xatzis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Ok έχετε απόλυτο δίκιο!!!!και για την ακρίβεια τα vista δεν παλεύονται!!!!!!θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει-καθοδηγήσει με την σωστή επιλογή Linux!!!και πως γίνετε η εγκατάσταση τους!?Δηλώνω λίγο άσχετος με το θέμα Linux!!!Συγγνώμη που ξέφυγα από το θέμα!!!!κ ευχαριστώ πολύ!!!! Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, η διανομή που θέλεις λέγετε backtrack 3 και έχει αρκετά tools ώστε να χακάρεις τα γειτονόπουλα!
fsbmaniac Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 To θεμα ειναι να εχεις κανει καλες ρυθμισεις ακομα και σε wep ...και να βαλεις εναν πολυπλοκο κωδικο .Απο εκει και περα το χαος ειδικα εαν παμε σε wpa-2 TKIP + AES Το εχω μελετησει τοσο πολυ λογω πτυχιακης και λογω σχολης .Ενα καλοστημενο ασυρματο πρακτικα ειναι αδυνατον να σπαστει .Θεωρητικα γινεται αλλα στην πραξη....ειναι τρομερα δυσκολο. Οσο για κωδικους λιγη σκεψη ..καντε ενα μοτιβο ...συμβολα πολλα χαρακτηρες κεφαλαια μικρα και αριμοι .... Ενας τετοιος κωδικος απο 12-13 ψηφια και πανω ..ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ
FarCry Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Σε εμένα απευθύνεσαι ? fixed....... -----Προστέθηκε 11/2/2009 στις 11 : 03 : 35----- To θεμα ειναι να εχεις κανει καλες ρυθμισεις ακομα και σε wep ...και να βαλεις εναν πολυπλοκο κωδικο αυτό το σκέφτηκες πολύ ώρα? μάλλον δεν μελέτησες καλά Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2009 από FarCry Αυτόματη ένωση μηνυμάτων
StavrosD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σε wep ο κωδικός βρίσκεται σε μερικά λεπτάκια. Το έχω δοκιμάσει στο δίκτυό μου. Μόνο όταν χρησιμοποίησα MAC address filtering ψιλοασφάλισα το σύστημα, αλλά και πάλι το MAC μπορεί να το αλλάξει κάποιος που ξέρει, όπως επίσης μπορεί να υποκλέψει πακέτα (από αυτό ήθελα να προστατευτώ, για να μην ανησυχώ για τα username και password σε διάφορα site, όπως και για τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Το WPA πλέον μπορεί να σπάσει πολύ πιο γρήγορα από παλιά, καθώς τα νέα προγράμματα χρησιμοποιούν τις GPU και δοκιμάζουν τουλάχιστον 100 φορές περισσότερα κλειδιά ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με έναν Core 2 Duo. Και για το WPA2 έχει βγει κάποιο πρόγραμμα. Μόνο με WPA2 +AES υπάρχει ακόμα ασφάλεια, με κρυφό SSID και MAC address filtering.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 good lord, πολύ άγχος... ευτυχώς που στην γειτονιά μου είναι όλοι οι τεχνοφοβικοί και μόνο εγώ έχω ασύρματο δίκτυο
FarCry Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 με κρυφό SSID και MAC address filtering. αυτα ειναι πραγματικα αχρηστα. ασφαλεια μηδεν
StavrosD Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 αυτα ειναι πραγματικα αχρηστα. ασφαλεια μηδεν Το MAC address σου προσφέρει ένα επίπεδο ασφάλειας. Αν κάποιος αλλάξει το mac address του για να μπει στο δίκτυο, και υπάρχει ανοιχτός ο υπολογιστής που έχει αυτό το mac address, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο δίκτυο οπότε θα το υποψιαστεί ο administrator.
