Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με forthnet...χαμηλη ταχυτητα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

poulinos: Ναι, και εγώ από ftp.belnet.be κατεβάζω με 1MB/s κάποιες φορές, αλλά οτιδήποτε έρχεται από το Ελληνικό internet σέρνεται ελεεινά. Δεν είναι πρόβλημα του ftp.ntua.gr (την ίδια στιγμή με test από διαφορετικό ISP ερχόταν 1,7 MB/s) και σε κάθε περίπτωση θεωρώ απαράδεκτο να μην μπορούμε να επικοινωνούμε εσωτερικά της χώρας με τις ταχύτητες που ισχυρίζεται ότι παρέχει η forthnet.

@thes1os: Το πινακάκι προέρχεται από το πρόγραμμα mtr σε Linux και δείχνει την πορεία που ακολουθούν τα πακέτα από το σπίτι μου μέχρι το ftp.ntua.gr, πόση καθυστέρηση έχουν σε κάθε κόμβο και αν κάπου χάνονται πακέτα. Από αυτό προκύπτει ότι στο AIX (τον κόμβο που συνδέονται μεταξύ τους όλοι (σχεδόν) οι ελληνικοί ISP και τα πανεπιστήμια) μπαίνει μια καθυστέρηση 80 - 100 ms, ενώ εκεί χάνεται ένα 10% των πακέτων. Η απώλεια πακέτων είναι αρκετά μεγάλη για να «κλείνει» συνδέσεις καμιά φορά.

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

α οκ .σορρυ παρελειψα αυτο που ειπες για τα ελληνικα.νομιζα οτι ηταν θεμα ταχυτητας για αυτο σου ειπα κατεβασε απο αλλου.

Δημοσ.
δείτε στα πόσα κλειδώνει το ρούτερ. Συνήθως η ταχύτητα εξαρτάται απο το θόρυβο που υπάρχει στη γραμμή SNR, και απο την απόστασή σας απο το dslam. Δεν εχει να κάνει με το Pc. Εγώ που είμαι 2.7km απο το dslam με 8αρα είχα αποσυνδέσεις. Μόνο τα 4Mbit λειτουργούν κανονικά...

λοιπον αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. βλεπω συχνα την εκφραση "δες που κλειδωνει το ρουτερ". Αυτο που αναρωτιεμαι ειναι το εξης. Η ταχυτητα που κλειδωνει το ρουτερ ειναι αυτη που παρεχεται απο την εκαστοτε εταιρεια ή η ταχυτητα που μπορει να αποδωσει το ρουτερ. Πχ εγω με οτενετ 24αρα βλεπω στο στατους μου 15,5ΜΒιτ/δευτ. Αυτη ειναι η ταχυτητα που μου δινει ο οτενετ ή μπορει να δινει περισσοτερα και απλα το ρουτερ μου να κλειδωνει στα 15.5;;;:rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.

δίνει έως 24mbit...αλλά όσο πιο μακρυά είναι κάποιος από το dslam τόσο πιο χαμηλά κλειδώνει το router του...

για να πιάσει κάποιος 24mbit πρέπει να είναι γύρω στα 300-400 μέτρα μακρυά από το dslam

Δημοσ.
δίνει έως 24mbit...αλλά όσο πιο μακρυά είναι κάποιος από το dslam τόσο πιο χαμηλά κλειδώνει το router του...

για να πιάσει κάποιος 24mbit πρέπει να είναι γύρω στα 300-400 μέτρα μακρυά από το dslam

υπο τελειες συνθηκες :P

Δημοσ.

Σε διαβεβαιώ ότι σε εμένα τεχνικός της fothnet ήρθε μέσα σε 3 ημέρες. Ήρθε έλεγξε και μου έδειξε πού ακριβώς ήταν το πρόβλημα. Και δεν έχω κανέναν λόγο να υποστηρίξω την εν λόγω Εταιρεία. Αντίθετα της τα χώνω μονίμως. Αλλά η αλήθεια αλήθεια.

Δημοσ.
Σε διαβεβαιώ ότι σε εμένα τεχνικός της fothnet ήρθε μέσα σε 3 ημέρες. Ήρθε έλεγξε και μου έδειξε πού ακριβώς ήταν το πρόβλημα. Και δεν έχω κανέναν λόγο να υποστηρίξω την εν λόγω Εταιρεία. Αντίθετα της τα χώνω μονίμως. Αλλά η αλήθεια αλήθεια.

τωρα θα βγει ο prigkipas και θα πει οτι και εσυ παιρνεις ποσοστα οπως περνω και εγω:P

p.s για ολους το λεω αυτο δοκιμες για ταχυτητα κανουμε παντα με καλωδιο ethernet και οχι με usb ειτε ασυρματα γιατι και τα δυο ενδεχομενως να βγαλουν αλλα ντι αλλων.

Δημοσ.

