Προς το περιεχόμενο

Πότε καίγομαι?

kougis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Motherboard Gigabyte 965 G DS3

CPU E6300 Ο/C στα 2,2Ghz με Vcore 1.5

CPU fan Thermaltake OrbII 120mm

Temp1 : 55C

Temp2 : 66C

HDD0 : 47C

HDD1 : 37C

CORE0 : 74C

CORE1 : 74C

Μέτρηση με SpeedFan.

Πότε "καίγομαι"?

Κάτι δεν πάει καλά, ε?

Δώστε τα φώτα σας, please!

Τι να κάνω?

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όταν δοκίμασα με τις προηγούμενες ρυθμίσεις να δουλέψω το Prime95 ανέβηκαν οι θερμοκρασίες στα Core στους 85C και έκανε επανεκκίνηση με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Με εργοστασιακές ρυθμίσεις (1.86Ghz)

Temp1 : 55C

Temp2 : 50C

HDD0 : 47C

HDD1 : 37C

CORE0 : 62C

CORE1 : 62C

Μέτρηση με SpeedFan.

Τι συμβαίνει?

Τι να κάνω?

Πως μπορώ να κάνω overclocking?

post-36027-129062962347_thumb.jpg

post-36027-129062962348_thumb.jpg

post-36027-12906296235_thumb.jpg

post-36027-129062962351_thumb.jpg

• Super Moderators
Δημοσ.

σαν πολλά δεν δίνεις για να πας απο 1.86ghz σε 2.2ghz? :o

1.5v vcore? zomg

η ψύκτρα πάντως δεν είναι και ότι καλύτερο

χρησιμοποίησε το Core Temp για θερμοκρασίες και όχι το Speedfan και πες μας πάλι τις θερμοκρασίες plz

Δημοσ.

Ποια ψύκτρα να πάρω που να είναι σχεδόν αθόρυβη και να χωράει σε ένα Thermaltake Mozart κουτί. Πρέπει να είναι το πολύ 14-15 πόντους ύψος

• Super Moderators
Δημοσ.

καταρχάς σιγουρέψου πως η τωρινή ψύκτρα πατάει σωστά...πως έχει την σωστή ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας...πως έχεις καλή κυκλοφορία αέρα μέσα στο κουτί και πως βλέπεις τις σωστές θερμοκρασίες (με Core Temp)

όλα αυτά σε stock clocks έτσι...

μετά για overclocking μπορείς να ακολουθήσεις τον guide που έχει postάρει ο Phovos στο overclocking section του forum

Δημοσ.

εντάξει ότι βγάζει πρόβλημα με το prime95 δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι και μάλιστα για αυτό το pc, δεν ξέρω τι λένε και οι υπόλοιποι

οπότε καλύτερα να περιοριστούμε στις θερμοκρασείς χωρίς το prime95, εγώ δεν ξέρω οπότε κάποιος άλλος ας σου πει αν είναι κανονικές ή όχι

• Moderators
Δημοσ.

Ελεγξε την ψυκτρα, βαλε λιγη θερμοαγωγιμη παστουλα, (ΛΙΓΗ!) και ξαναδοκιμασε.

Εαν συνεχισει, οπως ειναι η cpu την πας πισω.

Δημοσ.

Έβαλα καινούρια πάστα.

στα 1.86ghz

Temp1 : 43C

Temp2 : 36C

HDD0 : 42C

HDD1 : 35C

CORE0 : 48C

CORE1 : 48C

είναι εντάξει αυτές οι θερμοκρασίες;

Αν είναι εντάξει θα τον αφήσω στα 1.86 και κάποια στιγμή θα αλλάξω τροφοδοτικό να πάρω κάποιο πιο αθόρυβο.

Το δικό μου τροφοδοτικό έχει 12άρι fan αλλά είναι μάρκα άγνωστη (Μicrostar).

Αν βάλω κάποιο Enermax ας πούμε, με 12άρι fan θα είναι πιο αθόρυβο?

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω πιο αθόρυβο το PC?

Δημοσ.
Έβαλα καινούρια πάστα.

στα 1.86ghz

Temp1 : 43C

Temp2 : 36C

HDD0 : 42C

HDD1 : 35C

CORE0 : 48C

CORE1 : 48C

είναι εντάξει αυτές οι θερμοκρασίες;

Αν είναι εντάξει θα τον αφήσω στα 1.86 και κάποια στιγμή θα αλλάξω τροφοδοτικό να πάρω κάποιο πιο αθόρυβο.

