Προς το περιεχόμενο

"Σπάζοντας" κλειδωμένα ασύρματα δίκτυα

drkameleon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω συλεξει διαφορα προγραμματα απο το νετ και ενα απο αυτα ξεκλειδωνει cytaxxxxxx thomsonxxxxxx otexxxxxx.

Δεν μπορεις να μου δωσεις αυτο του otexxxxxx. ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχει να κανει με την "ξενοφοβια". Θα σου υπενθυμισω εναν απο τους λογους για τον οποιο καλο ειναι να εχεις κλειδωμενο το δικτυο και να δινεις προσβαση σε οποιον θελεις, αρκει να γνωριζεις ποιος ειναι. Τι θα κανεις στην μικρη περιπτωση οπου καποιος χρησιμοποιησει το δικτυο σου για να δει/κατεβασει/ανεβασει κατι ιδιαιτερα παρανομο? Και βρεις το μπελα σου εξαιτιας αυτου και της IP που εντοπιστηκε και ειναι συνδεδεμενη με το ονομα σου? Δεν αναφερομαι σε ταινιες, σειρες και warez προγραμματα, προς το παρον δεν υπαρχει προβλημα μ αυτα στην Ελλαδα. 

Πιθανοτατα θα βγαλεις ακρη υστερα απο ερευνα forensics, αλλα μεχρι τοτε θα καταριεσαι την ωρα και τη στιγμη που εφτασες στο σημειο να πρεπει να αποδειξεις πως δεν εισαι ελεφαντας και πως εισαι απλα καποιος που ηθελε να βοηθησει.

Δεν προσπαθω να σε τρομαξω, hats off to you που αφηνεις τον κοσμο να χρησιμοποιει το δικτυο σου για να συνδεεται στο internet. Απλα σιχαινομαι να βλεπω ατομα αντιστοιχης νοοτροπιας να βρισκουν τον μπελα τους χωρις λογο.

Πολυ σωστη η ολη τοποθετηση σου και συμφωνω απολυτα απλα αν θυμασαι και εσυ στο παρελθον ολοι μα ολοι ειχαν ξεκλειδωτα τα δυκτια τους.Τι εγινε ξαφνικα και ολοι μα ολοι τα κλειδωσαν???Και δεν αναφερομαι στις εταιριες που ενεργοποιουν το κλειδωμα αυτοματα , αλλα στα προκλητικα SSID του τυπου : ο τζαμπας πεθανε , οσο κλεψατε κλεψατε κουφαλες , κλπ... Λες και του εκλεψες την περιουσια ξερω γω ... Αν το σκεφτουμε αλλιως ολοι αυτοι με τα κεντρα ψυχαγωγιας , εστιασης , ακομα και μεγαλες αλυσηδες καταστηματων που εχουν ελευθερο ιντερνετ προς το κοινο , για ποιο λογο δεν το κλειδωνουν??Αυτοι δεν φοβουντε μηπως τυχει και καποιος εκμεταλευτει το δικο τους ιντερνετ παρανομα??Tραγικη ειρωνια νομιζω καποιος να εχει κλειδωμενο δυκτιο και ταυτοχρονα να σερφαρει απο την εκαστοτε καφετερια με το iphone του η το android του και να το παιζει και μαγκας ... Και εχω την εντυπωση οτι μεσα απο το main router menu μπορεις να δεις ποιος η ποιοι ειναι συνδεδεμενοι απανω σου...μπορεις μεσα απο τις mac address να ξεκαθαρισεις το τοπιο σε μια αξιοποινη πραξη , νομιζω :) Παρολα αυτα δεν διαφονω μαζι σου.. αποψεις ανταλασουμε :) Hθελα να προσθεσω και κατι ακομα...Ολα αυτα τα προγραμματα που κυκλοφορουν ελευθερα στο δυαδυκτιο που σπανε κωδικους "τα σπαστηρια " ακομα και το backtrack κλπ κλπ..Δεν ειναι παρανομα ολα αυτα??Αφου σπανε κωδικους fb ριχνουν sites δεν θεωρουντε παρανομα??

