Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με forthnet...χαμηλη ταχυτητα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

τότε παίζει να μην έκανε τπτ η Forthnet και να οφείλεται σε βλάβη...όταν σε κατεβάζει η Forthnet πάντα ανεβαίνει το SNR...

Δημοσ.
τότε παίζει να μην έκανε τπτ η Forthnet και να οφείλεται σε βλάβη...όταν σε κατεβάζει η Forthnet πάντα ανεβαίνει το SNR...

Δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα όμως... :shifty:

Δημοσ.

Να επιμείνεις να σου φέρουν τεχνικό στο σπίτι για να μπορέσεις να εξακριβώσεις τι φταίει και έχεις αποσυνδέσεις και διακυμάνσεις. Οι τεχνικοί δεν αργούν. Και στο φινάλε αν δεις ότι δεν ικανοποιήσαι (όπως εγώ) αποσύνδεση(μεγάλη κουβέντα αυτή). Εγώ στο μόνο που ρίχνω λάθος στη forthnet είναι ότι δεν μου είπε ότι θα κρατούσε την παλιά γραμμή μου του ΟΤΕ. Γιατί δεν θα αποφάσιζα να αλλάξω παροχό. Πάντως τα προβλήματα δεν είναι με την εν λόγω Εταιρεία μόνο αλλά και με όλους τους παροχούς που δίνουν adsl και τηλεφωνία χωρίς πάγιο αλλά μέσω του ΟΤΕ. Εγώ μένω στη Νίκαια που τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές στο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά παρόλα αυτά από τη στιγμή που άλλαξα παροχό δημιουργούνται προβλήματα. Τώρα έχω συνδεδεμένο το siemens που μου έστειλε η forthnet μαζί με ένα wirelles για τον φορητό. Βέβαια δεν έχω αυτό που έλπιζα. Αλλά επίμενε να σου στείλουν τεχνικό για να μπορέσεις να βρεις το πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγώ έλειπα απ'την Παρασκευή από Θεσσαλονίκη (περιοχή Αγ. Παύλου). Όταν άφησα το σπίτι η γραμμή κλείδωνε στα 17 - 21Mbps. Τώρα που γύρισα βλέπω τα εξής:

Line Rate 6306 Kbps 283 Kbps

Attainable Line Rate 8328 Kbps 284 Kbps

Noise Margin 6.3 dB 6.0 dB

Line Attenuation 35.5 dB 24.3 dB

Θυμάμαι ότι το Line Attenuation μου ήταν περίπου 17 με 30 περίπου. Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί και έχει πέσει τόσο η ταχύτητα. Είχα αφήσει κάτι απλήρωτους λογαριασμούς του ΟΤΕ και δεν είχα τηλ τώρα που γύρισα. Έχω forthnet soho.. Δεν ξέρω τι μπορεί πραγματικά να φταίει. Μπορεί ο ΟΤΕ να έχει σχέση με τη μείωση της ταχύτητας; Κανονικά το τηλέφωνο τώρα στη forthnet δεν το έχω; Τι να πω...

• Super Moderators
Δημοσ.

βγάλτε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές από τις μπρίζες και κάντε ένα restart στο router με μόνο αυτό πάνω στην γραμμή για να δείτε μπας και παίζει τπτ με φίλτρα και τηλέφωνα που μπορεί να έχουν πρόβλημα

Δημοσ.
Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει ποιος παίρνει τα λεφτά και τα λεφτά στην δική μου περίπτωση τα παίρνει η Forthnet και προτιμώ να δώσω παραπάνω στον ΟΤΕ διότι δεν με καλύπτει πια η Forthnet και τουλάχιστον ο ΟΤΕ είναι ειλικρινής απεναντί σου και δεν σε κοροιδεύει...

