privateer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς διεισδύει το ίντερνετ στην Ελλάδα, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήχθη από τη Metron Analysis αποκλειστικά για την «Η». Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το τελευταίο τρίμηνο το ποσοστό που χρησιμοποιούν - συνδέονται στο διαδίκτυο έστω και σπάνια ανέρχεται σε 27,1%, ωστόσο, το 71,7% απαντά ότι δεν συνδέεται ποτέ. Το ανησυχητικό είναι ότι τον Ιούνιο του 2007 το ποσοστό χρήσης του ίντερνετ από τους Ελληνες έφτανε το 27,3% και τον περασμένο Δεκέμβριο το 27,9%. Δηλαδή αντί να παρατηρείται ραγδαία αύξηση του αριθμού των χρηστών ίντερνετ, η κατάσταση παραμένει σταθερή ή υποχωρεί οριακά. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω που χρησιμοποιούν το ίντερνετ εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου σε 2,4 εκατ. άτομα. Τα ευρήματα Αναλυτικά, τα ευρήματα της δημοσκόπησης έχουν ως εξής: 1. Η διείσδυση του ίντερνετ εξακολουθεί να είναι αυξημένη στους νέους 18-24 ετών με ποσοστό 63%, στους απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ με ποσοστό 61,6% και στους άντρες με ποσοστό 32,4%. Αντίθετα, ο βαθμός διείσδυσης της χρήσης του διαδικτύου στις γυναίκες είναι χαμηλός, αφού μόλις 1 στις 5 γυναίκες (21,9%) «σερφάρει» στο διαδίκτυο. Χαμηλό, μόλις 13,5%, είναι το ποσοστό των χρηστών ίντερνετ ηλικίας από 55 ετών και άνω. 2. Η κοινωνική θέση και η απασχόληση είναι παράγοντες σημαντικοί για τη χρήση του διαδικτύου. Ετσι, στον τομέα των φοιτητών, περίπου 3 στους 4 (ποσοστό 76,6%) είναι χρήστες του διαδικτύου. Οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα ακολουθούν με ποσοστό 49,2% (δηλαδή περίπου οι μισοί), και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα με 43,8%. Γεωργοί (7,6%), νοικοκυρές (4,4%) και συνταξιούχοι (4,8%) είναι οι τομείς με τη χαμηλότερη διείσδυση στο διαδίκτυο. 3. Οσο μετακινούμαστε προς ανώτερα κοινωνικά στρώματα η διείσδυση του ίντερνετ ξεπερνά το 40% με την ανώτερη τάξη να «σερφάρει» σε ποσοστό 67,1% ενώ τους αγρότες μόλις στο 6,5%. 4. Από τους χρήστες ίντερνετ, περισσότεροι από τους μισούς (53,4%) δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το ίντερνετ πάνω από 5 χρόνια. Μόλις το 1,5% πριν ένα μήνα, και το 7,6% πριν ένα χρόνο. 5. Αύξηση καταγράφεται στη συχνότητα χρήσης. Το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το διαδίκτυο ανέρχεται σήμερα σε 86,3% από 83,8% σε προηγούμενη δημοσκόπηση. Μάλιστα, καθημερινή χρήση κάνει το 42,1% και 5-6 φορές την εβδομάδα το 11,4%. 6. Τρεις στους 4 Ελληνες χρήστες «σερφάρουν» από το σπίτι τους, το 34,2% στην εργασία του και ένα 12,9% σε ίντερνετ καφέ. Μόλις το 10,6% στο Πανεπιστήμιο και το 9,4% σε σπίτι φίλου ή συγγενή. 7. Τέλος, ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία για το ποιες δραστηριότητες πραγματοποιούν οι Ελληνες μέσω διαδικτύου. Το 62% για αποστολή - παραλαβή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, το 61,5% για σερφάρισμα. Το 60,9% για ανάγνωση ειδήσεων και το 57,9% για αναζήτηση επαγγελματικών πληροφοριών. Ανεβασμένα είναι τα ποσοστά για «κατέβασμα» μουσικής (32,9%) και παιχνίδια μέσω ίντερνετ (28,3%). Χαμηλά είναι τα ποσοστά όσων αναζητούν μέσω διαδικτύου πληροφορίες για το Χρηματιστήριο (5,7%). Πηγή: imerisia.gr
S.M.Greek Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 και αυτά πως τα βγάζουν...δηλαδή εμένα και τον κάθε εμένα που δεν του καταμέτρησαν?τι γινετε με αυτούς??Δηλαδή εγω που εχω ιτνερνετ δεν μετράω????απορώ πως βγάζουν τετοια αποτελεσματα
tzoykas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Τον τελευταίο μήνα (ίσως και περισσότερο δε πρόσεξα) έχω διαβάσει 2 ή 3 θέματα πάνω σε αυτό. Στο ένα έγινε έκθεση/στατιστική από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην άλλη έγινε από την κοινωνία της Πληροφορίας και τώρα από την Μέτρων Ανάλυσις. Στο ένα είμαστε ουραγοί αλλά η αλλαγή προς το καλύτερο γίνεται με γοργούς ρυθμούς στο άλλο μας λένε ότι προχωράμε με ρυθμούς χελώνας. Είναι τόσο αντικρουόμενες οι στατιστικές που έχω πραγματικά την εντύπωση ότι ή καποιος μας κάνει πλάκα ή κάποιος μας περνάει για τελείως ηλίθιους. Προτείνω στην Μέτρων Ανάλυσις και στην κάθε στατιστική εταιρία που αναλώνει χρόνο στο να κάνει τίποτα, να βοηθήσει την ευρυζωνικότητα και τη διείσδυσή της προσπαθώντας να βελτιώσει τις υπηρεσίες των παρόχων που είναι από αστείες ως άθλιες ... Με λίγα λόγια κάντε καμμιά δουλειά και παρατήστε μας στην ησυχία μας που μας έχετε πρήξει τα συκώτια με τους αριθμούς ....
pappous_soulis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Έχουν μπλέξει τα μπούτια τους,αυτό καταλαβαίνω εγώ. και αυτά πως τα βγάζουν...δηλαδή εμένα και τον κάθε εμένα που δεν του καταμέτρησαν?τι γινετε με αυτούς??Δηλαδή εγω που εχω ιτνερνετ δεν μετράω????απορώ πως βγάζουν τετοια αποτελεσματα Γι'αυτό λέγονται στατιστικές και όχι απογραφές. -.-
Krokodilos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 και αυτά πως τα βγάζουν...δηλαδή εμένα και τον κάθε εμένα που δεν του καταμέτρησαν?τι γινετε με αυτούς??Δηλαδή εγω που εχω ιτνερνετ δεν μετράω????απορώ πως βγάζουν τετοια αποτελεσματα LOL! :lol: Φιλε δεν εχεις ακουσει τιποτα για την λεξη "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ" ? Ή αλλιως "γκαλοπ" που λεμε.... Ειναι μια στατιστικη διαδικασια. Απολυτα επιστημονικη/μαθηματικη. Και τα αποτελεσματα περιεχουν το γνωστο στατιστικο λαθος. Απλα συνηθως τα ΜΜΕ το στατιστικο λαθος το αγνοουν παντελως και δινουν μονο τις μεσες προβλεπομενες τιμες που βρεθηκαν.
panaathas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 ρε παιδια εμενα δεν μου αρεσουν καθολου τα γκαλοπ γιατι: βρισκουν καποιους ανθρωπους και τους ρωτανε π.χ αμα εχουν ιντερνετ...ωραια,ας πουμε οτι στα 1000 ατομα οι 700 δεν εχουν ιντερνετ,ετσι θα πουνε οτι το 70% των ανθρωπων δεν εχει ινερνετ,αμα π.χ το κανουν αυτο στην ελλαδα που εχει 12.000.000 ανθρωπους που ξερουνε οτι ολα τα αλλα 11.999.300 ανθρωποι εχουν οι δεν εχουν???οποτε δεν μπορουμε να λεμε οτι ειναι σιγουρα!αποψη μου βεβαια....
