Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Hello Insomniacs, Εδω και 2-3, ολόκληρους, μήνες..Υποφέρω απο Reconnects του Router μου..Reconnects λέγων, ανα 20min και βγάλε..! Εχω δοκιμάσει ΠΟΛΛΑ..Εδω και 3 μήνες δοκιμάζω..Παίρνω τηλέφωνα στην HOL(Τον αγαπημένο μου Provider) και κάνω τα διαβάσματα μου μέσω Sites, μπάς και βρώ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ.. Δοκίμασα Filters (Φιλτράκια στα τηλέφωνα..), δοκίμασα ΠΟΛΛΑ filters (Πολλά φιλτράκια στα τηλέφωνα..), δοκίμασα να βγάλω ολα τα Phones (4) του σπιτιού για μια βδομάδα (7 μέρες..), επίσης δοκίμασα άλλα 2 Routers, άλλη καλωδίωση (οτι κατάφερα να αλλάξω..), Ethernet και USB φυσικά, Firmwares και άλλες πολλές λεπτομέριες σε ρυ8μίσεις Router και λοιπά.. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ! ..Δεν γινεται τίποτα..Κα8ε μισάωρο πανω-κατω μου αναβοσβήνει το Fritz και μετα απο 30secs 3αναlogάρει..Και το χειρότερο ειναι οτι όταν βρήσκομα σε OG (OnlineGame) ο παίχτης μου μένει για κανένα τεταρτάκι..Με χώνουν 5-6 φορές, μεχρι να 3αναμπω! Τα ίδια και σε IM, MSN, IRC..Μου μιλάνε ενω στην πραγματικότητα δεν ειμαι εκει..και δεν παιρνω ποτέ τα μνματά τους.... Το φαινόμενο αυτο νμζω οτι εχει εμφανιστεί τωρα τελευταία και σε άλλους χρήστες.. Δεν εκανα το Thread αυτο για να βρουμε μια λύση..Διοτι απλούστατα αμφιβάλω εάν καποιος μπορεί να το λύσει..Ισως όμως σε καποιον ειχε τύχει κτ παρόμοιο..Και κατάφερε και το ΕΛΥΣΕ! Εστω και με καποιον τεχνικό που του τα ακούμπησε.. Σε περίπτωση που κανείς δεν γνωρίζει, μήπως μπορείτε να μου προτείνεται που να βρω τεχνικό που 8α έρ8ει να μου το διορ8ώσει χωρίς νά πάρει πανω απο 80? και ΚΥΡΙΩΣ 8α τα πάρει μόλις διορ8ωσει το προβλημα και ΟΧΙ με την επίσκεψη και τον καφέ του..? Ευχαριστώ που με ακούσατε.. Koritsi_Gia_Stable-Internet..Αμήν..
gdp77 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Πες μας τα χαρακτηριστικά της γραμμής σου (φαίνονται από το menu του router) attenuation και signal to noise. Λογικά έχεις θόρυβο στη γραμμή, κάτι που θα επιβεβαιωθεί από το signal to noise ratio. Αν το επιβεβαιώσουμε, η λύση είναι να έρθει τεχνικός να μετρήσει τη γραμμή για να δεις αν το πρόβλημα είναι στις καλωδιώσεις του σπιτιού σου ή στις καλωδιώσεις του ΟΤΕ. Στην πρώτη περίπτωση βάζεις καινούρια καλωδίωση (άμεση λύση) στη δεύτερη περίπτωση κάνεις αίτηση στον πάροχό σου (αν έχεις full llu) ή στον ΟΤΕ (αν έχεις shared llu) για να βρουν τι φταίει και να λύσουν το πρόβλημα (τρέχα γύρευε πότε θα το κάνουν).
