Προς το περιεχόμενο

Σούπερ αμόλυβδη

path1983

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιοσδήποτε τρέχει σε κόντρες ξέρει ότι ο καταλύτης κόβει... Οπότε θεωρείται περιττός. Όποιον τον νοιάζει το περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα.

Για την νερωμένη βενζίνη που είπα δεν εννοώ ότι ο βενζινάς έριξε στο καύσιμο νερό... Απλά το ανακάτεμα που κάνουν με τις βενζίνες... Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς τον όρο νερωμένη βενζίνη φιλαράκι, εκτός κι αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με αμάξια και αποφεύγεις τις αυτοκινητο-συζητήσεις της παρέας σου...

ΥΓ. τώρα που το θυμήθηκα, υπάρχουν και αγωνιστικοί καταλύτες αλλά γιατί να δώσω 1500???

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οποιοσδήποτε τρέχει σε κόντρες ξέρει ότι ο καταλύτης κόβει... Οπότε θεωρείται περιττός. Όποιον τον νοιάζει το περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει και με άλλους τρόπους, αλλα αυτό είναι άλλο θέμα.

Για την νερωμένη βενζίνη που είπα δεν εννοώ ότι ο βενζινάς έριξε στο καύσιμο νερό... Απλά το ανακάτεμα που κάνουν με τις βενζίνες... Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς τον όρο νερωμένη βενζίνη φιλαράκι, εκτός κι αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με αμάξια και αποφεύγεις τις αυτοκινητο-συζητήσεις της παρέας σου...

ΥΓ. τώρα που το θυμήθηκα, υπάρχουν και αγωνιστικοί καταλύτες αλλά γιατί να δώσω 1500???

ότι ο καταλύτης κόβει, οκ.

για τη "νερωμένη βενζίνη" αναρωτιέμαι αν εννοείς water spray (ή ξερωγω water injection αλλά καμία σχέση).

για τις carrera και τα evo που βάζουν super γελάω ακόμα, λες και δε μπορούν να βάλουν πρόσθετα (που ανεβάζουν τα οκτάνια) ή αγωνιστική βενζίνη (δεν είναι τόσο ακριβή για μια κόντρα). παίζουν κι άλλες εναλλακτικές αλλά θα ξεφύγω.

για τα 1500? του καταλύτη, ναι οκ, κι αυτό αρκετά αστείο (όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοιοι αλλά το γράφεις λες και ο φτηνότερος κάνει τόσο). ενημερωτικά, μπορείς να βρεις και με 300 ευρώ.

για τα manual που δε γράφουν πάνω από 95 οκτάνια, προτείνω να κοιτάξεις vag με 1.8 20vt (έχω δει σε leon - το προηγούμενο προφανώς).

ps: όντως ο μόλυβδος έχει εξαιρετικές αντικροτικές ιδιότητες, αλλά...

ps2: οι super (lrp) δεν έχουν μόλυβδο.

Δημοσ.

Σε όλα τα καταλυτικά υπάρχει η προειδοποίηση και στο εγχειρίδιο και στο ρεζερβουάρ "unleaded fuel only". Φυσικά μπορείς να επιλέξεις να ακούσεις τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου σου ή τον μάστρο-Νίκο και τον Γιάννη-νίτρο με το EVO.

Σοβαρά τώρα, Κώστα, προτείνεις τη χρήση μολυβδούχου βενζίνης σε καταλυτικά αυτοκίνητα. Αυτό σημαίνει καταστροφή του καταλύτη, δηλαδή ζημιά στο αυτοκίνητο, εκπομπές ρύπων τέτοιες που σε κόβουν από ΚΤΕΟ και κ.κ., μόλυνση με καρκινογόνους παράγοντες και δεν ξέρω 'γω τι άλλο. Αν αυτά τα γνωρίζεις από πριν, έχεις τουλάχιστον υποχρέωση να προειδοποιήσεις για τις συνέπειες της χρήσης μολυβδούχου βενζίνης. Δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να καταστρέψουν τον καταλύτη του αυτοκινήτου τους. Αν σου διέφυγε, δεν είναι υπάρχει πρόβλημα. Μη συνεχίζεις όμως να προτείνεις τη χρήση μολυβδούχου βενζίνης σε καταλυτικά.

Δημοσ.

Κάτι άσχετο... αν βάλουμε αμόλυβδη βενζίνη σε μη καταλυτικό θα υπάρξει πάλι πρόβλημα?

Γιατί έχω ενα παλιό αυτοκίνητο και αρκετά βενζινάδικα δεν φέρνουν παλιές βενζίνες πια.

Δημοσ.

Με τα αυτοκίνητα και τις κόντρες, δεν ασχολούμαι σε τέτοιο βαθμό που ασχολούνται ορισμένοι εδώ μέσα, αυτό είναι αλήθεια. Επειδή όμως το σπουδάζω αυτό το πράγμα, νόμιζα οτι κυριολεκτούσες, οπότε το διευκρίνησα. Anyway, όπως και να έχει, ο καθένας θα βρεθεί να σου πει μια ιστορία που έβαλε ακόμα και κυροζίνη και το αυτοκίνητό του έγινε αεροπλάνο. Ο καθένας γενικά λέει ό,τι του κατέβει. Γι' αυτό, καλύτερα να ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή, και να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο. Δεν έχω προσωπική εμπειρία να ξέρω αν αυτό που λες όντως ισχύει ή όχι, η γνώμη μου όμως είναι οτι δεν ισχύει..

Δημοσ.

Αν κάποιος έχει λεφτά να αγοράσει ένα evo και δεν έχει 1500? για καταλύτη το βρίσκω τουλάχιστον ανεύθυνο.

Τέλοσπάντων, επειδή έχουμε βγει πολύ offtopic, η δική μου εμπειρία για τη σχέση super αμόλυβδης και απλής αμόλυβδης λέει πως η πρώτη είναι καλύτερη για το αυτοκίνητο και βγάζει περισσότερα km/lit αλλά δε συμφέρει! Τρελές διαφορές δε φαίνονται, τουλάχιστον όχι από το πρώτο γέμισμα.

Ένα ενδιαφέρον site που μαζεύει στατιστικά που στέλνουν οι χρήστες σχετικά με τη βενζίνη που έβαλαν και την κατανάλωσή της είναι αυτό:

http://www.spritmonitor.de/en/

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...