Krokodilos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 ρε παιδια εμενα δεν μου αρεσουν καθολου τα γκαλοπ γιατι:βρισκουν καποιους ανθρωπους και τους ρωτανε π.χ αμα εχουν ιντερνετ...ωραια,ας πουμε οτι στα 1000 ατομα οι 700 δεν εχουν ιντερνετ,ετσι θα πουνε οτι το 70% των ανθρωπων δεν εχει ινερνετ,αμα π.χ το κανουν αυτο στην ελλαδα που εχει 12.000.000 ανθρωπους που ξερουνε οτι ολα τα αλλα 11.999.300 ανθρωποι εχουν οι δεν εχουν???οποτε δεν μπορουμε να λεμε οτι ειναι σιγουρα!αποψη μου βεβαια.... ΟΥΦ! Ανοιξε ενα καλο βιβλιο στατιστικης και θα δεις οτι ολα αυτα εξηγουνται και δεν ειναι καθολου ετσι οπως τα λες. Ή καλυτερα μπορεις να δεις εδω: Margin_of_error και εδω: Sample_size ....ακριβως για αυτο που ζητας, χωρις να διαβαζεις στατιστικα βιβλια.
thes1os Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 ρε παιδια εμενα δεν μου αρεσουν καθολου τα γκαλοπ γιατι:... .... .... .... .... ...αποψη μου βεβαια.... ναι δεν είναι θέμα άποψης. Πρόκειται για τον κλάδο των μαθηματικών που λέγεται "στατιστική". Χρησιμοποιούνται μέθοδοι που υπάρχουν ακριβώς για αυτόν τον σκοπό, να μπορουν να βγάλουν συμπεράσματα για ένα μεγάλο πληυθσμό χρησιμοποιώντας μόνο ένα δείγμα. Όσο περι αξιοπιστίας, υπάρχει μετρήσιμο μέγεθος του πόσο αξιόπιστη είναι κα΄θε μελέτη, και αναφέρεται πάντα.
Kork Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δηλαδή δεν μπορεί κανείς να έχει "άποψη" για τα μαθηματικά
elena blue Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 η αληθεια ειναι πως υπαρχουν πολλοι νεοι ανθρωποι, οι οποιοι δεν ειναι ψηφιακα "στεγασμενοι". αρκετοι βρισκουν ως προσχημα τις υψηλες τιμες, αλλοι δε χρησιμοποιουν συχνα το διαδικτυο. το πιο δυσαρεστο ομως ειναι πως αρκετοι νεοι ανθρωποι εχουν πολυ χαμηλη εως και καθολου εξοικειωση με τους υπολογιστες. πραγμα οχι καλο για την αυτοαποκαλουμενη "κοινωνια της πληροφοριας". επισης, δεν πρεπει να παραβλεπουμε τη δυσπιστια της ελληνικης κοινωνιας απεναντι στο ιντερνετ,"μονο εγκληματιες και σατανιστες μπαινουν εκει μεσαα!" και αλλα τετοια "προοδευτικα" μαργαριταρια. σιγουρα οι μη υποσχομενες ή ακομη και κακες υπηρεσιες παροχης αποτελουν τροχοπεδη στην αναπτυξη της ευριζωνικοτητας. ομως το ζητημα ειναι στο πως αντιμετωπιζουμε γενικα το διαδικτυο στη χωρα μας απο κοινωνιολογικη σκοπια.
21century Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου διότι απο την μια διαβάζουμε ότι πάμε τέλεια σε διείσηση για τις ευρυζωνικες συνδέσεις και απο την άλλη ότι είμαστε κάτω απο το μικρότερο μέσο όρο. Η θα τρελλαθούμε ή επειδή οι μελέτες είναι αληθινές θα παραδεχτούμε ότι 'η Ελλάς ειναι απέραντο φρενοκομείο' όπως είχει διαπιστώσει κάποτε ο Κων.νος Καραμανλής..
