pabou13 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 παιδια εδω και καιρο προσπαθω να γραψω ενα αρχειο iso 6.2gb σε ενα dvd 4.7gb. Λοιπον: 1.Ποιο προγραμμα μπορει να αντιγραψει το iso αρχειο σε dvd σαν παιχνιδι και οχι σαν αρχειο iso μονο; Δηλαδη θελω οταν βαζω το dvd στον υπολογιστη να μου εμφανιζεται κανονικα οπως θα εβαζα ενα παιχνιδι, να μου ζητησει να κανω κανονικα εγκατασταση και τετοια, οπως θα του εβαζα ενα γνησιο παιχνιδι απο το μαγαζι. Δεν θελω να αντιγραφει σκετο το αρχειο και οταν το βαζω στον υπολογιστη να μου εμφανιζει μονο τα αρχεια που εχει μεσα το dvd. 2.Πως μπορω να αντιγραψω ενα αρχειο 6.2gb σε dvd 4.7gb; Ευχαριστω
accipio Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 1. Κανένα... Δε γίνεται, δυστυχώς, να μειώσεις τα 6,2 GB σε 4,7 GB. 2. Μόνο αν είναι dvd-video γίνεται να το μειώσεις στο μέγεθος που θέλεις. Αν είναι data, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι συμπίεση των δεδομένων (άρα θα πάρεις αρχεία π.χ. rar) χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μειωθεί το μέγεθος στο επιθυμητό. Κι αφού πρόκειται για παιχνίδι (που συνήθως έχει συμπίεση) δεν κάνει τίποτα ούτε η συμπίεση που τυχόν θα εφαρμόσεις. Μόνη λύση η χρήση dvd dual layer.
pabou13 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 πως γινετε φιλε μου accipio το dvd dual layer; αλλα πες πως το αγοραζω, ποιο προγραμμα πρεπει να χρησιμποιησω ωστε να το αντιγραψει στο dvd και στη συνεχεια να παιζει ως κανονικο παιχνιδι στο πισι;(να μου ζηταει να κανει εγκαταστση κτλ)
accipio Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Θα χρησιμοποιήσεις το ImgBurn για να γράψεις το iso σε dvd dual layer δισκάκι (και γενικότερα για να γράφεις iso αρχεία σε cd/dvd). Το δισκάκι που θα γράψεις θα περιέχει όχι το iso αρχείο, αλλά τα περιεχόμενά του, οπότε θα μπορείς να κάνεις κανονικά εγκατάσταση του παιχνιδιού.
kurkosdr Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Σε περιπτωση που μπερδευτηκε, πιο απλα: 1. Τα data σου εχουν μεγεθος 6,2GB. Δεν μπορει να γινει συμπιεση όπως στα dvdvideo, μιας και ειναι παιχνιδι (data). Αμα τα συμπιεσεις σε rar, δεν θα μπορεις να κανεις install από το δισκακι, όπως θα γινονταν με το αυθεντικο. Θα πρέπει να καθε φορα να τα αποσυμπιεζεις στο δισκο και να κανεις install από κει. Οπότε, ξεχναμε την ιδεα του rar. Τι μας εμεινε? Το πιο απλό!! Ενα διασκακι που να εχει χωρητικοτητα 6,2 η ανωτερη. Πιο ειναι αυτο? Το DVDR Dual layer, με χωρητικοτητα 7,9Gb (κοστος αδειου δισκακιου, 2,5 -3,5?) 2. Εφοσον δεν εχεις κανα παναρχαιο dvd recorder (δηλαδη μεγαλυτερο από 4 χρονια) δεν θα εχεις προβλημα στο γραψιμο DVDR DL (σημειωση, καλυτερα να προτιμησεις όμως τα DVD+R DL και οχι τα DVD-R DL αμα το recorder ειναι καπως παλιο). Το μονο που χρειαζεται ειναι το καταλληλο προγραμμα για να γραψεις το iso. Εγω προτεινω το παντα-αειθαλες DVD decrypter (freeware). Απλά κανεις δεξι κλικ στο αρχειο iso --> Ανοιγμα με --> DVD decrypter, και αυτο θα το γραψει για σενα. Εφοσον το αρχεο iso ειναι ΟΚ, θα εχεις μια κανονικη εκδοση του παιχνδιου στα χερια σου, όπως η αυθεντικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.