nickolas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την άρνηση της Microsoft να ενεργοποιήσει την φρέσκια εγκατάσταση των XP στον υπολογιστή μου. Ο υπολογιστής έχει dual boot XP και Win98 στον έναν σκληρό, σκέτα XP σε άλλον σκληρό (που ενεργοποιήθηκαν χωρίς αντιρρήσεις) και τώρα που έκανα νέα εγκατάσταση σε άλλον σκληρό η ΜS μου αρνείται την ενεργοποίηση. Οι πολλαπλές εγκαταστάσεις οφείλονται στην σταδιακή μείωση των επιδόσεων και τα προβλήματα που βγάζουν τα windows με την πάροδο του χρόνου. Για να αποφύγω format και φασαρία συνήθως απλά βάζω τα windows σε νέο σκληρό και αφήνω τα αρχεία μου στους παλαιούς ως έχουν. Το ερώτημα είναι, αφού τα windows παραμένουν σε έναν υπολογιστή, γιατί η ΜS μου αρνείται την ενεργοποίηση? Γενικά τα έχω πάρει στο κρανίο γιατί πέρα από μόνιμος beta tester που έχω γίνει για κάτι που έχω πληρώσει, αντί να παραδεχθούν την ανεπάρκειά τους μου αρνούνται και τη μόνη λύση που έχω στο πρόβλημα, τη φρέσκια εγκατάσταση.
DungeonaS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 kane ki esy vre aderfe ena image ton disko sou kai apla kane restore opote xreiastei
danaos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Είναι λιγάκι τραβηγμένο να λέμε ότι κάθε φορά που σέρνεται το pc, παίρνουμε νέο δίσκο και αφήνουμε τα αρχεία στον παλιό. Πόσες φορές να το κάνεις; Πόσους δίσκους χωράει το pc σου...
random Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 τα Ghost και Acronis τα έχεις ακουστά; αν παιρνεις τηλέφωνο να ζητήσεις ενεργοποίηση και τους λες αυτα που γράφεις εδώ, δεν εκπλήσσομαι. Πες κατι πιό "ουδέτερο" (πχ. κάηκε η μητρική, το ρέυμα, ή ΔΕΗ, χτυπησε ο δισκος, κόλλησα ιό, κλπ). Πόσες φορές έχεις ήδη ενεργοποιήσει μεσω ίντερνετ, και πόσες με τηλέφωνο; για να καταλάβουμε πότε σου λένε "στοπ". Οι πολλαπλές εγκαταστάσεις οφείλονται στην σταδιακή μείωση των επιδόσεων και τα προβλήματα που βγάζουν τα windows με την πάροδο του χρόνου. Γενικά τα έχω πάρει στο κρανίο γιατί πέρα από μόνιμος beta tester που έχω γίνει για κάτι που έχω πληρώσει, αντί να παραδεχθούν την ανεπάρκειά τους μπορει να οφείλονται στην άγνοια περι του disk cloning, ή/και περι καθαρισμού του συστήματος απο περιττά.
nickolas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Για πείτε περισσότερα ή παραπέμψτε κάπου για disk imaging και disk cloning! Το PC το έχω 5,5 χρόνια και τα XP έχουν ενεργοποιηθεί συνολικά 4 φορές. Πάντα μέσω τηλεφώνου από όσο θυμάμαι. (τo PC αγοράστηκε από το Πλαίσιο με τα XP ενεργοποιημένα) Στο PC υπάρχουν 5 εσωτερικοί σκληροί. Το restore δε θα είναι λύση μιας και πρόκειται για πολλά προβλήματα (πέραν του ότι σταδιακά σέρνεται) που παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιόδους και σταδιακά. Για παράδειγμα ο IExplorer πλέον τα παίζει άμα ανοίξω πολλά tabs ή αν ανοίξω γρήγορα πολλαπλά tabs και είτε κρασάρει ο ίδιος είτε μου κρασάρει το σύστημα. Επίσης για κάποιον λόγο το PC αν το αφήσω ανοιχτό κάπου στο 48ωρο κρασάρει ακόμη και αν δε γίνεται τίποτα. Γενικά το σύστημα είναι αργό και θέλει να περιμένεις κάθε φορά να φορτώσει ό,τι φορτώνει για να μην κρασάρει. Αυτό που έχω αποπειραθεί παλαιότερα να κάνω είναι να ξεκαθαρίσω τα προγράμματα που φορτώνουν με το άνοιγμα του PC. Βοήθησε λίγο αλλά μέχρι εκεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.