Χωρις κωδικό δεν ξερω (δεν εχω προσπαθήσει) το σημα πάντως είναι πολυ ισχυρό 90-100%

Ε τοτε μαλλον φιλε δεν συμβαδιζει ο κωδικος σου :)

Δεν μπορεις να μου δωσεις αυτο του otexxxxxx. ???

Mπορω αλλα δεν ξερω πως..Αν καποιος μπορει να βοηθησει στο πως να το κανω να στο στειλω

Πολυ σωστη η ολη τοποθετηση σου και συμφωνω απολυτα απλα αν θυμασαι και εσυ στο παρελθον ολοι μα ολοι ειχαν ξεκλειδωτα τα δυκτια τους.Τι εγινε ξαφνικα και ολοι μα ολοι τα κλειδωσαν???Και δεν αναφερομαι στις εταιριες που ενεργοποιουν το κλειδωμα αυτοματα , αλλα στα προκλητικα SSID του τυπου : ο τζαμπας πεθανε , οσο κλεψατε κλεψατε κουφαλες , κλπ... Λες και του εκλεψες την περιουσια ξερω γω ... Αν το σκεφτουμε αλλιως ολοι αυτοι με τα κεντρα ψυχαγωγιας , εστιασης , ακομα και μεγαλες αλυσηδες καταστηματων που εχουν ελευθερο ιντερνετ προς το κοινο , για ποιο λογο δεν το κλειδωνουν??Αυτοι δεν φοβουντε μηπως τυχει και καποιος εκμεταλευτει το δικο τους ιντερνετ παρανομα??Tραγικη ειρωνια νομιζω καποιος να εχει κλειδωμενο δυκτιο και ταυτοχρονα να σερφαρει απο την εκαστοτε καφετερια με το iphone του η το android του και να το παιζει και μαγκας ... Και εχω την εντυπωση οτι μεσα απο το main router menu μπορεις να δεις ποιος η ποιοι ειναι συνδεδεμενοι απανω σου...μπορεις μεσα απο τις mac address να ξεκαθαρισεις το τοπιο σε μια αξιοποινη πραξη , νομιζω :) Παρολα αυτα δεν διαφονω μαζι σου.. αποψεις ανταλασουμε :) Hθελα να προσθεσω και κατι ακομα...Ολα αυτα τα προγραμματα που κυκλοφορουν ελευθερα στο δυαδυκτιο που σπανε κωδικους "τα σπαστηρια " ακομα και το backtrack κλπ κλπ..Δεν ειναι παρανομα ολα αυτα??Αφου σπανε κωδικους fb ριχνουν sites δεν θεωρουντε παρανομα??

Γιατί στο παρελθόν δεν ήξεραν τι πάει να πει ασύρματο, δεν είχε τόση πέραση το smartphone, δεν ήξεραν τι πάει να πει κατέβασμα (όχι όπως τώρα που και η κουτσή Μαρία γνωρίζει για τα torrent - μέγα λάθος, if you ask me, αλλά άλλη ιστορία αυτό), δεν ήξεραν..., δεν ήξεραν...., δεν ήξεραν... . You get my point. 

Όσο για τα περίεργα SSID που λες, δεν νομίζω ότι, με τα σημερινά δεδομένα, αυτά τα 250 € τον χρόνο που πληρώνει ο άλλος για να έχει internet, να τα έχετε βγάλει μαζί, ε;

No offense αλλά αν το internet κοστίζει σε ένα χρόνο τον μισό του μηνιαίο μισθό (μέχρι στιγμής γιατί σε λίγο θα του κοστίζει ένα μισθό - όχι δεν θα ανέβει το internet), τότε γιατί να στο δώσει σε εσένα και σε κάθε εσένα; Για να του ξεζουμίζεις τη γραμμή να μη μπορεί να κάνει κάτι αυτός όποτε το θέλει, ακόμα και αν αυτό το κάτι είναι να παίξει παιχνίδι στο Facebook; 

Α, ναι! Και μην αρχίσεις μα εγώ δεν τα κάνω αυτά κ.λπ., γιατί, αν κρίνουμε από τα καλά παιδιά που έχουν εμφανιστεί εδώ κατά καιρούς, κανείς δεν τα κάνει αυτά. ;)

Οπότε, ναι! Του κλέβεις την περιουσία του. Τόσο απλό είναι, και όλα αυτά περί... κοινοκτημοσύνης, άσε τα για την εκκλησία :)

