Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και όσον αφορά τα νησιά δεν είναι όλα μικρά σαν την Πάτμο και οι κάτοικοι τους χεσ...αν αν θα έχει πρόσβαση στο Internet ο κάθε μ....ας που θα έρθει για μια εβδομάδα διακοπές το καλοκαίρι... Μάλλον οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι όλα τα νησιά ζουν από 5 μήνες τουρισμό το καλοκαίρι και οι κάτοικοι τους ξύνουν τα @@ τους τον υπόλοιπο χρόνο...

Αυτό που ζητάνε είναι να μπορούν να έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλεία τους με τις παροχές που έχει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος.

Και μην ξεχνάτε ότι είμαστε εν Ελλάδι.... κοινώς ο πυρήνας αποτελείτε από μικρομεσαίες επιχειρήσεις... και μία μικρομεσαία επιχείρηση έχει τις ίδιες ανάγκες είτε είναι στην Αθήνα είτε στα Γκράβαρα...

Εγώ έχω κατάστημα πληροφορικής στη Χίο και μπορώ να ενημερώσω τον κάθε κολλημένο που βγάζει ποσοστά από το κεφάλι του, ότι το 80%+ των πελατών μου έχουν ADSL σύνδεση (Ταπεινές 1024-2048 μεν μιας και σε εμάς δεν έχουν έρθει ακόμα οι εναλλακτικοί...) όχι επειδή είναι μόδα αλλά επειδή έχουν αντιληφθεί ότι είναι εργαλείο για τη δουλεία τους. Το Internet για μας είναι ένα μέσω που γεφυρώνει το χάσμα της απόστασης από τον ηπειρωτικό κορμό.

Συγνώμη για το ξέσπασμα και τις ίσως την άκομψη γλώσσα αλλά δεν μπορώ να ακούω τις αυθαιρεσίες του κάθε άσχετου που δεν ξέρει τί γίνεται στον κόσμο πέρα από το διπλανό τετράγωνο...

επί του θέματος τώρα είναι λογικό να προωθείς μία τέτοια λύση για ευζωνική κάλυψη σε περιοχές όπως ένα νησί καθώς είναι και απλούστερο να γίνει η κάλυψη λόγω φυσικής διαμόρφωσης και έλλειψης ψηλών κτηρίων και οικονομικότερο σε υποδομή καθώς θεωρώ ασύμφορη τη χρήση υπόγειων υποδομών λόγω μικρότερης πυκνότητας χρηστών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Εγώ απλώς ανέφερα ότι στα νησιά υπάρχουν πιο σημαντικά προβλήματα από την ευρυζωνικότητα που πρέπει να λυθούν πρώτα και ότι κατά την γνώμη μου δεν το θεωρώ σημαντικό. Να ξέρω άλλη φορά να μην εκφέρω την άποψη μου αν δεν είναι σύμφωνη με τις απόψεις των άλλων. Δημοκρατία:-(. Το χάσμα των γεναιών ανάμεσα σε 15χρονα και στους μεγάλους... Παρακαλώ μην flamάρετε, δεν σας έδωσα το δικαίωμα για να το κάνετε αυτό. Είχα γεμίσει μία σελίδα γεμάτη flames, όμως δεν την ποστάρω γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτή η κατάσταση.

Στο θέμα μας τώρα για τα στατιστικά, το 70% των Ελλήνων όντως ζει στις πόλεις αν κάποιος αναλογιστεί τον πληθυσμο των μεγάλων αστικών κέντρων. Στα μικρά νησιά, από όσο έχω μάθει οι περισσότεροι νέοι μένουν μόνο 4-5 μήνες το καλοκαίρι με το φθινόπωρο και τους υπόλοιπους δουλεύουν στην πόλη Και οι μόνιμοι (αυτοί που μένουν όλο τον χρόνο) είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Αν έχω άδικο ως μεγάλοι και ώριμοι θα πρέπει να ξέρετε περισσότερα, αυτός δεν είναι όμως λόγος να παρεκτρέπεστε έτσι. Peace bro.

Κλασικός, παρτάκιας κάτοικος μεγάλης πόλης.

Αφού δεν με βολεύει είναι άσκοπο...

Ναι είμαι συμφεροντολόγος αλλά έτσι έμαθα, άμα ήθελες ας με διαπεδαγωγούσες εσύ και να μην μου κάνεις απλά τον έξυπνο παραθέτωντας μια μπούρδα 2 σειρών, ΈΛΕΟΣ δηλαδή!

--------------------------------------------

Πάλι κυκλοθυμία με έπιασε, εκεί που είχα τη διάθεση να μην κάνω flaming το έκανα τέσπα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Ναι είμαι συμφεροντολόγος αλλά έτσι έμαθα, άμα ήθελες ας με διαπεδαγωγούσες εσύ και να μην μου κάνεις απλά τον έξυπνο παραθέτωντας μια μπούρδα 2 σειρών, ΈΛΕΟΣ δηλαδή!

