Absinthe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Εχεις βασικες ελλειψεις στη γνωση Διοικητικου Δικαιου. Το οποιο δεν ειναι απαραιτητα κακο. Το οτι ομως επιμενεις, ειναι.
Houston Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 ρε παιδιά , τώρα τι θέλετε να πείτε , ότι οι ΔΥ δεν είναι γαιδούρια, κοπρίτες, άχρηστοι? Όλοι το ξέρουμε αυτό. Τους ταίζουμε από στόμα κι από κ^$λο και αυτοί φωνάζουν για δικαιώματα. Που τα βρήκαν τα δικαιώματα? Δεν τους αρέσει ο μισθός?..να τσακιστούν και να φύγουν, αυτά που παίρνουν είναι πάρα πολλά γι αυτά που προσφέρουν. Το κακό είναι ότι η αχρηστιά τους έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα…νομίζουν ότι παράγουν και είναι επωφελείς για την κοινωνία. Καταρχήν κινούν τα γρανάζια του ληστρικού συστήματος που λέγεται ελληνικό κράτος. Πόσες φορές σας έχει ληστέψει το Ελληνικό κράτος? Πάμπολλες…είτε με χαζά πρόστιμα, είτε με οφειλές που δεν επιστρέφονται, είτε με κλίσεις της τροχαίας… Τώρα λέει η εφορία , για να καταβάλεις την εκκαθαριστική σου δήλωση θέλει μια συγκεκριμένη ημερομηνία, αν πας μια μέρα μετά πρόστιμο 60 ευρώ. Από πού κι ως σου ρε ? τιμωρία μας βάζετε ? Εγώ μπορεί να ήμουν κατάκοιτος εκείνη τη μέρα.Και γιατί ενώ απεργούν δεν δίνουν παράταση ? Αν πας μέσω ιντερνετ σου δίνει περιθώριο μέχρι 31/3, αλλά πρέπει να πιστοποιηθείς και αυτό κρατάει κάποιες μέρες. Χάνεις τις ημερομηνίες με δικές τους βλακείες λοιπόν ναι ή όχι? Και για όλα αυτά και άλλα, μια απεργία δεν κάναν , μόνο για μισθούς και αυξήσεις. Για την γραφειοκρατία και την κωλυσιεργία τίποτα. Βλέπουν την αδικία και ποτέ δεν είναι δίπλα στον πολίτη … μόνο το ταμάρι τους. Εμείς γιατί να τους λυπηθούμε? Στιγματισμένοι μια ζωή, είτε λέγονται μπάτσοι, είτε καραβανάδες, είτε ΔΥ. Μια ζωή η πλέμπα της κοινωνίας, όλοι θα σας βρίζουν . Κάποτε τα ποδήλατα είχαν αριθμό και έκοβαν κλήσεις οι μπάτσοι…τώρα βρήκαν τα μηχανάκια, πιο παλιά τα άλογα και τα μουλάρια και τα πηγαίνανε στο χάνι….μια ζωή κλέφτες και λοποδήτες, εχθροί της κοινωνίας. Βάλτε μυαλό και γίνετε άνθρωποι.