Το δικό μου τροφοδοτικό έχει 12άρι fan αλλά είναι μάρκα άγνωστη (Μicrostar).

Αν βάλω κάποιο Enermax ας πούμε, με 12άρι fan θα είναι πιο αθόρυβο?

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να κάνω πιο αθόρυβο το PC?

σε τι κατασταση ειναι αυτες οι θερμοκρασιες? low medium η οταν η cpu δουλευει 100%??

αν ειναι 100% ανεβενει κ αλλο πιστευω....

τωρα για το τροφοδοτικο σου καλο ειναι αλλα αν το fan που εχει ειναι με βιζμα που κουμπονει την mobo σου πιθανον δουλευει με ολες τις στροφες που μπορει να παρει κ παραγει θοριβο παρε κατι σε τετοιο να το κατεβασεις δεν υπαρχει λογος να δουλευει το φαν στα τερματα

κιτα αυτα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=NOISE%20REDUCTION

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες σου είναι λίγο τσιμπιμένες,σαφώς καλύτερα απο τις αρχικές.Πιθανότατα με μια καλύτερη ψύκτρα να δείς 5~7C διαφορά.

Όταν κάποιος θέλει να μειώσει τον θόρυβο στο pc του,συνήθως αλλάζει το σύστημα ψύξης σε cpu/vga.Επίσης με ένα fan controller μπορείς να ρυθμίσεις τις στροφές των ανεμιστήρων έτσι ώστε να πετύχεις την χρυσή τομή απόδοσης/θορύβου.

Όλα αυτά βέβεια αφορούν τον τομέα την αερόψυξης.Σε περίπτωση που θές (και έχεις) να δώσεις "κάτι παραπάνω",πάς σε υδρόψυξη και ξεμπερδεύεις μια και έξω.

Γενικά πάντως θα πρεπει να ξέρεις οτι τελείως αθόρυβο pc δέν υπάρχει,απλά προσπαθείς να περιορίσεις τον θόρυβο σε ανεκτά επίπεδα.Τέλος και ένα καλύτερο τροφοδοτικό μπορεί να βοηθήσει την ολη κατάσταση.

Δημοσ.
σε τι κατασταση ειναι αυτες οι θερμοκρασιες? low medium η οταν η cpu δουλευει 100%??

αν ειναι 100% ανεβενει κ αλλο πιστευω....

τωρα για το τροφοδοτικο σου καλο ειναι αλλα αν το fan που εχει ειναι με βιζμα που κουμπονει την mobo σου πιθανον δουλευει με ολες τις στροφες που μπορει να παρει κ παραγει θοριβο παρε κατι σε τετοιο να το κατεβασεις δεν υπαρχει λογος να δουλευει το φαν στα τερματα

κιτα αυτα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=NOISE%20REDUCTION

Οι θερμοκρασίες αυτές είναι όταν δεν δουλεύει ο επεξεργαστής.

Δεν κατάλαβα πως μπορώ να μειώσω τις στροφές του fan του τροφοδοτικού, μου λες σε παρακαλώ?

Το λαστιχένιο πλαίσιο για το τροφοδοτικό το έχω βάλει.

Το ρυθμιστικό της Zalman το έχω αλλά δεν ξέρω πως να το συνδέσω στο fan του τροφοδοτικού.

Η κάρτα γραφικών μου είναι χωρίς fan. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516129

To φαν της cpu το έχω κατεβάσει στις 700 στροφές

Δημοσ.

Βασικά μίλησα γενικότερα για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις το σύστημα σου πιο αθόρυβο.Το fan controller είναι για να ρυθμίζει ουσιαστικά τους ανεμιστήρες του κουτιού,άντε και αυτόν του cpu/vga αν αποφασίσεις να τους συνδέσεις εκεί.Ουσιαστικά απ'ότι κατάλαβα το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι με το τροφοδοτικό σου.

Υπάρχουν πάντως τροφοδοτικά όπως αυτό το ENERMAX που σου επιτρέπει να ρυθμίσεις χειροκίνητα τις στροφές του ανεμιστήρα.

Αν τα χέρια σου "πιάνουν" θα μπορούσες να ανοίξεις το τροφοδοτικό που ήδη έχεις και να αλλάξεις τον παλιο του 12mm ανεμιστήρα με έναν νέο,πιο αθόρυβο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...