FarCry Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) Το MAC address σου προσφέρει ένα επίπεδο ασφάλειας. Αν κάποιος αλλάξει το mac address του για να μπει στο δίκτυο, και υπάρχει ανοιχτός ο υπολογιστής που έχει αυτό το mac address, θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο δίκτυο οπότε θα το υποψιαστεί ο administrator. μαλλον αγνοεις το de-authentication attack δε με καταλαβες προστασια γενικα λεω. και χωρις να βαλεις κατι παλι μπορεις να το υποψιαστεις. δε λεει κατι αυτο. το θεμα ειναι να το αποτρεψεις οχι οποτε το υποψιαζεσαι να το κλεινεις. για παραδειγμα εγω αφησα ανοιχτο το ρουτερ. και καθως πηγα στο δωματιο μου (εχει φατσα προς την πορτα τα λαμπακια) ειδα το λαμπακι του data να αναβοσβηνει τρελλα (που σημαινει οτι καποιος κατεβαζει) ενω ηξερα οτι δεν υπηρχε κινηση στο δικο μου δικτυο. μπηκα μεσα εβαλα wap2 και το λαμπακι σταθεροποιηθηκε. αυτο δε μας λεει κατι. αν βαζεις mac filtering ως μεσο αντιληψης της εισβολης δε χρειαζεται. θα το καταλαβεις και μονος σου. η ασφαλεια βασιζεται στην αποτροπη της ενεργειας. δηλαδη ξερω οτι δε μπορει καποιος να εισβαλει. τελος. οποτε το wpa2 σε υπερκαλυπτει. τωρα το hidden SSID και mac filtering ειναι αχρηστα. αν εχεις μονο hidden SSID και mac filtering ειναι τρυπιο το συστημα. Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου 2009 από FarCry
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Σε wep ο κωδικός βρίσκεται σε μερικά λεπτάκια. Το έχω δοκιμάσει στο δίκτυό μου. Μόνο όταν χρησιμοποίησα MAC address filtering ψιλοασφάλισα το σύστημα, αλλά και πάλι το MAC μπορεί να το αλλάξει κάποιος που ξέρει, όπως επίσης μπορεί να υποκλέψει πακέτα (από αυτό ήθελα να προστατευτώ, για να μην ανησυχώ για τα username και password σε διάφορα site, όπως και για τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Το WPA πλέον μπορεί να σπάσει πολύ πιο γρήγορα από παλιά, καθώς τα νέα προγράμματα χρησιμοποιούν τις GPU και δοκιμάζουν τουλάχιστον 100 φορές περισσότερα κλειδιά ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με έναν Core 2 Duo. Και για το WPA2 έχει βγει κάποιο πρόγραμμα. Μόνο με WPA2 +AES υπάρχει ακόμα ασφάλεια, με κρυφό SSID και MAC address filtering. το να σπασεις κατι με dictionary attack to θεωρω βλακεια.παρε και 10 pc να ψαχνουν για κωδικους.αν εχω βαλω 64 ψηφια wpa2 μαλλον ουτε ολα τα pc του κοσμου δεν θα προλαβουν να το βρουν μεχρι να πεθανω.
FarCry Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 το να σπασεις κατι με dictionary attack to θεωρω βλακεια.παρε και 10 pc να ψαχνουν για κωδικους.αν εχω βαλω 64 ψηφια wpa2 μαλλον ουτε ολα τα pc του κοσμου δεν θα προλαβουν να το βρουν μεχρι να πεθανω. μεγαλυτερη σημασια εχει να ειναι truly random παρα το μεγεθος
poulinos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2009 μεγαλυτερη σημασια εχει να ειναι truly random παρα το μεγεθος εντταξει τωρα να βαλεις 64 characters κλειδι και να δωσεις 1111111111111111111111111111111111111111 θα πρεπει να εισαι ...
StavrosD Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Όντως, 64 ψηφία είναι πρακτικά αδύνατο να σπάσουν. Για κωδικό 8 ψηφίων, μόνο με μικρά γράμματα, ένας C2D με 2χ nvidia 280 χρειάζεται 3 μήνες για να δοκιμάσει όλα τα πιθανά κλειδιά.
FarCry Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 (επεξεργασμένο) εντταξει τωρα να βαλεις 64 characters κλειδι και να δωσεις 1111111111111111111111111111111111111111 θα πρεπει να εισαι ... τα 128 Bit ειναι effective 13 bytes γιατι εχει και οverhead. αρα ειναι 13 chars. 64 πως βαζεις? σε wpa το effective ειναι 128 bit και παλι ειναι 16 chars... Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2009 από FarCry
poulinos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 τα 128 Bit ειναι effective 13 bytes γιατι εχει και οverhead. αρα ειναι 13 chars. 64 πως βαζεις? σε wpa το effective ειναι 128 bit και παλι ειναι 16 chars... δεν λες για wep εσυ που δινεις δεκαεξαδικο? για wpa πηγαινε και δοκιμασε να βαλεις 64 χαρακτηρες.θα τους παρει κανονικα.στο siemens στους γραφει κιολας νομιζχω 8 - 64
dark_banishing Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2009 Ακριβώς. Ένα άλλο θέμα είναι πιο encryption συμφέρει από άποψη απόδοσης. Και εδώ τα πράγματα είναι αντίστροφα. Το wep είναι το πιο light, μετά το wpa και τελευταίο το wpa2. Φυσικά χωρίς encryption έχεις την μεγαλύτερη ταχύτητα. Όμως επειδή το wpa2 θέλει αρκετά γερό μηχανάκι για να τρέξει τα περισσότερα router δεν το υποστηρίζουν μέσω software αλλά στο hardware. Έτσι έχουν 0 overhead. Άρα ένα router που υποστηρίζει wpa2 σχεδόν πάντα σου δίνει την μεγαλύτερη ταχύτητα στην κρυπτογράφηση/αποκρυπτογράφηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις