρε να έχεις για να μην τρέχεις

2 το κόψιμο δεν συνιστάτε ξεκόλλημα και κόλλημα σωστά είναι η λύση

Tip αν δεν έχεις ξανά χρησιμοποιήσει κολλητήρι μην το κάνεις στην 4850 βρες κάτι άλλο να εξασκηθείς πρώτα....

για το Jumper :

dsc02184uk5.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτο που λες για τις ακιδογραμμές δεν το πολυκατάλαβα. Απο τη φωτο σου όμως κατάλαβα για το jumper ότι :

Το ένα καλώδιο απο το τριμμερ θα πάει κανονικά εκει που ειναι να πάει όπως και αν δεν υπήρχει το jumper, ενω το άλλο θα πάει στον fan connector που σου δείχνω στη φώτο 01072008212qw3.th.jpg που θα συνδέεται με το jumper και απο τη άλλη πλευρά του fan connector θα πηγαίνει στη γείωση ή όπου αλλού ήταν να πάει το 2ο αρχικα καλώδιο του τριμμερ στη συνδεσμολογία χωρίς jumper, σωστά? (Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ γιατί και γω τώρα που το ξαναδιαβάζω δύσκολα βγαίνει νόημα).

Αυτος δλδ στη φώτο που σου έδειξα πιο πριν, τα πολύ λεπτά καλωδια ειναι ακιδογραμμές? Αντι γι'αυτό δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα καλώδια που είχε το fan connector?

Kαι κάτι άλλο αν ξέρεις, πώς καταφέρνει αυτός και βάζει τα ποδαράκια απο το το trimmer στο fan connector απο τη στιγμή που το μεσαιο ποδαράκι δεν είναι στην ίδια ευθεία με τα άλλα?

Τι εννοείς όταν λές να μην το βιδώσω, δεν το κατάλαβα.Κάτι άλλο, το trimmer ή το jumper μπορώ να το βάζω και να το βγάζω ενώ η κάρτα είναι σε λειτουργία ή θα πάθει κάτι η κάρτα. Ρωτάω δλδ για να ξέρω είναι καλύτερα να ειναι η κάρτα σε λειτουργία με τα τριμμερ κανονικά και εγώ να βιδώνω/ξεβιδώνω αργά ή ειναι καλύτερο ενώ είναι σε λειτουργία να βγάζω το τριμμερ/jumper να βιδώνω/ξεβιδώνω και να το ξαναβάζω? Ποιο απο τα δύο είναι ποιο ασφαλές?

Mάλλον πάντως θα χρησιμοποιήσω τον δικό σου τρόπο για το jumper, εννοειται ότι πιο πριν θα κάνω δοκιμές με το κολλητήρι κάπου αλλού.

μην μπερδεύεσαι με φαν κονεκτορ και τέτοια πήγαινε σε ένα μαγαζί και ζήτα αυτό που σου είπα και θα καταλάβεις όταν το δεις

το τρίμερ όταν είναι να το βάλεις στην κάρτα μέτρα το στην μέγιστη αντίσταση που μπορεί να πιάσει και μετά βάλτο μην το βιδώσεις μόνο και δεν το μετρήσεις και το πετάξεις πάνω λάθη γίνονται...

ναι οτι αλλαγές κάνεις θα τις κάνεις με την κάρτα να δουλεύει και με πολύμετρο πάνω της

Τα ταααααααααααααααααααααααα !!!!

03072008218lw9.jpg

03072008218lw9.605fefa6a5.jpg

03072008219ae2.jpg

03072008219ae2.4c4143b548.jpg

Τελικά σήμερα έγινε το μοντάρισμα. Αφού έφαγα όλη τη μέρα, απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το απόγευμα... τα κατάφερα. Ωστόσο απο την πρώτη μου αυτή απόπειρα κατέληξα σε κάποια συμπεράσματα αλλά και σε κάποιες ακόμα απορίες.

Συμπέρασμα: χρησιμοποιήστε όσο λεπτότερα καλώδια βρείτε !!!

Απορία: παρατήρησα ότι μετά απο κάποιες κολλήσεις, η μύτη δεν ξεσταίνει τόσο ενώ πιο πάνω είναι κανονικά, και αναγκαζόμουν κάθε τόσο να ξύνω την μύτη για να συνεχίσω τις κολλήσεις.

Εντωμεταξύ δεν ειχα πάρει φυτίλι που μου είπες και 2-3 φορες που μου έπεσα παραπάνω καθόμουν και το ζέσταινα και το πήγαινα πέρα-δώθε στην κάρτα για να φύγει, ευτυχώς η κάρτα έζησε. Κάποιες κολλήσεις δεν ήταν πολύ γερές και αναγκάστικα να τις κάνω 5-6 φορές την κάθε μία , ενώ στα σημεία που διαβάζουμε τα volt που έβαλα τα κανονικά (τεράστια) καλώδια του τετράπινου μολεξ, έκανα κάτι ψιλοτεράστιες μπαλίτσες αλλά δεν πειράζει.

Η μία αντίσταση επίσης ήταν ψιλομούφα καθώς έδειχνε 95/105 Ohm (παρόλα αυτά την έβαλα στις μνήμες ) ενώ η άλλη ήταν καλή 99/101 ohm. Eντωμεταξύ έχω και την αίσθηση ότι και όλο το σπίτι έχει εμποτιστεί με τη μυρωδιά του καμμένου (παρόλο που αεριζόταν καλά ο χώρος) και δεν θα φύγει ποτέ !!

Χάλασα και ένα μόντεμ, του οποίου είχα πάρει το pcb για να κάνω εξάσκηση αλλά δεν γ@μιετ@ι... Ψιλοκάηκα και 3 φορές...

Τέσπα συγκλονιστική εμπειρία , η οποία όμως δεν τέλειωσε εκει. Καθώς ο υπολογιστής μου δεν δεχόταν την κάρτα καθώς άνοιγε, έκανε 2-3 reboot και μετά η κωλοabit μου έβγαζε error code στο post με μαύρη οθονη. Ωστόσο τα ρεύματα που μέτρησα στη κάρτα ήταν όκ. Εκανα 2-3 clear cmos, της είπα βρε καλή μου , βρε χρυσή μου, τπτ αυτή. Αλλάζω κάρτα πάλι blank screen με διαφορετικό όμως error code. 2-3 clear cmos πάλι τπτ αυτή. Βάζω 3η κάρτα και της αρχίζω τις παναγίες πριν πατήσω το power. Πατάω και μετά όλα μια χαρά, αναγνώρισε και τις άλλες δύο κανονικά. Τι είχε συμβεί μόνη αυτή ξέρει. (Της αρέσει πάντως όταν της μιλάω βρώμικα , και άλλη φορα το χει κάνει.)

Στο δια ταύτα τώρα. Βαριέμαι να κάνω o/c σήμερα, με δισκετούλες και bios και μ@λ@κιες (καθώς δεν έχει βγει κανα software ακόμα) και θα το αφήσω για αύριο. Ετσι και αλλιώς η ψύκτρα της τη δευτέρα θα ρθει.

Α, τα ρεύματα χωρίς το jumper είναι : vcore idle 1.077, vcore load 1.230, vmem idle και load 2.02

και με το Jumper vcore idle 1.133, vcore load 1.298 , vmem idle και load 2.10.

Mέχρι πού λες να τα πάω? Εγώ λέγω vcore 1.4-1.45 και vmem 2.2-2.25.

Τhanks για την βοήθεια σου πάντως.