Δεν τιμά καθόλου εκείνους που σε διαπαιδαγώγησαν αυτό που λες αλλά οκ...

Αν είσαι όντως 15-16, δεν έχεις ιδέα τι είναι Δημοκρατία όπως και πολλά άλλα πράγματα... Συνέχισε λοιπόν το LineAge/WoW/HanoToHronoMou και όταν μεγαλώσεις ίσως αλλάξεις γνώμη για πολλά πράγματα! Φιλικά :shifty:

Δημοσ.

Ολα κι ολα αυτο με το WoW με πληγωσε....ρε παιδια δεν καταλαβαινω γιατι δεν βλεπετε το εμφανές ....και οι δυο πλευρες εχουν δικιο....ως συνηθως!

Απο τη μια πληθυσμιακα και δημογραφικα οντως δεν ειναι πρωτευον να εξυπηρετηθουν νησια οπως η Πατμος

Απο την άλλη ειναι εγωιστικο οι κατοικοι των αστικων κεντρων να εχουν την απαιτηση καθε σημειο προοδου να εφαρμοσεται πρωτα στη γειτονια τους και μετα οπουδηποτε αλλου , και ακομα περισσοτερο να εχουν την ιδεα πως ενα νησι οπως η Πατμος ειναι ενας καλοκαιρινος προορισμος για αστους και το χειμωνα ο αερας παρασερνει θαμνους και σκονη ενω οι πορτες του εγκαταλελημενου sallon χτυπουν μεταξυ τους

Τελος παντων my point is (yeah) οτι τα φορουμ ειναι για συζητηση πολλων αποψεων και οχι για προσπαθεια επιβολης μιας

PEACE

Δημοσ.
Δεν τιμά καθόλου εκείνους που σε διαπαιδαγώγησαν αυτό που λες αλλά οκ...

Αν είσαι όντως 15-16, δεν έχεις ιδέα τι είναι Δημοκρατία όπως και πολλά άλλα πράγματα... Συνέχισε λοιπόν το LineAge/WoW/HanoToHronoMou και όταν μεγαλώσεις ίσως αλλάξεις γνώμη για πολλά πράγματα! Φιλικά :shifty:

Ναι είμαι 15 ετών. Γνωρίζω τι είναι δημοκρατία τουλάχοστον όπως την έχω μάθει από τον κοινωνικό περίγυρο και το σχολείο Δημοκρατία είναι κάτι που αυτή τη στγμή δεν επικρατεί με την πλήρη μορφή της πουθένα σε ολόκληρο τον κόσμο. Δημοκρατία = Λαός + κρατώ, δηλαδή δηλώνει ότι η εξουσία πηγάζει από τον Λαό και όλοι αποφασίζουν, έχουν ίσες ευκαιρίες και δυνατότητα εξέφρασης της γνώμης τους. Ποιος σου είπε ότι παίζω ηλεκτρονικά παιχνίδια; Έχω να παίξω κάτι χρόνια, παίζω πάρα πολύ σπάνια και συνήθως όταν δεν έχω τίποτα μα τίποτα άλλο να κάνω. Αυτό δείχνει πως οι μεγάλοι έχουν την ίδια άποψη για όλους τους νέους, αλλά δεν τους κατηγορώ γιατί και εμείς ίσως έχουμε την ίδια άποψη για όλους εσάς ακόμη και αν ξέρουμε ότι θα γίνουμε σαν και εσάς στο τέλος anyways. Δεν προσεβάλλα αυτούς που με διαπεδαγώγησαν, αλλά γενικότερα τους μεγάλους, καθώς πλέον οι γονείς δεν είναι όσο σημαντικός φορέας κοινωνικοποίησης όσο ήταν πριν από 20-30 χρόνια. Τώρα οι νέοι και κυρίως τα παιδιά κοινωνικοποιούνται άμεσα από το σχολείο και τις παρέες και έμμεσα αν και εξίσου σημαντικά από τα διάφορα ΜΜΕ (Τηλεόραση και διαδύκτιο κατά βάση), οπότε μπορεί να είναι και μερικές απόψεις μου όπως π.χ η συμφεροντολογία προϊόντα προπαγάνδισμου. Σίγουρα όταν μεγαλώσω θα αλλάξω γνώμη για πολλά πράγματα και θα ντρέπομαι για αυτά που έκανα στο παρελθόν που ίσως τότε και να καμάρωνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σέβεστε την γνώμη μου, ασφαλώς μπορείτε να διαφωνήσετε. Και να αναφέρω κάτι που συμβαίνει στο σχολείο μου και σε όλα τα σχολεία, αν πιάσουν κάποιο μαθητή με κινητό ή με τσιγάρο στο χέρι, το λιγότερο θα φάει τριήμερη αποβολή, ενώ οι καθηγητές μιλούν στο κινητό και καπνίζουν ανενόχλητα μες στο διάδρομο, όταν υπάρχουν πολλά παιδιά με άσθμα. Εγώ αυτά που είπα τα είπα φιλικά και θα παρακαλούσα αν γίνεται να σταματήσει αυτό το σημείο του θέματος, καθώς νομίζω ότι αρχίζει παραπέμπει σε προσωπικά ζητήματα τα οποία ασφαλώς και θα αγνοήσω. Ευχαριστώ.