Και το παράδειγμά σου είναι επίσης άκυρο. Όλοι αυτοί με τα κέντρα εστίασης, καφετέριες, κ.λπ., αυτό που κάνουν μεν είναι να παρέχουν δωρεάν internet για τους πελάτες τους, αλλά δεν έχουν ένα απλό router από πίσω για να δίνουν αυτό το Internet. Τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχουν ένα απλό router, αλλά πότε οι Έλληνες επιχειρηματίες έκαναν κάτι σωστό, για να το κάνουν τώρα;  

Αλλά έτσι κι αλλιώς, αυτοί που έχουν ένα απλό router από πίσω στην ουσία δεν έχουν Internet να δώσουν, γιατί το ξεζουμίζουν άλλοι. 

Το backtrack είναι μια forensic suite. Μην κοιτάς που έχει καταντήσει να είναι γνωστό μόνο για μια από τις πολλές δυνατότητές του. Αυτό σημαίνει ότι, μπορείς μεν να το χρησιμοποιήσεις να σπάσεις τον κωδικό που έχω στο ασύρματό μου, κανείς δεν με εμποδίζει, όμως, να το χρησιμοποιήσω για να σου.... «σπάσω» τον υπολογιστή και μαζί με αυτόν όλη την Online ζωή σου ;) Αλλά... είπαμε: η ημιμάθεια είναι το παν στην Ελλάδα! :)

Τι εννοώ; Ο Gi0 σου είπε μόνο το ένα κομμάτι. Ας σου πω εγώ το άλλο.

Έχω ένα ασύρματο και το αφήνω ελεύθερο. Το βλέπεις εσύ και ο κάθε εσύ και, μες στην τρελή χαρά, συνδέεστε και αρχίζετε να κάνετε τη δουλειά σας (βλέπετε τα email σας, ακούτε κάποιο τραγουδάκι στο you tube, μπαίνετε στα site σας για να διαβάσετε-απαντήσετε-γελάσετε).

Περνάνε έτσι μερικές μέρες και αρχίζετε σιγά σιγά να γίνεστε όλο και πιο cocky. Κάποιες μέρες μετά (ίσως και εβδομάδες, doesn't matter) μπαίνεις και κάνεις μια αγορά από το ebay. Μπαίνεις και στο web banking σου να δεις το υπόλοιπό σου μετά την αγορά ή μετά από κάποια κατάθεση. 

Δυο-τρεις μέρες μετά από αυτό δεν μπορείς να μπεις πουθενά ξανά. The End - I'm happy, you're sad - I'm twice as happy :D

Και το καλό είναι ότι θα ξαναχρησιμοποιήσεις το «ξεκλείδωτο» δίκτυό μου :)

Αυτό μπορεί να συμβεί και σε όσους έχουν ξεκλείδωτα δίκτυα (ακόμα) και θελήσω να συνδεθώ εγώ ;)

• Like 3

• Moderators

Αν το σκεφτουμε αλλιως ολοι αυτοι με τα κεντρα ψυχαγωγιας , εστιασης , ακομα και μεγαλες αλυσηδες καταστηματων που εχουν ελευθερο ιντερνετ προς το κοινο , για ποιο λογο δεν το κλειδωνουν??Αυτοι δεν φοβουντε μηπως τυχει και καποιος εκμεταλευτει το δικο τους ιντερνετ παρανομα??

Mονο που σ αυτη την περιπτωση ειναι γνωστο πως η συγκεκριμενη συνδεση χρησιμοποιειται κατα κορων απο πολυ κοσμο. Κατα τ αλλα εαν θες και σ αυτη την περιπτωση να εισαι καλυμενος, υπαρχει τροπος, εφαρμοζεις αυτο που ειπε ο lexmark.

Και εχω την εντυπωση οτι μεσα απο το main router menu μπορεις να δεις ποιος η ποιοι ειναι συνδεδεμενοι απανω σου...μπορεις μεσα απο τις mac address να ξεκαθαρισεις το τοπιο σε μια αξιοποινη πραξη , νομιζω :)

Εκει πηγαινε το "ερευνα forensics" που σου ειπα πριν, αλλα δεν το συνειδητοποιησες. Μεχρι να φτασεις σ εκεινο το σημειο ομως, μαντεψε ποιος ειναι ο "ενοχος" και τι εχει συνδεθει με το ονομα σου. Btw η mac address δεν ξεκαθαριζει τιποτα απολυτως, καθως ανετα αλλαζει σε οτι αγαπας και ακομα χειροτερα αλλαζει σε αυτη του δικου σου μηχανηματος.

