drkameleon Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Τα αρχικά links και μετά από πολυ καιρό έχουν διορθωθεί... Τα αρχικά άρθρα φιλοξενούνται πλέον στη "νέα" Φωλιά, είναι διορθωμένα και πρόκειται να εμπλουτιστούν... Thank you all guys!
mistral Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 ...αν καποιςο θελει ας φτιαξει ενα step by step http://spasekaisy1yuepmporeis.wordpress.com/ το βρήκα.. διασκεδαστικό! και στα ελληνικά (σχεδόν)... και νομίζω και σωστό.
drkameleon Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 το βρήκα.. διασκεδαστικό! και στα ελληνικά (σχεδόν)... και νομίζω και σωστό. πλάκα είχε όντως! Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι τα WEP κλειδιά, κλπ δεν σπάνε ΠΑΝΤΑ με 1-2-3-4-5 στάνταρ βήματα. If you're lucky, τότε ναι - αλλά όχι πάντα. Ενδιαφέρον αρθράκι όπως και να χει...
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2009 και αρκετα ατομα κλειδωνουν με wpa επισης οποτε εκει....
drkameleon Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 και αρκετα ατομα κλειδωνουν με wpa επισης οποτε εκει.... Αυτό ισχύει, αν - ακόμα κι εκεί - στους routers με SSID "ThomsonXXXXXX" ή "SpeedtouchXXXXXX" υπάρχει λύση. (θα την δημοσιεύσω εντός των ημερών...)
Till Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Μόλις πήρε το μάτι μου το συγκεκριμένο thread. Ο τίτλος του μου έκανε μεγάλη εντύπωση: "Σπάζοντας" κλειδωμένα ασύρματα δίκτυα ή Ελεύθερο ίντερνετ για όλους Σημείωση : Οι πληροφορίες που ακολουθούν στο συγκεκριμμένο άρθρο έχουν χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. O γράφων δεν φέρει καμία ευθύνη για την χρησιμοποιήση των παρακάτω καθ' οιονδήποτε μη σύννομο τρόπο. Δύο σχόλια μόνο. 1. Πρόκειται για την πιο υποκριτική "σημείωση" που έχω διαβάσει ποτέ στο Internet. 2. Το να σπάσεις ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο έχει στήσει κάποιος στο σπίτι του για να έχει Internet στους υπολογιστές του (το οποίο φυσικά πληρώνει) δεν συνιστά Ελεύθερο Internet, συνιστά ΚΛΟΠΗ. Και με το να υποδυκνύεις στον άλλο πως θα το κλέψει ενώ παράλληλα δηλώνεις πως δεν ευθύνεσαι εσύ άμα το κλέψει, σε κάνει υποκριτή και σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί την προσωπική σου ευθύνη. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. "Ενημερωτικοί χαρακτήρες" και μπαρμούτσαλα...
mistral Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 1. Πρόκειται για την πιο υποκριτική "σημείωση" που έχω διαβάσει ποτέ στο Internet.. Προφανώς δεν διαβάζεις πολύ στο internet. Αν ψάξεις λίγο θα δείς πως υπάρχουν χιλιάδες θέματα σαν το παρόμοιο και με τις ίδιες ακριβώς επισημάνσεις / προειδοποιήσεις και αποποιήσεις ευθύνης εκ μέρους των συγγραφέων αυτών των θεμάτων. 