stakis75 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Γεια σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τη είδους οθόνη να διαλέξω. Ενδιαφέρομαι για 40 -42΄. Μπορείτε να μου εξηγήσετε ποια είναι η διαφορά τους και ποιά να διαλέξω.
GIANNIS400 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Γεια σας.Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με τη είδους οθόνη να διαλέξω. Ενδιαφέρομαι για 40 -42΄. Μπορείτε να μου εξηγήσετε ποια είναι η διαφορά τους και ποιά να διαλέξω. αυτο με απασχολουσε πριν 10 μηνες και σαν ηλεκτρολογος που ειμαι το εψαξα δεοντος,τελικα κατεληξα πλασμα,οι λογοι 1)γιατι εχει μεγαλητερη αντιθεση-κοντραστ 15000/1 σε σχεση με 3000/1 και 5000/1 η lcd αρα εχει η πλασμα πολυ ζωντανα χρωματα,kai otan ως λενε περασει 7ετια στις πλασμα πεφτει στο 1/3 η αντιθεση οποτε και παλι παραπανω θα ειναι απο τις lcd η αντιθεση, αν και εγω δεν πιστευω να πεφτει. 2)το σημα που στελνουν τα ιδιωτικα και κρατικα καναλια εχει αναλυση 800χ600 αρα η αναλυση που εχουν οι πλασμα 1024χ768 υπερ φτανει για τα ελληνικα αλλα και διεθνη δεδομενα,και αυτα που λενε για τις lcd περι αναλύσεων 1280χ1024 δεν χρησημευει πουθενα εκτος και αν θελεις να πεζεις παιχνιδια στην τηλεοραση με μεγαλες αναλυσεις.εγω παντος δεν την πηρα για παιχνιδια την lg plasma 42 για παιχνιδια εχω την οθονη 19αρα του pc.3)απο ερευνα που εγινε στο εξωτερικο:εβαλαν 250 ατομα να δουν 1 ταινια των 15 λεπτων την πρωτη φορα σε lcd και την δευτερη σε plasma,σε αυτους ειπαν ποια ειναι η lsd και ποια η πλασμα,ψηφισαν λοιπον 72% υπερ της πλασμα.στη 2 ομαδα 25ο ατομων επεξαν την ιδια ταινια αλλα δεν τους ειπαν ποια ηταν η lcd kaι ποια η πλασμα,αυτοι ψηφισαν 75% υπερ της πλασμα παλι.4)ΟΙ ΠΛΑΣΜΑ εχουν καλυτερη γωνια θεασης τελεια θα ελεγα.α και κατι τελευταιο,στα μαγαζια μπορει να σου πηξουν το μυαλο με τις lcd,δεν ξερω τι συμφεροντα εχουν και το κανουν αυτο ισως οι lcd α εχουν μικροτερο κοστος παραγωγης.εξαλου η τεχνολογια πλασμα φτιαχτηκε για 40 ιτζες και πανω,οι η τεχνολογια λψδ δεν κανει για τοσες πολες ιτζες.οι oled που θα βγουν σε λιγο καιρο ισως ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ,ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΜΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΑ
GIANNIS400 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 LCD καρφωτό. Οι plasma "τελείωσαν" ουσιαστικά. μην ορκιζεσαι πατριωτη
REALZEUS Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Πάντως όλα τα συγκριτικά (Hitech etc) βγάζουνε καλύτερες τις Plasma, το ίδιο και τα δικά μου μάτια. Όσο για HD αναλύσεις, οι καινούριες plasma φτάνουν το 1080p και τα 100 Hz. Δεν βλέπω που υπερτερούν οι LCD.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Eγω παλι γιατι θα προτιμουσα (εφοσον υπαρχει χωρος) μια πιθανη 40-45'' CRT wide? Ναι θα μου πειτε ακτινοβολια κτλ κτλ, αλλα δεν παιρνεις 45'' tv για να βλεπεις 5 ωρες τη μερα... Γιαυτο και αγορασα μια 32'' CRT 100Hz wide και ειναι τε-λει-α. Και αστους να λενε για HD... σε 5 χρονια που θα γινει πραγματικοτητα θα παρω... αλλα οχι LCD ουτε Plasma... Oled.
achilleashormovas Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Κάποια εποχή που διαβαζα για τις plasma και τις lcd στο μονο ΓΕΝΙΚΟ συμπερασμα που κατέληξα ήταν ότι για οθόνες ΜΕΧΡΙ 40 ιντσες καλύτερες ειναι οι lcd. Για 40 ιντσες και πανω καλύτερες είναι οι plasma!! Από εκεί και πέρα έχασα την μπάλα! Μεγαλύτερη απόκριση π.χ από τη μία οι plasma, δε φαίνεται στο μάτι από την άλλη! Μεγαλύτερη αντίθεση η plasma από τη μία, χάνει την αντίθεση αυτή μετα από κάποιο διάστημα! Χασιμο τελείως! Η άποψη μου είναι πως εκτός από παιχνίδια και DVD ούτε για plasma ούτε για lcd αξίζει να δώσεις τρελλά λεφτά, γιατι εμένα προσωπικά η παραμόρφωση που βλέπω στα κανάλια μου τη δίνει στα νεύρα. Βέβαια αυτή είναι απλά και μόνο η άποψή μου με την οποία δε σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να συμφωνούν μαζί μου. Τα πάντα είναι υποκειμενικά.