Ολα αυτα τα προγραμματα που κυκλοφορουν ελευθερα στο δυαδυκτιο που σπανε κωδικους "τα σπαστηρια " ακομα και το backtrack κλπ κλπ..Δεν ειναι παρανομα ολα αυτα??Αφου σπανε κωδικους fb ριχνουν sites δεν θεωρουντε παρανομα??

Κανενα εργαλειο απ ολα αυτα δεν κανει μονο του οτι υποσχεται και δεν ειναι παρανομο. Καποιος θα τα χρησιμοποιησει. Το που, το πως, το ποτε και με τινος αδεια, ειναι καθαρα δικο του προβλημα.

Για τα υπολοιπα προσυπογραφω το post του lexmark.

PS Απλα για να μαστε ξεκαθαροι μια και το "αρπαγμα" ειναι ευκολο μεταξυ αγνωστων, συζητηση καναμε, συζητηση κανουμε :-)

• Like 2

Με κάλυψε απόλυτα ο lexmark.

Να προσθέσω μόνο ότι ακόμα και τα προκλητικά SSIDs εμφανίστηκαν όταν έμαθε ο κόσμος ότι μπορεί να αλλάξει το εργοστασιακό SSID σε ό,τι θέλει, και άρχιζαν να βγάζουν το άχτι τους μερικοί - δικαιολογημένα ίσως - γιατί τους γονάτιζαν τη γραμμή οι εξυπνάκηδες με τα torrents. Όταν έκανα wardriving το 2007/8 - στα πλαίσια διπλωματικής - το 20% των δικτύων ήταν ανοιχτά, το 70% είχε WEP και το άλλο 10% ήταν με WPA, και αυτά γιατί όντως δεν γνώριζαν. Όπως ερχόταν το ρουτερ, έτσι το άφηναν, ή του έβαζαν την πρώτη διαθέσιμη ασφάλεια. Οπότε, το "στο παρελθον ολοι μα ολοι ειχαν ξεκλειδωτα τα δυκτια τους" δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση.

Πλέον λίγες καφετέριες-ξενοδοχεία έχουν τελείως ανοιχτό ασύρματο, συνήθως οι περισσότεροι σου δίνουν και τον κωδικό μαζί με τις υπηρεσίες τους.

Γιατί με ένα MAC spoofing μπορούν να εμφανίζονται σαν να συνδέθηκε δική σου συσκευή και έκανε (πολύ) παράνομες πράξεις, και τότε δε σε σώζει τίποτα.

Και φυσικά, όποιος δεν χρησιμοποιεί VPN ή SSL όταν συνδέεται σε ξένο δίκτυο, ρισκάρει να πάθει ό,τι περιγράφει στην τελευταία παράγραφό του ο lexmark. Το packet analysis ή και forging μετά από sniffing είναι σχετικά εύκολο, από το να πατάς google και να σου εμφανίζεται η σελίδα της δίωξης, μέχρι να σου κλέψουν τα passwords και τους αριθμούς της πιστωτικής κάρτας (αν χρησιμοποιηθεί κάτι από αυτά).

Το pentesting - και το backtrack σαν εργαλείο του - εμφανίστηκε κυρίως για να τεστάρεται η ασφάλεια των δικτύων που έχει στήσει ο ίδιος ο χρήστης. Από κει και πέρα, το πώς χρησιμοποιείται χαρακτηρίζει αν η συγκεκριμένη χρήση είναι νόμιμη ή παράνομη.

• Like 1

PS Απλα για να μαστε ξεκαθαροι μια και το "αρπαγμα" ειναι ευκολο μεταξυ αγνωστων, συζητηση καναμε, συζητηση κανουμε :-)

Εννοείται ότι δεν τα λέμε για να κάνουμε επίθεση σε κάποιον. :)

μόνο, ίσως, στην νοοτροπία του :P :devil:

@djproject

Ότι δεν ανάπτυξα εγώ, το είπαν οι δύο από πάνω μου (Gi0 & Candlemass).