2. Το να σπάσεις ένα ασύρματο δίκτυο το οποίο έχει στήσει κάποιος στο σπίτι του για να έχει Internet στους υπολογιστές του (το οποίο φυσικά πληρώνει) δεν συνιστά Ελεύθερο Internet, συνιστά ΚΛΟΠΗ. Και με το να υποδυκνύεις στον άλλο πως θα το κλέψει ενώ παράλληλα δηλώνεις πως δεν ευθύνεσαι εσύ άμα το κλέψει, σε κάνει υποκριτή και σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί την προσωπική σου ευθύνη. Δεν σου περνάει κάν απ το μυαλό πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να τεστάρει την ασφάλεια του δικού του δικτύου ή ενός φίλου του ή του γραφείου του έτσι; Για σκέψου μήπως μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ αυτό το ενδεχόμενο. Λέω μήπως.. Επίσης η δυνατότητα και η γνώση του πως σπάει ένα ασύρματο δίκτυο ΔΕΝ σημαίνει υποχρεωτικά και χρήση του ανάλογου δικτύου. Σωστά; Κάποιος κάλλιστα μπορεί να γνωρίζει πως σπάει ένα δίκτυο να το σπάσει και μετά να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του δικτύου να αυξήσει την ασφάλεια του δικτύου του. Σωστά; Ούτε αυτό σου πέρασε απ τον νού ή μάλλον δεν διαβάζεις αρκετά παρόμοια θέματα όπως είπαμε παραπάνω.. ΚΛΟΠΗ δεν είναι η ικανότητα / δυνατότητα σπασίματος ενός δικτύου όπως βέβαια ΔΕΝ είναι κλοπή ούτε η δυνατότητα / ικανότητα χρήσης ενός δικτύου που δεν σου ανήκει. ΚΛΟΠΗ είναι η χρήση αυτού του δικτύου που που έχει κάποιος την δυνατότητα να σπάσει και να χρησιμοποιήσει. Σωστά; Άλλο λοιπόν χρήση του δικτύου που έσπασε κάποιος και άλλο σπάσιμο του κωδικού ή και δυνατότητα χρήσης ενός δικτύου. Τεράστια διαφορά. Άλλο δηλαδή το να γνωρίζω να βρίζω και να μπορώ να βρίσω αν και όταν θελήσω ή το κρίνω σκόπιμο και άλλο το να βρίζω. Εντελώς διαφορετικά πράγματα. Εξ άλλου όπως έγραψα και αλλού περί κλοπής δικαιούται να μιλάει μόνο όποιος έχει τα πάντα πληρωμένα ή νόμιμα εγκατεστημένα στον υπολογιστή του και ουδέποτε κατέβασε ούτε ένα mp3 ή μια ταινία στο παράνομο. Αν έστω και μία φορά το έκανε και κατηγορεί τους άλλους για υποκρισία αποδεικνύει πως ο ίδιος είναι αυτό που κατηγορεί τους άλλους: υποκριτής. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. "Ενημερωτικοί χαρακτήρες" και μπαρμούτσαλα... Ακριβώς! Διάβασε με προσοχή όλα όσα σου έγραψα και τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς λέμε και κυρίως δεν θα κατηγορούμε κανέναν πλήν βεβαίως του εαυτού μας για τα όσα παράνομα downloads έχει κάνει, επειδή τρέχει σπασμένα windows και επειδή τρέχει σπασμένες εφαρμογές. Και επειδή κατηγορεί ανθρώπους ως υποκριτές επειδή γράφουν κάτι για εκπαιδευτικούς λόγους χωρίς να μπορεί να αποδείξει αυτό που ισχυρίζεται. Και ένας τελευταίος ίσως προβληματισμός: σκέφτηκες πως όσοι διαβάζουν αυτό το θέμα οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - έχουν ήδη μια δική τους καθόλα νόμιμη και πληρωμένη σύνδεση; και ότι για να σερφάρουν στο φόρουμ δεν έχουν σπάσει κανένα δίκτυο; και μήπως πράγματι ενδιαφέρονται να μάθουν απλώς πώς γίνεται να σπάσει ένα δίκτυο και όχι να έχουν τζάμπα σύνδεση; επειδή η απλή λογική λέει «τι να την κάνει την σύνδεση του γείτονα όταν έχει ήδη μια δική του νόμιμη και πληρωμένη;» Αλλά είπαμε.. αυτά τα λέει η καλοπροαίρετη και απλή λογική, όχι η κακοπροαίρετη και πονηρή λογική. Έτσι για να μην φτάνουμε εύκολα σε αφορισμούς και εύκολα συμπεράσματα δλδ για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Καλή χρονιά!