• Like 1

για την μύτη δεν πρέπει να την καθαρίζεις πρέπει να μένει λίγο καλάι πάνω για να μην καίγεται και θα κολλάς καλά μετά συνήθεια είναι το κολλητήρι

τα τρίμερ δεν ήταν μούφα έτσι έιναι δεν παίζουν ποτέ στην ονομαστική τιμή τους έχουν μια ανοχή +- 10% πάντα

Η abit περίεργη μητρική όσο καλή και να είναι οι παιδικές αρρώστιες του P35 υπάρχουν και εκεί δυστυχώς εμένα μετά τα 4700Mhz τρελαίνονται οι κάρτες δικτύου :lol:

για τα ρεύματα με τι ψύξη θα είσαι ? αν δεν βάλεις νερό μην πας πάνω από 1.4 στον πυρήνα και οι μνήμες όχι πάνω από 2.2 οι μνήμες μετά τα 3.5 καίγονται αμέσως προσωπική εμπειρία :lol:

ωραία τα mod αλλά πρόσεξε τα καλώδια μην τραβήξεις κανένα καταλάθος κόλα τα κάπως πάνω στην κάρτα έστω και με ταινία

δεν έχω την p35 την ιχ38-quadgt έχω αλλά και αυτή μια απ'τα ίδια είναι. Με αέρα θα είμαι παράγγειλα την accelero s1 και και με 2 90αρια fan πάνω , απ'ότι έχω ακούσει με 1.4-1.45 δεν ξεπερνάει τους 65 βαθμούς. Τεσπα θα τη βάλω και θα δούμε. Και πάλι thanks φίλε μου για τη βοήθεια σου. Θα ανεβάσω αύριο καμια φώτο στο thread με τα benches.

παντως αν θελει κανενας να κανει πειραματα,στο πλαισιο ξεστοκαρουνε 3850,8800γτ/γτς με 30-50-60 ευρω.

μονο σε καταστηματα δυστηχως...

Μαλλον θα κατσω να μονταρω και την δικια μου σημερα(αν βρω τριμερακια)

• 2 μήνες μετά...

Να ρωτήσω κάτι ?

Το 4πινο γιατί υπάρχει, που συνδέεται και τι δουλεία κάνει?

γενικα, το 4πινο που κολλάει...

Α και κάτι άλλο

Εάν θελήσουμε να προσθέσουμε έναν πυκνωτή στην κάρτα μας, τι πυκνωτή πρέπει να πάρουμε και που να τον συνδέσουμε....

:o:o

το τετράπινο πάει συνήθως στα phases που έχει η κάρτα και τροφοδοτεί μνήμες και πυρήνα εκεί θέλει λίγο ψάξιμο

πυκνωτές και αντιστάσεις αν και δεν χρειάζεσαι σε νορμαλ καταστάσεις αν θες να εξαλείψεις τελείως το Droop τις κάρτας βάζεις πυκνωτές παράλληλα στους πυκνωτές των phases πάλι και τουλάχιστον τους ίδιους με αυτούς που έχει η κάρτα σε χωρητικότητα

το τετράπινο πάει συνήθως στα phases που έχει η κάρτα και τροφοδοτεί μνήμες και πυρήνα εκεί θέλει λίγο ψάξιμο

πυκνωτές και αντιστάσεις αν και δεν χρειάζεσαι σε νορμαλ καταστάσεις αν θες να εξαλείψεις τελείως το Droop τις κάρτας βάζεις πυκνωτές παράλληλα στους πυκνωτές των phases πάλι και τουλάχιστον τους ίδιους με αυτούς που έχει η κάρτα σε χωρητικότητα

Μήπως θα μπορούσες να μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα πραγματάκια?

Α και κάτι άλλο, υπάρχει άλλος τρόπος να βρούμε το FB (Vsense) ?

Ευχαριστώ

τι παραπάνω χρειάζεσαι ?

για το FΒ εγώ προσωπικά δεν ξέρω άλλο τρόπο αν και αυτός με τα φύλλα δεδομένων πρέπει να είναι ο πιο εύκολος αλλά λογικά θα υπάρχει κιάλος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...