Προς το περιεχόμενο

Πώς βρίσκεις τον πηγαίο κώδικα μιας εφαρμογής?

niknax

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά! Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει πώς μπορώ να δω τον τον πηγαίο κώδικα μιας εφαρμογής? Υπάρχει κάποια εντολή ή κάτι παρόμοιο?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Τον πηγαίο κώδικα σίγουρα αν θέλεις να το δείς και να τον καταλάβεις (οσο γίνεται) θα χρησιμοποιήσεις εναν Debugger κατα προτίμηση και Kernel, και θα δεις τον κωδικα που θες σε Assembly.

Βέβαια ειναι παράνομο.

Αν θες να τον χρησιμοποιήσεις για δικες σου εφαρμογες, για αποσφαλμάτωση, μπορείς να ψάξεις στο γουγλη για OLLY :)

Δημοσ.

Επίσης μπορείς να δεις τον πηγαίο κώδικα των open source εφαρμογών σε C++, κατεβάζοντας το αντίστοιχο αρχείο από το site του developer.

Δημοσ.

Γιεα σας παιδια

Ο Φιλος μαλλον θελλει να κανει Decompile την εφαρμογη και να μπορεσει να δει τον κωδικα με τον οποιο φτιαχτηκε η συγκεκριμενη.

φιλε μου Βρες σε τι Γλωσσα ειναι κατασκευασμενη η εφαρμογη σου και ψαξε να βρεις Decompiller γι αυτη την γλωσσα!

Αμα κολλησεις ποσταρισε πληροφοριες σχετικα με αυτη την εφαρμογη .

καλο απογευμα

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά καμία σχέση με παρανομία...Απλά μαθαίνω Java και θα ήθελα να δω τον πηγαίο κώδικα του WEKA (εργαλείο Data Mining),έτσι για να πάρω μια γεύση πώς υλοποιούνται κάποιοι Αλγόριθμοι.

To Decompile πάντως δεν ξέρω τι είναι..

Ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.
...Απλά μαθαίνω Java και θα ήθελα να δω τον πηγαίο κώδικα του WEKA (εργαλείο Data Mining),έτσι για να πάρω μια γεύση πώς υλοποιούνται κάποιοι Αλγόριθμοι...

Δε βλέπω το λόγο χρησιμοποίησης decompiler για το Weka, αφού είναι open source! Μπορείς να κατεβάσεις τον source code από το Sourceforge με CVS.

Δημοσ.
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά καμία σχέση με παρανομία...Απλά μαθαίνω Java και θα ήθελα να δω τον πηγαίο κώδικα του WEKA (εργαλείο Data Mining),έτσι για να πάρω μια γεύση πώς υλοποιούνται κάποιοι Αλγόριθμοι.

To Decompile πάντως δεν ξέρω τι είναι..

Ευχαριστώ πάντως!

decompile ειναι το αντιθετο του compile. Στην java γραφεις εσυ κωδικα, που ειναι απλο κειμενο και ο compiler παραγει τα class files. Ενας decompiler θα παραγει source code απο τα class files.

Ειδικα για την περιπτωση γλωσσων οπως η java και η c# και οσες αλλες κανουν compile σε μια ενδιαμεση γλωσσα (τα class files ειναι bytecode και οχι native γλωσσα μηχανης) αυτο ειναι δυνατο να επιτευχθει με πολυ καλα αποτελεσματα. Μπορεις να ψαξεις να βρεις το DJ Java Decompiler για να ριξεις μια ματια σε κωδικα εφαρμογων java.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεν είναι παράνομο να κάνεις reverse engineering σε μια εφαρμογή. Παράνομο είναι να δημοσιεύσεις κατά κάποιο τρόπο τα ευρήματά σου μετά από μια τέτοια διαδικασία.

Δημοσ.
Δεν είναι παράνομο να κάνεις reverse engineering σε μια εφαρμογή. Παράνομο είναι να δημοσιεύσεις κατά κάποιο τρόπο τα ευρήματά σου μετά από μια τέτοια διαδικασία.

Παιδιά καλημέρα,

Αρκετά εμπορικά προγράμματα , στους όρους χρήσης , αναφέρουν ρητά κάποιες απαγορεύσεις και ανάμεσα σ' αυτές το dissasempling και το reverse engineering. Το να γίνει reverse engineering πάνω σε κάποια εφαρμογή , δεν νομίζω ότι είναι κάτι νόμιμο. Αν το ήθελε ο δημιουργός , θα διένειμε και τον πηγαίο κώδικα μαζί με την εφαρμογή.

Αν δηλαδή με τη διαδικασία αυτή (του reverse engineering) , κάποια στοιχεία του κώδικα χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς εκτός από αυτούς που ο δημιουργός του επιθυμεί , δεν συνιστά παράνομη πράξη ;

Για εκπαιδευτικούς σκοπούς , μπορεί να βρεί ο καθένας από μας , site με παραδείγματα που συνοδεύονται από τον πηγαίο τους κώδικα.

Δημοσ.

Ο κώδικας του weka διανέμεται δωρεάν, αλλά αν θες να βγάλεις άκρη υπολόγισε τουλάχιστον 1 μήνα εντατικό διάβασμα του κώδικα. Αν τα καταφέρεις νωρίτερα, κερνάω πίτσα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...