tonyk_x Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Προφανώς δεν διαβάζεις πολύ στο internet. Αν ψάξεις λίγο θα δείς πως υπάρχουν χιλιάδες θέματα σαν το παρόμοιο και με τις ίδιες ακριβώς επισημάνσεις / προειδοποιήσεις και αποποιήσεις ευθύνης εκ μέρους των συγγραφέων αυτών των θεμάτων. Εγώ πάλι που διαβάζω έχω δει και πολλά θέματα με το πως να αυτοκτονήσεις... Το ότι το έχει κάνει και κάποιος άλλος πριν από εσένα δε σημαίνει ούτε ότι είναι νόμιμο, ούτε ηθικά σωστό ... Δεν σου περνάει κάν απ το μυαλό πως μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να τεστάρει την ασφάλεια του δικού του δικτύου ή ενός φίλου του ή του γραφείου του έτσι; Για σκέψου μήπως μπορεί να υπάρχει ΚΑΙ αυτό το ενδεχόμενο. Λέω μήπως.. Μαζί σου σε αυτό. Και προσωπικά μου περνάει από το μυαλό και το θεωρώ πολύ χρήσιμο.Αλλά δεν αναφέρεις στον τίτλο ότι οι πληροφορίες απευθύνονται εκεί... κάθε άλλο μάλιστα... Για αυτό το λόγο και εισέπραξες την απάντηση και τα σχόλια του Till. Επίσης η δυνατότητα και η γνώση του πως σπάει ένα ασύρματο δίκτυο ΔΕΝ σημαίνει υποχρεωτικά και χρήση του ανάλογου δικτύου. Σωστά; Κάποιος κάλλιστα μπορεί να γνωρίζει πως σπάει ένα δίκτυο να το σπάσει και μετά να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του δικτύου να αυξήσει την ασφάλεια του δικτύου του. Σωστά; Ούτε αυτό σου πέρασε απ τον νού ή μάλλον δεν διαβάζεις αρκετά παρόμοια θέματα όπως είπαμε παραπάνω.. ΚΛΟΠΗ δεν είναι η ικανότητα / δυνατότητα σπασίματος ενός δικτύου όπως βέβαια ΔΕΝ είναι κλοπή ούτε η δυνατότητα / ικανότητα χρήσης ενός δικτύου που δεν σου ανήκει. ΚΛΟΠΗ είναι η χρήση αυτού του δικτύου που που έχει κάποιος την δυνατότητα να σπάσει και να χρησιμοποιήσει. Σωστά; Άλλο λοιπόν χρήση του δικτύου που έσπασε κάποιος και άλλο σπάσιμο του κωδικού ή και δυνατότητα χρήσης ενός δικτύου. Τεράστια διαφορά. Άλλο δηλαδή το να γνωρίζω να βρίζω και να μπορώ να βρίσω αν και όταν θελήσω ή το κρίνω σκόπιμο και άλλο το να βρίζω. Εντελώς διαφορετικά πράγματα. Ατυχές η σύγκριση νομίζω... Θα σου δώσω και εγώ ένα παράδειγμα... το ότι μπορώ να παραβιάσω μία πόρτα δεν είναι αδίκημα και οπωσδήποτε δεν είναι κλοπή. Αν σπάσω την πόρτα του γείτονα μου, ακόμα και αν δεν μπω στο σπίτι του, θεωρήτε παραβίαση και διάρρηξη ... Εκτός και αν εσύ μπορείς να την σπάσεις και να ισχυριστείς στο δικαστήριο ότι από τη στιγμή που δεν μπήκες μέσα και δεν πήρες τίποτα είσαι αθώος και ο γείτονας πρέπει να σε ευχαριστεί που το υπέδειξες ότι πρέπει να βάλει και συναγερμό γιατί η ασφάλεια που έχει σπίτι του δεν είναι αρκετή.... Εξ άλλου όπως έγραψα και αλλού περί κλοπής δικαιούται να μιλάει μόνο όποιος έχει τα πάντα πληρωμένα ή νόμιμα εγκατεστημένα στον υπολογιστή του και ουδέποτε κατέβασε ούτε ένα mp3 ή μια ταινία στο παράνομο. Αν έστω και μία φορά το έκανε και κατηγορεί τους άλλους για υποκρισία αποδεικνύει πως ο ίδιος είναι αυτό που κατηγορεί τους άλλους: υποκριτής. Ακριβώς! Διάβασε με προσοχή όλα όσα σου έγραψα και τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς λέμε και κυρίως δεν θα κατηγορούμε κανέναν πλήν βεβαίως του εαυτού μας για τα όσα παράνομα downloads έχει κάνει, επειδή τρέχει σπασμένα windows και επειδή τρέχει σπασμένες εφαρμογές. Και επειδή κατηγορεί