σας προλαβαινω πριν αρχισετε τα τηλεφωνα στην Forthnet και ενημερωνω οτι εχουν προβλημα στην οπτικη τους με αποτελεσμα να δουλευει η Βορεια Ελλαδα με εφεδρικο καλωδιο και το InterNet να ΣΕΡΝΕΤΑΙ ....Ψαχνουν λυση μεχρι το βραδυ μου ειπαν επειτα απο 47 λεπτα αναμονη....

Δημοσ.
τωρα θα βγει ο prigkipas και θα πει οτι και εσυ παιρνεις ποσοστα οπως περνω και εγω:P

p.s για ολους το λεω αυτο δοκιμες για ταχυτητα κανουμε παντα με καλωδιο ethernet και οχι με usb ειτε ασυρματα γιατι και τα δυο ενδεχομενως να βγαλουν αλλα ντι αλλων.

Εγώ ποτε δεν είπα ότι παίρνεις ποσοστά!!!Μόνος σου το έβγαλες το συμπέρασμα αυτό!!!Και όσο αφορά που ήρθε τεχνικός τόσο γρήγορα είδε γυναίκα και του γυάλισε το μάτι.. :P

Δημοσ.

Λοιπόν ακούστε τι γίνεται.... Σήμερα κλασικά όπως σχεδόν ολη η Β. Ελλάδα άρχισαν ξαφνικά χαμηλές ταχύτητες. Σε μια στιγμή χάνω τελείως το ιντερνετ. Βλέπω στο router (Linksys wag200g) το λαμπάκι του DSL πράσινο αλλά το Internet κόκκινο.... Κάνω καμιά 30αριά reboot από τότε αλλά τίποτα....Δοκίμασα να πάρω στην τεχνική υπστήριξη αλλα @@.

Μου το είχε κάνει και πριν από ενα μήνα αυτό και πήρα τηλέφωνο 3 φορές στην αναγγελία βλαβών αλλά ο καθένας έλεγε τα δικά του. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή πρέπει αναγκαστικά να τους πρήξω; Γιατί την προηγούμενη φορά έμεινα 6 μέρες χωρίς δίκτυο...

Δημοσ.
Επειδη και εγω στην ιδια μοιρα ειμαι με σας,εχω και εγω Forthnet που δεν παει και τοσο καλα...θα σας πω τι διαπιστωσα μηπως και σας βοηθησει...

Οταν κατεβαζω ενα μονο αρχειο κατεβαζω με διακυμανσεις bandwidth της ταξεως των 14mbit,δλδ μπορει να κατεβαζω απο 0.5-1.0 εως και 14mbit.

Ομως αυτο που παρατηρησα ειναι πως ακομα και τις φορες που κατεβαζει αργα,συνεχιζει να κατεβαζει με την ιδια ταχυτητα 3 και 4 αρχεια πραγμα που μου εκανε εντυπωση!Και αυτο που καταλαβα ειναι οτι ενδεχομενως κατι παιζει με καποιες ρυθμισεις απο τον ISP.Δλδ,τις προαλλες κατεβαζα ενα αρχειο με 60KB/s,και οταν εβαλα το flashget να κατεβαζει 4 αρχεια ταυτοχρονα εκανε ακριβως το ιδιο και στα τεσσερα...Ενοειται πως αυτο συμβαινει και σε μεγαλυτερες ταχυτητες...Δλδ,μπορει να κατεβαζω 3 αρχεια με 600KB/s,οποτε αν καποιος κατεβαζει ενα αρχειο με 600KB/s και λεει πως κατεβαζει με 5-6mbit,δεν ειναι ψεμματα αλλα δεν ειναι και ολη η αληθεια διοτι το bandwidth του ειναι μεγαλυτερο.

Ακριβώς τα ίδια και με εμένα με αρχεία από ftp.forthnet. O τεχνικός της forthnet μου είπε να κατεβάσω download manager, αλλά τι γίνεται με youtube και σερφάρισμα;;;

Δημοσ.
Εγώ ποτε δεν είπα ότι παίρνεις ποσοστά!!!Μόνος σου το έβγαλες το συμπέρασμα αυτό!!!Και όσο αφορά που ήρθε τεχνικός τόσο γρήγορα είδε γυναίκα και του γυάλισε το μάτι.. :P

και επειδη πηρα αρκετα λεφτα λαδωσα και γραναζια για να γινω moderator :P

Δημοσ.
Ακριβώς τα ίδια και με εμένα με αρχεία από ftp.forthnet. O τεχνικός της forthnet μου είπε να κατεβάσω download manager, αλλά τι γίνεται με youtube και σερφάρισμα;;;

στο youtube ειναιαναλογως .εχω πετυχει και περιπτωσεις που σε 10 seconds εχει γινει cached ολο το αρχειο και αλλες φορες που κατεβενει αργα.

Δημοσ.
και επειδη πηρα αρκετα λεφτα λαδωσα και γραναζια για να γινω moderator :P

Και ανώτερα αγόρι μου!!!Τι με νοιάζει εμένα..? :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...