kdiamant Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα! Ίσων είναι λίγο κουφό αυτό που ρωτάω αλλα έχω ακούσει διάφορα.Δουλέυω το Laptop σπίτι μου πολλές ώρες τη μέρα (8 ώρες) και το έχω πάντα με ρεύμα και με τη μπαταρία πάνω πάντα.Προκαλώ κάποια βλάβη στη μπαταρία έχοντας την τόσες ώρες στο ρεύμα η δεν παθαίνει κάποια βλάβη?Θα πρέεπι να την βγάζω?
firewalker Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Από όσα ξέρω η μπαταρία δεν παθαίνει τίποτε. Καλύτερα όμως να ρίξεις μια ματιά στο manual του κατασκευαστή να δεις αν αναφέρει κάτι για την μπαταρία.
snet Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 μπορεις να την γεμισεις και να τη βγαλεις μερικες μερες αν θες, αλλα και σε αχρηστια να την αφησεις παλι θα χαασει λογω μη χρησης !
tempes Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 πρέπει να δουλεύεις την μπαταριά για να κανείς κύκλους φόρτισης - εκφορτισης .Μια φορά την εβδομάδα ή έστω 2 φορές τον μήνα δούλευε το από την μπαταριά. Αν την έχεις πάνω η μόνη ζημιά που μπορεί να πάθει είναι να χαλάσει απο αχρηστία όπως είπε ο φίλος πιο πάνω , το ίδιο με το να την βγάλεις δηλαδή
kotsnirvana Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 είναι καλύτερα όταν το δουλεύεις σε πρίζα να βγάζεις την μπαταρία. αλλά επειδή οι μπαταρίες δεν έχουν δα και το κόστος, άστην μέσα, κι όταν τα φτύσει παίρνεις καινούρια.
poihths Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 είναι καλύτερα όταν το δουλεύεις σε πρίζα να βγάζεις την μπαταρία. αλλά επειδή οι μπαταρίες δεν έχουν δα και το κόστος, άστην μέσα, κι όταν τα φτύσει παίρνεις καινούρια. πως δεν εχουνε κόστος μαλλον δεν εχεις δει καλα τις τιμες τους 150αρια χτυπανε
jtsc21 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 βασικα εγω εχω μονιμα το λαπτοπ στο ρευμα χωρις τη μπαταρια και μια φορα την εβδομαδα την βαζω, την ξεφορτιζω και την φορτιζω...
21century Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Οι μπαταρίες έχουν εγγύηση μονο για 6 μήνες, καλο ειναι να το δουλεύεις και με ρεύμα και με μπαταρία για φυσιολογική λειτουργία..
Manosdoc Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Καλησπέρα! Ίσων είναι λίγο κουφό αυτό που ρωτάω αλλα έχω ακούσει διάφορα.Δουλέυω το Laptop σπίτι μου πολλές ώρες τη μέρα (8 ώρες) και το έχω πάντα με ρεύμα και με τη μπαταρία πάνω πάντα.Προκαλώ κάποια βλάβη στη μπαταρία έχοντας την τόσες ώρες στο ρεύμα η δεν παθαίνει κάποια βλάβη?Θα πρέεπι να την βγάζω? Θα παραλείψω το καλιμπράρισμα που κάνουμε κατά την αγορά Laptop μια και ήδη το χρησιμοποιείς. Για να έχουμε πάντα την μπαταρία στο καλύτερο δυνατό φορτίο μετά από καιρό: Α. Αφαιρούμε την πρίζα όταν δεν δουλεύει. Β. 3 φορές τον μήνα κάνουμε τους εξής 2 κύκλους 1. Με φορτισμένο φορητό, αφιαρούμε την πρίζα και το χρησιμοποιούμε μέχρι να φτάσει η διαθεσιμότητα 9-10%. Εκεί το ξαναφορτίζουμε μέχρι να πάει 95% 2. Το κάνουμε άλλη μια φορά το 1. Μετά κανονικα΄ρεύμα όπτε το χρησιμοποιούμε άφοβα
random Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 ενα παλαιότερο μηνυμα που βρήκα ψάχνοντας κάτι άσχετο: Ναι, γι αυτό όλες οι μπαταρίες πηγαίνουν για πέταμα σε 2 χρόνια... Εχει υποθεί 100δες φορές, θα το ξαναπώ εγώ άλλη μια. Όταν χρησιμοποιούμε το λαπτοπ στο ρεύμα, πρεπει να έχουμε βγάλει τη μπαταρία από πάνω, γιατί ξεφορτίζεται με τη θερμοκρασία και την ξαναφορτίζει συνέχεια το λαπτοπ και χάνει κύκλους φόρτισης. Δεν έγινε τίποτα να δουλεύει το λαπτοπ όταν τη φορτίζουμε ή αν την ξεχάσουμε μια μέρα, αν όμως, όπως εγώ πχ, χρησιμοποιούμε το laptop μας και για desktop και δουλεύουμε πολλές ώρες, πρέπει να βγαίνει. Το γράφει το manual του φορητού. Έχει υποθεί 1000δες φορές. Το λένε και οι υπάλληλοι στα καταστήματα (ακόμα και αυτοί το μάθανε), τι άλλο πρέπει πια να γίνει για να το εμπεδώσουν ορισμένοι; Και έρχεται ο καθένας και λέει τη γνώμη του, παίζοντας με τη μπαταρία του άλλου, μη μασάς, επειδή δεν μασάω εγώ, χάλασε κι εσύ τη μπαταρία σου, να είμαστε αμάσητοι και οι 2... Όποιος θέλει να έχει προστασία από πτώση τάσης, καλά θα κάνει να πάρει ups που κοστίζει 30 ευρώ και προστατεύει και από σκαμπανευάσματα της τάσης του δυκτίου αντί να παίζει με την μπαταρία του που θα του ζητήσει 200 ευρώ για να την αλλάξει η αντιπροσωπία μετά από 2 χρόνια... Υ.Γ. Επίσης να θυμήσω πως η μπαταρία όταν μένει καιρό έξω, πρέπει να μένει φορτισμένη και όχι ξεφόρτιστη, όπως έχουν κάνει κατά καιρούς ορισμένοι πελάτες μου, γιατί χαλάνε τα στοιχεία... http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2027438#post2027438 batteryuniversity.com: How to prolong lithium-based batteries The worst condition is keeping a fully charged battery at elevated temperatures, which is the case with running laptop batteries. If used on main power, the battery inside a laptop will only last for 12-18 months. Simple Guidelines * Avoid frequent full discharges because this puts additional strain on the battery. Several partial discharges with frequent recharges are better for lithium-ion than one deep one. * Consider removing the battery from a laptop when running on fixed power.
Manosdoc Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μιλάς για χρήση Desktop. Γιατί άλλο φορητός και άλλο πήρα φορητό αλλά τον έχω σαν σταθερό. Ε, ναι τότε αγοράζεις και UPS... Διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα να είναι επάνω αν δεν θες να δεις καμένη Motherboard κάποια στιγμή. Οι Μπαταρίες θα αντέξουν ένα μάξιμουν 2-3 χρόνια. Μετά απλά αγοράζεις μια νέα. Σημασία έχει να έχουμε φορητό. Στην καλύτερη δυνατή φόρμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.