ανθρώπους ως υποκριτές επειδή γράφουν κάτι για εκπαιδευτικούς λόγους χωρίς να μπορεί να αποδείξει αυτό που ισχυρίζεται. Η γνωστή καραμέλα. Το πως σε αυτή τη χώρα θεωρούνται όλα νόμιμα και μη κατακριτέα επειδή τα κάνουν όλα δεν το κατάλαβα ποτέ... Και ένας τελευταίος ίσως προβληματισμός:σκέφτηκες πως όσοι διαβάζουν αυτό το θέμα οι περισσότεροι - αν όχι όλοι - έχουν ήδη μια δική τους καθόλα νόμιμη και πληρωμένη σύνδεση; και ότι για να σερφάρουν στο φόρουμ δεν έχουν σπάσει κανένα δίκτυο; και μήπως πράγματι ενδιαφέρονται να μάθουν απλώς πώς γίνεται να σπάσει ένα δίκτυο και όχι να έχουν τζάμπα σύνδεση; επειδή η απλή λογική λέει «τι να την κάνει την σύνδεση του γείτονα όταν έχει ήδη μια δική του νόμιμη και πληρωμένη;» Αλλά είπαμε.. αυτά τα λέει η καλοπροαίρετη και απλή λογική, όχι η κακοπροαίρετη και πονηρή λογική. Μπορεί να το διαβάσει από Ίντερνετ Cafe, από wifi ελεύθερης πρόσβασης, από τον εργασιακό του χώρο κλπ.Χώροι δηλ που έχει πρόσβση στο Ίντερνετ δωρεάν ή με χρονοχρέωση. Μακάρι βέβαια να τα διαβάζει γιατί ενδιαφέρεται να ενημερώσει το γείτονα ότι το δίκτυο του μπάζει. Είναι και άγιες μέρες και οι καλές πράξεις είναι στην ημερίσια διάταξη. Έτσι για να μην φτάνουμε εύκολα σε αφορισμούς και εύκολα συμπεράσματα δλδ για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε. Καλή χρονιά! Με συγχωρείς αλλά όπως σου είπα και παραπάνω δεν φταίει το κεφάλι του για αυτά που σου είπε. Φταίει ο τρόπος που όρισες τον τίτλο σου και οι απαντήσεις που του έδωσες. Και επειδή σε πήρα και λίγο μονότερμα να πούμε και τα καλά. Μπράβο σου για το χρόνο που διέθεσες και τις πληροφορίες που δημοσίευσες. Σαν οδηγός είναι πάρα πολύ καλός. Καλή Χρονιά!!! Υ.Γ.: και για να γλιτώσω κόσμο από το να μου κάνει ερωτήσεις. Ναι έχω κατεβάσει mp3, ταινίες και software, έχω παραβιάσει δίκτυο, ασύρματο και μη. Δεν το διατυμπανίζω ούτε νιώθω περήφανος όμως για τα downloads και για τις παραβιάσεις που έγιναν χωρίς ο κάτοχος να το γνωρίζει.
poulinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό ισχύει, αν - ακόμα κι εκεί - στους routers με SSID "ThomsonXXXXXX" ή "SpeedtouchXXXXXX" υπάρχει λύση. (θα την δημοσιεύσω εντός των ημερών...) κανα Key generator Για thomson?γιατι κατι τετοιο μαλλον θα παιζει,δεν γινεται να δινουν manual τα κλειδια.
mistral Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2010 Το ότι το έχει κάνει και κάποιος άλλος πριν από εσένα δε σημαίνει ούτε ότι είναι νόμιμο, ούτε ηθικά σωστό ... Δεν νομίζω να μίλησα κάπου για «νόμιμο» ή για «ηθικά σωστό» Τόνισα όμως το να διαβάσει με προσοχή όσα παρέθεσα Με «προσοχή» για μένα σημαίνει να μένει στην ακριβεία των λέξεων που έγραψα και να ΜΗΝ ερμηνεύει ή «καταλαβαίνει» ότι θέλει απ όσα γράφω. Είναι που είναι η γραπτή επικοινωνία για τα μπάζα αν την παρερμηνεύουμε ή την «καταλαβαίνουμε» κιόλας καταντάει άστα να πάνε. Δεν έγραψα λοιπόν ούτε για «νόμιμο» ούτε για «ηθικά σωστό» Ο Βουλγαράκης νομίζω έλεγε κάτι τέτοια.. Μαζί σου σε αυτό. Και προσωπικά μου περνάει από το μυαλό και το θεωρώ πολύ χρήσιμο.