Έχε στο μυαλό σου ότι, όλα αυτά που ειπώθηκαν στα τελευταία posts είναι υπεραπλουστεύσεις μιας διαδικασίας που είναι καθόλα αληθινή (εννοώ, ότι δεν τη συναντάς μόνο σε χολιγουντιανές υπερπαραγωγές - βασικά δεν την συναντάς ούτε εκεί :P ).

Καταρχας ευχαριστω πολυ για την θερμη υποδοχη και τις απαντησεις σας lexmark Gi0 kai candlemass..Ομολογω οτι δυσκολευτηκα να καταλαβω μερικες ορολογιες αλλα googlara και εμαθα thanks google.Συμφωνω εν μερη και με τους τρεις σας στο σημειο του οτι αν τυχει και πεσεις απανω στον "κατεστραμενο,μαλακα,εγκληματια η και τορρεντακια μπορεις ευκολα να πα8εις ζημια " γιατι οπως προανεφερε ο λεχ και η κουτση μαρια ασχολειτε πλεον...Οπως βλεπετε παιδια δεν διαφονω με τις αποψεις σας , το αντιθετο θα ελεγα..Αλλα νομιζω οτι το θεμα τινει να γινει και να θεωριθει παρανομο ακομα και που σηζητουμε για το σπασιμο ασυρματων δυκτιων σε μια σελιδα που ξεκινησε απο το 2008 και ακομα σηζητιεται πανω σε αυτο το 8εμα...Παρανομο λοιπον θα ελεγα οτι θεωρειτε το να μπεις εισχωρισεις στο υπολογιστικο συστημα καποιου κανοντας αξιοποινες πραξεις οπως πχ κλεβοντας προσωπικους κωδικους,καρτων λογαριασμων,αρχειων,δεδομενα τα οποια μπορει να βλαψουν τον αλλον..Τωρα αν εισαι συνδεδεμενος σε ενα ρουτερ και ακους μουσικη η μιλας στο fb η κανεις chat, η κατεβαζεις μια ταινια οχι σε ωρα αιχμης αλλα τα ξημερωματα που λεει ο λογος (δηλαδη αυτα που κανει και η κουτση μαρια σημερα) δεν θεωρειτε αξιοποινη πραξη νομιζω ..Σωστα?Για να μπορεσεις λοιπον  να μπεις στον υπολογιστη του αλλου πρεπει να εισαι γνωστης του θεματος και οχι να χτυπας like στο fb η στο youtube..Πραγμα που πετυχενεις με συγκεκριμενα προγραματα οπως το backtrack..Και ερωτω εγω λοιπον σαν ασχετος αφου το backtrack διμιουργηθηκε για να τεσταρει την ασφαλεια δυκτιων και εχει φτασει να μπορει να επιτιθεται τοσο αψογα ειναι η δεν ειναι παρανομο προγραμμα?και αν ειναι γιατι ακομα κυκλοφορει ελευθερο στο δυαδυκτιο και εξελισετε κιολας??Βεβαια αν ολα αυτα μπορουν να γινουν χωρις αυτο σε ενα ξεκλειδωτο δυκτιο τοτε αναθεωρω την πρωτη μου προταση οτι θα αφηνω ξανα του ρουτερ μου ξεκλειδωτο...Οσον αφορα τα 250 ευρω το χρονο πλεον εχει πεσει κατα πολυ η τιμη του ιντερνετ και γιαυτο και σκεφτομαι να ξαναβαλω μονο και μονο για να αποφυγω την διαδικασια του ψαξιματος...βεβαια οταν πληρωνα ιντερνετ πληρωνα 70 ευρω τον μηνα πριν κατι χρονια οποτε αν τα βαλεις κατω ειναι τα μισα λεφτα και ... Για να καταληξω λοιπον με αυτη την χρηση ιντερνετ που προανεφερα νομιζω οτι δεν κανεις κακο στον αλλον   

και δεν του κλεβεις ιντερνετ αλλα στην ουσια το δανειζεσε για να ακους μουσικη να κατεβαζεις τραγουδια να συνομιλεις σε φορουμ...

