laio Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Καλησπερα... Πριν απο 1 μηνα και.. εκανα και εγω ο δυστυχως μια συνδεση 2play...μετα απο χιλια προβληματα καταφερα να συνδεθω αλλα διαπιστωσα οτι η ταχυτητα ειναι τραγικη και ενας καινουργιος γολγοθας ξεκινα...βεβαια δεν εχω την απαιτηση να συνδεθω με το απολυτο 24 Mbs αλλα το οτι η ταχυτητα μου ειναι 5 Mbs με κανει εξαλο διοτι πιο οικονομικα πακετα σε αυτη την ταχυτητα μπορω να βρω αρκετα ...τελος παντων...σε καθημερινη σχεδον επαφη που εχω με το τεχνικο τμημα και μετα απο ατελειωτες ωρες αναμονης και πειραματων, το πορισμα που βγηκε ειναι οτι, η ταχυτητα που ερχετε απο forthnet στο σπιτι ειναι 11Mbs (ετσι μου λενε τουλαχιστων) αλλα η καρτα του δικτυου δεν ειναι καλα συγχρωνισμενη με αποτελεσμα να μου κοβει ταχυτητα. Υπαρχει καποιος απλος τροπος με την βοηθεια σας (μιας και δεν εχω master στο pc) να αλλαξω κατι απο την καρτα δικτυου και να ανεβει εστω και λιγο η ταχυτητα μου? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Bakxos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 δεν ξερω ρε φιλε αλλα και εγω εχω το ιδιο πρόβλημα με τη forthnet. αντι για 24 εχω μονο 7 και το καταλαβαινω οταν κατεβαζω απο ati kai microsoft δεν πιανω ποτε πανω απο 800kbps. που θεωρητηκα θα επρεπε να πιανω 2,4mbps. και για την εταιρεια φτενε ολα τα αλλα πχ μπριζες, γραμμες σπιτιου καρτες, και routers. ουτε εγω απιτω 24 αλλα τουλαχιστον τα μισα θα ημουν ικανοποιημενος. τωρα θα αρχισουν με τις αποστασεις απο τα dslam που και με βασει αυτο θα επρεπε να εχω 13. γενικως με απογοητευσε η forthnet
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 στα πόσα mbit κλειδώνουν τα routers σας? χρησιμοποιείτε download manager? μακρυά από speedtests
Bakxos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 στα πόσα mbit κλειδώνουν τα routers σας? τι εννοεις? πως μπορουμε να δουμε στα ποσα κλειδωνει?
laio Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 δεν ξερω ρε φιλε αλλα και εγω εχω το ιδιο πρόβλημα με τη forthnet. αντι για 24 εχω μονο 7 και το καταλαβαινω οταν κατεβαζω απο ati kai microsoft δεν πιανω ποτε πανω απο 800kbps. που θεωρητηκα θα επρεπε να πιανω 2,4mbps. και για την εταιρεια φτενε ολα τα αλλα πχ μπριζες, γραμμες σπιτιου καρτες, και routers. ουτε εγω απιτω 24 αλλα τουλαχιστον τα μισα θα ημουν ικανοποιημενος. τωρα θα αρχισουν με τις αποστασεις απο τα dslam που και με βασει αυτο θα επρεπε να εχω 13.γενικως με απογοητευσε η forthnet Ακριβως μια απο τα ιδια...τα παντα φταινε εκτος απο αυτους..εμενα μου εβγαλαν σκαρτο τον υπολογιστη....
laio Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 στα πόσα mbit κλειδώνουν τα routers σας? χρησιμοποιείτε download manager? μακρυά από speedtests Οκ επειδη το εχω δει αρκετες φορες στα forum στα ποσα κλειδωνει το ρουτερ υπαρχει ενας ευκολος τροπος για να το διαπιστωσουμε ?? εαν εχω καταλαβει πρεπει να μπουμε στο site απο το ρουτερ (π.χ siemens) για να δουμε κατι συγκεκριμενο?? Οσο αφορα download manager υπαρχει καποια καλη προταση για να μην ψαχνουμε και ρωταμε αδικα??