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Attainable data rate Kbit/s 5324 568 ATM data rate Kbit/s 4092 492 User data rate Kbit/s 3706 446 Latency path interleaved interleaved Latency ms 8 7 Frame Coding Rate Kbit/s 32 37 FEC Coding Rate Kbit/s 196 39 Trellis Coding Rate Kbit/s 628 68 Negotiation Signal/Noise ratio dB 2 10 Line attenuation dB 48 25 Status 0 0 Χαμηλό Signal Ratio..Υψηλό Line Attenuation..Οκ το γνωρίζω αυτο πολυ καιρό.. Μένω στο Αιγάλεω City 12..Και ο γείτονας μου εχει βάλει Forthnet και κλειδωσε στα 19mbit..Ενω το δικό μου Attenuation μου λεει μεσω ενώς απλούστατου Calculation οτι 8α κλειδώσω στα 5mbit.. Ή ειναι όλα ενα μάτσο ψέματα..Ή φτέει η εταιρία (HOL) ή ο γείτονας (παιδικός φίλος) λεει ψέματα..Usefull Note: Ο γειτονας ειναι φυτεμένος στο ίδιο DSLAM. Τα λέω ολα αυτα επειδη ειναι απολύτος stable αυτος και η παροχή του..Τωρα....Μήπως παίρνει ολο το φταίξιμο η δική μου καλωδίωση? Η καλωδίωση του σπιτιού μου..? Καλώς..Να φωνάξω τον τεχνικό που λέγαμε να τελιώνω ρε παιδια... Περιμένω την χρυσή απαντηση /Koritsi_Gia_PC
kallair Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 πρέπει να φταίει η καλωδίωση σου. έλεγξε όλα τα κουτιά ένα ένα και κοίτα κ στην είσοδο της πολυκατοικίας σου. να εύχεσαι να είναι πρόβλημα κάπου μέσα στο σπίτι και όχι έξω. εγώ για να δω αν φταίει η γραμμή ή όχι, θα έβρισκα το κεντρικό ζεύγος που έρχεται από κάτω, θα του έβαζα βύσμα κ θα το κούμπωνα πάνω στο ρούτερ για να δω τι σήμα θα μου δώσει. αν το attenuation ήταν καλό, τότε τα καλώδια από οτέ που έρχονται, είναι οκ κ το πρόβλημα θα είναι κάπου στην καλωδίωση μέσα στο σπίτι. αν έχω πρόβλημα και στο κεντρικό, θα έκανα την δοκιμή στο κουτί στην είσοδο της πολυκατοικίας μπας κ έχω πρόβλημα στο καλώδιο που ανεβαίνει σπίτι μου. προσοχή όμως μην αρχίσεις τις αλχημείες και χαλάσεις κ τα τηλέφωνα και των γειτόνων σου.
parsifal Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Έλεγχος της γραμμής μας μέχρι τον κατανεμητή στο ADSLgr. Πρακτικά, με λίγο περισσότερα λόγια αυτά που λέει ο kallair...
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Ωραία, σας πιάνω.. Απλα εχω κουραστεί πια να το ψάχνω..8έλω να φωνάξω έναν εμπειρο τεχνικό να το λύση μόνος του..Και εγω απλά να τον κοιτάω να μα8αίνω.. Γνωρίζεται εαν υπάρχουν τεχνικοί για γραμμές Internet/DSL/Τηλεφωνικές..Που να πληρώνονται με την διόρ8ωση και όχι με την επίσκεψη? Πόσο λέτε να πάει? Thanks! Koritsi_Gia_PC!
kallair Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 κορίτσι για pc αυτό που ζητάς δεν μπορεί να γίνει... θέλεις/ δεν θέλεις, όταν καλείς έναν τεχνικό, είτε αυτός είναι ηλεκτρολόγος/ψυκτικός/υδραυλικός/ηλεκτρονικός ή οτιδήποτε άλλο, θα τον πληρώσεις ένα αντίτιμο για την επίσκεψη του και την διάγνωση που θα κάνει. το θέμα με το τηλέφωνο και το ίντερνετ είναι άτιμο πράμα. σε ένα ψυγείο/φούρνο/λάμπα, αν ο τεχνικός δεν το διορθώσει σωστά και τον πληρώσεις, είναι αναγκασμένος να ξαναέρθει και να επιδιορθώσει την βλάβη. στο πρόβλημα σου το μόνο που μπορεί να κάνει ένας τεχνικός είναι να ελέγξει την καλωδίωση σου από το κουτί κάτω μέχρι και το σπίτι σου και να βρει βλάβη να την διορθώσει. αν όμως η βλάβη είναι στα καλώδια του οτε τότε δεν μπορεί να κάνει. εσύ όμως θα πρέπει να τον πληρώσεις για τις υπηρεσίες του.