Αν θεωρειτε και αυτο παρανομο τι να πω ρε παιδια .. shoot me   :huh:

Αλλα νομιζω οτι το θεμα τινει να γινει και να θεωριθει παρανομο ακομα και που σηζητουμε για το σπασιμο ασυρματων δυκτιων σε μια σελιδα που ξεκινησε απο το 2008 και ακομα σηζητιεται πανω σε αυτο το 8εμα.

Έχει πάει έτσι το θέμα γιατί, αν δεις σε προηγούμενα posts ή ακόμα και σε άλλα θέματα σε αυτήν την ενότητα, πολλοί προσπαθούν να το παίξουν ηθικοί ή λένε ότι το κάνουν γιατί θέλουν να «μάθουν». Βέβαια μετά από λίγο ξεσκεπάζονται από μόνοι τους, αλλά, όπως και να το κάνεις, πολλοί από εμάς έχουμε σταματήσει να δίνουμε σημασία πλέον σε απλές ερωτήσεις εδώ και οι απαντήσεις σοβαρών ερωτήσεων έρχονται από όποιον προλάβει.

Παρανομο λοιπον θα ελεγα οτι θεωρειτε το να μπεις εισχωρισεις στο υπολογιστικο συστημα καποιου κανοντας αξιοποινες πραξεις οπως πχ κλεβοντας προσωπικους κωδικους,καρτων λογαριασμων,αρχειων,δεδομενα τα οποια μπορει να βλαψουν τον αλλον..Τωρα αν εισαι συνδεδεμενος σε ενα ρουτερ και ακους μουσικη η μιλας στο fb η κανεις chat, η κατεβαζεις μια ταινια οχι σε ωρα αιχμης αλλα τα ξημερωματα που λεει ο λογος (δηλαδη αυτα που κανει και η κουτση μαρια σημερα) δεν θεωρειτε αξιοποινη πραξη νομιζω ..Σωστα?

Wrong. Αν θες να είσαι και να λέγεσαι «σωστός» πας, πιάνεις τον γείτονά σου και του λες με απλά λογάκια τι προτείνεις. Αν δεχτεί, alles ok. Διαφορετικά στον επόμενο. Simple as that.

Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο, αν και ακόμα δεν έχει γίνει αξιόποινη πράξη.

Και ερωτω εγω λοιπον σαν ασχετος αφου το backtrack διμιουργηθηκε για να τεσταρει την ασφαλεια δυκτιων και εχει φτασει να μπορει να επιτιθεται τοσο αψογα ειναι η δεν ειναι παρανομο προγραμμα?

Και το μαχαίρι που κόβεις ψωμί δημιουργήθηκε για να κόβεις το ψωμί. Αν εγώ το πάρω και σφάξω την πεθερά μου, ποιον θα κατηγορήσουν; Εμένα ή όλα τα μαχαίρια ψωμιού ανά τον κόσμο;

Για να στο πω απλά απλά, δηλαδή.

Με άλλα λόγια, το Backtrack είναι ένα εργαλείο. Από μόνο, όπως κάθε εργαλείο που έχει φτιάξει ο άνθρωπος, έτσι και αυτό δεν «έχει» ηθική. Δεν είναι τίποτα. Τον σκοπό του, τον παίρνει από αυτόν που ελέγχει εκείνο το εργαλείο. :)

Αν ένα σφυρί που έχει δημιουργηθεί για να βοηθάει τους ανθρώπους, χρησιμοποιηθεί για να ανοίξει το κεφάλι κάποιου, τότε πρέπει να κατηγορήσουμε το σφυρί ότι δεν είναι καλό εργαλείο; (βέβαια, προτιμώ το παράδειγμα με την πεθερά μου -> κρυφή μου φαντασίωση :P ).

• Like 2

.Πραγμα που πετυχενεις με συγκεκριμενα προγραματα οπως το backtrack..Και ερωτω εγω λοιπον σαν ασχετος αφου το backtrack διμιουργηθηκε για να τεσταρει την ασφαλεια δυκτιων και εχει φτασει να μπορει να επιτιθεται τοσο αψογα ειναι η δεν ειναι παρανομο προγραμμα?και αν ειναι γιατι ακομα κυκλοφορει ελευθερο στο δυαδυκτιο και εξελισετε κιολας?

