Προς το περιεχόμενο

Rec (2007)

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις την είδα. Πολύ χεσμεντέν, όντως...

Η ταινία που προφανώς είχε δει ο φίλος σου, λέγεται Το δωμάτιο του μωρού (La Habitacion Del nino) και είναι κορυφαία.

Μπας και ξερεις απο που μπορω να το κατεβασω? Εψαξα σε πολλα torrent sites (και με τον Αγγλικο τιτλο The baby's room) αλλα οπου το βρηκα δεν εχει seeders. Και με το Limewire τζιφος. Αν ξερεις, στειλε ενα PM.

Edit: Ακυρο την βρηκα επιτελους απο ενα Ελληνικο site.

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

με ολα αυτα που διαβαζω εδω ειπα να το βαλο να το δω. Εχει ενδιαφερον, αλλα χεσμεντεν χμμμ δεν νομιζω. Να τονισω οτι μεχρι στιγμης εχω δει λιγο πανω απο το μισο, εκει που δαγκωνει το μικρο την μαμα. Αν εχει τιποτα τοσο πιο πολυ τρομακτικο στο τελευταιο μισαωρο θα δειξει μαλλον σημερα που θα δω το υπολοιπο.

Το σταματησα γιατι δεν αντεξα την καμερα, λιγο ακομα και θα ξερνουσα. Ειχα φαει και τα σουβλακακια, ειχα πιει κανα 2 λιτρο νερο και αρχισα να ανακατευομαι ασχημα. Μιλαμε αυτη η ταινια κανει το blair witch να φενετε σαν να εχει γυριστει σε σταθερη καμερα!! Ενταξει καταλαβαινο την δοση ρεαλισμου που δινει αλλα τελικα αυτη θα αυξανει οσο πιο πολυ κουναμε την καμερα??? Καθε καινουρια ταινια σε αυτο το στυλ την κουναει και 3 φορες παραπανω, ελεος. Μιλαμε ο καμεραμαν αλλαζει πλανο απο πατομα σε οροφη, σε προσωπα, σε ζουμ.... σε λιγοτερο απο 3 νανοσεκοντ.

Παντος για τοσο απλο στορυ και προφανος φτηνιαρικη ταινια, σε κραταει και εχει καλες ερμηνειες. Μπορο να πω οτι θυμιζει θεατρικη παρασταση το ολο στυλ.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι νοιώθω αφού είδα την ταινία. Θα έλεγα "μου άρεσε", αν δεν μου άφηνε κι αυτή τη βαριά καταθλιπτική διάθεση... Ελπίζω με λίγο ύπνο να περάσει :P.

Όντως, τα βασικά σημεία του στόρυ, αρχή-μέση-τέλος τείνουν να γίνουν πρωτόκολλο γραφής στο είδος (και όχι μόνο). Επίσης, εμφανώς low budget ταινία με όχι πολύ διακριτούς χαρακτήρες. Και όσοι ξεχωρίζουν μάλλον δεν είναι και πολύ συμπαθητικοί. Αλλά όλα αυτά στο τέλος (αν παραμείνεις με την ταινία) τα παραβλέπεις.

Η χρήση της handheld cameras (απόλυτα δικαιολογημένη εδώ), όντως συνεισφέρει στον ρεαλισμό της ταινίας και σου μεταδίδει τα -αλλιώς αναμενόμενα και σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια προβλέψιμα- scares με ένα νέο τρόπο που τουλάχιστο εμένα με έβαλε στο κλιμα απότομα. Δηλαδή από αδιάφορη αρχικά η ταινία, κατάφερε να με κερδίσει και προς το τέλος παρακολουθούσα όρθιος. Σ' αυτό βοήθησε και το ότι προς το τέλος πέφτουν αποκαλύψεις και η σχετική κορύφωση στο θρίλερ. Από τα λεπτά λίγο πριν μπουν στη σοφίτα μέχρι την ώρα που βολταρίζει το "σαπρο-ον" στο σκοτάδι η ταινία σχεδόν απογειώνεται. Παρ' ότι zombie movie, μου έφερε στο νου μέχρι και κάτι από Lovecraft.

Δημοσ.

Eγω να πω την αληθεια οταν

εσκασε μυτη το "Κοριτισι απο την Μαδειρα" στο τελος ψιλοηρεμησα αφενως γιατι αρχισε να μυριζει το σκηνικο που θα γινει τι αλλα κυριως γιατι ειχα κλασει στον χαμο στο κλιμακοστασιο

Γενικα η σκεψη μιας πολυκατοικιας ηταν τρελη εμπνευση. Η πολυκατοικια ειναι κατι πολυ μεγαλο(οχι ενα σπιτι) αλλα και κατι με πολλα δωματιακια, με πολλα μερη που δεν ξερεις αν ειναι για καλο ή για κακο, αν θα ειναι καταφυγιο ή ο ταφος σου. Πιστευω πως ειναι καλυτερη ιδεα ακομα και απο την επαυλη στο Resident Evil γιατι σε περιοριζει: Oταν αρχισε ο χαμος απο ζομπι(οχι στην αρχη που ανεβοκατεβαιναν με 1-2 ζομπακια) δεν ειναι οπως ενα σπιτι οπου θεωρητικα λεμε μπορει να κινησαι συνεχεια, οταν

γιναν ολοι σχεδον ζομπι και αρχισαν να πηγαινουν πανω ενιωθες την αγωνια οτι δεν εχουν τροπο να ξανακατεβουν κατω

Επισης μου εκατσε στραβα μια σκηνη

εκει που δεν μπορουν να συγκρατησουν την σιδεροπορτα και σκανε τα ζομπι και ειναι εκεινη η κακομοιρη η κυρια που τις εχουν βαλει χειροπεδες και νιωθεις την απελπισια, οτι δεν μπορει να κανει το παραμικρο για να γλυτωσει, ουτε καν να αυτοκτονησει-αν και βρωμαγε το σκηνικο οταν την δεσανε στην σκαλα

Μια απορια, γιατι σε καμια ζομποταινια τα ζομπι δεν την πεφτουν σε αλλα ζομπια?

• Moderators
Δημοσ.

Μια απορια, γιατι σε καμια ζομποταινια τα ζομπι δεν την πεφτουν σε αλλα ζομπια?

Κάποιο ένστικτο θα ναι. Ή τους μυρίζει καλύτερη η ζωντανή σάρκα. ή και τα δύο.

Δημοσ.
Μπας και ξερεις απο που μπορω να το κατεβασω? Εψαξα σε πολλα torrent sites (και με τον Αγγλικο τιτλο The baby's room) αλλα οπου το βρηκα δεν εχει seeders. Και με το Limewire τζιφος. Αν ξερεις, στειλε ενα PM.

Edit: Ακυρο την βρηκα επιτελους απο ενα Ελληνικο site.

Ρε παίδες για πείτε και εμένα που την βρήκατε να την κατεβάσω και εγώ,σε PM στο ποστ αυτό ή όπου αλλού θέλετε!

Δημοσ.

το τελειωσα πριν λιγο. Ειπα οτι ειχα δει λιγο πανω απο το μισο και δεν τρελαθηκα, αλλα οντως στο τελος απογειωνεται. Δεν μπορω να πο οτι τρομαξα σε βαθμο χεσμεντεν, αλλα σιγουρα ειχε αγωνια και εβλεπα με το στομα ανοιχτο! Μετρια αρχη, καλη κλιμακωση, τελεια κορυφωση. Τελικα σε αφηνει με μια γευση σαν να εχεις δει την καλυτερη μεταφορα horror vidεo game στυλ sillent hill h resident evil σε ταινια, χωρις να βασιζεται αποκλειστικα σε καποιο παιχνιδι.

Δημοσ.

Quarantine θα λέγεται το αμερικάνικο remake.

Το trailer:

Ίσως κάποιες σκηνές θεωρηθούν spoilers.

Οπότε δείτε το με δική σας ευθύνη.

Δημοσ.
Quarantine θα λέγεται το αμερικάνικο remake.

Το trailer:

Ίσως κάποιες σκηνές θεωρηθούν spoilers.