Ather Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 ...Σοβαρά???? -Ναι ...Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ο υπάλληλος της Δεη είναι ιδιωτικός???? -Ναι ...Δηλαδη αν αργήσει 20 φορές να πάει στη δουλειά του ή αν βρίσει πελάτη θα τον απολύσουν???? -Ναι ...Οι νέοι υπάλληλοι ας πούμε ότι είναι ιδιωτικοί, αλλά αυτοί που θα πάρουν τώρα σύνταξη ή σε 15 χρόνια ξεκίνησαν με όρους δημοσίου.... -Λέγονται και ΔΕΚΟ. ...Όσον αφορά τον ΔΥ, αυτός πληρώνεται από το κράτος, δηλαδή τον πολίτη δηλαδή εμένα και εσένα. Δεν πληρώνεται από ιδιώτη.... -Πληρώνεται από το Κράτος που μέρος των εσόδων προέρχεται από φόρους και άλλες εισφορές. ...Εγώ δε λέω ότι δε χρειάζονται οι ΔΥ, λέω ότι πληρώνονται από τους πολίτες, έστω και έμμεσα... -Ναι ...Εγώ μπορώ να μπω στην εφορία και να κράξω έναν υπάλληλο που κάθεται, αυτός δε μπορεί να κράξει εμένα στο γραφείο μου αν κάθομαι... -Εσύ δεν μπορείς να κράξεις ούτε να τιμωρήσεις κανέναν ΔΥ. Αρμόδιος για αυτό είναι ο προϊστάμενός του. Εσύ μπορείς να κάνεις αναφορά σε έναν υπάλληλο αν δε ΣΕ εξυπηρετεί σωστά. ...Δεν έχει καμία οικονομική σχέση με εμένα.... -Σύμφωνα με τη δική σου λογική και εγώ αν αγοράζω προϊόν μίας εταιρίας μπορώ να κράξω να απολύσω και να τιμωρήσω τους υπαλλήλους της. Πώς θα σου φαίνονταν να έμπαινα στο εργοστάσιο της Coca Cola. Αυτοί ζουν από μένα αφού εγώ αγοράζω το προϊόν τους. Άρα μπαίνω μέσα τους επιθεωρώ και όποιος είναι τεμπέλης τον κράζω γιατί έτσι γουστάρω. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ!!! ...Η εξουσία πηγάζει από το λαό, έμμεσα. Όχι από την κυβέρνηση... -Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει την κυβέρνηση βάσει των εκλογών, δηλαδή βάσει λαϊκής εντολής. Η κυβέρνηση ασκεί τη διοίκηση και την εξουσία. Αυτό που περιγράφεις με αυτόν τον τρόπο δηλαδή να μην κυβερνά η κυβέρνηση αλλά απευθείας ο λαός μάλλον σε οχλοκρατία φέρνει.
Ather Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2008 @Houston Δε θα σχολιάσω το τελευταίο κείμενο που είναι παραλήρημα έναναντι του Ελληνικού Κράτους και όλων των θεσμών. Όμως η εφορία δε σου δίνει μία μέρα για να δηλώσεις αλλά ένα χρονικό διάστημα. Όσο για τα πρόστιμα, στις τράπεζες αν δεν πληρώσεις έχεις πρόστιμο. Στην εταιρία τηλεπικοινωνιών αν δεν πληρώσεις σου κόβουν την υπηρεσία και πληρώνεις τέλη επανασύνδεσης. Επίσης θα ήθελα να παραθέσεις τα "χαζά" πρόστιμα του ΚΟΚ και πιο συγκεκριμένα τα "χαζά" και υψηλά. Άκουσα στο SkyFM πρόσφατα αλλά δε θυμάμαι ποιος το είπε ότι αν αυξήσουμε τα όρια συνταξιοδότησης σύμφωνα με το νομοσχέδιο θα κερδίσουμε κάποιους μήνες παραπάνω βιωσιμότητας. Αν περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή κατά 20% το παραπάνω όριο θα γίνονταν κάπου 30 επιπλέον χρόνια. Να λοιπόν! Για μένα αυτό είναι είδηση. Γιατί να μην απαιτήσουμε κάτι τέτοιο;
Petza Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 We have a serious problem Υπάρχουν τοποθετήσεις που μπαίνεις στη διαδικασία να συζητήσεις να αναλύσεις να ανταλλάξεις θέσεις και απόψεις Υπάρχουν όμως και άλλες που χρίζουν βαθύτατης ανάλυσης και βοήθειας από "ειδικούς" λόγο του ότι λοιπόν δεν έχω γνώσεις της επιστήμης της ψυχιατρικής η της ψυχολογίας, δεν θα μπω στον πειρασμό να τις σχολιάσω
afentiko7 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 ...Σοβαρά???? -Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει την κυβέρνηση βάσει των εκλογών, δηλαδή βάσει λαϊκής εντολής. Η κυβέρνηση ασκεί τη διοίκηση και την εξουσία. Αυτό που περιγράφεις με αυτόν τον τρόπο δηλαδή να μην κυβερνά η κυβέρνηση αλλά απευθείας ο λαός μάλλον σε οχλοκρατία φέρνει. H αρχαία Αθήνα είχε οχλοκρατία? Φαντάζομαι θα είσαι και συ της άποψης πως τα δημοψηφισματα είναι ολοκληρωτικές και φασιστικές πρακτικές που δε συναδουν με το πνεύμα της κομματ... δημοκρατίας Αν περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή κατά 20% το παραπάνω όριο θα γίνονταν κάπου 30 επιπλέον χρόνια Τράβα ζήτα απόδειξη από τον ηλεκτρολόγο , το μανάβη, το ψαρά, το γιατρό κλπ..
jimarass Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 1)...Σοβαρά???? -Ναι 2)...Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι ο υπάλληλος της Δεη είναι ιδιωτικός???? -Ναι 3)...Δηλαδη αν αργήσει 20 φορές να πάει στη δουλειά του ή αν βρίσει πελάτη θα τον απολύσουν???? -Ναι 4)...Οι νέοι υπάλληλοι ας πούμε ότι είναι ιδιωτικοί, αλλά αυτοί που θα πάρουν τώρα σύνταξη ή σε 15 χρόνια ξεκίνησαν με όρους δημοσίου.... -Λέγονται και ΔΕΚΟ. 5)...Όσον αφορά τον ΔΥ, αυτός πληρώνεται από το κράτος, δηλαδή τον πολίτη δηλαδή εμένα και εσένα. Δεν πληρώνεται από ιδιώτη.... -Πληρώνεται από το Κράτος που μέρος των εσόδων προέρχεται από φόρους και άλλες εισφορές. 6)...Εγώ δε λέω ότι δε χρειάζονται οι ΔΥ, λέω ότι πληρώνονται από τους πολίτες, έστω και έμμεσα... -Ναι 7)...Εγώ μπορώ να μπω στην εφορία και να κράξω έναν υπάλληλο που κάθεται, αυτός δε μπορεί να κράξει εμένα στο γραφείο μου αν κάθομαι... -Εσύ δεν μπορείς να κράξεις ούτε να τιμωρήσεις κανέναν ΔΥ. Αρμόδιος για αυτό είναι ο προϊστάμενός του. Εσύ μπορείς να κάνεις αναφορά σε έναν υπάλληλο αν δε ΣΕ εξυπηρετεί σωστά. 8)...Δεν έχει καμία οικονομική σχέση με εμένα.... -Σύμφωνα με τη δική σου λογική και εγώ αν αγοράζω προϊόν μίας εταιρίας μπορώ να κράξω να απολύσω και να τιμωρήσω τους υπαλλήλους της. Πώς θα σου φαίνονταν να έμπαινα στο εργοστάσιο της Coca Cola. Αυτοί ζουν από μένα αφού εγώ αγοράζω το προϊόν τους. Άρα μπαίνω μέσα τους επιθεωρώ και όποιος είναι τεμπέλης τον κράζω γιατί έτσι γουστάρω. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ!!! 9)...Η εξουσία πηγάζει από το λαό, έμμεσα. Όχι από την κυβέρνηση... -Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει την κυβέρνηση βάσει των εκλογών, δηλαδή βάσει λαϊκής εντολής. Η κυβέρνηση ασκεί τη διοίκηση και την εξουσία. Αυτό που περιγράφεις με αυτόν τον τρόπο δηλαδή να μην κυβερνά η κυβέρνηση αλλά απευθείας ο λαός μάλλον σε οχλοκρατία φέρνει. 1)Σοβαρότατα, απλά εσύ το έχεις πάρει επί προσωπικού και δεν έχεις καταλάβει το χονδρικό παράδειγμά μου το οποίο εξηγεί το αυτονόητο, δηλαδή ότι ο δημόσιος υπάλληλος πληρώνεται από τους πολίτες. Εντάξει, το 20ευρω που θα πάρει δε θα το δώσω εγώ χέρι με χέρι, θα περάσει πρώτα από την εφορία, μετά από το ταμείο 23 και μετά από...μέχρι να το πιάσεις εσύ!! Το δικό μου 20ευρω που έχω στο χέρι δεν προέρχεται από το φόρο που πλήρωσες εσύ, αλλά από την κατανάλωσή σου (πχ coca cola). Δεν είναι το ίδιο!!!! Διότι εσύ πήρες coca cola, εγώ πήρα τα τρία μου, όπως τα παίρνω κάθε φορά στις δημόσιες υπηρεσίες!!!! Στην τελική αν εγώ έχω ένα σουπερ μαρκετ με άλλους 99 , τότε κάθε μήνα πρέπει να πληρώνω για το μισθό των υπαλλήλων κατά συντελεστή 1% κάθε μήνα. Αυτό δε σημαίνει πως αν μπούμε για ψώνια δεν θα πληρώσουμε και οι δυο, δηλαδή ΚΑΙ ο υπάλληλος ΚΑΙ ο ιδιοκτήτης. Επίσης αυτό δε σημαίνει πως ο υπάλληλος δε προσφέρει έργο σε εμένα, αφού μου ετοιμάζει τα προιόντα για να αγοράσω και να φάει η οικογένειά μου. Ωστόσο ΕΓΩ τον πληρώνω!! Πόσο πιο απλά πια!!!!Τη φιλοσοφία πιάσε, μη κολλάς σε δικονομικά και εργατικά δίκαια!! 2)Αν η ΔΕΗ είναι ιδιωτική εταιρία, εγώ είμαι ο Πάπας....Ίσως είναι στα χαρτιά!!!Εδώ όμως αν έχεις καταλάβει συζητάμε για την ΟΥΣΙΑ!! Όπως ουσιώδες είναι και το 20ευρω που εισπράτεις κάθε μήνα!! 3)Εννοείς δηλαδή ότι αν κάποιος πάει αύριο πχ στο Υπουργείο και αργήσει 2 ώρες θα απολυθεί? Τότε γιατί εγώ γνωρίζω τουλάχιστον 5 άτομα που πάνε 11 το πρωί και μερικές φορές καθόλου??? Μια χαρά πληρώνονται, δεν απολύθηκε κανείς!!! 4)ΔΕΚΟ είναι η σύγχρονη έννοια του Δημοσίου!!!! Νομικά μπορεί να είναι ότι θέλει, ουσιαστικά είναι καραδημόσιο σε ποιότητα ανθρωπίνου δυναμικού και αποδοτικότητας, κατά μέσο όρο πάντα!! 5)Εδώ μάλλον δε κατάλαβες ότι λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια!! 7)Το παράδειγμα είναι τραβηγμένο με σκοπό να τονίσω τη σχέση πολίτη - ΔΥ, δηλαδή αφεντικό - υπάλληλος. Απορώ που δε το κατάλαβες.... 8)Δες το 1)
Absinthe Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Λοιπον ξαναλεω πως αυτα που ακουτε στο γηπεδο ή στον καφενε, δεν σημαινει οτι ισχυουν και στην κανονικη ζωη. Δεν προκειται να ξαναμιλησω περι διοικητικου δικαιου διοτι φαινεται ξεκαθαρα οτι καποιοι ειναι τοσο στενομυαλοι και ξεροκεφαλοι που ο,τι και να τους πω δε θα το καταλαβουν. Το θεμα ομως του τοπικ ειναι το ασφαλιστικο νομοσχεδιο, το οποιο ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. Για το οτι θα δουλευετε 2 χρονια παραπανω και οτι θα μειωθει η επικουρικη σας συνταξη σε 20% δεν σας πειραζει δηλαδη ε? Ναι, εσεις θα τα υποστειτε αυτα και οχι οι κακοι δημοσιοι υπαλληλοι. Δυστυχως εχουμε ολοι μας τη λογικη "να ψοφησει η κατσικα του γειτονα".
agpr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 [...] 7)Το παράδειγμα είναι τραβηγμένο με σκοπό να τονίσω τη σχέση πολίτη - ΔΥ, δηλαδή αφεντικό - υπάλληλος. Απορώ που δε το κατάλαβες.... [...] Αφεντικά έχουν μόνο τα ζώα και οι δούλοι. Αυτή ακριβώς είναι η αιτία του προβλήματος σου. Νιώθεις πως έχεις αφεντικό, όχι εργοδότη, και έπειτα ψάχνεις ψυχολογική διέξοδο γι'αυτή σου την πίεση. Προβάλλεις και εκτονώνεις σε άλλους αυτό που σε καταπιέζει. Αυτά φυσικά μέχρι να σε κάνουν δημόσιο υπάλληλο.