doc1000 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Γεωργοί (7,6%), νοικοκυρές (4,4%) και συνταξιούχοι (4,8%). Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι μπορούν να αλλάξουν ποτέ αυτά τα ποσοστά? Μόνο μετά απο 30-40χρόνια. Αν αναλογιστείτε ότι έχουμε καταντήσει χώρα γερόντων δεν εντυπωσιάζομαι που έχει βαλτώσει η αύξηση των ποσοστών διείσδυσης. Στους νέους και ειδικά στους φοιτητές έχουμε ξεπεράσει το 75% οπότε πόσο πιο πάνω να πάει? Αν σκεφτείτε ότι και απ' αυτούς ένα ποσοστό (ειδικά γυναίκες) δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το internet λογικό το βλέπω να βαλτώσαμε κι εκεί. Πήγαινε πείσε τον αγρότη (διείσδυση 7,6%) να χρησιμοποιήσει internet. Θα σε αρχίσει με τις ντομάτες. Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία γύρω απ' το internet απ' τα μέσα ενημέρωσης. Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει καν να χειριστεί υπολογιστή και έχει μάθει να ζει χωρίς αυτόν. Εγώ νομίζω ότι και χαμηλότερα είναι αυτά τα ποσοστά, γιατί είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα απάντησαν ότι χρησιμοποιούν internet έτσι, για να δείξουν ότι είναι προοδευτικοί και "της μόδας".
elena blue Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Γεωργοί (7,6%), νοικοκυρές (4,4%) και συνταξιούχοι (4,8%). Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι μπορούν να αλλάξουν ποτέ αυτά τα ποσοστά? Μόνο μετά απο 30-40χρόνια. Αν αναλογιστείτε ότι έχουμε καταντήσει χώρα γερόντων δεν εντυπωσιάζομαι που έχει βαλτώσει η αύξηση των ποσοστών διείσδυσης. Στους νέους και ειδικά στους φοιτητές έχουμε ξεπεράσει το 75% οπότε πόσο πιο πάνω να πάει? Αν σκεφτείτε ότι και απ' αυτούς ένα ποσοστό (ειδικά γυναίκες) δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το internet λογικό το βλέπω να βαλτώσαμε κι εκεί. Πήγαινε πείσε τον αγρότη (διείσδυση 7,6%) να χρησιμοποιήσει internet. Θα σε αρχίσει με τις ντομάτες. Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία γύρω απ' το internet απ' τα μέσα ενημέρωσης. Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει καν να χειριστεί υπολογιστή και έχει μάθει να ζει χωρίς αυτόν. Εγώ νομίζω ότι και χαμηλότερα είναι αυτά τα ποσοστά, γιατί είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα απάντησαν ότι χρησιμοποιούν internet έτσι, για να δείξουν ότι είναι προοδευτικοί και "της μόδας". DOC1000, θα συμφωνησω με το αρθρο σου και θα το παω ενα βημα παραπερα: διχως να θελω να σας "κουρασω", θα επαναλαβω αυτο που ελεγα στα πρωτα μου μηνυματα. οταν θες να αυτοαποκαλεισαι "κοινωνια της πληροφοριας" δεν ειναι δυνατο να μετακυλυεις το κοστος εκμαθησης Η/Υ εξ ολοκληρου στους πολιτες. φανταζομαι οι περισσοτεροι εδω στην ινσομνια, εχετε διπλωμα χειρισμου υπολ, επομενως εχετε γνωση του (υψηλου) κοστους του. και οσο αφορα τα διαφορα δωρεαν ή επιδοτουμενα σεμιναρια εκμαθησης, επειδη το εχω ψαξει πολυ το θεμα, η κατασταση δεν ειναι και τοσο "φωτεινη" (καταλαβαινετε τι εννοω, ας μην το προχωρησω...).οκ, με τους νεους, αλλα πως θα πεισεις τον αγροτη η τη νοικοκυρα, τους μεσηλικες κλπ να επωμιστουν ενα σημαντικο κοστος, απο τη στιγμη που δε χρησιμοποιουν καθολου στην καθημερινοτητα τους τον υπολογιστη; ποια ειναι τα κινητρα που του παρεχεις σαν πολιτεια να μαθει χειρισμο. για να μην πω πως στην ουσια δε μαθαινουμε χρηση υπολογιστων, αλλα ενα λειτουργικο συστημα, το οποιο μας εχει επιβληθει μονοπωλειακα; γιατι de facto εχει αποκλειστει η χρηση ελευθερου λογισμικου απο το ελληνικο κρατος (πραγμα το οποιο θα μειωνε σημαντικα το εθνικο κοστος της κοινωνιας της πληροφοριας); γιατι μια ζωη θα ειμαστε οι ουραγοι στον τομεα της υψηλης τεχνολογιας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα