netagra Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Καλημέρα, έχω έναν ταπεινό P4-3GHz FSB800 σε Asrock P4VM890, 2GB Ram DDR1 τροφοδοτικό Chieftec 500W ολοκαίνουργιο, ένα DVD-R και έναν σκληρό SATA. Δεν πρόκειται να βάλω τίποτα άλλο πάνω. Θέλω μια κάρτα γραφικών PCI-Express μιας και το motherboard μπορεί να την πάρει και μου έχει γυαλίσει η παρακάτω, αφού η onboard κόβει από την ταχύτητα του συστήματος ακόμα και σε εφαρμογές γραφείου. Θα με ενδιέφερε η προοπτική να παίζω παιχνίδια με αξιοπρέπεια χωρίς να χρειαστώ αναβάθμιση επεξεργαστή. Άρα πρέπει να ρίξω κάτι παραπάνω σε κάρτα γραφικών. Μου αρέσει αυτή http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1083104 τι λέτε; Ευχαριστώ!
panosvlass Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Πιστευω πως δεν αξιζει να κανεις καποια τετοια αναβαθμιση με αυτο το συστημα που εχεις. Ετσι οπως εισαι τωρα η onboard σε κοβει.Οταν και αν βαλεις την 9600 θα σε κοβει ο cpu και θα κανει το λεγομενο bottleneck (αν ψαξεις λιγο θα καταλαβεις πολλα) Σιγουρα θα δεις διαφορα αλλα προτεινω να κρατησεις τα λεφτακια σου και να φτιαξεις ενα ολοκληρωμενο συστημα.Με το συστημα που γραφω στην υπογραφη μου το οποιο κοστιζει λιγο (cpu+mobo+ram = 150ευρω) μαζι με την 9600 που εβαλα την προηγουμενη βδομαδα παιζω ανετα crysis ,cod4 κτλ στα 1280X960 με high ρυθμισεις.
netagra Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Επομένως τι κάρτα να βάλω; Θα ψάξω για το bottleneck ευχαριστώ
panosvlass Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Θα με ενδιέφερε η προοπτική να παίζω παιχνίδια με αξιοπρέπεια χωρίς να χρειαστώ αναβάθμιση επεξεργαστή. Επειδη γραφεις αξιοπρεπεια, που βεβαια ειναι υποκειμενικη καμια φορα , αν μας πεις τι παιχνιδια περιπου και σε τι ποιοτητα(αναλυση,φιλτρα,ρυθμισεις) θες να τα παιζεις τοτε το συζηταμε. Αν και με το παρον συστημα λιγο δυσκολο να βρεις αξιοπρεπεια στα παιχνιδια! Ολικη αναβαθμιση κανονικα θες.Φυσικα δεν σου προτεινω να δωσεις 1000+ ευρω για ενα συστημα αλλα αναλογος τι θες να κανεις μπορεις να την βγαλεις φθηνα. Οπως σου εδωσα το παραδειγμα του συστηματος της υπογραφης μου που για μενα ειναι αξιοπρεπεστατο για αυτα που θελω.Και το crysis αντεχει και δεν μου αδειασε η τσεπη με υπερβολες απλα για ενα fps παραπανω που ουτε μπορω να το διακρινω.
netagra Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Θα με ενδιέφερε η προοπτική όπως είπα, αν δεν υπάρχει όμως τι να κάνουμε! Μου αρέσουν τα παιχνίδια τύπου Medal Of Honour, αυτό θυμάμαι, γιατί κάπου εκεί έγινα οικογενειάρχης και άρχισαν άλλα παιχνίδια μετά. Δηλαδή τα φίλτρα για παιχνίδια έχουν εξελιγθεί τόσο που τα γνωρίζετε; Έχω μείνει πολύ πίσω! Η ανάλυση που μου αρέσει είναι 1280χ1024. Αλλά άμα είναι να ψάχνω τι χρειάζομαι για να παίξω ένα παιχνίδι της προκοπής - που δεν έχω και τόσο χρόνο - μάλλον χρειάζομαι νέο σύστημα, δηλ. m/b, cpu, ram, vga περί τα 400 ευρώ με την 9600. Έχεις να μου προτείνεις κάποια κάρτα, η 8600GT μου κάνει; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
netagra Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Οκ παιδιά ποια είναι η καλύτερη κάρτα που μπορώ να πάρω για το σύστημά μου; (games, hd υλικό)
outlaw star Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2008 πάρε αυτή που λες σίγουρα θα τρως κάποιο bottleneck αλλά όχι κάτι το τρελό...η κάρτα είναι pci express εσύ τι έχεις στη μητρική γιατί είδα μνήμες ddr1 και με παρεξένεψε...
netagra Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Ναι, είναι για PCI Express x 16 slot, η μητρική είναι αυτή http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P4VM890&s=478 Αυτή που λέω, ποια, εννοείς την 8600GT που είπα στο τέλος;
Poison6 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 Δημοσ. 6 Απριλίου 2008 τελικα netagra πια κάρτα πήρες? γιατι και εγώ εχω pentium 4 3,2@3,5 και θελω να δω αν αξίζει η αγορά της..
netagra Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Σεβόμενος την άποψη των φίλων του forum έψαξα όσο μπορούσα να μάθω τι εστί bottleneck και τι συμπτώματα έχει, εντός του forum. Αυτό που βρήκα είναι κάποιες αναφορές "θα έχεις bottleneck" χωρίς ξεκάθαρες εξηγήσεις. Κουράστηκα και το παράτησα. Παρακαλώ όσους ενδιαφέρονται να μου δώσουν κάποιο link για να καταλάβω γιατί δεν βρίσκω κάτι μόνος μου. Απ'την άλλη είπα να χτυπήσω στα γρήγορα μια 8600GT με DDR3 να τελειώνουμε. Απ'ότι κατάλαβα τα πολλά mb χρειάζονται για μεγάλες αναλύσεις - με ενδιαφέρει και η απεικόνιση στο μέλλον HD υλικού. Άρα έψαχνα για 512MB. Ψάχνοντας πιο πολύ είδα από το Toms Hardware ότι είναι καλή επιλογή η 8600GTS. Εμ έλα που είναι η ρουφιάνα στην ίδια τιμή με τις Ati 3850... Και ρωτάω πάλι. Τι να πάρω με 100-120 ευρώ και να είμαι ευχαριστημένος;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Εννοειται την HD3850. Ειναι υπερ-ξεκαθαρα πανω απο την 8600GTS. bottleneck ειναι ορος που χρησιμοποιειται για να δειξει οτι ο επεξεργαστης δεν εχει αρκετη ''δυναμη'' για να στηριξει την καρτα, ειτε επεξεργαστικη, ειτε διαυλου. (bandwidth δλδ). Αρα η καρτα ''φρεναρεται'' ουσιαστικα σε επιδοσεις. Π.χ. μια Hd3870 θα βγαλει 110fps στο NFS Carbon με εναν Core 2 στα 3GHz, ενω με εναν... Celeron 2,6 θα βγαλει στο ιδιο συστημα 60fps.
Hlapatsas Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Το bottleneck έχει πάρει το όνομα του από το φαινόμενο που δημιουργεί ο λαιμός του μπουκαλιού ο οποίος είναι το στενότερο μέρος του δοχείου.Όσο πλατύ και να είνα το δοχείο, εξαιτίας του λαιμού του θα μπορεί να βγαίνει με σταθερό χαμηλό ρυθμό το υγρό μέσα από το μπουκάλι. Ποιος ο συνειρμός;Π.χ. Έχεις ένα σύστημα με πολύ καλή κάρτα γραφικών αλλά ο επεξεργαστής είναι αργός ενώ η μνήμη και η μητρική έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις.Με αυτόν τον τρόπο ο επεξεργαστής είναι ο <<λαιμός>> του μπουκαλιού που κόβει τις επιδόσεις της κάρτας γραφικών σου. Οπότε ή παίρνεις και άλλον επεξεργαστή για να πλατύνεις τον <<λαιμό>> ή παίρνεις μία χειρότερη κάρτα γραφικών για να μην πάνε χαμένα τα χρήματα για την αγορά μιας ακριβότερης.
Poison6 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 απο οτι εχω καταλάβει και εγώ.. "bottleneck" σημαίνει οτι ενα κομμάτι του υπολογιστή, στην προκειμένη φάση ο επεξεργαστής, θα αποτελέι εμπόδιο στο να εκμεταλλευτείς πλήρως της δυνατότητες της κάρτας. Αλλα θα ήθελα να ξέρω έστω και με bottleneck αν αποδίδει ικανοποιητικά η καρτα..
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Π.χ. ο Athlon 64 3500+ (αντιστοιχος με Pentium 4 3,6) με την Χ1800ΧΤ εβγαζε 7000 στο 3dmark05. Με τον Core και την ιδια καρτα εβγαζε 8400. Δεν ειναι διαφορά αυτη? Ειναι, οχι τοσο τραγικη, αλλα υπαρκτη. (παιζουν ρολο και οι ραμ, DDR1 με τον A64, ddr2 με τον core2). Τωρα σκεψου για τις HD3870/8800GT/9600GT που η χειροτερη απο αυτες εχει στα νεα παιχνιδια +75% επιδοσεις απο την πρωην Χ1800ΧΤ μου, η οποια ηδη κοβοταν λιγο απο τον A64... Συμπερασμα: Ναι θα υπαρχει μειωση επιδοσεων, αλλα οχι τοσο τραγικη για να αναστειλουν την αγορα της καρτας
nickolas Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Ο φίλος δε νομίζω ότι ρωτάει ακριβώς αυτό. Αυτό που ρωτάει είναι αν πχ. μια 3870 στο σύστημά του θα είναι πιο γρήγορη από μια 3850 και αν ναι, πόσο πιο γρήγορη. Δεν απασχολεί αν με Core2Duo μια 3850 θα είναι πιο γρήγορη από την 3870 στο σύστημά του. Πιστέυω πως ο υπολογιστής του θα επωφεληθεί μια χαρά από την 3850.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.