Προς το περιεχόμενο

Your Hard Disk May Have A Problem

fountoux

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Εδω και λίγο και μια βδομάδα έχω πρόβλημα με το PC μου (5 ετών). Το έχω σουλουπώσει αρκετά, καθώς του έχω προσθέσει μνήμη (1GB), κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου και σκληρό (όλα αυτά μέχρι το Σεπτέμβρη). Τώρα καθώς εργάζομαι κολλάει για λίγο το PC σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν περιμένω ξεκολλάει, αλλά όλο αυτό επαναλαμβάνεται. Κάνω restart και πάλι κολλάει. Πατώ reset και μετά από λίγο ακούω από τον πύργο "Your hard disk may have a problem". Φταίει ο σκληρός; Η μητρική; τι στο καλο συμβαίνει;:cry:

Επιπλέον δεν βρίσκει τα IDE μου.

Δημοσ.

Με "τα IDE", να υποθέσω εννοείς οπτικές συσκευές ; (cd/dvd) ;

Aυτό που περιγράφεις είναι ΜΑΛΛΟΝ ο σκληρός που έχει αρχίσει να βγάζει πρόβλημα, αλλά είναι κι αυτό με "τα IDE"...

Αυτό το τελευταίο, άρχισε έτσι στα καλά καθούμενα ; Χωρίς κάποια αλλαγή/επέμβαση, στο εσωτερικό ας πούμε του pc ;

...Όσο γι' αυτό, οφείλω να πω ότι με άφησε...άφωνο :

Πατώ reset και μετά από λίγο ακούω από τον πύργο "Your hard disk may have a problem"

...δηλαδή, πατάς το κουμπί reset, κι αν το πιάνω καλά, μετά που ξανανοίγει το pc, ΑΚΟΥΣ μέσα απ' το tower, να σου λέει "Your hard disk may have a problem" (; !)...και....μετά;Συνεχίζουν να φορτώνουν τα Windows κανονικά ;

Δημοσ.

Ναι IDE εννοώ και cd / dvd και σκληρό δίσκο. Όταν ακούγεται το "Your..." το PC δε βρίσκει cd /dvd/ σκληρό και σταματάει την εκκίνηση. Πρέπει να κλείσω το PC και να περιμένω λίγο μέχρι να το ξανανοίξω...

Η τελευταία αλλαγή έγινε το Δεκεμβρη και ήταν αυτή του σκληρού (!!!). Ήταν και ολοκαίνουριος πανάθεμά τον...

Δημοσ.

Αν λοιπόν δεν σου βρίσκει ΤΙΠΟΤΕ από IDE συσκευές, παίζει να είναι πρόβλημα :

α)μητρικής

β)τροφοδοτικού

γ)καλωδίων (σήματος - ρεύματος )

Ξεκίνα από το τελευταίο,μιας και είναι το πιο φθηνό (1-2? έκαστο) και εύκολο : Βάλε άλλα καλώδια σήματος, και έλεγξε τα φισάκια από το τροφοδοτικό.

Αν δεν αλλάξει κάτι, δοκίμασε να βάλεις ένα άλλο τροφοδοτικό (το ιδανικό είναι ένα δανεικό, για να μην αγοράζεις τζάμπα διάφορα πράγματα).

Από 'κει και πέρα, σε τεχινκό για έλεγχο της μητρικής..

Πόσες συσκευές έχεις επάνω ;

Δημοσ.

Ένα DVD ένα αντιγραφικό και τον σκληρό. ΟΚ θα τσεκάρω με καλώδια και τροφοδοτικό. Thanks.

• Moderators
Δημοσ.

Πληροφοριακα μερικες μητρικες αναπαραγουν απο το μεγαφωνακι μεσα στο pc ή απο τα ηχεια αντι για beep, αγγλικες οδηγιες σφαλματων. :-)

Δημοσ.
Πληροφοριακα μερικες μητρικες αναπαραγουν απο το μεγαφωνακι μεσα στο pc ή απο τα ηχεια αντι για beep, αγγλικες οδηγιες σφαλματων. :-)

Μα τους χίλιους κεραυνούς! Ώστε έτσι...

Δημοσ.

Επειδή ο υπολογιστής ανοίγει αν τον αφήσω λίγη ώρα κλειστό και μπαίνει κανονικά στα windows, πιστεύω πως η μητρική μου δεν έχει πρόβλημα. Οι οδηγίες εστιάζουν στο σκληρό, οπότε θα δω τι γίνεται εκεί.

Δημοσ.
Επειδή ο υπολογιστής ανοίγει αν τον αφήσω λίγη ώρα κλειστό και μπαίνει κανονικά στα windows, πιστεύω πως η μητρική μου δεν έχει πρόβλημα. Οι οδηγίες εστιάζουν στο σκληρό, οπότε θα δω τι γίνεται εκεί.

Αν λοιπόν δεν σου βρίσκει ΤΙΠΟΤΕ από IDE συσκευές, παίζει να είναι πρόβλημα :

α)μητρικής

β)τροφοδοτικού

γ)καλωδίων (σήματος - ρεύματος )[/QUOTΕ]

Το θέμα σου έχει να κάνει με ρεύμα (μάλλον).

Αυτό που σου "λέει" ο υπολογιστής, είναι "αποτέλεσμα", κι όχι η "αιτία", και φυσικά δεν

θα...κάτσει να σου αναφέρει "ξέρεις κάτι;Έχεις πρόβλημα αναγνώρισης των IDE συσκευών...". Έχοντας παρόμοιο πρόβλημα με "αρχαία" μητρική, κι έχοντας δοκιμάσει διάφορα τροφοδοτικά, υποθέτω πως το πρόβλημα είναι κάπου στην μητρική (πιθανώς στους πυκνωτές).Εννοείται πως οι δίσκοι είναι μια χαρά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...