rodos123 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Παλι καλα που δεν σου ειπανε οτι φταιει ο ΟΤΕ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 μπαίνετε στο web configurator του router (πχ για το Siemens CL-110 default ip που βάζουμε στον browser είναι η 192.168.1.1) και εκεί στα στατιστικά της γραμμής βλέπετε στα πόσα mbit κλειδώνετε...όσο πιο πιο μακρύα είστε από το dslam της περιοχής σας, τόσο πιο χαμηλά κλειδώνει το router... δεν μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό, εκτός από το να αλλάξετε σπίτι...δυστυχώς έτσι δουλεύει το adsl... για download manager...getright, dap, flashget, idm, free download manager etc etc
MantiVersuS Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Παλι καλα που δεν σου ειπανε οτι φταιει ο ΟΤΕ. ή "Δεν σας καταλαβαίνω...Δεν έχει πάγιο ΟΤΕ!!!":lol::lol:
androu Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 δείτε στα πόσα κλειδώνει το ρούτερ. Συνήθως η ταχύτητα εξαρτάται απο το θόρυβο που υπάρχει στη γραμμή SNR, και απο την απόστασή σας απο το dslam. Δεν εχει να κάνει με το Pc. Εγώ που είμαι 2.7km απο το dslam με 8αρα είχα αποσυνδέσεις. Μόνο τα 4Mbit λειτουργούν κανονικά...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Παλι καλα που δεν σου ειπανε οτι φταιει ο ΟΤΕ. να σου πω την αλήθεια φταίει και ο ΟΤΕ... γιατί αν σε μια μεγάλη περιοχή με πολλούς κατοίκους έχει μόνο ένα dslam ή εξυπηρετεί την περιοχή από ένα σημειό τότε αναγκαστικά και ο εναλλακτικός θα βάλει στο ίδιο σημείο το dslam του...γιατί συστεγάζονται με αποτέλεσμα αρκετά σπίτια να είναι αρκετά μακρυά και να συγχρονίζουν χαμηλότερα... και όχι οι εναλλακτικοί δεν μπορούν να βάλουν dslam σε ένα σημείο αν δεν έχει βάλει πρώτος εκεί ο ΟΤΕ...
Bakxos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 κλειδωνει στα 8 οποτε θεωρητικα ειμαι καλα ε? αλλα με τις διακοπες τι γινετια καθε μια ωρα διακοπες και για να επανελθει βγαζω το ροουτερ και να τον ξαναβαζω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 αφού συγχρονίζεις στα 8mbit τα 800kb/sec είναι μια χαρά... τώρα για τις αποσυνδέσεις δεν μπορώ να ξέρω...τηλέφωνο στον OTE
thes1os Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 κλειδωνει στα 8 οποτε θεωρητικα ειμαι καλα ε? αλλα με τις διακοπες τι γινετια καθε μια ωρα διακοπες και για να επανελθει βγαζω το ροουτερ και να τον ξαναβαζω Εγώ για πρώτη φορά χθες -μετά 15νθημέρου- είχα πρόβλημα με αποσυνδέσεις. (Forthnet 2play). Aλλαξα τις ρυθμίσεις σε PPoA και VC MUX (απο PPoE και LLC) -μετά απο hard reset του router- κατα τις υποδείξεις των τεχνικών της Forthnet. Αυτό βελτίωσε τα πράγματα όχι όμως ότι έλυσε το πρόβλημα. Με την έννοια ότι χθές δεν μπορούσε να συνδεθεί καν, ενώ σήμερα έχει κάνει απο το πρωί 1 μόνο αποσύνδεση. Δοκίμασέ το μπας και βοηθήσει, αλλά μόνο και μόνο που ξαναειχα παοσύνδεση, σίγουρα δεν μπορεί να είναι η μόνιμη λύση αυτό. P.S: τό ότι οι αποσυνδέσεις μου εμφανίστηκαν με του που άχησαν οι βροχές λέτε να είναι τυχαίο? Γιατί η υγρασία μπορεί να επηρεάσει το SNR λέει... και ένα χαμηλό SNR (<6 dB) σχετίζεται με αποσυνδέσεις Τουλάχιστον έρχεται καλοκαίρι....