Οπότε δείτε το με δική σας ευθύνη.

Εμένα πάντως πιο πολύ για το sequel μου μοιάζει παρά για remake.

Εκτός κι αν μπαίνουν μέσα στο σπίτι τα φαντάρια, βρίσκουν την κάμερα και όλη η ταινία διαδραματίζεται μέσα από την προβολή της κασέτας με την προσθήκη κάποιων extra scenes.

Ειδικά η προβολή της τελευταίας σκηνής της ταινίας στο trailer, αν όντως αποτελεί remake, μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αφελής.

Δημοσ.
Το δωμάτιο του μωρού (La Habitacion Del nino)

Μολις την ειδα. Εκτος του οτι ΤΑ ΕΚΛΑΣΑ (καιρο ειχα να τα κλασω) μου αρεσε και ο τροπος που διαδραματίστηκε η υποθεση. Δεν το περίμενες να γινει ετσι. Δειτε την. 9,5/10

Οσον αφορα το remake του rec, μοιαζει μουφα και μια απτα ιδια. Και η δημοσιογραφος δεν μου αρεσε καθολου, οχι μονο εμφανισιακά αλλα και στον τροπο που μιλουσε και έπαιζε. Ειδικα (στο trailer) εκει που υποτιθετε οτι τρομαζει επειδή σπανε την πορτα (ή κατι τετοιο) δεν ειναι καθόλου πιστικη.

Δημοσ.

Oχι απλα δεν ειναι σικουελ και ειναι ριμεηκ ειναι ΦΤΥΣΤΟ ΡΙΜΕΗΚ οπως το ειδα, πως ηταν το Vanilla Sky για το Ανοιξε τα ματια που το εκλεβαν σκηνη-σκηνη?Τι να πω...Τεσπα, δεν εχει κανενα νοημα να το δω απο την στιγμη που ειναι απλα αντιγραφη του Ισπανικου(μεχρι και στο τι φοραει η δημοσιογραφος). Και ναι, ειναι και καλα σαν το Cloverfield, βλεπουμε τι βρηκαν τα SWAT στην ταινια

Η δημοσιογραφος στο Αμερικανικο δεν ειναι η Καρπεντερ, η "αδελφη του Ντεξτερ Μοργκαν" ?

ΥΓ. Ναι, αυτη ειναι,ρε μεχρι και το ονομα κρατησαν!!Ακου "Αντζελα Βινταλ" χαχαχαχα...Καλα που τον καμεραμαν δεν τον ειπανε Pablo και στο Αμερικανικο. Ε ρε τα Αμερικανια. Ειλικρινα απο το τρειλερ και το imdb δεν βρισκω ΚΑΝΕΝΑ λογο να το δω, ειναι το ιδιο εργο σε αλλη γλωσσα

Δημοσ.

Συνεχεια θα παιξει σιγουρα, το διαβασα σε φορουμ αλλα υποψιαζομαι οτι θα σκασει σιγουρα και Αμερικανικο ριμεηκ

για δες εδω... οχι μονο θα βγει ρημεικ αλλα και η ταινια είναι ετοιμη.

Φαντάζομαι ότι το είδατε σε "ιδιωτική προβολή", έτσι; Ξέρει κανείς αν βρει διανομή ;

απο οτι ξερω δεν θα βγει. μονο το αμερικανικο θα ερθει

oops τωρα ειδα οτι το ειχανε γραψει αλλοι

Δημοσ.

114200812910.jpg

Πραγματική αντιγραφή, όχι βλακείες. Ανάξια λόγου, αυτά τα αμερικανά νομίζουν ότι η ταινία μπορεί να αποκτήσει μεγαλύτερο βάρος, αν οι πρωταγωνιστές του ομιλούν την Αγγλική/Αμερικάνικη. Ήμαρτον!

Δημοσ.

Δεν θα ειναι παραιτητα βλακεια, ισα-ισα οσοι δεν ειδαν το Ισπανικο θα τους αρεσει πολυ, απλα οποιος εχει δει το Ισπανικο δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ να δει το Αμερικανικο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...