Προς το περιεχόμενο

HP και recovery disk

mondomio

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά.

Διαβάζοντας εδώ μέσα ότι η HP σου στέλνει τα recovery disk (ακόμα και των XP) αποφάσισα να τους πάρω τηλέφωνο για να ζητήσω να μου τα στειλουν κι εμένα.

Στο αίτημα μου για XP recovery disk ήταν κατηγορηματικοί ότι υποστηρίζουν μόνο windows vista και αν θελω εγώ να βάλω XP θα το κανω με δικια μου ευθύνη και θα πρεπει να ψάξω μόνος μου για να βρώ ότι χρειάζεται (drivers κ.λ.π)και ότι το μηχάνημα δεν θα το υποστηρίζουν πιά!!!

Αλλάζοντας το αίτημα μου και ζητώντας τους να μου στείλουν τα Vista recovery disks μου απάντησαν ότι ουτε τετοια στέλνουν!

Απογοητεύτηκα γιατι άλλα άκουγα τόσο καιρό και άλλα βρήκα μπροστά μου.

Το όνομα του "κυρίου" με τον οποιο συνομίλησα δεν το παραθέτω ,αλλά είναι στην διάθεση οποιουδήποτε φίλου το θελήσει.

Αν κάποιος έχει αντίθετη εμπειρία (αν του εχουν στειλει τα δισκακια σε vista αλλά και για XP) ας καταθεσει την εμπειρία του για να δούμε τι γίνεται.

Γιατί παίζει πάντα η περίπτωση η εταιρία να είναι μια χαρά και να έπεσα εγώ σε ΣΤΌΚΟ!

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια δεν ξέρω αν σου στέλνουν δισκάκια με κάποια ή μηδενική χρέωση αλλά τα ΗΡ έχουν πρόγραμμα που σου επιτρέπει να γράψεις σε dvd το recovery partition. Που το πρόβλημα?

Δημοσ.
Που το πρόβλημα?

δεν υπαρχει πρόβλημα όσον αφορά τα vista , τα δισκακια είνα εύκολο να τα φτιαξεις μόνος σου.

Το θέμα είναι τα windows XP όπου θα προτιμούσα να έχω ένα δισκάκι από την μαμά εταιρία και να μην μαζεύω τους drivers απο δω κι απο κει μόνος μου.

Και βεβαια για την αντιμετωπιση.

Δημοσ.

Μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Έχει Vista το μηχάνημά σου και θέλεις η ΗΡ να σου δώσει τα ΧΡ? Δεν νομίζω ούτε με σφαίρες. Είναι λίγο χαζό αλλά από τη στιγμή που μπήκαν στην αγορά τα Vista δε νομίζω να μπορούν να σου στείλουν τυπωμένο δισκάκι με ΧΡ και οδηγούς για το συγκεκριμένο υπολογιστή. Ακόμα κ αν σου το έστελναν θα το πλήρωνες κανονικότατα.

Δημοσ.
Μάλλον δεν κατάλαβα καλά. Έχει Vista το μηχάνημά σου και θέλεις η ΗΡ να σου δώσει τα ΧΡ? Δεν νομίζω ούτε με σφαίρες. Είναι λίγο χαζό αλλά από τη στιγμή που μπήκαν στην αγορά τα Vista δε νομίζω να μπορούν να σου στείλουν τυπωμένο δισκάκι με ΧΡ και οδηγούς για το συγκεκριμένο υπολογιστή. Ακόμα κ αν σου το έστελναν θα το πλήρωνες κανονικότατα.

Πάλι δεν κατάλαβες.

Δεν ζήτησα το λειτουργικό!

Αυτο το έχω αγορασμένο εδω και καιρό.

Recovery disk δλδ drivers ζήτησα.

Δημοσ.

Για αυτό μπερδεύτηκα.. Recovery disk συνήθως αναφέρεται το δισκάκι που έχει windows και φυσικά όλους τους οδηγούς ενσωματωμένους και οι οποίοι εγκαθίστανται αυτόματα μαζί με τα windows. Αυτο μπορεί να στο στέλνανε. Τώρα μόνο τους οδηγούς δε νομίζω από τη στιγμή που είναι ελεύθεροι στο διαδίκτυο. Ας απαντήσει κάποιος που ξέρει καλύτερα. Στέλνει η ΗΡ δισκάκια με οδηγούς?

Δημοσ.

H HP αποστέλει cd για downgrade από Windows sVista σε Windows XP (χωρίς καμία επιλπέον χρέωση) μόνο στα επαγγελματικά μοντέλα της (HP Compaq). To έχω κάνει ήδη 2 φορές, την πρώτη φορά για ΧΡ αγγλικά και τη δεύτερη για ελληνικά και τα είχα στα χέρια μου σε 12 περίπου ημέρες.

