vasilis74 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Παιδιά καλησπέρα,αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τον ήχο σε μητρική Asus P5Κ.Εχω κάνει καθαρή εγκατάσταση win xp sp2,έχω κάνει όλα τα updates που μου έχει βγάλει και αντιμετωπίζω το γνωστό απ' ότι φαίνεται πρόβλημα με τον ήχο.Στην διαχείριση συσκευών δεν μου βγάζει πουθενά κίτρινο θαυμαστικό όπως κάνει σε πολλούς που διάβασα που έχουν το ίδιο πρόβλημα.Επίσης όταν ανοίγω τις ρυθμίσεις ήχου στην μπάρα κάτω δεξιά,το demo ακούγεται κανονικά,όπως και οι ήχοι του msn.Όμως στον πίνακα ελέγχου και στις ιδιότητες ήχου,λέει δεν υπάρχει συσκευή για αναπαραγωγή,το windows media player δεν παίζει τίποτα κλπ κλπ. Απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να κατεβάσω το http://support.microsoft.com/kb/888111/EL/ ( το έχω ήδη ζητήσει με mail).Είναι αυτό η λύση του προβλήματός μου όμως;Ποια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω;Μήπως ένα update στο bios θα έλυνε το πρόβλημα ή να μην το ρισκάρω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον απαντήσει..
mihalakis Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δεν υπάρχει στο cd της μητρικής σου αυτός ο οδηγός;
vasilis74 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Υπάρχει,αλλά δεν μπορεί να περαστεί με τίποτα,συνέχεια μου βγάζει μήνυμα λάθους..
madsc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 ... Απ' ότι έχω καταλάβει πρέπει να κατεβάσω το http://support.microsoft.com/kb/888111/EL/ ( το έχω ήδη ζητήσει με mail).Είναι αυτό η λύση του προβλήματός μου όμως; ... Σωστά έχεις καταλάβει. Περνάς το update KB888111, το οποίο θα σου βρεί κάποιες νέες συσκευές στο device manager. Κάνεις εγκατάσταση τους drivers από το cd της μητρικής. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, πόσο μάλλον bios update για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ενδέχεται να υπάρχει το ms update σε κάποιο φάκελο στο driver cd της μητρικής σου. Ρίξε μια ματιά εκεί πρώτα. /sc
vasilis74 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Σωστά έχεις καταλάβει. Περνάς το update KB888111, το οποίο θα σου βρεί κάποιες νέες συσκευές στο device manager. Κάνεις εγκατάσταση τους drivers από το cd της μητρικής. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, πόσο μάλλον bios update για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ενδέχεται να υπάρχει το ms update σε κάποιο φάκελο στο driver cd της μητρικής σου. Ρίξε μια ματιά εκεί πρώτα. /sc Τρέχω το patch,μου λέει ότι εγκαταστάθηκε,δεν μου ζητάει επανεκκίνηση,κάνω για καλό και για κακό και τίποτα,πάλι τα ίδια.Ούτε μου βρήκε νέες συσκευές,ούτε ζήτησε drivers.ΤΙ κάνω λάθος ρε γμτ; Μήπως πρέπει να απενεργοποιήσω το Realtec High def. audio από την διαχείριση συσκευών; Edit: Για ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.driverheaven.net/audio-general-technical-discussion/142385-hd-audio-asus-p5k.html Μήπως πρέπει να κάνω αυτό που λέει στο #9 ;
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Πολύ πιθανόν να πρέπει να το κάνεις και αυτό. Εγώ σε μία μητρική (δεν θυμάμαι ποιά) που μου έκανε τέτοια κολπάκια έκανα delete το PCI bus, ώστε να βρει από την αρχή τις συσκευές, πέρασα πρώτα το UAA και μετά το Realtek
auber002b Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 αν θες : 1) κάνε ένα reset bios (επι ευκαιρίας πέρασέ του και το τελευταίο 1005 αν θέλεις) και τις ρυθμίσεις default. Δες μετά να είναι ενεργοποιημένο το HD Audio από το bios. 2) αφού είναι ήδη στημένα τα windows , κανε ένα unistall απο το device manager ότι εχει audio και το pci bus και μετά restart. 3) βάλε το cd της Asus P5K και πες του να στα περάσει όλα μόνο του . το έχω στήσει σε xp και vista 3-4 φορές σε διαφορετικά μηχανήματα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. 4) αλλιώς εφόσον έχεις sp2 , περνας το αντίστοιχο hotfix της microsoft και μετά τον driver της κάρτας. Αλλίως κάνε τον κόπο να στήσεις ξανά τα windows από το μηδέν.
vasilis74 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Βρέθηκε τελικά η λύση η οποία είναι αυτή που περιγράφεται στο link που είχα βάλει από το driverheaven.net. Δηλαδή πρώτα απενεργοποίηση του patch από την διαχείριση συσκευών,μετά απεγκατάσταση,επανεκκίνηση συστήματος και πέρασμα των drivers της Realtec από το cd της μητρικής.Αυτό που δεν μπορώ να θυμηθώ είναι αν αυτό το patch το είχε το σύστημα πριν το περάσω εγώ χειροκίνητα.Γιατί τελικά αυτό ήταν που έφταιγε (τι σόι patch είναι αυτό που δημιουργεί πρόβλημα είναι άλλο θέμα...) madsc είπα για αναβάθμιση bios για άλλο λόγο βασικά και δεν εξήγησα πριν.Μου δείχνει θερμοκρασία cpu 4c και mobo 31c.Προφανώς το 4c είναι λάθος και μ' ένα ψάξιμο που έχω κάνει όλοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα λένε για update με την τελευταία έκδοση bios.Ο επεξεργαστής είναι intel E8200. Κατά πόσο είναι ασφαλές να το κάνω το update μέσω windows με το ειδικό πρόγραμμα της Asus;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.