... Για να καταληξω λοιπον με αυτη την χρηση ιντερνετ που προανεφερα νομιζω οτι δεν κανεις κακο στον αλλον   

και δεν του κλεβεις ιντερνετ αλλα στην ουσια το δανειζεσε για να ακους μουσικη να κατεβαζεις τραγουδια να συνομιλεις σε φορουμ...

Αν θεωρειτε και αυτο παρανομο τι να πω ρε παιδια .. shoot me   :huh:

Το Backtrack ειναι διανομη linux και οχι συγκεκριμενο προγραμμα. Κανενα απο τα προγραμματα που περιλαμβανει μεσα δεν ειναι το ιδιο παρανομο. Ειναι ολα εργαλεια για penetration testing και μαλιστα ανοιχτου κωδικα.

Θα ηταν εντελως παραλογο να θεωρηθουν παρανομα προγραμματα που σου επιτρεπουν να ελεγχεις την ασφαλεια των συστηματων σου επειδη τα ιδια μπορουν να χρησιμοποιηθουν και για παρανομο σκοπο. Μαλιστα πρεπει να υπαρχουν για να μπορει ο καθενας να καταλαβει πως λειτουργουν για να μπορει να προστατευθει.

Σκεψου απλως τι επιπτωσεις θα ειχε η κατηγοριοποιηση τους ως παρανομα. Θα τα εβρισκαν οι crackers ετσι και αλλιως με παρανομο τροπο. Οι επαγγελματιες pen-testers θα επρεπε να πληρωσουν αδρα για την αδεια να τα χρησιμοποιουν μονο και μονο για να κανουν τη δουλεια τους και οποιος απλος χρηστης τα εξερευνουσε απο ενδιαφερον για την ασφαλεια του θα ηταν παρανομος!

Για το κλεψιμο wifi τωρα, ας μην ειμαστε υποκριτες. Ολοι το εχουμε κανει κατα καιρους ειτε για πειραμα ειτε γιατι ηταν η ευκολη λυση. Εφοσον δεν γινεται καταχρηση, προσωπικα δεν το θεωρω κατακριτεο, αλλα αυτον δεν σημαινει οτι ειναι και νομιμο!

Για το κλεψιμο wifi τωρα, ας μην ειμαστε υποκριτες. Ολοι το εχουμε κανει κατα καιρους ειτε για πειραμα ειτε γιατι ηταν η ευκολη λυση. Εφοσον δεν γινεται καταχρηση, προσωπικα δεν το θεωρω κατακριτεο, αλλα αυτον δεν σημαινει οτι ειναι και νομιμο!

Not really. Προσωπικά, δεν το έχω κάνει. Δεν λέω, έχω ρίξει αρκετό κυνήγι με τους γείτονές μου, αλλά πάντα στο τέλος καταλήγαμε με μια 2-3 πίτσες κερασμένες από εμένα και αρκετό γέλιο. 

Μια από τις περιπτώσεις, μάλιστα ήταν τρελό κυνήγι!! Επί εποχής όπου δεν υπήρχαν ακόμα έτοιμες wordlist ξεκίνησε από σπάσιμο WEP με εύκολο κλειδί -> WEP με δύσκολο κλειδί -> WEP με δύσκολο κλειδί και MAC address access list -> WPA2 με «δύσκολο» κλειδί (ευτυχώς είχα το facebook του :devil: ) -> WPA2 με δύσκολο κλειδί και MAC address access list -> 2 οικογενειακές πίτσες σπίτι του και μπόλικη μπύρα. 

Από τη στιγμή που δεν θέλεις έτσι κι αλλιώς να ξεζουμίσεις τον άλλον, τι πιο απλό από το να τον ενημερώσεις; 

Για όλα τα υπόλοιπα, μαζί σου. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η άποψή μου είναι ότι εφόσον χρησιμοποιείς κάτι που δεν σου ανήκει, το κλέβεις, είτε απλά σερφάρεις και τσεκάρεις emails, είτε διακινείς παράνομο υλικό.

Παλιότερα απλά τους άλλαζα το SSID σε κάτι του στυλ "το κλειδωμά σου είναι για τα μπάζα, άλλαξε το".