rem_rem Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Eγω παλι γιατι θα προτιμουσα (εφοσον υπαρχει χωρος) μια πιθανη 40-45'' CRT wide?Ναι θα μου πειτε ακτινοβολια κτλ κτλ, αλλα δεν παιρνεις 45'' tv για να βλεπεις 5 ωρες τη μερα... Γιαυτο και αγορασα μια 32'' CRT 100Hz και ειναι τε-λει-α. Και αστον να λενε για HD... σε 5 χρονια που θα γινει πραγματικοτητα θα παρω... αλλα οχι LCD ουτε Plasma... Oled. Συμφωνώ απόλυτα. Αδιάψευστος μάρτυρας τα μάτια μας. CRT και σε κανένα χρόνο έστω σε δύο OLED
REALZEUS Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα.Αδιάψευστος μάρτυρας τα μάτια μας. CRT και σε κανένα χρόνο έστω σε δύο OLED 100% σωστός! Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκεις πλέον CRT αλλά και όταν έβρισκες περιορίζονταν στις 32''. Σαν ποιότητα απεικόνισης όμως οι CRT και στις οθόνες και στις τηλεοράσεις είναι πολύ ανώτερες.
palawiaris Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Ναι σε κανα 2 χρόνια OLED αλλά και καμιά 10000 ευρώνια ή ποιος ξέρει πόσο; Η εκτός άμα λέτε για την 11άρα της sony που κάνει και 1200 ευρώνια περίπου στην Ιαπωνία. Μην ονειρεύεστε σε 2 χρόνια OLed. Ψήφο στην πλάσμα
StavrosD Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Εκτός από αυτό το δίλημμα, υπάρχει και το άλλο: 1080p ή 720p; Με πρώτη ματιά, το 1080p είναι μονόδρομος. Και εγώ αυτό νόμιζα, μέχρι που πέτυχα αυτό το άρθρο http://gizmodo.com/gadgets/home-entertainment/1080p-tvs-never-deliver-1080p-motion-but-some-do-better-than-others-323558.php Συνοπτικά, λέει ότι ναι μεν η ονομαστική ανάλυση των panel είναι η πραγματική, αλλά το interface με το οποίο συνδέεται το panel με την πλακέτα της τηλεόρασης δεν έχει αρκετό bandwidth ώστε να ανανεώσει 60 φορές το δευτερόλεπτο την μέγιστη ανάλυση (1920x1080) Γι'αυτό και στα καταστήματα ενώ βλέπουμε τηλεοράσεις με ίδιες προδιαγραφές, έχουν λίγο διαφορετική εικόνα. Το hardware της κάθε τηλεόρσασης επιλέγει ποιά pixel θα ανανεώσει και ποιά όχι, καθώς στις γρήγορες σκηνές δεν προολαβαίνει να τα αλλάξει όλα. Στην καλύτερη περίπτωση το interface αρκεί για να αλλάξουν οι 880 από τις 1080 γραμμές.
antonis_p Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 η παραμόρφωση που βλέπω στα κανάλια μου τη δίνει στα νεύρα.δεν βλέπεις παραμόρφωση, βλέπεις ένα πρόγραμμα πολύ χαμηλής ανάλυσης σε μια οθόνη υψηλής ανάλυσης. Οι τηλεοράσεις αυτές καλές είναι, αλλά τα κανάλια εκπέμπουν σε ξεπερασμένη τεχνολογία. Ηταν να έχουν πάει όλοι σε ψηφιακή εκπομπή, άρα καλύτερη ανάλυση μέχρι το 2012 και κατάφεραν και πήραν παράταση! Το ελληνικό κράτος δηλαδή, είχε αυτή την υποχρέωση από την ΕΕ.
adi32 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 οπως παει η τεχνολογια οδηγουμαστε σε htpc λυσεις οποτε απαγορευεται η πλασμα εκτος και θες να καθεσαι να τρεχεις καθε νυχτα ειδικα dvd για να προλαβεις το κακο προτιμησε να δωσεις λιγα λεφτα παραπανω και παρε μια καλη lcd ασε που σε πολυ φωτεινο χωρο ειναι για κλαματα η εικονα της κανε μια βολτα απο mediamarkt να δεις απο κοντα κοιτα και στο avforum τι τραβανε οσοι εχουν παρει τις πλασμα της Πανασονικ το 1/3 εχει παει για αλλαγη πανελ
tmjuju Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Προσοχή με τις πλάσμα! Εάν θές να παίζεις παιχνίδια ή να συνδέεις τον υπολογιστή. Οι πλάσμα έχουν το κακό ότι εάν παίξεις μερικές ώρες τα static images αποτυπώνονται στην οθόνη. Static images εννοώ ότι μένει σταθερό στην οθόνη όση ώρα παίζεις, λ.χ. η μπάρα της ενέργειας και τα όπλα. Σε windows desktop σου μένει η κάτω μπάρα των windows (start/Έναρξη). Προσωπικά τις αποφεύγω! Τέλος σου προτείνω full HD, καθώς σε 2-3 χρόνια θα έχουμε εύκολη πρόσβαση σε FullHD (και σήμερα έχουμε). Την τηλεόραση δεν την αλλάζεις κάθε δυο χρόνια. Οπότε σκέψου και λίγο μπροστά.
Droidlock Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Την λογικη του αγοραζω ενα προϊον ακριβο για να εχω συμβατοτητα καποια στιγμη δεν την καταλαβα ποτε. Εδω δεν ξερουμε ( στην χωρα μας ) αν μας ειναι χρησιμο το Hd ready θα κοιταμε για full Hd; Οταν οι τιμες τους πεσουν στα επιπεδα ενος ελληνικου μισθου τοτε το συζηταμε για Full Hd τηλεοραση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.