Προς το περιεχόμενο

έτοιμη macro για εισαγωγή αριθμών σελίδας στο openoffice

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι ένα ζήτημα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει τους χρήστες του openoffice. Κανονικά η εισαγωγή αριθμών σελίδας απαιτεί την συγγραφή macroεντολής.

Δεν ξέρω πόσοι το ξέρετε (υποψιάζομαι πολλοί) αλλά υπάρχει έτοιμη μια macro για αυτή τη δουλειά. Την ανακάλυψα σήμερα εδώ: http://extensions.services.openoffice.org/most_pop_ext (εχει γενικά πολλά καλουδια εκει)

την λένε Pagination και δημιουργεί ένα εργαλείο-επιλογή με το ονομα page number στην κατηγορία insert (εισαγωγή)

Επισυνάπτω το αρχείο (απλα unzip, μπορείτε να το κατεβασετε και από : http://extensions.services.openoffice.org/project/pagination).

Η εγκατασταση είναι απλή και γίνεται μέσα από openoffice-->tools --> extensions manager --> add (του δειχνεις το αρχείο που έχεις σωσει στο πισι σου)

Αυτα

Hasodikis

EDIT: μετά την αποκάτω παρέμβαση αυτού του ξερόλα σπαστικού geek του Apoikos (μην παρεξηγηθώ κοπλιμέντα κάνω .. με ένα περίεργο θυμωμένο τρόπο) που για άλλη μια φορά μου έδειξε ότι για να παω απο το Ηράκλειο στο Ρέθυμνο, έπαιρνα τόσο καιρό καραβι για Πειραιά και τούμπαλιν, πρέπει να παραδεχθώ ότι η μόνες ουσιαστικές χρησιμότητες της ανωτέρω διαδικασίας είναι 1) να γλυτωσει κανεις ... ενα κλικ όταν βάζει τουαριθμούς και 2) η ευκολότερη μορφοποίηση των αριθμών (θέση, στύλ). Το δεύτερο τουλάχιστον είναι σημαντικό!!!! (**&^^%%$$#@#%$%)

pagination.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι ένα ζήτημα που έχει κατά καιρούς απασχολήσει τους χρήστες του openoffice. Κανονικά η εισαγωγή αριθμών σελίδας απαιτεί την συγγραφή macroεντολής.

Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να βάλεις αριθμό σελίδας με: Insert -> Footer και μετά Insert -> Fields -> Page Number. Δε νομίζω ότι χρειάζεται μακροεντολή.

Apoike .... μα το θεό αμα σε βρώ θα σε δείρω@@@@

Δεν το πιστεύω.... Τόσο καιρό έσπαγα το κεφάλι μου και όλοι μου λέγαν ότι θέλει μακροεντολή.... Και ωρα έρχεται ο κύριος και με μια απλή παρατήρηση σου δείχνει την ταπεινότητά σου.

Τέσπα, ακόμα και έτσι ((*&*%$*^$^$*&)(*)(_(&*(%#$@#@$#) είναι χρήσιμη η μακροεντολή αφου κάνεις το ίδιο (*&*$%#@$#) με λιγότερες κινήσεις.

Hasodikis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...