Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα(?) με wine στα ubuntu


manlian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω τα ubuntu 7.10, και αν και αρχάριος στο linux μετά από λίγο καιρό έχω μάθει μερικά πράγματα. Γενικά χρησιμοποιώ κατά κόρον τα προγράμματα ανοικτού κώδικα, όμως μέσω της εφαρμογής wine προσπάθησα να τρέξω κάποια windows προγράμματα, συγκεκριμένα 2. Το utorrent και το cakewalk sonar (πρόγραμμα ηχογράφησης-επεξεργασίας ήχου) Με το utorrent δεν είχα κανένα πρόβλημα, το έτρεξα μια χαρά και λειτουργεί τέλεια. Το πρόβλημα αφορά το sonar το οποίο αν και εγκαταστάθηκε κανονικά, δεν μου ανοίγει. Δηλαδή κάνω διπλό κλικ, και μετά από μερικά δευτερόλεπτα το σηματάκι της φόρτωσης χάνεται και το πρόγραμμα δεν ανοίγει ποτέ. Σκεφτόμουν μήπως φταίει που είναι βαρύ πρόγραμμα αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη, και το sonar το χρειάζομαι οπωσδήποτε καθημερινά. Υπάρχει καμιά ιδέα για το τι πρέπει να κάνω, κάποιες ρυθμίσεις για το wine ίσως; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το wine δεν τρέχει όλα τα προγράμματα των windows και είναι πολύ πιθανό να μην τρέχει και το συγκεκριμένο. Για να δεις ποιες εφαρμογές έχουν δοκιμαστεί πήγαινε εδώ: http://appdb.winehq.org/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε και εγώ γνωρίζω το sonar, αλλά για να δείς τι μπορεί να φταίει δοκίμασε να το τρέξεις μέσω του wine σε μια console ή σε ένα terminal:

>
$ cd <path-to-sonar.exe>
$ wine sonar.exe

Πιθανότατα θα δείς τα προβλήματα πού εντόπισε το wine κατά την έναρξη του προγράμματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, θα δω τι θα κάνω, το Audacity το είχα χρησιμοποιήσει και παλιότερα στα windows, απλά το έχω ως έσχατη λύση αν δεν βρω κάτι πιό επαγγελματικό (όπως το sonar, ή άλλο αντίστοιχο σε ανοικτό κώδικα). Πάντως γενικά έχω ενθουσιαστεί με ΤΟ ubuntu :-D (και ας μην ξέρω πως γράφεται) και το ψάχνω αρκετά ώστε να μη χρειαστεί να ξαναβάλω windows!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...