Greegorios Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Εντάξει λοιπόν λέω να δοκιμάσω τα fedora για αρχή μια και όπως λέτε τα ubuntu έχουν πρόβλημα σε hp. Αλήθεια από που μπορώ να κατεβάσω το install disk και να βρώ πληροφορίες? και πότε είπανε βγαίνουν τα ubuntu 8? Έτσι για να έχουμε υπόψη μας... και κάτι ακόμα, πως ακριβώς θα φορμάρω μια και καλή έναν δίσκο με xp?? Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και την ενθάρρηνση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ftso Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δεν είναι σίγουρο οτι θα έχεις πρόβλημα με ubuntu...κοίτα εδώ. Τι χαρακτηριστικά έχει το laptop σου?Ποιό μοντέλο είναι? Fedora εδώ. Ubuntu, σε κανα μήνα βγαίνει η νέα έκδοση. Format μπορείς να κάνεις με πολλούς τρόπους... Δοκίμασε με το cd windows ή με linux live. *Αν θές να έχεις και windows και linux στο pc και θές να formareis και τα windows που ήδη έχεις τότε: 1)Format σε όλο τον δίσκο. 2)Κόψιμο του δίσκου σε τουλάχιστον 4 (συνήθως) partitions. -ένα για windows (η χωρητικότητα του θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 GB και αν παίζεις και παιχνίδια 30-40 (δες την χωρητικότητα που πιάνουν τώρα και αν σε βολεύει) ). -ένα για linux "/" τουλάχιστον 10 GB. -ένα για linux "swap" που να είναι περίπου το διπλάσιο της ram που έχεις. -ένα για δεδομένα το οποίο θα βλέπουν και τα δυο λειτουργικά (ntfs αν θα χρησιμοποιείς περισσότερο windows ή ext3 αν θα χρησιμοποιείς περισσότερο linux). -επίσης μπορείς να κάνεις και ένα για το home του linux και ένα για τον bootloader αλλά δεν είναι απαραίτητο. 3)Εγκατάσταση πρώτα των windows και στη συνέχεια του linux στα κατάλληλα partition. 4)Αν έκανες το file disk ext3 θα χρειαστείς να εγκαταστήσεις και ένα πρόγραμμα για να μπορεί να το βλέπει το windows. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_antoni Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 -γιατί ανήκω σε μια κοινότητα χρηστών... -γιατί βοηθάω τους χρήστες που έχουν πρόβλημα χωρίς να περιμένω το ακριβοπληρωμένο helpdesk που σηνήθως δεν κάνει τίποτα... -γιατί δε θέλω ιους... -γιατί η μόνη αμερικανιά που μου επιτρέπω είναι η Pepsi Cola Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
S2Katana Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Εγώ έβαλα στο παλιό μου λάπτοπ Ubuntu 7.10 και...την έχω καταβρεί!Όλα δουλεύουν τέλεια.Δυσκολεύτηκα λίγο με το το terminal, αλλά κατα τα άλλα οκ. Το μόνο μείον...το χαζό σύστημα guided partions μου έσβησε το κρυφό recovery section του IBM μου και τώρα πρέπει να βάζω τα XP manually.Ξέρετε κάποιο τρόπο επαναφοράς του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Εφόσον μιλάμε για το κρυφό partition, άστο... Είναι πρακτικά αδύνατο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistral Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 To fedora πάντως είναι 100% εξελληνισμένο Αν είναι σημαντικός παράγοντας αυτός για σένα φόρτωσέ το. Εξελληνισμένο είναι και το ubuntu βέβαια όπως και οι περισσότερες γνωστές διανομές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gdp77 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 To Ubuntu είναι το παρόν και το μέλλον του Linux Desktop. Προτείνω να ξεκινήσεις με αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DIMITRISG Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Αν περιμένεις, θα είναι και το mandriva πλήρως εξελληνισμένο. Αλλα επειδή είμαστε μόνο δύο θα ....αργήσει λίγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.