σωστα.θα παρεις τον οτε και θα τους πεις εχω αποσυνδεσεις.δεν 8α στειλουν καν τεχνικο να δουν αν εχει προβλημα η καλωδιωση στο σπιτι αλλα8α σου πουν ωραια σε ριχνουμε στα 8

:lol: Τουλάχιστον δεν θα μου ρίξουν το κλείδωμα γραμμής.... :mrgreen:

πω το εχεις κανει καραμελα αυτο.τοτε εμενα γιατι δεν με εριξαν ?γιατι κλειδωνα 15 μβιτ και κλειδωνω παλι τοσο οπως και αλλοι φιλοι μου

Μετά απο 6-8 μήνες ρίχνεις την ταχύτητα..? :) Είπαμε να μην μας κοροιδεύουν....

αν σου ριξουν την ταχυτητα θα ειναι επειδη το εχεις αναφερει εσυ και οταν στην ριξουν θα φανει οτι σου εχουν αλλαξει κατι διοτι δεν 8α κλειδωνεις me margin 6 αλλα 8 η 15.

πεστα γιατι δεν μεπιστευουβ

Δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα όμως... :shifty:

οτι μια γραμμη εχει απωλεια δεν φαινεται σε απλο τσεκαρισμα.αλλο τα βραχυκυκλωματα still tip ring tip ground ring ground οι φορτισεις και αλλο η μεγαλυτερη εξασθενιση.

Να επιμείνεις να σου φέρουν τεχνικό στο σπίτι για να μπορέσεις να εξακριβώσεις τι φταίει και έχεις αποσυνδέσεις και διακυμάνσεις. Οι τεχνικοί δεν αργούν. Και στο φινάλε αν δεις ότι δεν ικανοποιήσαι (όπως εγώ) αποσύνδεση(μεγάλη κουβέντα αυτή). Εγώ στο μόνο που ρίχνω λάθος στη forthnet είναι ότι δεν μου είπε ότι θα κρατούσε την παλιά γραμμή μου του ΟΤΕ. Γιατί δεν θα αποφάσιζα να αλλάξω παροχό. Πάντως τα προβλήματα δεν είναι με την εν λόγω Εταιρεία μόνο αλλά και με όλους τους παροχούς που δίνουν adsl και τηλεφωνία χωρίς πάγιο αλλά μέσω του ΟΤΕ. Εγώ μένω στη Νίκαια που τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από άλλες περιοχές στο δίκτυο του ΟΤΕ αλλά παρόλα αυτά από τη στιγμή που άλλαξα παροχό δημιουργούνται προβλήματα. Τώρα έχω συνδεδεμένο το siemens που μου έστειλε η forthnet μαζί με ένα wirelles για τον φορητό. Βέβαια δεν έχω αυτό που έλπιζα. Αλλά επίμενε να σου στείλουν τεχνικό για να μπορέσεις να βρεις το πρόβλημα.

οπως εχω πει ολοι μα ολοι oi providers περνουν απο τον οτε οποτε το πουν η οχι δεν αλλαζει κατι.και αφου βρε παιδια δεν εχετε δει κανεναν να σκαβει παρα μονο για οπτικες ειναι πως θελετε να εχετε αλλο χαλκο??το adsl δεν παιζει καν με οπτικη.οπως επισης δεν υπαρχει καλη περιοχη η οχι ακριβως.υπαρχει αποσταση απο αστικο κεντρο τις περισοτερες φορες διοτι και καλυτερο χαλκο να φερουν αμα εισαι στα 6 km δεν 8α παιξεις.επισης οπως εχω ξαναπει ολα τα προβληματα βγενουν τωρα στhn fora που ολοι δινουν 24 μβιτ . o ote to επαιζε μαγκας που εδινε ενα και ολοι επαιζαν μια χαρα ενω τωρα που δινει και αυτος 24 τους μισους τους ριχνει στα 8.

