barca10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Καλησπέρα και από μένα. Μπορεί κάποιος να μου πει αν "σπάει" ασύρματο που μου αναγνωρίζει ο υπολογιστής μου σαν "CYTA (τέσσερα ψηφία)"? Αν έχει αναφερθεί σε προηγούμενη σελίδα κάτι κατατοπίστε με! Ευχαριστώ wep ή wpa είναι;
Bspus Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Τα CYTA ειναι ολα καινουρια οποτε λογικα θα ειναι wpa (μαλλον wpa2). Κανεις παροχος πια δεν βαζει default WEP στα καινουρια routers. Το αν οι default κωδικοι για το WPA βγαινουν με καποιον ευκολο αλγοριθμο η ειναι πολυ περιορισμενοι (οπως στα netfaster 2 πχ) ειναι αλλη υποθεση. Θεωρητικα τα παντα σπανε. Πρακτικα το wpa δεν σπαει αν ο χρηστης εχει βαλει δικο του κωδικο που δεν ειναι τραγικα ευκολος (ενα απλο αλφαριθμητικο 10 χαρακτηρων ειναι αρκετο για να θελει χρονια να σπασει,φτανει να μην ειναι κανονικη λεξη) Επισης με τιποτα δεν σπαει αν δεν συνδεεται κανεις ποτε στο δικτυο. Ακομα και το WEP, αν καποιος εχει απλως ενεργοποιημενο το ασυρματο με WEP γιατι ηταν on by default αλλα μπαινει παντα με καλωδιο δεν θα πιασεις data packets για να το σπασεις. Υπαρχουν κατι τεχνικες για τετοιες περιπτωσεις αλλα δεν ξερω κατα ποσο πιανουν. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2011 από Bspus
achilleas_f Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Κανεις παροχος πια δεν βαζει default WEP στα καινουρια routers. Κι όμως κάνεις λάθος. Η forthnet τα καινούργια thomson, με wep τα πασάρει στον κοσμάκη. Ακομα και το WEP, αν καποιος εχει απλως ενεργοποιημενο το ασυρματο με WEP γιατι ηταν on by default αλλα μπαινει παντα με καλωδιο δεν θα πιασεις data packets για να το σπασεις. Ούτε κι αυτό ισχύει. Το wep σπάει ακόμα κι αν δεν υπάρχει συνδεμένος client...
Bspus Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2011 Πολυ χαιρομαι που το μαθαινω αυτο για τη forthnet Το ξερω οτι υπαρχουν επιθεσεις ακομα και για οταν δεν υπαρχουν συνδεδεμενοι clients. Απλα εμενα δεν μου εχουν δουλεψει μεχρι τωρα . Ισως δεν εχω αρκετα δυνατο σημα
ppetr Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2011 Κι όμως κάνεις λάθος. Η forthnet τα καινούργια thomson, με wep τα πασάρει στον κοσμάκη. Αν λες για τα 585v8, εχοθν το WPA-PSK που πολλές κάρτες δεν το υποστηρίζουν. Το φετεινο VAIO μου το υποστηρίζει, το φετεινο κινητό μου όχι, όχι και σε ένα VAIO με Vista
Luciddream Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2011 εμένα πάντως μου το πάσαρε με WEP και firewall ΚΛΕΙΣΤΟ.....
ppetr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Το Firewall μπορεις να το ενεργοποιησεις, εγω το ενεργοποιησα
Luciddream Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2011 Το Firewall μπορεις να το ενεργοποιησεις, εγω το ενεργοποιησα εννοείται, το θέμα δεν ειναι αυτό, το θέμα ειναι οτι ο κόσμος δεν ξέρει βασικά πράγματα και τώρα του πασάρουν ξεκλείδωτα ρούτερ...
