Προς το περιεχόμενο

Λαμπάκι σκληρού μονίμως αναμμένο


sdim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα.

Μπουτάροντας τον υπολογιστή,το λαμπάκι που δείχνει τη λειτουργία του σκληρού (κίτρινο),μένει μονίμως αναμμένο και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να βγει η αρχική οθόνη φόρτωσης λειτουργικού.

Να πω εδώ,ότι έχω 2 σκληρούς,έναν 250 GB και έναν 120 GB.Στον 250 έχω Linux,και στον 120 Win XP.Η αρχική οθόνη βγάζει το Grub του Linux,με επιλογές για φόρτωση Linux Kernel ή Win XP.

Τώρα έχω ξεσυνδέσει τον 120 με τα Win XP και μπουτάρει μια χαρά,χωρίς κολλήματα.Οταν όμως ξανασύνδεσα τα Win XP,κολλάει πάλι.

Προς το παρόν είμαι στο Linux,αλλά τι μπορώ να κάνω για να φτιαχτεί το πρόβλημα;

Εχω αρκετές εφαρμογές στα Windows και δεν μπορώ να τα παροπλίσω.

 

Σημείωση: Οταν έβαλα το Linux,"είδε" κανονικά τα Win XP και προχώρησε στην εγκατάσταση κανονικά,χωρίς κολλήματα.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Πάντως,μόλις τώρα ξανασύνδεσα το σκληρό με τα Win XP,και μόλις του δίνω να μπουτάρει Windows από το Grub,βγάζει το μήνυμα:"Error 21:Selected disk does not exist".

Τι γίνεται ρε παιδιά;:shifty:

Δημοσ.

Με συνδεδεμένο το δίσκο των Win XP (προβληματικός),δεν τον βλέπει το bios.Βλέπει μόνο τον 250 με Linux.Επίσης,όταν φαινόντουσαν και οι δύο στο bios,στο boot menu είχα και την επιλογή Hard Drives,κάτω από την επιλογή boot priority.

Τώρα όμως δεν υπάρχει.

Καμμία ιδέα τι γίνεται;

Δημοσ.

Εδώ δεν τον βλέπει το BIOS...τί ιός.

(και BIOS...ιός να ήτανε, δεν θα έβλεπε "επιλεκτικά" τους δίσκους).

Για δοκίμασε να τον αφήσεις μόνο του τον μικρό, με το το καλώδιο σήματος του ΑΛΛΟΥ δίσκου (και με το καλώδιο τροφοδοσίας του άλλου επίσης..)

Δημοσ.

Φοβάμαι πως ο σκληρός σου "χτύπησε"!

Μήπως είχες κανένα antivirus τον scanare συνέχεια?

Μήπως τον έβγαλες από το case και κάπου τον χτύπησες?

Αν τον έχεις λιγότερο απο χρόνο έχει στάνταρ εγγύηση...

Δημοσ.

Ο σκληρός ήταν πάντοτε βιδωμένος στην ανάλογη θέση μέσα στο κουτί του υπολογιστή.Σε κάποιο boot βέβαια,τώρα τελευταία σαν κάτι να ακούστηκε από το σκληρό.Οσο για antivirus,AVG...Ποτέ δεν είχε πρόβλημα...

Δημοσ.
Για δοκίμασε να τον αφήσεις μόνο του τον μικρό, με το το καλώδιο σήματος του ΑΛΛΟΥ δίσκου (και με το καλώδιο τροφοδοσίας του άλλου επίσης..)

...κι έλα πες αν έγινε τίποτε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...