Και έπιανε! :P

EDIT : Βρήκα και κάτι καταχωνιασμένα πειστήρια από το 2008

unled2b.jpg

Μετά επέστρεψε σαν "Nikita is back!" με WPA και χαμογελούσα.

Nikita δεν ξέρω ποιός/ποιά ήσουν αλλά συνέβαλες στην έρευνα! Κερασμένες πίτσες και μπύρες α λα lexmark αν το δείς ποτέ. :P

Επεξ/σία από Candlemass
  • Like 1

Lexmark εχεις μια ωραια φιλοσοφια των πραγματων και μαλλον εισαι αρκετα εμπειρος πανω στο τομεα των υπολογηστων οποτε καταλαβενεις τον τροπο που μιλαω προσωπικα γιατι εχεις βρεθει και εσυ η και καποιος αλλος που μας διαβαζει στην μειονεκτικη θεση να μην εχει νετ..Σε ποικνοκατοικημενες περιοχες δεν μπορεις να γνωριζεις τα δυκτια που εμφανιζονται στην οθονη σου σε ποιον ανηκουν..Οποτε το μονο που σου μενει να κανεις αν εισαι σωστος ειναι να μην εκμεταλευτεις την συνδεση την οποια "κλεβεις" και να μην την φορτωνεις γιατι καποια στιγμη ο αλλος και ασχετος να ειναι θα αναρωτηθει και με ενα τηλεφωνημα στην εταιρια θα ενημερωθει ακριβως για το τι συμβαινει και με απλη βοηθεια της εξυπηρετησης πελατων και του τεχνικου τμηματος θα αλλαξει κωδικο και θα μεινεις με το στικακι στο χερι...Οποτε ναι μπορει να κλεβω νετ αλλα δεν το καταχραζομαι και δεν το φορτωνω...εχει τυχει ομως και να γνωριζω τον κατοχο του ρουτερ και στην προταση μου να μοιραστουμε το νετ και να το πληρωνουμε μισο μισο η σταση του ηταν να μην μου ξαναμιλησει και να αλλαξει κωδικο...Οποτε ειναι σε τι ανθρωπο θα πεσεις και απο τις διο τις πλευρες...Bspus και Lexmark οσον αφορα το Backtrack επειδη ειμαι ασχετος στο κατα ποσο ειναι ενα testing machine η ενα ψυχρο attacking machine δεν μπορω να σας απαντησω αν και θα ηθελα...Θα συμφωνησω ομως και με τους δυο σας γιατι ειναι λογικες οι αποψεις σας.Candlemass μπορει να καταφερε να κλειδωσει η νικιτα το δυκτιο της με WPA αλλα απο κατω εχει ενα speedtouch που περιμενει να το σπασεις lol

Μια φορά και έναν καιρό, που είχα Forthnet και με είχε αφήσει η καταραμένη χωρίς internet και τηλέφωνο για ένα μήνα (τι μου το θύμισες τώρα, και αρχίζω και φορτώνω ξανά; ), έπρεπε να κάνω 15 χλμ. για να έχω internet από το γραφείο ενός φίλου ή, αν ήθελα κάτι στα γρήγορα, πήγαινα σε internet cafe. 

Οπότε, άσε το, σε κάποια πράγματα είμαι Γερμανός :P 

Η άποψή μου είναι ότι εφόσον χρησιμοποιείς κάτι που δεν σου ανήκει, το κλέβεις, είτε απλά σερφάρεις και τσεκάρεις emails, είτε διακινείς παράνομο υλικό.

Παλιότερα απλά τους άλλαζα το SSID σε κάτι του στυλ "το κλειδωμά σου είναι για τα μπάζα, άλλαξε το".
Και έπιανε! :P

EDIT : Βρήκα και κάτι καταχωνιασμένα πειστήρια από το 2008

unled2b.jpg
Μετά επέστρεψε σαν "Nikita is back!" με WPA και χαμογελούσα.

Nikita δεν ξέρω ποιός/ποιά ήσουν αλλά συνέβαλες στην έρευνα! Κερασμένες πίτσες και μπύρες α λα lexmark αν το δείς ποτέ. :P

Αχχ!! Πίτσες! Καλές εποχές! Τώρα μου επιτρέπονται μια φορά το δίμηνο! :D :P 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...