Ολα κι ολα αυτο με το WoW με πληγωσε....ρε παιδια δεν καταλαβαινω γιατι δεν βλεπετε το εμφανές ....και οι δυο πλευρες εχουν δικιο....ως συνηθως!

Απο τη μια πληθυσμιακα και δημογραφικα οντως δεν ειναι πρωτευον να εξυπηρετηθουν νησια οπως η Πατμος

Απο την άλλη ειναι εγωιστικο οι κατοικοι των αστικων κεντρων να εχουν την απαιτηση καθε σημειο προοδου να εφαρμοσεται πρωτα στη γειτονια τους και μετα οπουδηποτε αλλου , και ακομα περισσοτερο να εχουν την ιδεα πως ενα νησι οπως η Πατμος ειναι ενας καλοκαιρινος προορισμος για αστους και το χειμωνα ο αερας παρασερνει θαμνους και σκονη ενω οι πορτες του εγκαταλελημενου sallon χτυπουν μεταξυ τους

Τελος παντων my point is (yeah) οτι τα φορουμ ειναι για συζητηση πολλων αποψεων και οχι για προσπαθεια επιβολης μιας

PEACE

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, και ευχαριστώ για την υποστήριξη.

Δημοσ.

το θέμα εδώ δεν είναι να βλέπουμε τους κατοίκους άλλων περιοχών σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Καλώς εγινε και πραγματοποιήθηκε αυτό το έργο στην Πάτμο. Όλοι θα θέλαμε να γίνει κάτι τέτοιο εκεί που μένουμε, αλλά όπως και να το κάνουμε οι κάτοικοι τέτοιων περιοχών δεν έχουν τις ίδιες επιλογές με αυτούς που ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Για σκεφτείτε πως είναι ο χειμώνας σε ένα μικρό νησί με αραιή και δυσχερή επικοινωνία με τα κέντρα, στα οποία μάλιστα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις γιάυτούς. Εδώ πριν λίγο καιρό χιόνισε και αποκλείστηκαν για 2 μέρες χωριά στη Χαλκίδα και μας το έκαναν θέμα. Αλήθεια γιατί κανείς δεν μίλησε για τα νησιά που έχουν πλοίο 2 φορές την εβδομάδα; Αυτό δεν είναι αποκλεισμός;Πόσες φορές μέσα στο χειμώνα δεν μπορεί να προσεγγίσει πλοίο; Αρκετά παραμελημένοι είναι όχι μόνο οι νησιώτες αλλά και άλλοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Λίγη στήριξη δεν βλάπτει, γιατί όλοι βλέπουμε που οδηγεί η κατάσταση αυτή...Σιγά σιγά τα νησιά αδειάζουν,τα χωριά ερημώνουν και στο τέλος θα μαζευτούμε όλοι στην Αθήνα να δικτυωθούμε και πιο έυκολα. Όλος ο ελληνικός λαός πλήρωσε για την Αττική οδό, για το μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για την Εγνατία, την Ιωνία, τα Σπάτα, τους Καλατράβες, τους Ολυμπιακούς αγώνες τα γήπεδα στη Θέρμη και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Θα μπορούσαν και όσοι δεν χρησιμοποιούν αυτά τα έργα να πουν οτι δεν πληρώνουν. Και εγώ θα μπορούσα να πω σκασίλα μου που πήζουν στην Αθήνα χωρίς μετρό, θα κρατήσουμε τα λεφτά που πληρώνουμε να φτιάξουμε μια μαρίνα στη Ρόδο, αλλά δεν πάει έτσι. Και οι Πατμιοί πληρώνουν φόρους και πρέπει να έχουν ίδια δικαιώματα, και ίσες όσο το δυνατόν ευκαιρίες. Σεβαστές όλες οι απόψεις και των μεν και των δε, και όπως ειπώθηκε όλοι δίκιο έχουν. Ωστόσο ότι προσπάθεια γίνεται στην περιφέρεια πρέπει να επικροτείται.

Για αλλού το ξεκίνησα, και αλλού κατέληξα αλλά δεν πειράζει....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...