Προς το περιεχόμενο

2 σκληροί, 2 λειτουργικά, εφικτό?

nuuk20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου έχει ένα μόνο σκληρό sata2 στον οποίο και είναι εγκατεστημένα τα windows xp. Αυτό που ήθελα, είναι να αγοράσω ακόμα έναν ίδιο, και να του περάσω πάλι windows xp έτσι ώστε όταν ανοίγω τον υπολογιστή να μου εμφανίζει μήνυμα σε ποιον από τους δύο να μπει. (ο λόγος που θέλω να το κάνω αυτό είναι για να τον χρησιμοποιούν οι γονείς μου τον δεύτερο χωρις να χρειάζεται να εμπλέκονται στον δικό μου σκληρό)

Σε συζήτηση με έναν φίλο μου είπε πως μπορεί να γίνει απλά δεν είναι σιγουρος 100% και θέλω την΄άποψη κάποιου που γνωρίζει σίγουρα.

Μου είπε ότι όπως είναι τώρα ο υπολογιστής μου:

-τον κλείνω και συνδέω τον δεύτερο sata2

-τον ανοίγω, με βγάζει στα windows, βάζω το cd εγκαταστασης των xp και επιλέγω εγκατάσταση ενώ είμαι στο περιβάλλον τον windows.

-όταν ζητήσει που να εγκατασταθούν επιλέγω το όνομα του 2ου σκληρού π.χ. D και η διαδικασία είναι η ίδια όπως όταν εγκαθιστώ τόσα χρόνια τα xp στον πρώτο σκληρό.

-στο πρώτο restart που θα κάνει μου βγάζει ερώτηση σε ποιον από τους δύο σκληρούς να μπει, και επιλέγω τον 2ο, και συνεχίζω την εγκατάσταση τον υπολοίπων προγραμμάτων που θέλω.

έτσι στην ουσια θα έχω δύο λειτουργικά, σε δύο διαφορετικούς σκληρούς, μόνο που όταν θα μπουτάρω στον ένα απο τους δύο, τον άλλο θα τον εμφανίζει στο περιβάλλον των windows ως σκληρό με data.

είναι τόσο απλό;

μήπως υπάρχουν κάποια λάθη στα παραπάνω που έγραψα, που θα έπρεπε να ξέρω.

ευχαριστω εκ των προτέρων

Δημοσ.

Απλο ειναι απλα μπορεις να κανεις και την εγκατάσταση χωρις να μπεις στα windows κατευθειαν απο το bootable cd..εγω ετσιτο εκανα...Τα βηματα ειναι τα ιδια

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...