Προς το περιεχόμενο

Παραλίγο να πιάσει φωτιά το κατεβαστήρι....

aspirin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθές άνοιξα μετά από κανά εξάμηνο το κατεβαστήρι για να βάλω έναν 2ο δίσκο να τον φορμάρω και να του φτιάξω μερικά παρτίτιον. Το κατεβαστήρι έχει έναν 200άρι δίσκο. Έχω μαζέψει τα καλώδια στις άκρες με δεματικά. Με το που πατάω το κουμπί, ξεκινάνε και οι δύο δίσκοι και βλέπω να βγαίνει τρελός καπνός από το μέρος όπου ήταν μαζεμένα τα διάφορα καλώδια. Εντωμεταξύ έβλεπα ένα σύρμα λιωμένο, το οποίο είχε πυρακτωθεί και φαινόταν κατακόκκινο. Ήθελα να το αφήσω λιγάκι να δώ αν τελικά θα έπιανε φωτιά ή θα σταμάταγε το τροφοδοτικό, αλλά το έκλεισα για το φόβο των Ιουδαίων.

Ψάχνωντας για τον ένοχο, βρήκα το ανταπτοράκι για να βγάζει 7βόλτ στους ανεμιστήρες και να τους κάνει αθόρυβους. Δεν έχει σημασία που το έχω πάρει. Πιθανολογώ πως επειδή είχα μαζέψει τα καλώδια, κάποια ήταν πολύ σφιχτά και από την πολύωρη λειτουργία, δεν ήθελαν πολύ να λιώσουν και να έρθουν σε επαφή. Η πλάκα είναι πως το κατεβαστήρι έχει λειτουργήσει σερί μήνες. Ο Θεός με φύλαξε και δεν έκαψα το σπίτι. Γι'αυτό προσοχή στα καλώδια, στον τρόπο που τα μαζεύεται, για τυχόν φθορές.

picture017lp0.th.jpg

Δημοσ.
βρήκα το ανταπτοράκι για να βγάζει 7βόλτ στους ανεμιστήρες και να τους κάνει αθόρυβους

φίλε, περαστικά.

Σου θυμίζω η 17Ν πιάστηκε όχι από την Ελληνική αστυνομία αλλά από κινέζικο ξυπνητήρι που έσκασε στα χέρια του Ξηρού...

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι στο μάζεμα των καλωδίων αλλά συνήθως στις επαφές. Κάπου δεν έκανε καλή επαφή (δεν είχε μπει καλά το ανταπτοράκι ίσως?) και αυτό δημιουργεί θερμότητα που δεν αργεί να κάνει τη ζημιά.

** Εκτός αν το κατεβαστήρι κατέβαζε extremely hot stuff οπότε... :-D

Δημοσ.

Πάντως το βυσματάκι φαίνεται εντελώς άθικτο. Λοιπόν, θα κόψω τα περιττά καλώδια του τροφοδοτικού και θα κάνω τις συνδέσεις με κολλητήρι και θερμοσυστελλόμενο. Τέρμα τα έτοιμα βύσματα και οι περιττές συνδέσεις. Επίσης στο συμμάζεμα των καλωδίων δε θα τα σφίγγω πολύ. Ίσα ίσα να συγκρατούνται.

Δημοσ.
[...]δεν πρόσεξες αν σου μύριζε κάτι τις τελευταίες μέρες

Χθές άνοιξα μετά από κανά εξάμηνο το κατεβαστήρι

[...]

(10 χαρακτήρες)

Δημοσ.

Όχι δεν μύριζε τίποτα απολύτως. Μόνο όταν έγινε αυτό το πράγμα μπροστά στα μάτια μου, γέμισε ο τόπος καπνούς.

Δημοσ.

Λοιπόν αυτά τα ανταπτοράκια έχουν πρόβλημα. Είχα 3 συνολικά. Το 1 καηκε. Το άλλο, έχει μισολιωμένο το καλώδιο στην άκρη, λίγο μετά το φίς. Φαίνεται πως ζεσταίνεται η επαφή και λιώνει το καλώδιο με τραγικά αποτελέσματα. Τώρα έχω κόψει ένα μόλεξ και έχω συνδέσει τα καλώδια των ανεμιστήρων, κατευθείαν στο καλώδιο του τροφοδοτικού. Ούτε φις ούτε τίποτα. Κατευθείαν κολλητήρι. Για να δούμε τώρα πως θα πάει το πράγμα.

Τελικά τα δεματικά, όντως δε προκάλεσαν το πρόβλημα. Γι'αυτό προσοχή.

Δημοσ.
(10 χαρακτήρες)

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο jimmy_techsound

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aspirin

[...]

Χθές άνοιξα μετά από κανά εξάμηνο το κατεβαστήρι για να βάλω έναν 2ο δίσκο :mad:

Δημοσ.
Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο jimmy_techsound

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο aspirin

[...]

Χθές άνοιξα μετά από κανά εξάμηνο το κατεβαστήρι για να βάλω έναν 2ο δίσκο :mad:

jimmy_techsound δεν σε κατάλαβα. Το "10 χαρακτήρες" το έγραψα γιατί δεν μπορούσα να ποστ-άρω χωρίς να γράψω κάτι και τα quote ήταν αυτά που έγραψε το παιδί.

Δεν έγραψα κάτι κακοπροαίρετα.

Δημοσ.
jimmy_techsound δεν σε κατάλαβα. Το "10 χαρακτήρες" το έγραψα γιατί δεν μπορούσα να ποστ-άρω χωρίς να γράψω κάτι και τα quote ήταν αυτά που έγραψε το παιδί.

Δεν έγραψα κάτι κακοπροαίρετα.

Εντάξει δεν τρέχει τίποτα όλα ok!

Δημοσ.

Και να τον άνοιγα νωρίτερα, δε νομίζω να απέφευγα το κακό, γιατί ήταν τόσο ύπουλο που έπρεπε να ψάξεις καλά για να το δείς. Ειδικά όταν έχεις μαζεμένα στις άκρες τα καλώδια, δεν τα πειράζεις για να μην τα ξαναφτιάχνεις.

Αλλά το θέμα είναι πως σε τέτοιους υπολογιστές που θα δουλεύουν συνέχεια, καλύτερα να αποφεύγουμε τίς πολλές συνδέσεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...