Εγώ έλειπα απ'την Παρασκευή από Θεσσαλονίκη (περιοχή Αγ. Παύλου). Όταν άφησα το σπίτι η γραμμή κλείδωνε στα 17 - 21Mbps. Τώρα που γύρισα βλέπω τα εξής:

Line Rate 6306 Kbps 283 Kbps

Attainable Line Rate 8328 Kbps 284 Kbps

Noise Margin 6.3 dB 6.0 dB

Line Attenuation 35.5 dB 24.3 dB

Θυμάμαι ότι το Line Attenuation μου ήταν περίπου 17 με 30 περίπου. Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί και έχει πέσει τόσο η ταχύτητα. Είχα αφήσει κάτι απλήρωτους λογαριασμούς του ΟΤΕ και δεν είχα τηλ τώρα που γύρισα. Έχω forthnet soho.. Δεν ξέρω τι μπορεί πραγματικά να φταίει. Μπορεί ο ΟΤΕ να έχει σχέση με τη μείωση της ταχύτητας; Κανονικά το τηλέφωνο τώρα στη forthnet δεν το έχω; Τι να πω...

παραδειγμα ο φιλος μας.αν τον ειχε πειραξει η forthnet και η κα8ε ετερεια 8α βλεπε αλλο margin sto down ενω εχει 6.3 που σημαινει οτι ο isp δεν εχει πειραξει κατι.οπως για να ανεβει το attenuation σε ενα καλωδιο πρεπει να εχει γινει μεγαλη μαλακ....

Egw exw 24ara forthnet edw kai 1 mina.otan bike h forthnete katebaza me 600kb to polu.to idio katebazw kai twra.apo explorer kai mozila den prokite pote na katebasete para panw apo 600kb.uparxoun kai stigmes pou katebazw me 80kb apo mozila.h diafores stis taxutites einai thema ton site kai ton speed pou dinoun oi master.egw epeidi oti thelw to katebazw apo rapideshare me aqccount pou phra,ftanw thn taxutita twn 1.900-2.100kb!!!!ola einai thema site kai speed pou dinoun.basiko programma pou xrisimopoio gia na piaso tetia taxutita einai to "flaget".me auto to programma anoigis ola ta port kai "piezeis" to internet ,etc pianeis sxedon full speed.opote den paizei problima me thn taxutita.paizei problima me ti katebazeis kai me pio programma.egw sto check my speed mou dixeni speed sundesis 500kb....kai katebazw me 2.100!!opoios exei problhma kai kamia wrathsh as kanei post na tou apadisw!!!! H GNWSH EINAI ZWH!cya

καλα αυτο ειναι αληθεια οτι οι μισου προσπαθουν με p2p να κατεβασουν.στα ελληνικα φιλε μου το post.

Απο αυτά που διαβάζω εδώ μάλλον πρέπει να είμαι πολύ κ@λόφαρδος :devil:
Δημοσ.

δεν υποστηριζω κανεναν provider.kai afoυ πιστευετε οτι ο οτε ειναι τοσο γαματος γιατι δεν πατε πισω σε αυτον για adsl αφου δινει 24 mbit?