Luciddream Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2012 Και ποιος φταιει γι'αυτο? Ο κατασκευαστής? Εεε?? Λογικα οι ISP φταινε... αλλα θα χουν και αυτοι τους λογους τους
kostaks3 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2012 ευχαριστουμε πολυ φιλε που εκανες το τοπικ
poulinos Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2012 τα thomson οσο ξερω ερχονται με wpa.το firewall ειναι disable και καλυτερα γιατι μετα σου κοβει πραγματα και ψαχνεις γιατι.τωρα πλεον ολες οι συσκευες υποστηριζουν wpa.ισως οχι wpa2 αλλα wpa πρεπει να ειναι αρκετα παλια για να μην υποστηριζει.αλλα και ξεκλειδωτο να ερχεται ενα ρουτερ ε ας του κοψει και λιγο το μυαλο του χρηστη να το κλειδωσει η να ρωτησει.ολα στο πιατο τα θελουμε πλεον???εδω και vigor βγαινουν ξεκλειδωτα και αλλα τοσα ρουτερ ερχονται ξεκλειδωτα.και για μενα το καλυτερο ειναι για αρχη να ερχεται με ξεκλειδωτο για να μπεις απευθειας και να τα φτιαξεις εσυ.οποτε δεν ειναι ουτε θεμα Isp για custom firmware ουτε πιστευω οτι φταιει ο κατασκευαστης.ο χρηστης φταιει για μενα που παιρνει κατι και δεν κοιταει τι πηρε
Bspus Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 αλλα και ξεκλειδωτο να ερχεται ενα ρουτερ ε ας του κοψει και λιγο το μυαλο του χρηστη να το κλειδωσει η να ρωτησει.ολα στο πιατο τα θελουμε πλεον???εδω και vigor βγαινουν ξεκλειδωτα και αλλα τοσα ρουτερ ερχονται ξεκλειδωτα.και για μενα το καλυτερο ειναι για αρχη να ερχεται με ξεκλειδωτο για να μπεις απευθειας και να τα φτιαξεις εσυ.οποτε δεν ειναι ουτε θεμα Isp για custom firmware ουτε πιστευω οτι φταιει ο κατασκευαστης.ο χρηστης φταιει για μενα που παιρνει κατι και δεν κοιταει τι πηρε Καλα το οτι τα θελουμε ολα στο πιατο ειναι γνωστο και ως ενα βαθμο αναμενομενο. Η μειοψηφια ειναι αυτοι που ψαχνουν παραπανω απο το ελαχιστο δυνατο, και φυσικα εξαρουνται αυτοι που εχουν χομπυ η δουλεια την πληροφορικη. Για τους ρουτερ που αγοραζει καποιος μονος του, οντως ειναι αναμενομενο να το ρυθμισει και μονος του οποτε δεν ειναι παραλογο οι default ρυθμισεις να ειναι ολα ανοιχτα. Αλλα για τους ρουτερ των ISP και με τις "οδηγιες" που δινουν δεν μπορω να ριξω το φταιξιμο στο χρηστη. Ο χρηστης οφειλει να διαβασει τις οδηγιες που του δινουν αλλα δεν μπορω ρεαλιστικα να περιμενω να ψαξει μονος του τα υπολοιπα
nzeppos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Για τις "ανοιχτές" ρυθμίσεις, φαντάζομαι ότι θα παίζουν και κάποιο ρόλο τα τηλεφωνήματα του τύπου "Το router που μου δώσατε θέλει κωδικό για το wifi και δεν ξέρω ποιός είναι". Οπότε σου λέει προκειμένου να τους απαντάμε συνέχεια "κοιτάξτε την ετικέτα κάτω απ' το κουτί", ασ' το ανοιχτό κι ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν μετά.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Καλα το οτι τα θελουμε ολα στο πιατο ειναι γνωστο και ως ενα βαθμο αναμενομενο. Η μειοψηφια ειναι αυτοι που ψαχνουν παραπανω απο το ελαχιστο δυνατο, και φυσικα εξαρουνται αυτοι που εχουν χομπυ η δουλεια την πληροφορικη. Για τους ρουτερ που αγοραζει καποιος μονος του, οντως ειναι αναμενομενο να το ρυθμισει και μονος του οποτε δεν ειναι παραλογο οι default ρυθμισεις να ειναι ολα ανοιχτα. Αλλα για τους ρουτερ των ISP και με τις "οδηγιες" που δινουν δεν μπορω να ριξω το φταιξιμο στο χρηστη. Ο χρηστης οφειλει να διαβασει τις οδηγιες που του δινουν αλλα δεν μπορω ρεαλιστικα να περιμενω να ψαξει μονος του τα υπολοιπα συνηθως ακομα και απο παροχο να ειναι α.μπορει καποιος να δει το manual στο ιντερνετ. β.το manual συνηθως ειναι μεσα στο cd οποτε ειτε καινουριο το παρει ειτε απο Isp ας δει τι πηρε και ας βαλει μεσα το cd. Για τις "ανοιχτές" ρυθμίσεις, φαντάζομαι ότι θα παίζουν και κάποιο ρόλο τα τηλεφωνήματα του τύπου "Το router που μου δώσατε θέλει κωδικό για το wifi και δεν ξέρω ποιός είναι". Οπότε σου λέει προκειμένου να τους απαντάμε συνέχεια "κοιτάξτε την ετικέτα κάτω απ' το κουτί", ασ' το ανοιχτό κι ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν μετά. σωστο και αυτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις