Astrovilos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Πατώ το κουμπί power, το pc ανοίγει (ακούω τα ανεμιστηράκια μέσα στη θήκη) και στο δευτερόλεπτο σβήνει μόνο του. Στα "καπάκια" ανοίγει μόνο του και όλα φαίνεται να λειτουργούν εντάξει. Έχει κανείς ιδέα τι συμβαίνει; Σημείωση: Το pc αγοράστηκε πριν ένα μήνα και όλα λειτουργούσαν μια χαρά μέχρι πριν από μια εβδομάδα, οπότε και ένα πρωινό πάω να πατήσω το κουμπί power και ανοίγαν μόνο τα ανεμιστηράκια (τίποτα άλλο). Το πήγα για service και μου το έφεραν πίσω έχοντας αλλάξει την motherboard (μια Asus P5E - είχε χαλάσει η mb δλδ). Το παίρνω πίσω, πατώ το κουμπί power και δεν άνοιγε τπτ, ούτε τα ανεμιστηράκια. Το παώ πίσω και τους λέω "μάλλον χάλασε το τροφοδοτικό τώρα". Μου αλλάξαν και τροφοδοτικό και απο τότε συμβαίνουν τα πάνω πάνω.
mihalakis Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 έχω την εντύπωση φίλε μου οτι την πρώτη φορά μαλλον άδικα πήγε η μητρική...Αν αναβαν τα ανεμιστηρακια και μετα εσβηνε (δλδ μιση στροφη απο τα ανεμιστηρακια και υστερα καπουτ),συνηθως τροφοδοτικο ειναι. Αλλα ετσι κι αλλιώς ήταν όλα στην εγγύηση. Έτσι οπως τα λες πιστευω οτι μπορεί να έχει κολλήσει ο διακόπτης του power. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να ανοιξεις το κουτι και να αποσυνδεσεις το καλωδιο που συνδεει το power με τη μητρικη. Συνήθως αυτό βρίσκεται στο κάτω δεξι τερμα της μητρικης. Αν εχεις το βιβλιαρακι της μητρικης μπορεις να δεις ακριβως που βρισκεται και ποιο καλωδιακι να τραβηξεις. Αφου το κανεις αυτο, πιανεις ενα κατσαβιδακι σχετικα χοντρο και αγγιζεις τα 2 ποδαρακια πανω στα οποια ηταν συνδεδεμενο το καλωδιο που επαιρνε σημα απο το κουμπι power. Πρεπει να αγγιξεις μαζι ετσι ωστε κλεισει κυκλωμα (αν το λεω σωστα) και να παρει μπρος ο υπολογιστης. Το ιδιο επαθα και εγω και λυθηκε ετσι
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Οι μητρικες με P35 chipset το κανουν αυτο οταν τις βγαζεις απο τη πριζα. (δλδ αποσυνδεεις τελειως το pc). Μηπως οταν το κλεινεις κι εσυ το αποσυνδεεις απο το δικτυο της ΔΕΗ? Φυσιολογικο ειναι παντως.
nukat Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Και σε εμένα πάντως τα ίδια κάνει. Νομίζω ότι δεν είναι πρόβλημα (τουλάχιστον εγώ δεν έχω κάποια άλλη δυσλειτουργία από αυτό)
Astrovilos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Μάλλον ο GeorgeMan πρέπει να έχει δίκιο. Κλείνω το ups σχεδόν πάντα όταν κλείνω και το pc. Thanks!
21century Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2008 Δοκίμασε αρχικά τις τάσεις στην μητρική, μετά το τροφοδοτικό σου και τέλος τυχόν χαλαρες συνδέσεις στο εωτερικό του υπολογιστή σου...
Astrovilos Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δηλαδή 21century πιστεύεις ότι κάτι λάθος συμβαίνει με το σύστημα; γιατι είχα ηρεμήσει λίγο με τις απαντήσεις των παραπάνω. Τις τάσεις εννοείς από το bios;
looperx Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Παιδιά κι εμένα ακριβώς το ίδιο κάνει μία Abit ip35pro. Το θέμα είναι ότι καμιά φορά δεν κάνει restart αλλά κολάει με τους ανεμηστήρες στο full, κυρίως της κάρτας γραφικών, και πρέπει να το κάνω χειροκίνητα restart για να bootάρει σωστά!!
stabill Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο για m/b με P35... Εχω μια Gigabyte P35 DS4 και δεν εχω τετοια προβληματα... Αυτο που αναφερθηκε πιο πανω, οτι αν το βγαλεις απο την πριζα και το ξαναβαλεις δημιουργει τετοιες καταστασεις δεν το ξερω μια και δεν το βγαζω ποτε, αλλα οταν ανοιγοκλεινω το τροφοδοτικο απο το κουμπι (Enermax Galaxy 850W) δεν συμβαινει κατι τετοιο... Δεν εχω να προτεινω καποια λυση, απλα ενημερωνω...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2008 Δεν το κανουν ολες, αλλα αρκετες υλοποιησεις με P35. (πανω απο 6 που εχω δοκιμασει). Αλλωστε σιγα το ''προβλημα'', απλα περιμενεις μερικα δευτερολεπτα παραπανω, και αυτο οχι παντα, αλλα οοοοοοοοοοοοοταν βγαλεις το pc απο τη πριζα... Παντως μια αναβαθμιση BIOS δεν βλαπτει εαν ξερει κανεις να την κανει.
Astrovilos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Το περίεργο είναι ότι η προηγούμενη P5E που είχα (αυτή που τα έφτυσε δλδ) δεν παρουσίαζε τέτοια συμπεριφορά. Δηλαδή πάντα όταν έκλεινα το pc έκλεινα και το ups και όταν ήθελα να το ανοίξω, εννοείται, άνοιγα και και το ups και το pc άνοιγε κανονικά. Η καινούργια όμως P5E που μου έβαλαν σβήνει και ξανανοίγει μόνη της κάθε φορά που το pc ανοίγει για πρώτη φορά μετά την σύνδεση του στο ρεύμα.
Neptous Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2008 Εγώ έχω την MSI P35 platinum και το πρόβλημα που ξεκίνησε και τελικά κατέληξε να μην είναι πρόβλημα ήταν το έξεις όταν βγάλεις τον υπολογιστή τελείως από το ρεύμα και αποφορτιστεί και μετά το ανοίξω τότε πάει να ξεκινήσει και μετά χωρίς να δείξει κάτι στην οθόνη μετά από λίγο σβήνει και ξανανοίγει μόνο του ,μετά από πολύ αναζήτηση μέσα από το internet κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό είναι ένα self test της μητρικής για να δει οτί όλα είναι εντάξει με το clock του cpu και της κεντρικής μνήμης. Αυτό θα το κάνει μόνο κάθε φορά που θα βγει από το ρεύμα μετά λειτουργεί κανονικά… Και μόνο για την πρώτη φορά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.