Αλλά δεν αναφέρεις στον τίτλο ότι οι πληροφορίες απευθύνονται εκεί... κάθε άλλο μάλιστα... Για αυτό το λόγο και εισέπραξες την απάντηση και τα σχόλια του Till.. Η διαφορά μας είναι πολύ απλή: ΔΕΝ άνοιξα εγώ αυτό το θέμα! Απλά έχω γράψει λίγες παραθέσεις και την άποψή μου. Η απάντησή μου δλδ δεν αφορά εμένα προσωπικά αλλά είναι η εν γένει άποψή μου γι αυτά τα θέματα. Δεν με αφορά προσωπικά το ζήτημα. Απόψεις επί του θέματος και αντιπαραθέσεις επί των απόψεων των άλλων παραθέτω. Οπότε ο φίλος παραπάνω δεν αναφέρθηκε σε μένα αλλά σε αυτό που ξεκίνησε το θέμα. Ατυχές η σύγκριση νομίζω... Θα σου δώσω και εγώ ένα παράδειγμα... το ότι μπορώ να παραβιάσω μία πόρτα δεν είναι αδίκημα και οπωσδήποτε δεν είναι κλοπή. Αν σπάσω την πόρτα του γείτονα μου, ακόμα και αν δεν μπω στο σπίτι του, θεωρήτε παραβίαση και διάρρηξη ... Εκτός και αν εσύ μπορείς να την σπάσεις και να ισχυριστείς στο δικαστήριο ότι από τη στιγμή που δεν μπήκες μέσα και δεν πήρες τίποτα είσαι αθώος και ο γείτονας πρέπει να σε ευχαριστεί που το υπέδειξες ότι πρέπει να βάλει και συναγερμό γιατί η ασφάλεια που έχει σπίτι του δεν είναι αρκετή.... «Ατυχής»... συγγνώμη για την διόρθωση. Καλοπροαίρετα την κάνω. Όμως δεν είναι ατυχής η σύγκριση. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε βαρβαρότητες του στύλ «σπάσε την πόρτα» κλπ Απλά πάς στον «κλειδαρά» και φτιάχνεις ένα αντικλείδι. Και τό έχεις. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις ποτέ δεν υπάρχει παρανομία. Η παρανομία αρχίζει απ τη στιγμή που «θα μπείς στο σπίτι». Σωστά; Ατυχές είναι μάλλον το δικό σου παράδειγμα. Η γνωστή καραμέλα. Το πως σε αυτή τη χώρα θεωρούνται όλα νόμιμα και μη κατακριτέα επειδή τα κάνουν όλα δεν το κατάλαβα ποτέ... Το ξανατονίζω: να διαβάζουμε με προσοχή! Το «δεν είναι παράνομο» δεν ισούται με το «είναι νόμιμο». Απλά δεν είναι παράνομο. Το ότι δεν είναι παράνομο δεν σημαίνει ότι είναι και ηθικό ή νόμιμο. Απλά «δεν είναι παράνομο»... Με συγχωρείς αλλά όπως σου είπα και παραπάνω δεν φταίει το κεφάλι του για αυτά που σου είπε. Φταίει ο τρόπος που όρισες τον τίτλο σου και οι απαντήσεις που του έδωσες. Και γώ στο έγραψα παραπάνω: ΔΕΝ είναι δικό μου το θέμα! Και επειδή σε πήρα και λίγο μονότερμα να πούμε και τα καλά.Μπράβο σου για το χρόνο που διέθεσες και τις πληροφορίες που δημοσίευσες. Σαν οδηγός είναι πάρα πολύ καλός. Ευχαριστώ! αλλά αυτά αφορούν τον συγγραφέα του θέματος. Σε αυτόν η δόξα και η έπαινοι. Εγώ είμαι ταπεινό χρήστη. Καλή Χρονιά!!! Καλή χρονιά! Και το εννοώ .. είναι εντελώς εγκάρδια και φιλική η αντιπαράθεσή μου. Υ.Γ.: και για να γλιτώσω κόσμο από το να μου κάνει ερωτήσεις.Ναι έχω κατεβάσει mp3, ταινίες και software, έχω παραβιάσει δίκτυο, ασύρματο και μη. Δεν το διατυμπανίζω ούτε νιώθω περήφανος όμως για τα downloads και για τις παραβιάσεις που έγιναν χωρίς ο κάτοχος να το γνωρίζει. Mπα.. δεν σε πιστεύω!
drkameleon Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2010 εγώ, προσωπικά χρησιμοποιώ ένα... ελαφρώς τροποποιημένο script-άκι σε python πάντως...
karfopouloss Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 υπαρχει καποιο προγραμμα συγκεκριμενο για να σπασεισ δικτυο? αν πως λεγεται?? ευχαριστω!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2010 υπαρχει καποιο προγραμμα συγκεκριμενο για να σπασεισ δικτυο? αν πως λεγεται?? ευχαριστω!! Για wireless παντα http://www.aircrack-ng.org/
Προτεινόμενες αναρτήσεις