adgpk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Το λοιπόν έχω ένα ΝΕC DVD-RW και από χτες δεν γράφει τίποτα...Έχω πετάξει 4-5 δισκάκια προσπαθώντας να γράψω κάποια data αλλά τίποτα. Τα dvd που του βάζω μέσα τα διαβάζει κανονικά βέβαια.Επίσης δοκίμασα να το γράψω με Ashampoo Burning Studio 7 αλλά και πάλι τίποτα.Κανονικά γράφω με Nero το οποίο μου πέταξε τα εξής 2 σφάλματα: 1.Power calibration error 2.No seek complete. Για το πρώτο τσέκαρα τα καλώδια τροφοδοσίας και είναι όλα κομπλέ για το 2ο δεν έχω ιδέα.. Επίσης αν είχε πρόβλημα το drive λογικά δεν θα διάβαζε και τα dvd. Το nero δεν φταίει γιατί δοκίμασα και με το ashampoo που και αυτό παρουσίασε πρόβλημα Τα δισκάκια δεν φταίνε, γιατί ήδη έχω "κάψει 4-5" (Verbatim DVD-R) Άρα?? Edit:Από ότι φαίνεται μέχρι στιγμής γράφει κανονικά τα cd και ΟΧΙ τα DVD!!!
tsakonas Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δοκιμασες να κανεις firmware update? Αν οχι, τοτε δοκιμαζεις με νεο firmware. Εναλλακτικα, μπορεις να απεγκαταστησεις εντελως τον secondary (λογικα) controller που ειναι το αντιγραφικο σου.Μετα το ρεσταρτ ξανακαις ενα cd....
adgpk Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Aφού έκανα τα εξής: 1.Uninstall και τα 2 drives και restart όπου τα αναγνωρισε κανονικά μετά. 2.Update firmware 3.Εγγραφή σε διαφορετική ταχύτητα. Tελικά κατάφερα να γράψω 6 dvd και άλλα τόσα και περισσότερα τα οποία τα πέταξα... Επίσης από ότι είδα σε αντίστοιχα thread εδώ μπορεί να παίζει πρόβλημα με τα δισκάκια αν είναι - η +..Οπότε θα δοκιμάσω και με + πιο μετά και βλέπουμε..
accipio Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Απ' ό,τι φαίνεται το drive έχει πρόβλημα με το laser που γράφει τα dvd. Αν είναι εντός εγγύησης πήγαινέ το για αλλαγή, αν είναι εκτός, ευκαιρία να πάρεις καινούριο.
adgpk Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Λοιπόν μετά από αρκετά πεταμένα δισκάκια και αρκετό εκενευρισμό τελικά πήρα δισκάκια dvd+ και όλα γράφονται μια χαρα σε αντίθεση βέβαια με τα Verbatim - τα οποία εξακολουθούν να εμφανίζουν το πρόβλημα: Power Calibration Error Eλπίζω τουλάχιστον στο μέλλον να συνεχίσει να γράφει τα + και να μην ξαναπαρουσιαστεί αυτό το πρόβλημα!
danaos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Ίσως να μην έχει να κάνει με το πλην R αλλά με τη συγκεκριμένη παρτίδα δίσκων...
adgpk Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Aν έφταιγε αυτό θα ήταν καλά...Γιατί χτες παρόλο που είχα μερικά dvd (Verbatim πάντα), πήγα και αγόρασα και άλλα γιατί τα παλιά τελείωναν.Οπότε δοκίμασα να γράψω και με τα καινούρια και με τα παλιά και έγινε ότι λέω στα παραπάνω posts... Ενώ με τα Dvd+ σήμερα έγραφα κανονικά, όταν τελειώσουν και αυτά θα πάρω άλλη μάρκα dvd- και ο θεός βοηθός...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.