Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με forthnet...χαμηλη ταχυτητα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

maxspeedrc9.gif

ayto ειναι ενα απο τα θεωρητικα σχεδια για το ποσο πρεπει να πιανει καποιος.ε λοιπον εγω δινω τον ρουτερ μου δωρο σε οποιον μου πει οτι εχει στην γραμμη του 70 attenuatoion και παιζει στα 2 mbit οπως λεει στα σχεδια.και εννοουμε να ανεφερετε σωστα.στην αυλωνα καποιος που επαιζε με attenuation 63 επαιζε οριακα με αποσυνδεσεις στα 768.

• Απαντ. 204
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επειδη και εγω στην ιδια μοιρα ειμαι με σας,εχω και εγω Forthnet που δεν παει και τοσο καλα...θα σας πω τι διαπιστωσα μηπως και σας βοηθησει...

Οταν κατεβαζω ενα μονο αρχειο κατεβαζω με διακυμανσεις bandwidth της ταξεως των 14mbit,δλδ μπορει να κατεβαζω απο 0.5-1.0 εως και 14mbit.

Ομως αυτο που παρατηρησα ειναι πως ακομα και τις φορες που κατεβαζει αργα,συνεχιζει να κατεβαζει με την ιδια ταχυτητα 3 και 4 αρχεια πραγμα που μου εκανε εντυπωση!Και αυτο που καταλαβα ειναι οτι ενδεχομενως κατι παιζει με καποιες ρυθμισεις απο τον ISP.Δλδ,τις προαλλες κατεβαζα ενα αρχειο με 60KB/s,και οταν εβαλα το flashget να κατεβαζει 4 αρχεια ταυτοχρονα εκανε ακριβως το ιδιο και στα τεσσερα...Ενοειται πως αυτο συμβαινει και σε μεγαλυτερες ταχυτητες...Δλδ,μπορει να κατεβαζω 3 αρχεια με 600KB/s,οποτε αν καποιος κατεβαζει ενα αρχειο με 600KB/s και λεει πως κατεβαζει με 5-6mbit,δεν ειναι ψεμματα αλλα δεν ειναι και ολη η αληθεια διοτι το bandwidth του ειναι μεγαλυτερο.

Δημοσ.

καλά όλα αυτά ρε pouline -για το πόσο θα κλειδώσει το router- καλά, σωστά, αναλυτικά και κατανοητά...

Με τις αποσυνδέσεις που έχουν όλοι με double play τί γίνεται?

Εγώ π.χ έχω

Line Rate 23150 Kbps - 1020 Kbps

Attainable Line Rate 24936 Kbps - 1348 Kbps

Noise Margin 5.3 dB - 17.6 dB

Line Attenuation 16.5 dB - 6.5 dB

που και με βάση το γνωστό αυτό σχημα και τo attenuation συγχρονίζω σωστά στα 22+Mbps.

To SNR γιατί είναι τόσο χαμηλό? Γι'άυτό έχω αποσυνδέσεις?

Λες

το μονο που επηρεαζει το κλειδωμα ειναι ο χαλκος εκτος αν σου αλλαξουν απο τον εκαστοτε provider το προφιλ σου και κλειδωσεις με αλλο margin
δηλαδή? Μπορούν απο την forthnet να αλλάξουν το margin κατα δοκούν? Λίγο πιο λιανά αυτό και -πώς θα επηρεάσει την σύνδεσή- γίνεται?
  • Super Moderators
Δημοσ.

το default SNR στην Forthnet είναι στα 6db...αν η γραμμή είναι ασταθής στο ανεβάζουν από την Forthnet αλλά αυτό έχει ως συνέπεια την μείωση ταχύτητας στο συγχρονισμό

πάντως όσο πιο υψηλός ο συγχρονισμός τόσο πέφτει το SNR...για αυτό η γραμμή πρέπει να είναι αρκετά καλή ώστε να μην υπάρχουν αποσυνδέσεις...δεν φτάνει απλά η κοντινή απόσταση

Δημοσ.

ενδιαφέρον...

Τί να είναι προτιμότερο άραγε...

το "Line Rate 23.150 Kbps" και αστάθεια ή κανα 15.000 και σταθερότητα?

Δημοσ.

Ένα μπράβο στον poulinos!

Ας μάθουμε πρώτα τα βασικά για το τι φταίει που δεν έχουμε καλές

ταχύτητες κ μετά ρίχνουμε το φταίξιμο σε άλλους...

Έχω δει άτομα με εξοπλισμό που δεν υποστηρίζει ADSL2+

να περιμένουν να πιάσουν 24Mbps... :shock:

Δημοσ.
τι αλλο 8α ακουσουμε.βλεπω τοπικ και παραπονα απο ατομα του φορουμ που δεν εχουν μπει καν μεσα στο interface tou royter να δουν ποσο κλειδωνει δεν γνωριζουν τι σημαινει snr και attenuation και απλα κοιτανε απο p2p Ποσο κατεβαζουν και κανουν το τεστ toy blakeia adslgr και νομιζουν οτι 8α παρουν αυτο που γραφει εκει?