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 κορίτσι για pc αυτό που ζητάς δεν μπορεί να γίνει... θέλεις/ δεν θέλεις, όταν καλείς έναν τεχνικό, είτε αυτός είναι ηλεκτρολόγος/ψυκτικός/υδραυλικός/ηλεκτρονικός ή οτιδήποτε άλλο, θα τον πληρώσεις ένα αντίτιμο για την επίσκεψη του και την διάγνωση που θα κάνει. το θέμα με το τηλέφωνο και το ίντερνετ είναι άτιμο πράμα. σε ένα ψυγείο/φούρνο/λάμπα, αν ο τεχνικός δεν το διορθώσει σωστά και τον πληρώσεις, είναι αναγκασμένος να ξαναέρθει και να επιδιορθώσει την βλάβη. στο πρόβλημα σου το μόνο που μπορεί να κάνει ένας τεχνικός είναι να ελέγξει την καλωδίωση σου από το κουτί κάτω μέχρι και το σπίτι σου και να βρει βλάβη να την διορθώσει. αν όμως η βλάβη είναι στα καλώδια του οτε τότε δεν μπορεί να κάνει. εσύ όμως θα πρέπει να τον πληρώσεις για τις υπηρεσίες του. 80? για να μου πει και αυτος την προτότυπη ατάκα: φτέει ο ΟΤΕ? fgs.. Τέσπα..Απο πού μπορώ να βρω άξιους τεχνικούς? /Maraki
kallair Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 ποιος κλέφτης σου πήρε τόσα και τι σου έκανε; του ζήτησες απόδειξη; πρώτα ρωτάνε πόσο θα πάει το μαλλί και μετά λένε "φτιάξε το". για απλή επίσκεψη πάνω από 15-20 ευρώ δεν πρέπει να πληρώσεις.
gdp77 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 80? για να μου πει και αυτος την προτότυπη ατάκα: φτέει ο ΟΤΕ? fgs.. Τέσπα..Απο πού μπορώ να βρω άξιους τεχνικούς? /Maraki Αν πάρεις την HOL δε στέλνουν αυτοί κάποιον να σου κάνει έναν έλεγχο; Πάντως πρέπει απαραίτητα να το κάνεις, εφόσον θα πρέπει να εντοπίσεις αν φταίνε τα καλώδια του σπιτιού σου ή του OTE. Δε μας είπες, έχεις full llu ή shared llu? Ρε συ, μπας και έχεις κάνει καμιά πατάτα με τα φιλτράκια; Δε θυμάμαι πώς, αλλά μια φορά "είχα καταφέρει" να "γονατίσω" τη γραμμή μου με κάποια λάθος συνδεσμολογία στα φίλτρα.
kallair Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 είτε με φιλτράκια, είτε κάπως αλλιώς, κάπου γίνεται η "δουλειά". εγώ θα σου έλεγα να μην φωνάξεις κάποιον μάστορα αλλά να το κοιτάξεις μόνη σου. δεν είναι κάτι δύσκολο κ από ότι δείχνει, σκαμπάζεις από αυτά. βρες την κεντρική πρίζα και βρες ποιο ζεύγος έρχεται από τον οτέ για να το δεις αυτό, δοκίμαζε 2-2 δεύγη να τα βάζεις μόνα τους πάνω στη πρίζα κ έχε συνδεμένο το σταθερό εκεί. μόλις ακούσεις dial tone, βγάλε το τηλέφωνο σου και σύνδεσε το modem. δες τι χαρακτηριστικά θα σου βγάλει. θεωρώ απολύτως απίθανο να έχει πάθει κάτι το καλώδιο που ανεβαίνει από τον κατανεμητή στο σπίτι σου άρα δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για να ψάξεις την βλάβη στην είσοδο της πολυκατοικίας σου. αν τα χαρακτηριστικά βελτιωθούν, τότε σύνδεε ένα-ένα ζεύγος στο κεντρικό και έλεγχε αν για αρχή έχει τηλέφωνο(δηλαδή είναι συνδεμένο σωστά), μετά δοκίμαζε το ρουτερ στην συγκεκριμένη πρίζα χωρίς άλλα τηλέφωνα πάνω. αν πάλι τα χαρακτηριστικά είναι οκ τότε δοκίμασε το τηλέφωνο με φιλτράκι κ το ρούτερ συνδεμένο. το καθένα σε ξεχωριστές τηλεφωνικές πρίζες. αν σου ανεβάσει το attenuation, τότε το φιλτράκι σου, η τηλεφωνική πρίζα ή η καλωδίωση μέχρι εκεί, θα έχει πρόβλημα. δοκίμασε την συγκεκριμένη διαδικασία σε κάθε πρίζα τηλεφώνου ξεχωριστά μέχρι να εντοπίσεις την προβληματική που σου κάνει την όλη ζημιά. βέβαια η όλη παραπάνω διαδικασία είναι άχρηστη και άσκοπη αν ενώ έχεις μόνο συνδεμένο το ρούτερ στο κεντρικό βρόγχο και όλα τα άλλα ζεύγη είναι αποσυνδεμένα σου βγάλει πάλι αυτό το υψηλό attenuation.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Αν πάρεις την HOL δε στέλνουν αυτοί κάποιον να σου κάνει έναν έλεγχο; Αμέ..Δες και παρακάτω -> ποιος κλέφτης σου πήρε τόσα και τι σου έκανε; του ζήτησες απόδειξη; Δεν μου έκανε..Δεν εχει πατήσει κανεις ακόμα σπιτι μου..8εωρητικά μιλάω, ακόμα.. Η HOL μου ζητάει 80? την ''επίσκεψη''..Και μου ξεκα8άρησε οτι δέν το ''συνιστούν'' οι ιδιοι.. >_> Η μόνη τους βοή8εια ειναι η τηλεφωνική..Δεν αρκεί όμως για ένα τέτοιο πρόβλημα..Είναι πολλάκις αποδεδειγμένο.. πρώτα ρωτάνε πόσο θα πάει το μαλλί και μετά λένε "φτιάξε το". για απλή επίσκεψη πάνω από 15-20 ευρώ δεν πρέπει να πληρώσεις. Άρα απ'ότι φαίνεται η HOL πρωτοπόρησε..Ωραία τα λές πάντως..Έτσι ειναι ανεχτό.. Ρε συ, μπας και έχεις κάνει καμιά πατάτα με τα φιλτράκια; Δε θυμάμαι πώς, αλλά μια φορά "είχα καταφέρει" να "γονατίσω" τη γραμμή μου με κάποια λάθος συνδεσμολογία στα φίλτρα. Για πές..Εχω πάρει πολλά και πανάκριβα Filtrers..Πώς να τα βάλω δηλαδή? Το φίς τους στην συσκευή? Ή στην πρίζα? Μόνο αυτο σκεφτόμουν και εγω.. είτε με φιλτράκια, είτε κάπως αλλιώς, κάπου γίνεται η "δουλειά". εγώ θα σου έλεγα να μην φωνάξεις κάποιον μάστορα αλλά να το κοιτάξεις μόνη σου. δεν είναι κάτι δύσκολο κ από ότι δείχνει, σκαμπάζεις από αυτά. Σαν να ακούω τον εαυτό μου τις πρώτες 4 μέρες του προβλήματος..Πέρασαν ομως 3,5 μήνες δοκιμών ρε c kallair..Δέν αντέχω πια βρες την κεντρική πρίζα και βρες ποιο ζεύγος έρχεται από τον οτέ για να το δεις αυτό, δοκίμαζε 2-2 δεύγη να τα βάζεις μόνα τους πάνω στη πρίζα κ έχε συνδεμένο το σταθερό εκεί. μόλις ακούσεις dial tone, βγάλε το τηλέφωνο σου και σύνδεσε το modem. δες τι χαρακτηριστικά θα σου βγάλει. θεωρώ απολύτως απίθανο να έχει πάθει κάτι το καλώδιο που ανεβαίνει από τον κατανεμητή στο σπίτι σου άρα δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για να ψάξεις την βλάβη στην είσοδο της πολυκατοικίας σου. αν τα χαρακτηριστικά βελτιωθούν, τότε σύνδεε ένα-ένα ζεύγος στο κεντρικό και έλεγχε αν για αρχή έχει τηλέφωνο(δηλαδή είναι συνδεμένο σωστά), μετά δοκίμαζε το ρουτερ στην συγκεκριμένη πρίζα χωρίς άλλα τηλέφωνα πάνω. αν πάλι τα χαρακτηριστικά είναι οκ τότε δοκίμασε το τηλέφωνο με φιλτράκι κ το ρούτερ συνδεμένο. το καθένα σε