Προς το περιεχόμενο

Editor για την C στα Linux(Εmacs22???) ~ Καμιά ιδέα;

georgep800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχήν είμαι αρχάριος στα linux και ψάχνοντας να βρω κάποιον καλό editor για να γράφω εφαρμογές στην C, αρκετοί μου πρότειναν τον Εmacs22. Έχω συνηθίσει στο Visual Studio και ο Εmacs22 δεν μου φαίνεται καθόλου βολικός.Δεν ξέρω αν είναι θέμα ρυθμίσεων, αλλά αρκετές απο τις "ευκολίες" του Visual Studio δεν τις έχει.

Έχεται λοιπόν καμιά ιδέα για τον συγκεκριμένο editor(αρκετοί μου λένε ότι είναι πολύ καλός) ή για κάποιον καλύτερο;;

Δημοσ.
kdevelop απλά...

Το κατέβασα και με μια γρήγορη ματιά που του έριξα, το βρήκα πιο ενδιαφέρον! Υπάρχουν μήπως ρυθμίσεις που το κάνουν πιο "λειτουργικό";;

Δημοσ.

Ψηφίζω eclipse.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν είναι editors, αλλά ολοκληρωμένα ide όπως και το visual studio που ανέφερες. Άρα όταν ρώτησες κάποιον για τον καλύτερο editor μάλλον του έκανες λάθος ερώτηση, για αυτό δεν σε ικανοποίησε η απάντηση του..

Δημοσ.

Και γω codeblocks θα ψήφιζα. Έκανα μια μικρή έρευνα πρόσφατα για C/C++ IDE στο Linux και το codeblocks μου άρεσε ιδιαίτερα. Έχει και αρκετές ομοιότητες με το VS

Δημοσ.

Και γω codeblocks θα ψήφιζα. Έκανα μια μικρή έρευνα πρόσφατα για C/C++ IDE στο Linux και το codeblocks μου άρεσε ιδιαίτερα. Έχει και αρκετές ομοιότητες με το VS

Ενδιαφέρον φαίνεται απο τα screenskots! Το κατέβασα και έχω την εξής απορία. Λόγο του ότι είμαι αρχάριος στα linux χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια στην εγκατάσταση. Το αρχείο codeblocks_8.02...deb.tar.gz περιέχει 8 αρχεία .deb. Πως θα το κάνω εγκατάσταση;:o

Ψηφίζω eclipse.

Βέβαια όλα τα παραπάνω δεν είναι editors, αλλά ολοκληρωμένα ide όπως και το visual studio που ανέφερες. Άρα όταν ρώτησες κάποιον για τον καλύτερο editor μάλλον του έκανες λάθος ερώτηση, για αυτό δεν σε ικανοποίησε η απάντηση του..

Ίσως έχεις δίκιο..

Καταρχήν η διαφορά ενός ide απο έναν editor είναι στο γεγονός ότι με το ide μπορείς κατευθείαν να κάνεις compile και να τρέξεις το πρόγραμμα ενώ με τον editor όχι, σωστά;

Το αναφέρω αυτό μιας και τα προγράμματα τα κάνω compile απο την κονσόλα ως εξής: gcc -Wall - ansi -pedantic -o my_programme.c

Θα μπορέσω λοιπόν με έναν ide(όπως το codeblocks) να το τρέξω έτσι;

Δημοσ.

Όσον αφορά τα flags:

Κάνεις διαδοχικά κλίκ Settings ---> Compiler and debugger. Εκει θα βρείς μια καρτέλα Compiler Flags. Λογικά θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσα είναι διαθέσιμα με τον gcc. Πάρε και ένα screenshot: testnu4.th.jpg

Για εγκατάσταση δεν γνωρίζω εκτός απο μια ηλίθια απάντηση ;)

Δημοσ.
Ενδιαφέρον φαίνεται απο τα screenskots! Το κατέβασα και έχω την εξής απορία. Λόγο του ότι είμαι αρχάριος στα linux χρειάζομαι μια μικρή βοήθεια στην εγκατάσταση. Το αρχείο codeblocks_8.02...deb.tar.gz περιέχει 8 αρχεία .deb. Πως θα το κάνω εγκατάσταση;:o

Είχα χρησιμοποιήσει αυτόν τον οδηγό για εγκατάσταση στο Ubuntu http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=Installing_Code::Blocks_nightly_build_on_Ubuntu

Δημοσ.
Όσον αφορά τα flags:

Κάνεις διαδοχικά κλίκ Settings ---> Compiler and debugger. Εκει θα βρείς μια καρτέλα Compiler Flags. Λογικά θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις όσα είναι διαθέσιμα με τον gcc. Πάρε και ένα screenshot: testnu4.th.jpg

Για εγκατάσταση δεν γνωρίζω εκτός απο μια ηλίθια απάντηση ;)

Ωραία, μια χαρά λοιπόν μπορεί να γίνει και με το codeblocks!

Είχα χρησιμοποιήσει αυτόν τον οδηγό για εγκατάσταση στο Ubuntu http://wiki.codeblocks.org/index.php?title=Installing_Code::Blocks_nightly_build_on_Ubuntu

Ακολούθησα τον παραπάνω οδηγό, αλλα δυστυχώς κάπου κάνω λάθος...

Εκεί που λέει:

"3. Add the correct repository for the Ubuntu version you are running to the end of the file. The repository listed below is referenced on the wxWidgets.org download page and appears to be for the stable version."

Τι ακριβώς θα πρέπει να προσθέσω στο τέλος του αρχείου;; Έχω τα Ubuntu 7.10.

Επίσης ποιο είναι το όνομα του Name_Of_Daily_Build; Στο forum που γίνεται παράθεση έχει αρκετά αλλά όταν εκτελώ την εντολή δεν το βρίσκει. Μήπως μπορείς να βοηθήσεις;

Δημοσ.
Για αρχη, ενας πολυ καλος editor με μεγαλες δυνατοτητες επεκτασης ειναι ο Vim.

Μήπως μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Τον εγκατέστησα, αλλά μετά την εγκατάσταση δεν τον εμφανίζει πουθενά. Πως θα ανοίξω το πρόγραμμα;

Δημοσ.
Μήπως μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες; Τον εγκατέστησα, αλλά μετά την εγκατάσταση δεν τον εμφανίζει πουθενά. Πως θα ανοίξω το πρόγραμμα;

Ο vim είναι console/terminal based editor, οπότε για να τον τρέξεις δίνεις

>
$ vim

σε ένα console/terminal.

Δημοσ.
Ο vim είναι console/terminal based editor, οπότε για να τον τρέξεις δίνεις

>
$ vim

σε ένα console/terminal.

Δυστυχώς δεν μπορώ να τον τρέξω ούτε έτσι. Όταν γράφω την παραπάνω εντολή στην κονσόλα, μου εμφανίζει το εξής: bass: $: command not found

Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...