εδω γελαμε.λοιπον ας τα πουμε και εδω οτι το μονο που επηρεαζει το κλειδωμα ειναι ο χαλκος εκτος αν σου αλλαξουν απο τον εκαστοτε provider το προφιλ σου και κλειδωσεις με αλλο margin.το τεστ του adslgr ειναι στην θεωρια και με ολα τα πραγματα τελεια.στην πραξη οτι ενα καλωδιο ειναι απο το 1950 οτι περναει απο 13 box για να φτασει στον κα8ενα λεει πολλα.εγω θα πω ενα δυο παραδειγματα ετσι για να δειτε οτι ακομα και αυτοι που ειναι κοντα πολλες φορες δεν μπορουν να κλειδωσουν ψηλα.εσεις που μενετε σε παλια σπιτια (και εγτω μεσα ) εχετε παει ποτε στον κατανεμητη σας κατω να δειτε τι γινετε?εχετε δει σκουριασμενες ρεκλετες με τις βιδες(δεν μιλαω για αυτους με τις πλαστικες ρεκλετες στα νεα σπιτια)?για κατεβειτε και δειτε τι γινετε εκει?εχετε δει ποτε την καλωδιωση του σπιτιου σας που πολλες φορες τα καλωδια ειναι κοκορετσι και ο ηλεκτρολογος εχει κανει τα δικα του.το ξερερε οτι ακομα και ενα φιλτρο αναποδα μπορει να κοψει και 3-4 μεγαβιτ??τωρα για τα καλωδια του οτε οποιος μενει κοντα στον βεροπουλο επι λεωφορου πεντελης στα βριλλησια ας δει ενα καφαο που δεν εχει πορτα που κοινως βρεξει χιονισει απλα μεσα 8α γινει μπουρδ....

τωρα για τους :τιχερους που πεφτουν σε box του οτε και οχι παλι στα πλαστικα αλλα στα μεταλλικα που ειναι σαν χελωνες εκει απλα συληπητηρια.ακουμπας απεξω και σε χτυπαει το ρευμα.μεσα εχω δει απο αραχνες απο ολο πιτα στην σκουρια και υγρασια.αυτο υποτι8εται οτι κλεινει αεροστεγως.για αυτο πριν αρχισουμε να κρινουμε καποια πραγματα και μας φαινονται παραξενα ολα αυτα που μας λενε απο οποιονδηποτε provider ας ρωτησουμε.η ξεροκεφαλια δεν ειναι καλο.ρωταμε μαθενουμε και κρινουμε.

και εμενα αν μου τα λεγαν 8α μου φενονταν παραξενα αλλα επειδη τυχενει να τα βλεπω συνεχεια απλα οτι τα καλωδια ειναι .... θα ειναι λιγο.και το προβλημα δεν ειναι οτι γιατι ειναι ετσι αλλα το προβλημα ειναι γιατι ολα αυτα δεν εχουν φτιαχτει εδω και τοσα χρονια που ο οτε εχει πλουτισει με τα παγεια μας.τωρα ακομα να δωσω συλυπητηρια σε αυτους που πχ μενουν γερακα και το box του οτε βρισκετε 400 μετρα πιο κατω και περνετε internet διαμεσω 10 κολονων και 5 ενδιαμεσων βοχ.tora gia περιοχες οπως ηλιον περιστερι και γενικα εκει που τα σπιτια ειναι κολητα το καλωδιο του οτε περναει ακριβως απο κατω απο το καλωδιο ρευματος οπως επισης διακλαδωνεται σε κα8ε σπιτι και ξαναενωνεται μεχρι να φτασει στο σπιτι.αυτα ειναι λιγα απο οσα γινονται μια και ειναι περασμενη η ωρα.ο οτε ειναι υποχρεωμενος να δινει τηλεφωνο οχι 24 mbit .καποιοι αλλοι τυχεροι ειναι αυτοι που μενουν παπαγου προς κατεχακη.ο οτε δινει ιντερνετ σε αυτους απο το χολαργο κοντα στην περικλεους που ειναι το dslam.εκει οποιος κλειδωσει 6-7 mbit απλα ειναι μια χαρα.για τους πονεμενους στην περιοχη μου βριλησια τυχερος ειναι οποιος μενει προς λεωφορο πεντελης.τα βριλησια περιοχη μικρη μεν αλλα δεν εχει δικ οτης αστικο κεντρο και περνει ΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ιντερνετ απο 3 διαφορετικα αστικα κεντρα.απο πεντελη χαλανδρι και αγ.παρασκευη και τα 3 εχουν μεγαλη αποσταση για αυτο και στα βριλισσηα ολοι ειναι κοντα στα 10 .αυτα για σημερα.

poulinos το οτι δεν ξεραμε ενα απο αυτα δεν σημαινει οτι δεν ξεραμε και αλλα πολλα. ηρεμησε λιγο με την υποστηριξη της forthnet. αν δεν ηξερα καποια πραγματα δεν θα ελεγα οτι πρεπει να πιανω 13mbit για να το λεω κατι θα πει οτι εχω διαβασει και ολα αυτα που λες για τις εξασθενισεις κλπ τα εχω δει και το 8 mbit παλι το χα δει αλλα δεν ηξερα οτι αυτο αφορα το κλειδωμα το ρουτερ.