panossak Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Όλοι αυτοί που βρίσκονται μέσα στην βουλή είναι αιρετοί & πληρώνονται από όλους μας! πληρώνονται για να κάνουν το καλύτερο για μας, αλλά δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια κοιτάνε μονο τον εαυτό τους! Παίρνουν κάθε μήνα τους παχουλούς τους μισθούς & βγαίνουν στην σύνταξη σε 8χρονια (Δήμαρχοι κτλ.). έχουν λοιπόν ολοι αυτοί το θράσος να σε κοιτάνε στα μάτια & να σου λένε πως θα παίξουν με την ζωή σου! Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα? Μήπως είναι θεοί? Φίλοι, Ιδιωτικοί ή Δημόσιοι, ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ολοι αυτοί αύριο δεν θα υπάρχουν, η κληρονομιά όμως που θα έχουν αφήσει θα είναι μεγάλη πολλή μεγάλη. κληρονομιά= πεινά,μιζέρια,φτώχεια, (και οποία άλλη λέξη θέλετε). Στίχοι: Διονύσης Τσακνής Μουσική: Διονύσης Τσακνής Πρώτη εκτέλεση: Χάρης&Πάνος Κατσιμίχας Άλλες ερμηνείες: Διονύσης Τσακνής || Γιώργος Νταλάρας Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε αφού η ιστορία σας ανήκει σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε Στ' αυτιά μου δεν χωράνε υποσχέσεις το έργο το 'χω δει μη με τρελαίνετε το πλοίο των ονείρων μου με πάει σε κόσμους που εσείς δεν τους αντέχετε Μένω μονάχος στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται - κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχά σας στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε αφού η ιστορία σας ανήκει σαρώστε το λοιπόν αν επιμένετε Μένω μονάχος στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε - αν σώζεται - κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε
afentiko7 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Για το οτι θα δουλευετε 2 χρονια παραπανω και οτι θα μειωθει η επικουρικη σας συνταξη σε 20% δεν σας πειραζει δηλαδη ε? Ναι, εσεις θα τα υποστειτε αυτα και οχι οι κακοι δημοσιοι υπαλληλοι. Τι παίρνουν οι ιδιωτικοί επικουρικοί και θα τους μειωθεί κιόλας? Νιώθεις πως έχεις αφεντικό, όχι εργοδότη, και έπειτα ψάχνεις ψυχολογική διέξοδο γι'αυτή σου την πίεση. Προβάλλεις και εκτονώνεις σε άλλους αυτό που σε καταπιέζει. Ξέχνα το αφεντικό. Ας πούμε πως κάποιος σε ελεγχει γι αυτά που προσφέρεις. Αν εσένα οι μαθητές σου είναι σκράπες δε σε πειράζει κανείς. Αν όμως ο άλλος ο ιδ υπάλληλος δε προσφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα μια πρόταση του (κάτι απλό να διαχωριστεί ένα τμήμα) έχει απολυθεί.
Absinthe Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Τι παίρνουν οι ιδιωτικοί επικουρικοί και θα τους μειωθεί κιόλας? Παιρνουν..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 29 Μαρτίου 2008 Σβήστηκαν μηνύματα που περιέχουν απαράδεκτες εκφράσεις. Το topic έχει ξεφύγει από την αντιπάθεια ορισμένων μελών για τους δημοσίους υπαλλήλους. Παρακαλώ τα μέλη να συγκρατήσουν τα νεύρα τους.
Mijithroulis Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2008 Τι παίρνουν οι ιδιωτικοί επικουρικοί και θα τους μειωθεί κιόλας? Αδερφέ δεν έχεις καν βασικά concept του συνταξιοδοτικού, αλλά παρόλα αυτά έχεις άποψη περί αυτού ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.