Προς το περιεχόμενο

Ανάλυση χαμηλότερη από native σε LCD για παιχνίδια?

winmik2kx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Μία ερώτηση μάλλον αρκετά noob-ικη, αλλά καθώς δεν είχα μέχρι τώρα ποτέ flat οθόνη δεν γνωρίζω...

Είμαι έτοιμος να αγοράσω νέα οθόνη lcd 24' full hd, με native resolution 1920x1080. Το pc είναι 3 ετών, αλλά για τη χρήση που το θέλω δεν έχει πρόβλημα. Ωστόσο αν και πλέον τα τελευταία παιχνίδια δεν τα τρέχει και πολύ ικανοποιητικά (ΑΤΙ Χ850ΧΤ, fx-53, 1g RAM...), για κανα PES είναι μια χαρά.

Το ερώτημα είναι λοιπόν: τι γίνεται με την ανάλυση στα παιχνίδια? Προφανώς και σε καινούριο υπολογιστή να έμπαινε η οθόνη, δύσκολα θα σήκωνε η κάρτα γραφικών τέτοιες αναλύσεις. Οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα στην απεικόνιση σε χαμηλότερη της native resolution στα παιχνίδια?

• Super Moderators
Δημοσ.

ναι χαλάει η γεομετρία της εικόνας, η ευκρίνεια επίσης και 1-2 άλλα πράγματα που δεν μου έρχονται στο μυαλό αυτή την στιγμή...

Δημοσ.

Υπάρχει και η δυνατότητα να καταργήσεις το scaling (ή από το μενού της οθόνης ή της κάρτας γραφικών) και να έχεις 1:1 pixel mapping. Αν βέβαια παίζεις σε πολύ μικρές αναλύσεις, θα χρειαστείς μεγεθυντικό φακό :)

Δημοσ.

Δηλαδή ρε παιδιά όλοι οι gamers με lcd έχουν κάρτες γραφικών που τρέχουν άνετα σε (έστω) 1680χ1050 ? Δεν λέω ότι έχετε άδικο, αλλά μου φαίνεται πολύ περιοριστικό, περίεργο...

Δημοσ.
Υπάρχει και η δυνατότητα να καταργήσεις το scaling (ή από το μενού της οθόνης ή της κάρτας γραφικών) και να έχεις 1:1 pixel mapping. Αν βέβαια παίζεις σε πολύ μικρές αναλύσεις, θα χρειαστείς μεγεθυντικό φακό :)

Τι είναι αυτό? Το εξηγείς λίγο παραπάνω?

Επιπλέον, γιατί ρε παιδιά να μην μπορεί να παίξει σε μικρότερες αναλύσεις από τη native? Από όσο έχω δει, οκ είναι δεν είναι δα και τίποτα τρομερό.

Δημοσ.

Σημαίνει ότι όταν θα χρησιμοποιείς χαμηλότερη ανάλυση από την native της οθόνης, θα εμφανίζονται μαύρες μπάρες πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά. Αν για παράδειγμα η οθόνη σου έχει ανάλυση 1680χ1050 και εσύ τρέξεις ένα game σε 1024χ768, αντί η οθόνη να "απλώσει" τα 1024χ768 πίξελς σε όλη της την επιφάνεια, η μισή και παραπάνω θα είναι μαύρη και μόνο στο κέντρο θα έχεις εικόνα. Εννοείται ότι όσο πιο κοντά φτάνεις στην ανάλυση του πάνελ, τόσο θα μειώνονται οι μαύρες περιοχές. Ελπίζω να έγινα κατανοητός!

Είναι αλήθεια ότι μπορείς να παίξεις σε χαμηλότερες αναλύσεις, αλλά η θολούρα καμιά φορά γίνεται κουραστική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...