και ναι για μενα ειναι ανικανοι και δεν μπορουν να σου προσφερουν ουτε τα μισα απο αυτα που λενε. και δεν με πειραζει τοσο η ταχυτητα οσο οι διακοπες αυτο ειναι που με ενοχλει γιατι καθε φορα πρεπει να βγαζω το ρουτερ και να το ξαναβαζω στη πριζα.

και σε τελικη αναλυση γι αυτο συμμετεχουμε σε φορουμ για να μαθαινουμε

Δημοσ.
poulinos το οτι δεν ξεραμε ενα απο αυτα δεν σημαινει οτι δεν ξεραμε και αλλα πολλα. ηρεμησε λιγο με την υποστηριξη της forthnet. αν δεν ηξερα καποια πραγματα δεν θα ελεγα οτι πρεπει να πιανω 13mbit για να το λεω κατι θα πει οτι εχω διαβασει και ολα αυτα που λες για τις εξασθενισεις κλπ τα εχω δει και το 8 mbit παλι το χα δει αλλα δεν ηξερα οτι αυτο αφορα το κλειδωμα το ρουτερ.

και ναι για μενα ειναι ανικανοι και δεν μπορουν να σου προσφερουν ουτε τα μισα απο αυτα που λενε. και δεν με πειραζει τοσο η ταχυτητα οσο οι διακοπες αυτο ειναι που με ενοχλει γιατι καθε φορα πρεπει να βγαζω το ρουτερ και να το ξαναβαζω στη πριζα.

και σε τελικη αναλυση γι αυτο συμμετεχουμε σε φορουμ για να μαθαινουμε

δεν υποστηρίζει τη forthnet, απλά λέει το τι συμβαίνει με τον ΟΤΕ κάτι που είναι αλήθεια.

Όλες οι Εταιρίες έχουν προβλήματα και πάλι όμως μας δίνουν τη σύνδεση μέσα από τα καλώδια του ΟΤΕ.

Δημοσ.
δεν υποστηρίζει τη forthnet, απλά λέει το τι συμβαίνει με τον ΟΤΕ κάτι που είναι αλήθεια.

Όλες οι Εταιρίες έχουν προβλήματα και πάλι όμως μας δίνουν τη σύνδεση μέσα από τα καλώδια του ΟΤΕ.

Οπως ειπε και ο poulinos σε παλαιοτερο Post καπου,αυτο που ονομαζουν οι εταιριες

ιδιοκτητο δικτυο ειναι ανεκδοτο.

Το θεμα ειναι ομως οτι οταν καποιος εχει προβλημα σε ιδιοκτητο δικτυο ψαχνουν να βρουν το προβλημα στο καλωδιο,στις πριζες,στο ρουτερ και εν τελει καταληγουν στον ΟΤΕ.

Οταν ομως κλειδωνουν στα 22 και 23 Μbps ε! τοτε δοξα στην καθε forthnet που σκιζει και αναθεμα στον ΟΤΕ(που χρησιμοποιουν τα καλωδια του) και που τοσα χρονια μας δυναστευε.

Με λιγα λογια διαφωνω με την λογικη που λεει οτι οταν ολα ειναι πριμα αυτο οφειλεται στο "ιδιοκτητο δικτυο" καποιας εταιριας,ενω οταν εχουμε καποιο προβλημα σε "ιδιοκτητο δικτυο" τοτε φταιει ο ΟΤΕ.

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει ποιος παίρνει τα λεφτά και τα λεφτά στην δική μου περίπτωση τα παίρνει η Forthnet και προτιμώ να δώσω παραπάνω στον ΟΤΕ διότι δεν με καλύπτει πια η Forthnet και τουλάχιστον ο ΟΤΕ είναι ειλικρινής απεναντί σου και δεν σε κοροιδεύει...

• Super Moderators
Δημοσ.

ειλικρινής όπως με το traffic shaping στα p2p programs? :P

ή με τις τσάμπα κλήσεις αλλά μόνο εντός δικτύου του, το οποίο γράφει με μικρά γράμματα και όποιος το προσέξει πρόσεξε? :P

Δημοσ.
ειλικρινής όπως με το traffic shaping στα p2p programs? :P

ή με τις τσάμπα κλήσεις αλλά μόνο εντός δικτύου του, το οποίο γράφει με μικρά γράμματα και όποιος το προσέξει πρόσεξε? :P

:lol: Τουλάχιστον δεν θα μου ρίξουν το κλείδωμα γραμμής.... :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

αν η γραμμή δεν είναι καλή θα στο ρίξουν don't worry...όλοι το κάνουν, κλασική λύση

Δημοσ.
αν η γραμμή δεν είναι καλή θα στο ρίξουν don't worry...όλοι το κάνουν, κλασική λύση

Μετά απο 6-8 μήνες ρίχνεις την ταχύτητα..? :) Είπαμε να μην μας κοροιδεύουν....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...