centris Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα laptop παλιό, pentium3 800mhz με xp sp2. Το έχω κυρίως για κατέβασμα αρχείων από inernet, και σήμερα αντιλήφθηκα ότι το cd-dvdrom που έχει πάνω δεν εμφανίζεται στο mycomputer αλλά και δεν δουλεύει όταν βάζω κάποιο cd. Στη διαχείριση συσκευών στην κατάσταση συσκευής γράφει. Τα Windows δεν είναι δυνατό να φορτώσουν το πρόγραμμα οδήγησης συσκευής για αυτό το υλικό. Το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να είναι κατεστραμμένο ή να λείπει. (Κωδικός 39) Κάνω κατάργηση της συσκευής και την ξαναπερνώ αλλά δεν γίνετε τίποτα. προσπάθησα να βρω drivers αλλά δεν τα κατάφερα. Η συσκευή μου είναι η QSI DVD-ROM SDR-081και το πρόγραμμα οδήγησης που γράφει είναι της microsoft 5.1.2535.0 απο 01/07/2001 Όποιος ξέρει τι πρέπει να κάνω παρακαλώ να με βοηθήσει.
centris Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δεν έχει κανείς ιδέα για το τι πρέπει να κάνω; Δεν έχω βρει άκρη.
treloxakeras Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Αν το φορητό σου είναι HP XE3 κάνε format αν δεν παίξει τότε ή ο controller έχει χαλάσει ή το drive
centris Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 δεν είναι hp αλλά αν κάνω format και είναι χαλασμένο το drive τότε δεν θα μπορέσω να βάλω τα windows πάλι.
blackstar Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δοκίμασε να βρεις στο site της m$ πώς να διαγραφής τα upper & lower filters, και τέλος αν έχεις τπτ virtual cd/dvd-rom η κανένα incd δοκίμασε να τα κανείς unistall.
Black Demis Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2008 Τα CD/DVD δεν φαίνονται μέσα από τα Windows XP Συμβαίνει μερικές φορές τα drives να είναι μεν εγκατεστημένα αλλά να μην εμφανίζονται στο «Ο υπολογιστής μου» και τον Windows Explorer. Στη διαχείριση συσκευών εμφανίζονται με μικρό θαυμαστικό. Είναι δηλαδή εγκατεστημένα αλλά δεν λειτουργούν. Η αιτία του συγκεκριμένου προβλήματος βρίσκεται σε βλάβη στο μητρώο. Η βλάβη αυτή μπορεί να προέλθει από αστοχία υλικού (συνήθως σκληρού δίσκου) αλλά κυρίως από malware και από ίχνη και υπολλείματά τους, έπειτα από καθαρισμούς. Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα: 1. Στη διαχείριση συσκευών καταργούμε τις εγκαταστάσεις των drives 2. Δημιουργούμε ένα αρχείο στο notepad βάζοντας τις παρακάτω εντολές: REGEDIT4 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}] "UpperFilters"=- "LowerFilters"=- 3. Αποθηκεύουμε το αρχείο με το όνομα NoFilter.reg 4. Δεξί κλίκ στο αρχείο και Συγχώνευση 5. Επανεκίνηση Windows Τώρα τα drives θα πρέπει να φαίνονται κανονικά. Αν δεν πετύχει δοκιμάστε να αλλάξετε την τιμή του UpperFilters και LowerFilters σε _ (αντί σε -). Αν δεν πετύχει αυτό δοκιμάστε να σβήσετε τις τιμές στα συγκεκριμένα κλειδιά μέσα από το regedit.
centris Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Συγνώμη φίλε demis μόλις σήμερα είδα την απάντηση σου. έκανα αυτά που γράφεις παραπάνω και μετά απο την επανακίνηση ως εκθαύματος το dvdrom εμφανίστηκε κανονικά....χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια όλων σας και για την δική σου ξεχωριστά....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.