frenzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξής: Μπήκα στη διαδικασία να αναστήσω κάτι χαλασμένα dvd που είχα. Το Isobuster με βοήθησε πολύ αντικαθιστώντας τα unreadable sectors δίνοντάς μου τα πολύτιμα .VOB με κανα δυο σκηνές με stutter ήχου και εικόνας. Μικρό το κακό. Μετά αποφάσισα να τα συμπιέσω σε mkv και να τα αρχειοθετήσω στην ταινιοθήκη μου. Στο MeGUI πήγαν όλα μια χαρά. Όταν πήγα να ενώσω όμως το audio με το video, το mkvmerge GUI μου βγάζει τα εξής warnings όπως σε αυτό το απόσπασμα του log file ....19%progress: 19%Warning: The AC3 track 0 from 'F:\Videos\To Encode\robots\VTS_01_1 T03 3_2ch 384Kbps DELAY -24ms.ac3' contained 1056 bytes of non-AC3 data which were skipped. The audio/video synchronization may have been lost.... ...Με αποτέλεσμα φυσικά να χαθεί ο συγχρονισμός ήχου/βίντεο από κάποιο σημείο και μετά. Με το stretch του mkvmerge δε γίνεται τίποτα γιατί χάνεται ο συγχρονισμός στην αρχή του βίντεο οπότε θέλει κάποιο άλλο εργαλείο να μακρύνει τον ήχο με cues από χρόνο βίντεο φαντάζομαι. Καμιά ιδέα κανείς parcifal ?
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 οπότε θέλει κάποιο άλλο εργαλείο να μακρύνει τον ήχο με cues από χρόνο βίντεο φαντάζομαι. Too much hassle. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα εργαλείο που σε περίπτωση προβληματικού AC3 frame και απόρριψης x bytes (μέχρι να ξαναφτάσει σε σωστό frame), να κάνει padding του AC3 με x bytes silence αντί να γίνεται παράλειψη του προβληματικού frame. Με λίγα λόγια, κατεβάζεις το delaycut και ρίχνεις μια ματιά στο readme του για το switch που χρειάζεσαι...
frenzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Solved! Μου πήρε 1,5 λεπτό από την ώρα που διάβασα το ποστ σου. Κι εγώ που πίστευα πως έμπλεξα γιατί έχω καμιά 20ρια ταινίες έτσι...Και να φανταστείς πως αυτό σκεφτόμουν κι εγώ αλλά φανταζόμουν πως δεν θα υπάρχει. Πόσα λίγα ξέρω... Parcifal είσαι θησαυρός! Αυτές οι πληροφορίες δεν πρέπει να είναι τσάμπα...Ευχαριστώ m8! Το εργαλείο που ανέφερα πριν - για την ιστορία ρωτάω- υπάρχει κάτι;
parsifal Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Το εργαλείο που ανέφερα πριν - για την ιστορία ρωτάω- υπάρχει κάτι; Σε VOB container νομίζω υπάρχει timecodes πληροφορία που ίσως να μπορούσες να εκμεταλλευτείς. Αν μιλάμε όμως για corrupt δεδομένα, πώς να βασιστείς εκεί; Όταν έχεις πάλι audio και video stream σε ξεχωριστά αρχεία, δεν υπάρχουν σημεία συγχρονισμού ως διακριτή πληροφορία. Η μόνη δυνατότητα που έχεις για να τα συγχρονίσεις είναι να αρχίσεις να πολυπλέκεις και να δεις που θα σε βγάλει. Αν πέσεις σε λούμπα (καλή ώρα), χωρίς ισχυρούς μηχανισμούς error correction δε μπορείς να κάνεις πολλά. Μόνο workarounds όπως το padding, και αυτό μόνο σε frame-based οργάνωση και CBR streams θα έχει προβλέψιμη συμπεριφορά. Πολύ θεωρητικά τα παραπάνω. Αν τώρα υπάρχει κάποιος συνάδελφος προγραμματιστής υπερ-τσάκαλος που να έχει βρει λύση στο πρόβλημα και να την έχει υλοποιήσει, πολύ θα ήθελα να το μάθω κι εγώ!
frenzy Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Ναι κι εγώ αυτά τα timestamps είχα στο μυαλό μου και το σκέφτηκα πως θα γινόταν έτσι. Πάντως το delaycut είναι μαγικό. Σε 10" είχε κάνει όλη τη δουλειά. Και σε AC3! Θα ψάξω να στείλω donation σίγουρα. Και πρέπει να μπει στο "με ποιό πρόγραμμα" επίσης . Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.