Για τα υπόλοιπα μοντέλα της στέλνει μόνο recovery disks των Windows sVista. Από ότι ξέρω πάλι στέλνονται χωρίς χρέωση εφόσων βρίσκεσαι εντός εγγύησης τουλάχιστον.

Υποθέτω ότι από την απάντηση που πήρες ότι έχεις φορητό υπολογιστή Pavillion.

Παρόλα αυτά πρόσφατα ένα μέλος (δεν θυμάμαι όνομα) έγραφε ότι σε συνομιλία με τεχνικό από τις ΗΠΑ νομίζω, chatting για την ακρίβια, κατάφερε να τον πρήξει τόσο λογικά που του εδωσαν το παρακάτω link για τα κατεβάσει οδηγούς για XP σε HP Pavillion.

Βέβαια αυτό πορυποθέτει ότι έχεις από μόνος σου τα ΧΡ.

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=25394F6B216FF9F3

Δημοσ.
Πάλι δεν κατάλαβες.

Δεν ζήτησα το λειτουργικό!

Αυτο το έχω αγορασμένο εδω και καιρό.

Recovery disk δλδ drivers ζήτησα.

Τα recovery disk περιλαμβανουν και το λειτουργικό. Ισως πρεπει να τους ζητήσεις μόνο drivers για XP για το συγκεκριμενο υπολογιστή και να κανεις αντιγραφο recovery μεσω λογισμικου (NORTON GHOST ή καποιο freeware)

Δημοσ.
H HP αποστέλει cd για downgrade από Windows sVista σε Windows XP (χωρίς καμία επιλπέον χρέωση) μόνο στα επαγγελματικά μοντέλα της (HP Compaq). To έχω κάνει ήδη 2 φορές, την πρώτη φορά για ΧΡ αγγλικά και τη δεύτερη για ελληνικά και τα είχα στα χέρια μου σε 12 περίπου ημέρες.

Για τα υπόλοιπα μοντέλα της στέλνει μόνο recovery disks των Windows sVista. Από ότι ξέρω πάλι στέλνονται χωρίς χρέωση εφόσων βρίσκεσαι εντός εγγύησης τουλάχιστον.

Υποθέτω ότι από την απάντηση που πήρες ότι έχεις φορητό υπολογιστή Pavillion.

Παρόλα αυτά πρόσφατα ένα μέλος (δεν θυμάμαι όνομα) έγραφε ότι σε συνομιλία με τεχνικό από τις ΗΠΑ νομίζω, chatting για την ακρίβια, κατάφερε να τον πρήξει τόσο λογικά που του εδωσαν το παρακάτω link για τα κατεβάσει οδηγούς για XP σε HP Pavillion.

Βέβαια αυτό πορυποθέτει ότι έχεις από μόνος σου τα ΧΡ.

http://www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=25394F6B216FF9F3

ΟΚ με κάλυψες πλήρως.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εμενα μου εστειλαν και τα 2(xp-vista)μαζι με ενα compaq παρεπιμπτοντως ρε παιδια να ρωτησω κατι αλλο επι τη ευκαιρια,σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχα με την εταιρεια για να τους ρωτησω αν μπορω να εγκαταστησω τα xp εκ νεου μετα απο αλλαγη μαδερμπορτντ στον υπολογιστη (επειδη αυτη που φοραει ειναι της πλακας)μου ειπαν πως ισως να μην λειτουργει σωστα και να μην εγκατασταθουν οι drivers στην νεα motherboard.ισχυει κατι τετοιο οντως?

ΣΤΑ CD ΓΡΑΦΕΙ ,ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ CD ,Operating system cd (xp profrssional service pack 2) ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ HP RESTORE PLUS START WITH THIS DVD FOR RESTORE και εχει μεσα vista home basic kai bussiness ,xp proffesional kai xp home Σας τα εγραψα για να μου πειτε αν σε περιπτωση που αλλαξω motherboard θα μπορεσω να επανεγκαταστησω το λειτουργικο μαυτα (να ειναι νομιμα βεβαια παλι οπως ειναι εννοειται) η αν θαχω προβλημα ,ευχαριστω

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Na sas pw paidia... pataw to link pou esteile o Michalis kai vgazei minuma oti o sender esvise to arxeio... :( An to exei katevasei kaneis sas xilioparakalw na mou steilei ena mail sto [email protected] ... sas parakalw palevw me ta kwlo windows anti na xazevw sta kubuntu mou... thx ek twn proterwn

Δημοσ.

καλημερα σε ολους

ειναι οπως τα λεει ο φιλος μιχαλης και οπως το εχω γραψει πολλες φορες εδω μεσα εγω σου τα στελνουν για downgrade δουλευω σε service που επισκευαζει και hp και τα εχω ζητησει παρα πολλες φορες για πελατες χωρις κανενα προβλημα σε περιπου 5 ημερες τα εχεις στο σπιτι σου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...