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Καλησπερα... Πριν απο 1 μηνα και.. εκανα και εγω ο δυστυχως μια συνδεση 2play...μετα απο χιλια προβληματα καταφερα να συνδεθω αλλα διαπιστωσα οτι η ταχυτητα ειναι τραγικη και ενας καινουργιος γολγοθας ξεκινα...βεβαια δεν εχω την απαιτηση να συνδεθω με το απολυτο 24 Mbs αλλα το οτι η ταχυτητα μου ειναι 5 Mbs με κανει εξαλο διοτι πιο οικονομικα πακετα σε αυτη την ταχυτητα μπορω να βρω αρκετα ...τελος παντων...σε καθημερινη σχεδον επαφη που εχω με το τεχνικο τμημα και μετα απο ατελειωτες ωρες αναμονης και πειραματων, το πορισμα που βγηκε ειναι οτι, η ταχυτητα που ερχετε απο forthnet στο σπιτι ειναι 11Mbs (ετσι μου λενε τουλαχιστων) αλλα η καρτα του δικτυου δεν ειναι καλα συγχρωνισμενη με αποτελεσμα να μου κοβει ταχυτητα. Υπαρχει καποιος απλος τροπος με την βοηθεια σας (μιας και δεν εχω master στο pc) να αλλαξω κατι απο την καρτα δικτυου και να ανεβει εστω και λιγο η ταχυτητα μου? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ δεν ξερω ρε φιλε αλλα και εγω εχω το ιδιο πρόβλημα με τη forthnet. αντι για 24 εχω μονο 7 και το καταλαβαινω οταν κατεβαζω απο ati kai microsoft δεν πιανω ποτε πανω απο 800kbps. που θεωρητηκα θα επρεπε να πιανω 2,4mbps. και για την εταιρεια φτενε ολα τα αλλα πχ μπριζες, γραμμες σπιτιου καρτες, και routers. ουτε εγω απιτω 24 αλλα τουλαχιστον τα μισα θα ημουν ικανοποιημενος. τωρα θα αρχισουν με τις αποστασεις απο τα dslam που και με βασει αυτο θα επρεπε να εχω 13.γενικως με απογοητευσε η forthnet Ακριβως μια απο τα ιδια...τα παντα φταινε εκτος απο αυτους..εμενα μου εβγαλαν σκαρτο τον υπολογιστη.... Οκ επειδη το εχω δει αρκετες φορες στα forum στα ποσα κλειδωνει το ρουτερ υπαρχει ενας ευκολος τροπος για να το διαπιστωσουμε ?? εαν εχω καταλαβει πρεπει να μπουμε στο site απο το ρουτερ (π.χ siemens) για να δουμε κατι συγκεκριμενο??Οσο αφορα download manager υπαρχει καποια καλη προταση για να μην ψαχνουμε και ρωταμε αδικα?? Εγώ για πρώτη φορά χθες -μετά 15νθημέρου- είχα πρόβλημα με αποσυνδέσεις. (Forthnet 2play). Aλλαξα τις ρυθμίσεις σε PPoA και VC MUX (απο PPoE και LLC) -μετά απο hard reset του router- κατα τις υποδείξεις των τεχνικών της Forthnet. Αυτό βελτίωσε τα πράγματα όχι όμως ότι έλυσε το πρόβλημα. Με την έννοια ότι χθές δεν μπορούσε να συνδεθεί καν, ενώ σήμερα έχει κάνει απο το πρωί 1 μόνο αποσύνδεση. Δοκίμασέ το μπας και βοηθήσει, αλλά μόνο και μόνο που ξαναειχα παοσύνδεση, σίγουρα δεν μπορεί να είναι η μόνιμη λύση αυτό. τι αλλο 8α ακουσουμε.βλεπω τοπικ και παραπονα απο ατομα του φορουμ που δεν εχουν μπει καν μεσα στο interface tou royter να δουν ποσο κλειδωνει δεν γνωριζουν τι σημαινει snr και attenuation και απλα κοιτανε απο p2p Ποσο κατεβαζουν και κανουν το τεστ toy blakeia adslgr και νομιζουν οτι 8α παρουν αυτο που γραφει εκει? εδω γελαμε.λοιπον ας τα πουμε και εδω οτι το μονο που επηρεαζει το κλειδωμα ειναι ο χαλκος εκτος αν σου αλλαξουν απο τον εκαστοτε provider το προφιλ σου και κλειδωσεις με αλλο margin.το τεστ του adslgr ειναι στην θεωρια και με ολα τα πραγματα τελεια.στην πραξη οτι ενα καλωδιο ειναι απο το 1950 οτι περναει απο 13 box για να φτασει στον κα8ενα λεει πολλα.εγω θα πω ενα δυο παραδειγματα ετσι για να δειτε οτι ακομα και αυτοι που ειναι κοντα πολλες φορες δεν μπορουν να κλειδωσουν ψηλα.εσεις που μενετε σε παλια σπιτια (και εγτω μεσα ) εχετε παει ποτε στον κατανεμητη σας κατω να δειτε τι γινετε?εχετε δει σκουριασμενες ρεκλετες με τις βιδες(δεν μιλαω για αυτους με τις πλαστικες ρεκλετες στα νεα σπιτια)?για κατεβειτε και δειτε τι γινετε εκει?εχετε δει ποτε την καλωδιωση του σπιτιου σας που πολλες φορες τα καλωδια ειναι κοκορετσι και ο ηλεκτρολογος εχει κανει τα δικα του.το ξερερε οτι ακομα και ενα φιλτρο αναποδα μπορει να κοψει και 3-4 μεγαβιτ??τωρα για τα καλωδια του οτε οποιος μενει κοντα στον βεροπουλο επι λεωφορου πεντελης στα βριλλησια ας δει ενα καφαο που δεν εχει πορτα που κοινως βρεξει χιονισει απλα μεσα 8α γινει μπουρδ.... τωρα για τους :τιχερους που πεφτουν σε box του οτε και οχι παλι στα πλαστικα αλλα στα μεταλλικα που ειναι σαν χελωνες εκει απλα συληπητηρια.ακουμπας απεξω και σε χτυπαει το ρευμα.μεσα εχω δει απο αραχνες απο ολο πιτα στην σκουρια και υγρασια.αυτο υποτι8εται οτι κλεινει αεροστεγως.για αυτο πριν αρχισουμε να κρινουμε καποια πραγματα και μας φαινονται παραξενα ολα αυτα που μας λενε απο οποιονδηποτε provider ας ρωτησουμε.η ξεροκεφαλια δεν ειναι καλο.ρωταμε μαθενουμε και κρινουμε. και εμενα αν μου τα λεγαν 8α μου φενονταν παραξενα αλλα επειδη τυχενει να τα βλεπω συνεχεια απλα οτι τα καλωδια ειναι .... θα ειναι λιγο.και το προβλημα δεν ειναι οτι γιατι ειναι ετσι αλλα το προβλημα ειναι γιατι ολα αυτα δεν εχουν φτιαχτει εδω και τοσα χρονια που ο οτε εχει πλουτισει με τα παγεια μας.τωρα ακομα να δωσω συλυπητηρια σε αυτους που πχ μενουν γερακα και το box του οτε βρισκετε 400 μετρα πιο κατω και περνετε internet διαμεσω 10 κολονων και 5 ενδιαμεσων βοχ.tora gia περιοχες οπως ηλιον περιστερι και γενικα εκει που τα σπιτια ειναι κολητα το καλωδιο του οτε περναει ακριβως απο κατω απο το καλωδιο ρευματος οπως επισης διακλαδωνεται σε κα8ε σπιτι και ξαναενωνεται μεχρι να φτασει στο σπιτι.αυτα ειναι λιγα απο οσα γινονται μια και ειναι περασμενη η ωρα.ο οτε ειναι υποχρεωμενος να δινει τηλεφωνο οχι 24 mbit .καποιοι αλλοι τυχεροι ειναι αυτοι που μενουν παπαγου προς κατεχακη.ο οτε δινει ιντερνετ σε αυτους απο το χολαργο κοντα στην περικλεους που ειναι το dslam.εκει οποιος κλειδωσει 6-7 mbit απλα ειναι μια χαρα.για τους πονεμενους στην περιοχη μου βριλησια τυχερος ειναι οποιος μενει προς λεωφορο πεντελης.τα βριλησια περιοχη μικρη μεν αλλα δεν εχει δικ οτης αστικο κεντρο και περνει ΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ιντερνετ απο 3 διαφορετικα αστικα κεντρα.απο πεντελη χαλανδρι και αγ.παρασκευη και τα 3 εχουν μεγαλη αποσταση για αυτο και στα βριλισσηα ολοι ειναι κοντα στα 10 .αυτα για σημερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.