ξεχωριστές τηλεφωνικές πρίζες. αν σου ανεβάσει το attenuation, τότε το φιλτράκι σου, η τηλεφωνική πρίζα ή η καλωδίωση μέχρι εκεί, θα έχει πρόβλημα. δοκίμασε την συγκεκριμένη διαδικασία σε κάθε πρίζα τηλεφώνου ξεχωριστά μέχρι να εντοπίσεις την προβληματική που σου κάνει την όλη ζημιά. βέβαια η όλη παραπάνω διαδικασία είναι άχρηστη και άσκοπη αν ενώ έχεις μόνο συνδεμένο το ρούτερ στο κεντρικό βρόγχο και όλα τα άλλα ζεύγη είναι αποσυνδεμένα σου βγάλει πάλι αυτό το υψηλό attenuation. Μόνο με τον τρόπο που ξεκινάς..Είναι ιστορία..Το σπίτι δεν εχει κεντρική μπρίζα..Και άν έχει..Συνδέεται με το Router με το κοντινότερο δυνατόν καλώδιο (περίπου 4-5 μέτρα). Θα διαβάσω αυριο ξανά αυτα που μου λές kallair μιάς και ειμαι σε περίεργη φάση τωρα..Και 8α δώ τι 8α κάνω.. Εάν κάποιος ξέρει να μου πει που θα βρώ άξιους τεχνικούς..θα το εκτιμούσα πολύ Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά.. /Koritsi_Gia_PC
chiderboy Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Τι router δοκίμασες; Δοκίμασε κάνα speedtouch Πώς από τη HOL σου ζητάνε 80?; Υποχρέωση τους δεν είναι να στο φτιάξουν δωρεάν; Συζήτητησε μαζί του τηλεφωνικά όσο παίρνει μήπως και λυθεί το πρόβλημα αλλιώς αν δεν καταφέρετε τίποτα να ρθουν να στο φτιάξουν όπως οφείλουν ή πήγαινε σε άλλη εταιρεία Καλώντας τεχνικό δε θα βγάλεις τίποτα το πιο πιθανο
kallair Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 δεν είναι τόσο μπερδεμένα όσο φαντάζεσαι. αν ανοίξεις μια τηλεφωνική πρίζα, θα δεις τι εννοώ. μόλις την ανοίξεις, θα δεις ότι στο πίσω μέρος της πρίζας καταλήγουν τα σύρματα. σε αυτές τις υποδοχές θα πρέπει να συνδέσεις τα κάθε ζεύγη χωριστά τελείως αποκομμένα από τα άλλα μέχρι να βρεις ποιο είναι το ζεύγος που έρχεται από κάτω. με το που το βρεις αυτό, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δε μας είπες, έχεις full llu ή shared llu? Ρε συ, μπας και έχεις κάνει καμιά πατάτα με τα φιλτράκια; Soz τώρα το είδα..Δέν εχω Full llu, ακόμα.. Έχω κάνει αίτηση για Double-Play στην ΗΟL για 24mbit και τηλεφωνία πρίν 2,5 μήνες..Άλλα φτέει ο OTE..u kn0w.. Τι router δοκίμασες; Δοκίμασε κάνα speedtouch FritzBox και Intracom Netfaster.. Γερμανός και αξιοπρεπέστατος Έλληνας.. Πώς από τη HOL σου ζητάνε 80?; Υποχρέωση τους δεν είναι να στο φτιάξουν δωρεάν; Συζήτητησε μαζί του τηλεφωνικά όσο παίρνει μήπως και λυθεί το πρόβλημα αλλιώς αν δεν καταφέρετε τίποτα να ρθουν να στο φτιάξουν όπως οφείλουν ή πήγαινε σε άλλη εταιρεία Κι'όμως..Μου οφείλουν ΜΟΝΟ τηλεφωνική υποστήριξη..Το ''όσο παίρνει'' το έχω ξεπεράσει μακράν.. Καλώντας τεχνικό δε θα βγάλεις τίποτα το πιο πιθανο Δηλαδή όλοι οι τεχνικοί βγάζουν λεφτά απο τις επισκέψεις? kallair..Εχω περίεργο τρόπο που εχω συνδεδεμένα τα καλώδια σπιτι μου..Και είναι ιστορία..Εχω κάνει doublex με ένα κουτάκι εξω απο το μπαλκόνι..Κεντρική μπρίζα ΔΕΝ εχει το σπιτι..Και δν μπορώ να δοκιμάσω τπτ απο αυτα που μου προτείνεται /Koritsi_Gia_PC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.