steant Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Γεια σας και παλι! Το pc τελευταια κανει πολυ θορυβο και φταει ενα ανεμιστηρακι που ειναι πανω στη μητρικη, αυτο.. καλος η κακος το εβγαλα να το καθαρισω, να το σκανδαλισω μπας και κανω τπτ. Πισω εχει κατι σαν κολλα αυτο το ασπρο που φαινεται και λεω μηπως φταιει αυτο γιατι το ειχα βγαλει και παλιοτερα.. το θεμα ειναι οτι δε ξερω τι ειναι αυτο, για παστα δε μου κανει γιατι εχω δει παστα σε επεξεργαστη και ειναι πιο γλιωδεις και λυωδεις και σκουρο χρωμα.. Τι μου συμβουλευεται??
Kerk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα φίλε μου. Αυτό που βλέπεις είναι όντως θερμοαγώγιμη πάστα μεταξύ του chipset και της ψύκτρας του. Καθάρισέ την και άπλωσε ένα πολύ μικρό στρώμα νέας(arctic silver ή ceramique κατά προτίμηση) και ξαναβίδωσε την ψύκτρα στη θέση της. Στη συνέχεια, βάλε τον ανεμιστήρα που παραθέτω, 99% είναι αυτές οι διαστάσεις και του προηγούμενου, και θα βρεις την υγειά σου απο θέμα θορύβου, χωρίς άνοδο της θερμοκρασίας του chipset. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα σε μία σχετικά παλιά μητρική της Gigabyte και το έλυσα με τον τρόπο που σου λέω και μάλιστα μόνο με αλλαγή του ανεμιστήρα, χωρίς δηλαδή να αλλάξω και πάστα. Πραγματικά δεν τον ακούω ούτε με κολλημανο αυτί και είμαι αρκετά ευαίσθητος στο θέμα θορύβου. Εναλλακτικά, μιας και έβγαλες την ψύκτρα, μπορείς να δοκιμάσεις και καμία passive χωρίς ανεμιστήρα. Οι Thermalright θεωρούνται από τις καλύτερες. Δοκίμασέ το το πάντως και εδώ είμαστε. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977825&product=957550 Φιλικά, Kerk
steant Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Σε αυχαριστω παρα πολυ φιλε μου αλλα δε καταλαβα κατι, αυτος ο ανεμηστηρς στο τελος που διχνεις δεν ειναι αυτος που λεω εγω οτι εχω προβλημα αλλα αυτος που ειναι πανω στο κουτι..
Kerk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Αυτός που σου παραθέτω είναι 4 εκατοστών, πολυ μικρός που φοράνε συνήθως οι μητρικές στα chipset. Δεν είναι ανεμιστήρας κουτιού, αλλά σαν αυτόν που παραθέτεις στην πρώτη φωτογραφία. Σιγουρέψου όμως για τις διαστάσεις πρώτα, αν και ο δικός σου είναι 4 εκατοστά επί 1 στο πάχος(από πλάγια).
steant Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 αααααα... ωραια τοτε! Ετσι ειναι φιλε μου οπως το λες!!! Δηλ μου προτεινεις να παρω αυτο το ανεμιστηρακι ε? Επειδη μου ακουγετε λιγο και ο μεγαλος που ειναι πανω στο κουτι και λεω να τον αλλαξω και αυτον κατευθειαν εχεις καμια γνωμη και γι αυτον???
Kerk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Πάρτο και δε χάνεις και τίποτα.. 4? είναι άλλωστε Και εγώ είδα να μου κάνει δουλειά, δε στο προτείνω αυθαίρετα. Και προκειμένου να πας σε fanless ψύκτρα που κοστίζει αρκετά παραπάνω, δοκίμασε αυτό πρώτα(έχει και πολυ καλές προδιαγραφές, 16 ή 18 db αν θυμάμαι καλά με ικανοποιητική ροή αέρα). Όσο για το μεγάλο ανεμιστήρα που λες, δε διευκρινίζεις διαστάσεις για να σου προτείνω. Πάντως αν κάνεις μία αναζήτηση στο forum για αθόρυβους ανεμιστήρες θα βρεις πολλά, έχει συζητηθεί πολύ το θέμα. Το βασικό σε γενικές γραμμές είναι να κοιτάς να έχει μεγάλη ροή αέρα(cfm) με τη μικρότερη στάθμη θορύβου(db), μέχρι 20db θεωρητικά είναι σχετικά αθόρυβοι. Βέβαια μερικοί κατασκευαστές όπως καταλαβαίνεις δε δίνουν και πολύ αληθινές τιμές στις προδιαγραφές τους, οπότε θέλει λίγο ψάξιμο για να μην την πατήσεις.. Φιλικά
steant Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 οι διαστασεις φιλε μου αν θες να βοηθησεις ακομα λιγο ετσι οπως το μετρησα με ενα μετρο ειναι γυρο στα 8,5 - 9 cm
vakol Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Είχα το ίδιο πρόβλημα με το ανεμιστηράκι του chipset mou. Το έλυσα, το φύσηξα, το έβαλα σε καθαρό οινόπνευμα αλλά τίποτα. Αγόρασα αυτό λοιπόν: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977805&product=922404 και σώθηκα.
Kerk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Πρέπει ακριβώς να μου πεις διαστάσεις, γιατί υπάρχουν ανεμιστήρες 8-9 και 9,2 cm κοντά σε αυτές που μου έδωσες. Παρ'όλα αυτά, δεν έχω εμπειρία άπο τέτοιου μεγέθους ανεμιστήρες, κυρίως είχα 12ρηδες και αυτόν το μικρό που σου παρέθεσα. Οπότε μόνο εκτίμηση μπορώ να κάνω. Άρα ίσως είναι καλύτερα να σου προτείνει κάποιος φίλος που θα έχει μία εμπειρία με κάποιον αντίστοιχο αποδοτικό και αθόρυβο ανεμιστήρα.
madsc Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 οι διαστασεις φιλε μου αν θες να βοηθησεις ακομα λιγο ετσι οπως το μετρησα με ενα μετρο ειναι γυρο στα 8,5 - 9 cm Κατά κανόνα οι case ανεμιστήρες ή 80x80mm θα είναι ή 92χ92mm αν μιλάμε για σύγχρονο pc case. Αν θες να είσαι 100% σίγουρος βγάλτον [που ούτως ή άλλως θα τον βγάλεις για να τον αλλάξεις] και πήγαινε με αυτόν δείγμα για να αγοράσεις τον επόμενο. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.