2603081441tk9.th.jpg

αυτη ειναι δυστυχως μια ασχημη φωτο απο το εσωτερικο ενος box του οτε.οι βιδες εχουν σκουριασει το ιδιο και τα καλωδια που τα γυμνωνουν στην ακρη για να τα στριψουν γυρω απο την βιδα.επρεπε να κλεινει αεροστεγως αλλα πλεον οι βιδες δεν μπορουν να μπουν μεσα στις βολτες.συμβουλη απο οτετζη.αμα δεν κανουν καλη επαφη απλα γυρνα διο κυκλους το καλωδιο γυρω απο την βιδα.ειχε δηλωθει βλαβη στον οτε.ο οτε πηγαινε και τεσταρε την γραμμη πανω στην βιδα και ελεγε οτι ειναι μια χαρα ενω ακριβως μπροστα του ηταν κομμενο το καλωδιο αλλα επειδη δεν ειναι πελατης του οτε δεν το εφτιαχνε και ελεγε ευθυνη πελατη λες και απο το κουτι αυτο μεχρι το σπιτι του πελατη 200 μετρα πιο κατω το καλωδιο δεν το εχει ριξει ο οτε.τα καλωδια εφτανααν στο περβαζι πανω απο το σπιτι οπου ο πελατης επανελημενα εχει φωναξει τον οτε να βαλει καποιο κουτι.δεν εχουν ερθει ποτε απλα εχουν βαλει σαν πλαστικο γυρω απο τα καλωδια για να μην σκουριασουν.τα μισα ειδη ειχαν γινει πρασινα απο την σκουρια.to box του οτε απλα σε αθλια κατασταση.απο τα 20 καλωδια σχεδον το 90 τις εκατο ιχαν σκουριασει και ειχαν γινει μαυρα γυρω απο την βιδα επειδη κανεις απο τον οτε εδω και τοσα χρονια δεν εχει σκεφτει να τα αντικαταστησει με πλαστικα box.σορρυ που η φωτο δεν ειναι καλυτερη αλλα το κινητο δεν ειναι οτι καλυτερο.αυτο ειναι ενα απλο δειγμα.στην αλλη γωνια ενα ιδιο box του οτε δεν εχει καπακι δηλαδη καθε φορα που βρεχει τα νερα απλα βρεχουν κανονικοτατα τα καλωδια.ο οτε ηρθε αλλα δεν τοεφτιαξε και ουτε προκειται.ο οτε δεν θελει να πουληθει.δεν ειναι ανθρωποι να σκεφτουν οτι καποιος συναθρωπος ισως εχει αναγκη το τηλεφωνο.αντι αυτου πρωτο ψεμα ηταν οτι ο πελατης ηταν στο αλλο box ενω ηταν σε αυτο ,δευτερο ψεμα ηταν οτι αφησαν χαρτακι στο box mesa eno δεν υπηρχε τιποτα τριτο απανθρωπο ψεμα να βλεπεις το καλωδιο σπασμενο μπροστα σου απο την σκουρια και ενω ειναι δικια τους ευθυνη απλα δοκιμαζουν στις βιδες και φευγουν λεγοντας οτι η γραμμη ειναι μια χαρα.την επομενη φορα που 8α δω οτετζη να το βγαζει μια χαρα 8α του βαλω ολο το box μεσα στο στομα και 8α του συνδεσω ολα τα ζευγαρια καλωδια πανω στην γλωσσα του ζωα του οτε

Δημοσ.

Όταν είχα ΟΤΕ σας πληροφορώ οτί ήρθαν σπίτι μου!!!Απο την Forthnet δεν ήρθε κανείς..

Και poulinos όλα αυτά τα οποία λες είτε θελημένα είτε άθελα φαίνεται ότι στηρίζεις την

Forthnet...

Δημοσ.

Εγω εχω 24αρα forthnet εδω και 1 μηνα.οταν βικε η συνδεση κατεβαζα με 600κβ το πολυ.το ιδιο κατεβαζω και τωρα.Απο explorer kai mozila δεν προκιτε ποτε να κατεβασετε με παρα πανω απο 600κβ.θπαρχουν στιγμεσ που κατεβαζω με 80κβ απο μοζιλα.η διαφορες στις ταχυτητες ειναι θεμα τον site και το speed που δινουν οι masters.εγω επειδι οτι θελω το κατεβαζω απο rapidshare με account που εχω,φτανω να κατεβαζω με 1,900-2,100κβ!!!!ολα λοιπον ειναι θεμα site και speed που μαs δινουν τα site.βασικο προγραμμα που εχω ειναι το flashget.με αυτο το προγραμμα ανοιγοις ολα τα port και "πιεζεις" το internet,ετσι πι9ανεισ σχεδον full speed.οποτε δεν παιζει προβλημα με την ταχυτητα.οσο πιο μακρια εισαι απο το δθκτιο τις forthnet,τοσο πιο λιγη ταχυτητα πιανεις,λογικο!!Αρα το προβλημα ειναι με τι προγραμμα κατεβαζεις.εγς στο check speed adsl μου διχνει ταχυτητα 500κβ....οποιοσ εχει προβλιμα και ερωτησεισ ασ κανει ενα ποστ να του απαντησω! Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ!!!

:shock::rolleyes:;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...