jimarass Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Παιδιά ενδιαφέρομαι να μάθω linux. Έχω ένα πρόβλημα όμως. Δεν αναγνωρίζει τα 100hz refresh rate της Sony G200 οθόνης μου. Την τελευταία φορά με πολύ αναζήτηση στο Internet πείραξα ένα αρχείο Xorg νομίζω, στο οποίο ορίζεις refresh rates. Δε λύθηκε το πρόβλημα. Θέλω να μπω στον κόσμο του linux και δε μπορώ γιατί θα στραβωθώ. Οθόνη δε παίζει να αλλάξω αφού είναι φοβερή και κατά τη γνώμη μου καλύτερη από τις περισσότερες TFT. Έχει πετύχει κανένας 100hz rr σε crt?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Ναι, πρέπει να ρυθμίσεις το αρχείο /etc/X11/xorg.conf κατάλληλα, ώστε να υποστηρίζει τους ρυθμους ανανέωσης της οθόνης σου, τόσο τον οριζόντιο όσο και τον κάθετο. Και μετά πρέπει να ρυθμίσεις και την κάρτα γραφικών σου, ώστε να συγρχρονίζεται σε αυτούς τους ρυθμούς. Τι κάρτα γραφικών έχεις; Παρεπιπτόντως, το πρόβλημά σου δεν έχει να κάνει με το kde4 αλλά με τη ρύθμιση του X server. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Ναι, πρέπει να ρυθμίσεις το αρχείο /etc/X11/xorg.conf κατάλληλα, ώστε να υποστηρίζει τους ρυθμους ανανέωσης της οθόνης σου, τόσο τον οριζόντιο όσο και τον κάθετο.Και μετά πρέπει να ρυθμίσεις και την κάρτα γραφικών σου, ώστε να συγρχρονίζεται σε αυτούς τους ρυθμούς. Τι κάρτα γραφικών έχεις; Παρεπιπτόντως, το πρόβλημά σου δεν έχει να κάνει με το kde4 αλλά με τη ρύθμιση του X server. Και αυτά τα δοκίμασα πολλές φορές. Δεν παίζει με τίποτα πάνω από 75hz... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δε με βοηθάς να σε βοηθήσω. Tι κάρτα γραφικών εχεις; Γράψε εδώ τα περιεχόμενα του /etc/X11/xorg.conf Επίσης άνοιξε ένα τερματικό και γράψε εκεί την εντολή: xrandr Τι εμφανίζει; Γραψτο εδώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Φίλε τα έχω κάνει όλα αυτά. Τώρα έχω κάνει απεγκατάσταση. Το πρόβλημα αν δεις το έχουν και άλλοι στο internet με το kde. Ίσως το τελευταίο version να το διορθώνει. Ωστόσο θεωρώ απαράδεκτο να μη με αφήνει έστω και με ρίσκο να καταστρέψω την οθόνη, να επιλέξω manualy refresh rate!! Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως. Vga έχω asus 7600gt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Τότε δεν κατάλαβα προς τι το topic; Κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το kde και το refresh rate, ούτε καν σχέση μεταξύ τους. Τέλοσπάντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Τότε δεν κατάλαβα προς τι το topic;Κάνεις λάθος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το kde και το refresh rate, ούτε καν σχέση μεταξύ τους. Τέλοσπάντων. Γιατί θέλω να ασχοληθώ και μήπως κάποιος έλυσε το πρόβλημα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
capthookb Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Καταρχήν δεν υφίσταται πρόβλημα. Είναι θέμα ρυθμίσεων. Προφανώς κάτι έκανες λάθος και δε μπόρεσες να καταφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν με το καλό ξαναβάλεις linux ρίξε ένα μήνυμα να σου πω τι να κάνεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimarass Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Καταρχήν δεν υφίσταται πρόβλημα. Είναι θέμα ρυθμίσεων. Προφανώς κάτι έκανες λάθος και δε μπόρεσες να καταφέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν με το καλό ξαναβάλεις linux ρίξε ένα μήνυμα να σου πω τι να κάνεις. Ok , όταν κάνω νέα προσπάθεια θ αου στείλω pm. Thanks!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.